پیوند ها
درس «عربی» را چهگونه مطالعه کنیم؟(سعید تجریشی)
همانطور که میدانید، دومین درس دفترچهی عمومی کنکور، عربی است. خیلی از بچهها با این درس مشکل دارند و وقتی اسم عربی میآید چهل ستون بدنشان میلرزد! اما عربی واقعا درس چندان سختی نیست؛ البته در صورتی که طبق اصول خوانده شود. من هیچوقت با عربی مشکل زیادی نداشتم و همیشه سعی میکردم خوب یاد بگیرم و در کنکور هم با یک غلط ۹۴% زدم.اما کسانی را میشناسم که در همان سال کنکور، عربیِ خود را تقویت کردند و به حد بسیار خوبی رساندند، فقط تلاش و زحمت بیشتری نیاز دارد. عربی درس نسبتاً مهمی است و با وجود این که ضریب ۲ دارد اما چون خیلیها پایین میزنند، درصد بالازدن در عربی منجر به بالا رفتن شدیدِ تراز و بهتر شدن رتبه میشود. سعی میکنم چند توصیه راجع به شیوهی مطالعهی عربی کنم که امیدوارم به دردتان بخورد و به آنها عمل کنید و نتیجهاش را هم بگیرید. اگر هم سوالی داشتید در سایت مطرح کنید تا پاسخ بدهم.
*تذکر:توصیهای من بیشتر مخصوص کسانی است که میخواهند خودشان مطالعه کنند. اگر معلم دارید و درسها را از او خوب یاد میگیرید، به توصیههای او عمل کنید. فقط یادتان باشد در کلاس خوبِ خوب گوش دهید تا یاد بگیرید و آرامآْرام نکتهها را حفظ شوید و پس از تستزنی زیاد به تسلط برسید.
از نظر من مطالعهی صحیح عربی چند مرحله دارد:
*تذکر مهم:شاید به نظرتان این مراحل وقتگیر باشند، اما اگر یک بار وقت بگذارید و یاد بگیرید، بهتر از این است که چندین بار وقت بگذارید ولی بهدرستی یاد نگیرید.
حتماً به این موارد عمل کنید:
مرحلهی اول:در قدم اول، یک بار کل قواعد درس را از روی جزوه، کتاب درسی یا کتاب کمکآموزشی بخوانید. سعی کنید قواعد را کامل یاد بگیرید و نکتههای مهم و ریز را در برگهای وارد کنید (خلاصهبرداری قواعد مهم).
در قسمت خلاصهنویسی شیوهی آن توضیح داده شده است.
مرحلهی دوم:پس از یادگیری و حفظ و نوشتن قواعد در برگهی خلاصه، یک بار از ابتدا تا انتهای درس به همراه تمرینها و مثالها را ترجمه کنید و از لغتهای انتهای کتاب نیز استفاده کنید.
مرحلهی سوم:قواعدی را که در مرحلهی اول یاد گرفتید، روی متن پیاده کنید؛ یعنی درواقع متن درس را صرف و نحو کنید. مثلا اگر درس استثنا هستید «مستثنی» و «مستثنیمنه»ها را در متن درس پیدا کنید و ترکیب کنید. آن قدر این کار را انجام دهید تا با قواعد آن درس کاملا آشنا شوید.
مرحلهی چهارم:بعد از یادگیری قواعد و ترجمه، نوبت به تمرینها میرسد. سعی کنید تمرینهای کتاب را خودتان بدون نگاه کردن به جزوه حل کنید. حتی میتوانید کمی آنها را تغییر داده و باز هم حل کنید. بهطور مثال در مبحث اعلال، فعل معتل ناقص را تبدیل به اجوف کنید و بار دیگر در ذهنتان به سوال پاسخ دهید.
مرحلهی پنجم:شاید ۴ مرحلهی قبل، برای دانشآموزان سال دوم و سوم هم یکسان است. اما شما کنکوریها باید یک مرحلهی دیگر هم انجام دهید و آن هم زدن تستهای کنکور است. یک کتاب تست خوب تهیه کنید و هر زمان که ۴ مرحلهی قبل را بهخوبی انجام دادید، بعد از ۲، ۳ روز وقفه به سراغ تستهای آن بروید. اگر در تستها به نکتهی جدیدی برخوردید (که احتمالش زیاد است) آن را به خلاصهای که در مرحلهی اول تهیه کردهاید اضافه کنید. میتوانید اگر احساس ضعف میکنید بار دیگر قواعد جزوه و کتاب یا کتابهای کمکآموزشی را مطالعه کنید و نکتههای مهم را به خلاصه بیفزایید.
پیشنهاد کاربردی مهم:
هنگام تستزنی و دیدن پاسخ تشریحی، حتما حتما هر ۴ گزینه را بررسی کنید.
هر چند این ۵ مرحله وقت زیادی میگیرند اما هیچ اشکالی ندارد؛ مطمئن باشید قطعا نتیجه خواهید گرفت. فقط کمی صبر و تحمل میخواهد. هنوز دیر نشده است. از همین امروز شروع کنید و به این شیوه مطالعه کنید. بیش از ۶۰% زمانهای عربی را به خواندن به شیوهی مرحلههای ۱ تا ۴ اختصاص دهید و بقیه را به مرور و تستزنی.
توجه کنید که:
۱)تسلط به مقدار کمتری از مطالب، بهتر از سطحی خواندن کل مطالب است.
اگر ۵ مرحلهی فوق را انجام دادید و مدتی گذشت، نوبت به مرور و تستزنی مجدد میرسد. در زمانهای مرور همان خلاصهای که تهیه کردهاید را به همراه لغتهای مهم درسها مطالعه کنید و سراغ تستزنی بروید و باز هم نکتههای تستها را بخوانید و یاد بگیرید و به خلاصه اضافه کنید.
۲)نگاه کردن پاسخهای تشریحی سوالات عربی بعد از پاسخ دادن بسیار ضروری است و خیلی به شما کمک خواهد کرد هر چند تست را درست پاسخ داده باشید. توجه کنید که حتما هر ۴ گزینه را بررسی کنید.
۳)همانطور که میدانید عربی از ۳ قسمت ترجمه، درک مطلب و قواعد تشکیل میشود. اگر به شیوهی بالا مطالعه کنید در هیچ کدام مشکل نخواهید داشت. چون ترجمهی کامل متن درس و تمرینها به درک مطلب شما نیز کمک خواهد کرد. همچنین سوالات درک مطلب کنکورهای سالهای قبل نیز به ارتقای درک مطلب بسیار کمک میکند.
۴)اگر قواعد عربی را درس بهدرس نمیخوانید و به صورت موضوعی مطالعه میکنید، حتماً سعی کنید درسهای کتاب را نیز در زمان خود مطالعه کنید.
۵)من هفتههای آخر تقریبا هفتهای یک بار کامل قواعد جزوه (به صورت خلاصهوار) را مرور کردم که این کار در اواخر حتی ۱ ساعت هم طول نمیکشید! پس نوشتن خلاصه و مطالعه به این شیوه را جدی بگیرید تا نزدیک کنکور، از نظر عربی خیالتان راحت باشد.
پس بهطور خلاصه مراحل زیر را دنبال کنید:
۱)مطالعهی قواعد جزوه یا کتاب
۲)ترجمهی متن و تمرینها
۳)صرف و نحو کردن متن
۴)حل تمرینهای کتاب
۵)تست کنکور (چند روز بعد)
۶)مرور خلاصهها و تست و افزودن نکته به خلاصهها
روش مطالعه عربی(معین فلاحتگر)
عربی تنها درسی هست که تو پیش دانشگاهی ندارینش و به عقیده خیلیا باید تو تابستون جمعش کنین.البته عربی درسیه که بعضی ها باش مشکل دارن و بدجوری هم مشکل دارن طوری که اصلا سراغش نمیرن…..من میخوام بگم که عربی درس خوبیه…نمیگم شیرینه چون ممکنه بعضیها از این حرفم خوششون نیاد….
توصیه من اینه که عربی رو تو تابستون جمع کنین …البته مسعود بهزادی رتبه 2 کنکور 88 هم که عربی رو 100 زده اینو شدیدا توصیه میکنه پس به نفعتونه که تو تابستون کار عربی رو به اتمام برسونین…
من خودم تابستون عربی رو از کتاب عربی 1 شروع کردم…..اول لغات هر درس رو که تو کتابایی مثل سبز قلمچی یا گاج نوشته بود میخوندم و کاملا معنیشونو یاد میگرفتم…بعد میرفتم سراغ متن درس ترجمه میکردم واسه خودم و با ترجمه کتابای آموزشی یا معلم خودم چک میکردم…بعدشم قسمت قواعد رو از رو کتابای آموزشی میخوندم(که به نظرم تو عربی 1 و 2 سبز قلمچی عالی بود و تو عربی3 مبتکران(اندیشه سازان سابق)) چون کتاب درسی قسمت قواعدش واسه کسایی خوبه که بلدن قواعد رو…!!!!!!بعد از اون میرفتم سراغ قواعد کتاب و تمرینا.توجه کنید که شما باید تو تمرینا همه چیز رو بلد باشین….یعنی هم به صورت سوال توجه داشته باشین و هم به جوابا.باید بخورین تمرینای کتاب رو!!!!!مسلط مسلط…..و اینو هم بدونید که کتاب هیچوقت تمرین کم نداره….یعنی درسته واسه تحلیل صرفی فقط 2تا کلمه رو تجزیه ترکیب میکنه ولی شما میتونین واسه خودتون همه ی جمله رو آنالیز کنین.حتی اگه وقت زیاد دارین برین سراغ جمله های متن درس و اونارو هم سعی کنین نقش کلماتشو بفهمین….و اگه بلد نبودین از معلم عربیتون بپرسین …اونا حتما بلدن….
خلاصه اینجوری تک تک درسای عربی1 و2و3 رو میتونین تموم کنین و با این کار به عربی علاقه مند و مسلط میشین….
عربی 1 تو لیست کتابای کنکور نیست ولی بخونین بهتره…اینجوری پایه ای کار کردین و یه سری مطلب که تو سالای بالاتر فقط سوالش هست و توضیحش نیست مثل مشتقات و مصادر ثلاثی مزید تو کتاب عربی1 هست….
اگه تو تابستون عربی رو تمام کنین اولا خیالتون راحته که عربی رو واسه کنکور تموم کردین و استرس ندارین که آیا میرسم تمومش کنم آیا میتونم دوره کنم……ثانیا:با آزمونایی که تو طول سال میدین هر درس رو به طور کامل دوره میکنین….اونوقت وقتی دارین درس 3 عربی 2 رو(مثلا) میخونین همه قواعد رو بلدین و میتونین نقش تمام کلمات رو تو متن درس پیدا کنین و همین طور تمرینا رو به طور کامل بررسی کنین….
در مورد تست هم باید بگم که بعد اینکه هر قواعدی رو خوندین تستاشو هم بزنین تا قشنگ ملکه ذهنتون بشه…در مورد لغات هم با کمی فاصله تست زدن بتره هر چند تست واسه لغت فایده چندانی نداره چون لغت رو حفظ کنین کافیه و تو کنکور هم فکر نکنم تستی باشه که معنی لغت توش دخیل باشه .تستای ترجمه هم که باید معنی فعلارو بلد باشین و یه سری نکات ترجمه که تو کتاب فوت و فن عربی اومده….یعنی بعد اینکه شما درسای کتابهای درسی عربی رو خوندین میتونین برین سراغ نکات مثلا نکات ترجمه…نکات تجزیه….
به نظر من یه کتاب تست رو تو تابستون بزنین همزمان با اینکه هر درس رو خوندین و یه کتاب هم در طول سال تحصیلی با آزمونایی که میدین..اینجوری دیگه فکر کنم مشکل عربی نداشته باشین…:دی
پیشنهاد من اینه که فوت و فن رو بعد از یه دور اتمام کتاب درسی بخونین یعنی تو طول سال تحصیلی…و کتاب دیگه ای که خوبه (مثلا گاج یا قلمچی)تو تابستون…
امیدوارم اونایی که با عربی مشکل دارن مشکلشون حل شه…و اونایی هم که مشکل ندارن درصدشون بره بالای 90
روش مطالعه درس عربی (همیار کنکور)
عربی از جمله درسهایی است که برای پاسخگویی کامل به سؤالات آن باید اطلاعات کاملی از اکثر مطالب کتاب داشته باشید. خواندن یک درس یا مبحث به تنهایی، هر چند به طور کامل، در زدن تستها به شما کمکی نخواهد کرد. اطلاعات شما در مورد ترجمه و قواعد دست به دست هم میدهند تا شما را به سمت پاسخهای صحیح هدایت کنند. عامل مهم دیگر در کنار این دو، توانایی درست خواندن عبارات است.
این امتیازی است که هم در ترجمه و هم در بهکارگیری درست قواعد میتواند به شما کمک کند. تنها راه دستیابی به این توانایی، مطالعهی دقیق کتابهایتان است. اگر با کلمات و عبارات کتابها آشنا باشید، تقریباً ۹۰ درصد از عبارات استفادهشده در سؤالات را میشناسید.
به دلیل ضرورت وجود یک آگاهی جامع از قواعد، ترجمه و… در عربی و برای پیشرفت در پاسخگویی به تستها توصیه میشود همواره زمان مطالعهی عربی خود را به ۴ بخش تقسیم کنید. قبل از آن باید گفت که لازم است از اولین روز برنامهریزی درسی خود برای کنکور تا آخرین روز، حتماً شبی دو ساعت را برای مطالعهی درس عربی وقت بگذارید. این بهترین حالت ممکن است.
با این حال شما در تغییر این برنامه و تطبیق آن با شرایط مناسب حال خود، مختارید. به طوری که مجموع ساعات مطالعهی درس عربی در هفته از ۱۲ ساعت کمتر نباشد. این ۲ ساعت را باید به این ترتیب برنامهریزی کنید:
از شروع کار تا زمانی که تسلط کافی بر قواعد عربی پیدا کنید باید یک ساعت و ۱۵ دقیقه صرف مطالعهی جزوهی قواعد کنید. برای اینکه بتوانید به تستهای قواعد در زمان معینشده به طور صحیح پاسخ دهید، باید قواعد را به طور کامل بدانید؛ یعنی بتوانید مفعول مطلق را تعریف کنید، اسامی غیر منصرف را نام ببرید، بدانید کدام کلمات ملحق به جمع مذکر سالم هستند. مثل کتاب دین و زندگی باید قواعد عربی را حفظ باشید. این کار کمی سخت ولی بسیار کاربردی است.
در ۱۵ دقیقهی بعدی، ۲۵ تست بزنید. این تستها میتوانند جامع یا موضوعی باشند. البته عموماً تستهای موضوعی وقت کمتری میگیرند و میتوانید تست بیشتری بزنید. مهم این است که بتوانید به زمان توجه کنید و خودتان را عادت دهید که هر ۲۵ تست را در ۱۵ دقیقه بزنید؛ زیرا شما در جلسهی کنکور فرضاً برای ۲۵ تست عربی عمومی، ۲۰ دقیقه فرصت دارید که اگر ۵ دقیقه زمان استرس و سایر مشکلات را از آن کم کنیم، ۱۵ دقیقه برای شما زمان بسیار مطمئن و دقیقی است. اگر تمرین خود را به این صورت ادامه دهید و پس از پایان ۱۵ دقیقه هر تعداد تست را که مانده بود رها کنید، کم کم به این توانایی میرسید.
در ۱۵ دقیقهی بعدی باید تستهایی را که زدهاید، تحلیل کنید تا بدانید کدامیک را درست یا غلط زدهاید و چرا. این تحلیل بسیار مهم است و اگر انجام نشود، تست زدن شما را هم بیفایده میکند.
اکنون تنها ۱۵ دقیقه وقت دارید که باید در آن، لغت و معنی بخوانید. از کتاب عربی ۱ شروع کنید. هر شب هر اندازه که میتوانید، بخوانید. با اینکه عربی ۱ در زمرهی منابع کنکور نیست ولی بسیاری از لغات آن در کتابهای عربی ۲و ۳ و پیش به کار رفته و کتاب بسیار مهمی است.
این روال کار تا زمانی که تسلط شما بر جزوهی قواعد عربی به حدّ مطلوبی برسد، باید ادامه پیدا کند. نگران طولانی شدن این زمان نباشید. به طرز شگفتانگیزی به کار شما میآید. برای تثبیت آنچه میخوانید، بیش از تست زدن، تمرین ترکیب مؤثر است. ترکیب کردن را همزمان با شروع مطالعهی عربی آغاز کنید و به مرور زمان، آن را افزایش دهید و یک ساعت و ۱۵ دقیقه مطالعهی جزوه را با ترکیب کردن، تقسیم کنید؛ به گونهای که هیچ یک از دو کار برای شما خستهکننده نشود. در ترکیب هم توصیه میکنیم از کتاب سال اول شروع کنید. متن این کتاب سرشار از نکات مهم ترکیبی است که در دیگر کتابها تکرار نشده، ولی بسیار مهم هستند. توجه داشته باشید که هر چند وقت یکبار، متون ترکیبشدهی خود را با یک منبع معتبر مقایسه کنید تا اشکالات آن را بفهمید.
آخرین نکته اینکه حین ترکیب، کاغذی بردارید و هر فعل معتلی که میبینید، سه حرف اصلی، وزن ماضی و مضارع آن را یادداشت کنید. حکمت این کار را هم به زودی میفهمید.
روش مطالعه عربی (سید آرش گلستانه )
درس عربی همواره یکی از دغدغه های بیشتر دانش آموزان در کنکور بوده است. بچه ها همیشه سختی ، عدم فهم درست و نبود علاقه ی کم را علت عدم موفقیت در کسب درصد بالا بیان میکنند. باید توجه داشت کسانیکه میخواهند به رتبه های برتر و رشته های خوب دست پیدا کنند باید حتما درصد بالا و مقبولی در این درس کسب کنند زیرا عربی درسی است که نسبت به سایر دروس نکات کمتر و حجم کمتری دارد و فقط نیاز به تمرین و تسلط دارد تا بتوانید گوی سبقت را از رقیبان بربایید.
در ادامه به چند نکته ی کاربردی جهت مطالعه ی عربی اشاره میشود.
۱-درس عربی در کنکور ۲۵ سوال دارد که حدود ۱۰ الی ۱۲ سوال درس عربی مربوط به ترجمه و تعریب است. شما تنها با مرور چند نکته ی خاص مربوط به ترجمه که هر سال هم تکرار میشود میتوانید براحتی این تستها را جواب دهید وحتی بدون انکه قواعد را مطالعه کنید درصد ۴۰ برسید.
۲-هرساله ۱الی ۲ تست مفهومی در کنکور دیده میشود. این تستها جز متن نیستند و ربطی به انها ندارند مثلا شعر یا ضرب المثل یا نکته ای اخلاقی بیان میشود و از شما میخواهد مفهوم جمله را در گزینه ها بیابید. اینها تست های مفهومی هستند که قدرت درک شما را میسنجند با کمی دقت و تمرکز و عدم دست پاچگی میتوانید به آنها نیز پاسخ دهید.
۳-اما شاید بخش سخت سوالات عربی مربوط به ((متن )) باشد. به شما متنی داده میشود و در ادامه سوالاتی از آن متن داده شده است. موضوعات مطرح شده بسیار بسیار متنوع و گوناگون میباشد و چون دانش اموزان کمتر متون عربی دیده اند کمی به مشکل بر میخورند. توصیه میشود در مطالعات خود در منزل متون مختلف با موضوعات متفاوت کار کنید تا چشم وذهنتان به متون عربی عادت کند. اول یک دور متن را بصورت اجمالی بخوانید و مفهوم کلی را درک کنید . سپس سوالات را تا آنجا که میتوانید پاسخ دهید . اگر سوالی باقی ماند دوباره به متن رجوع کنید. تکنیک دیگر اینکه میتوانید اول سوالات را بخوانید و بعد در متن دنبال جواب بگردید. دانش آموزانی که وسواس بیشتری به خرج میدهند مورد اول را انجام میدهند اما دانش اموزانی که به سرعت بیشتر اهمیت میدهند مورد دوم را اجرا میکنند.
۴-بخش آخر سوالات عربی بطور مستقیم از قواعد مطرح میشود. برای خواندن قواعد جزوه ای جامع و کامل تهیه کنید سپس جزوه را به دفعات مرور کنید و تا میتوانید تست بزنید . حقیقتا قواعد عربی بخصوص برای رشته های ریاضی و تجربی زیاد پیچیده و سخت نیست و شاید در دو ساعت بتوان همه ی انها را مرور کرد اما نیاز به تمرین ، تمرین و باز هم تمرین دارند.
خوشبختانه درس عربی به گونه ای است که اگر یک نکته ی خاص را بلد باشید تنها در چند ثانیه و با نگاه میتوانید به تستها پاسخ دهید.
سعی کنید برای عربی هروز حتی برای دقایقی وقت بگذارید و مرور کنید تا به تسلط برسید.
روش مطالعه درس عربی(m-ganji.ir)
درس عربی، درسی است که اغلب داوطلبان کنکور به آن توجه کمتری دارند و این موضوع رامی توان در میانگین این درس در کنکور هر سال مشاهده کرد. البته کسانی که به این درس توجه ویژه می کنند بر خلاف دیگران می توانند در کنکور درصد خوبی بدست آورد وبسیار به داوطلب کمک کند. درس عربی، درسی است که در آن تست زدن را بیشتر از خواندن سفارش می کنیم و مرور چندین باره قواعد عربی بدون تست زدن نمی تواند ما را کاملأ به سر منزل مقصود برساند. تثبیت اطلاعات و نکته های عربی با تست زدن انجام می پذیرد تا نقاط ضعف و قوت داوطلب آشکار گردد و مرور آن ها تسلط ما را به قواعد و نکته ها بیشتر می کند.
در عربی ، اول چه چیزی را بخوانیم و از کجا شروع کنیم:
# سوالات عربی چند قسمت است:
1- بخش اول ترجمه، که شامل 8 سؤال است که عبارت اند از:5سؤال ترجمه عربی به فارسی 2 سؤال ترجمه فارسی به عربی(تعریب) و 1 سؤال مفهوم است.
2- بخش دوم، درک مطلب است که شامل 9 سؤال است که شامل 4 سؤال از متن داده شده و 2 سؤال تشکیل (حرکت گذاری) و 3 سؤال تجزیه و ترکیب (التحلیل الصرفی والاعراب) است.
3- بخش سوم مربوط به قواعد عربی 2و 3 است که شامل 8 سؤال است که شامل یک سؤال از اعلال، حدود 2 سؤال از مرفوعات، حدود 3 سؤال از منصوبات و 1 سؤال از انواع اعراب واعراب فعل مضارع و 1 سؤال از صفت و مضاف الیه و ……….
با توجه به تقسیم بندی فوق اگر دقت کنیم، اگر 8 سؤال ترجمه و 4 سؤال درک مطلب را که همگی مربوط به دانستن ترجمه است با هم جمع کنیم حدود 50 درصد ازسوالات کنکور عربی می شود. البته می دانیم گاهی پاسخگویی به قواعد نیز مستقیم یا غیر مستقیم به دانستن ترجمه ارتباط دارد. با این وجود ارزش ترجمه و درک واژگان ارزشی بیش از 50 درصد دارد. لذا پیشنهاد می گردد داوطلب کار خواندن عربی خود را با ترجمه آغاز کند و تا آخر، مطالعه و تست و تمرین ……….. ترجمه را رها نکند.
داوطلب در ترجمه اول سراغ انواع فعل ها برود و سعی کند به آن افعال تسلط کافی پیدا کند و روش های تست زنی در ترجمه و رد گزینه آن را فراگیرد و پس از مرور افعال شروع به تست زدن نماید و اشکالات و نقاط ضعف خود را پیدا کند و تا آن جا که می تواند دایره فراگیری لغات خود را افزایش دهد، در این مسیر دانش آموزی موفق است که هر وقتی هر تست عربی را می بیند سعی کند به لغات آن توجه ویژه ای کند و پس از مدتی کلمات و عبارات و واژگان تکرار می شود و بدین وسیله کاملأ تسلط پیدا می کند.( دقت شود) در گام دوم باید به سراغ تست های درک مطلب برود و به صورت آهسته ولی پیوسته مثلأ از اول سال، هفته ای 1 تا 3 متن درک مطلب بخواند و سعی کند به مطالب تسلط پیدا نماید و پس از مدتی خواهد دید که چقدر درک مطلب برایش آسان تر و آسان تر خواهد شد.
در مرحله سوم پیشنهاد می گردد که ابتدا خلاصه ای از قواعد تهیه کند که درآن نکته های خیلی مهم و استثناها را یادداشت نماید و پس از آن سعی کند تست آن موضوع را بزند. البته باید توجه کنیم اول 10 الی 15 تست را انتخاب کرده و آن تست ها را در زمان کمتر از 1 دقیقه برای هر تست زده شود سپس درصد گرفته شود و بعد از آن با مراجعه به پاسخنامه اشکالات و نقاط ضعف را خود پیدا کرده و سعی شود با مراجعه به قواعد خلاصه شده یا قواعد مفصل در کتاب، مطالب را در ذهن تثبیت کند و اگر نتوانستیم حتمأ از معلم یا دوستی که تسلط بیشتری دارد پرسیده شود . در این حالت است که شما کم کم به قواعد عربی تسلط پیدا می کنید و پس از آن می توانید به سراغ 20 تست بعدی بروید و این کار را ادامه دهید.
مرحله آخری که پیشنهاد می شود زدن تست های جامع در زمان مقرر کنکور است و سعی کنیم آمادگی خود را در زمان بندی خاص تجربه کنیم و بتوانیم تسلط به اطلاعات را با زمان بندی هماهنگ کنیم.
متأسفانه دیده شده که دانش آموزی تسلط کافی به قواعد دارد ولی در زمان مقرر و معین نمی تواند بیش از نیمی از تست ها را بزند و فقط درصدی حدود 50 یا 60 را به دست می آورد. با این وجود باید سرعت عمل در تست زنی تمرین شود و یا حداقل با توجه به مدیریت تست زنی، 5 الی 7 تست سخت را نزده رها کنیم تا بتوانیم تست های آسان را حتمأ ببینیم تا وقت کم نیاورده و بتوانیم درصدی حدود 72 یا 80 را به دست آوریم.
نحوه خواندن درس عربی(مرادی)
در خواندن درس عربی به نکات زیر توجه داشته باشید :
1- درس عربی، پایین ترین نمره را در میان درس های عمومی دارد : کسب نمره بالا در عربی به علت ضعف عمومی داوطلبان یک امتیاز بسیار بزرگ و با امتیازی بالاتر از نمره کسب شده همراه خواهد بود.
2- در درس عربی نزدیک به 80 % پرسش ها از قواعد و دستور زبان عربی مطرح می شودو بقیه از ترجمه لغات و متون عربی و ... است.
3- خواندن قواعد را از پایه شروع کنید و آن های را برای خود همراه با مثال خلاصه نویسی نمایید.
4- برای مطالعه درس عربی ابتدا قواعد هر درس را از روی کتاب و جزوه بخوانید،بعد از یادگیری قواعد، تمرین های هر درس را حل کنید. پس از حل تمرین ها حتماً پاسخ خود را با راه حل صحیح مقایسه نمایید تا علاوه بر رفع معایب احتمالی خیالتان راحت شود.
5- به لغت آموزی در این درس توجه داشته باشید :زیرا با لغت آموزی خوب می توانید در زمان پاسخگویی صرفه جویی کنید، به علاوه،این عمل،دقت شما را در قسمت های دیگر عربی افزایش خواهد داد.
6- معنی لغات و اصطلاحات عربی را در متن درس و عبارت ها و جملات یادبگیرید تا بهتر در ذهن بمانند.
7- از لغات واصطلاحات مشکل فیش برداری کنید.
8- از ترجمه ودرک مطلب غافل نشوید.
9- در درس عربی به اعراب کلمات (منصوب،مرفوع،مجرور و مجزوم ) دقت ویژه داشته باشید.
10- مرور خلاصه ها و نکات کلیدی: فراموش نکنید که شرط مهم و اساسی ماندگاری مطالب در ذهن، مرور آن ها به صورت مداوم است. بهترین مرور به ترتیب یک روز،یک هفته و یک ماه پس از اولین مطالعه است.
11- درس عربی را پیوسته بخوانید :یعنی هر گاه شروع به مطالعه این درس نمودید تا زمان کنکور این مطالعه را ادامه دهید.
12- در هنگام تست زنی یا در هنگام بررسی تست ها،چهار گزینه را مورد بررسی قرار دهید و گزینه های غلط رابا بیان دلیل اشتباهات آن هاکنار بگذارید،با این کار، شماعملاًچهار تست را حل کرده اید.
13- به بودجه بندی سؤالات کنکور در این درس توجه کنید.
14- حل تست
روش مطالعه در س عربی(afbadvd.ir)
عربی، دومین درس دفترچه عمومی آزمون سراسری است که در میان بیشتر داوطلبان، چندان جایگاه دوست داشتنی و خوبی ندارد. خیلی از داوطلبان با این درس مشکل دارند و وقتی اسم عربی میآید، اخم هایشان درهم میرود و از نظر برخی از داوطلبان هم، امان از عربی و سختیهایش! اما کافی است که پای اظهار نظر گروه دیگری از داوطلبان نیز بنشینیم. از نظر آنان، اگر درس عربی، طبق اصول درست مطالعه این درس خوانده شود، واقعاً درس چندان سختی نیست؛ بلکه شیرین و جذاب نیز هست. اگر جزو داوطلبان این گروه هستید به شما تبریک میگویم و اگر از جمله داوطلبانی هستید که به دلیل سختی عربی از مطالعه آن صرفنظر کردهاید، باید اشاره کنیم که عربی درس مهمی است و با وجود اینکه ضریب ۲ دارد، اما به دلیل اینکه بسیاری از داوطلبان در نحوه مطالعه و تستزنی این درس مشکل دارند، نمیتوانند درصد خوبی در کنکور در این درس کسب کنند. به همین دلیل، گروهی که در این درس، چند تست درست بیشتر در مقایسه با دیگران میزنند، میتوانند رتبه قابل قبولتر و بهتری به دست آورند.
اگر برای شما هم مانند بسیاری دیگر از داوطلبان، کسب رتبه خوب و رسیدن به آرزوها و اهداف مورد نظرتان ارزشمند است، حتماً به درس عربی به عنوان یک درس مهم توجه داشته باشید. برخی از شما حتماً با خودتان می گویید که «من در این درس ضعف دارم و الان چطور میتوانم نتیجه خوبی در این درس بگیرم؟» در جواب شما باید بگوییم که اگر از همین الان و طبق اصولی که در این مقاله اشاره میکنیم، درس عربی را جزو برنامه مطالعاتی خود بیاورید، حتماً میتوانید نتایج بسیار خوبی کسب کنید. ما افرادی را در سالهای قبل داشتهایم که در همان سال کنکور، عربیِ خود را با تلاش و کوشش تقویت کردند و به حد بسیار خوبی رساندند.
حتماً این سوال پیش میآید که اگر بخواهیم درس عربی را بخوبی برای کنکور مطالعه کنیم، اول چه چیزی را باید بخوانیم و از کجا شروع کنیم. برای پاسخ به این سؤال، لازم است که بدانید سؤالات عربی در کنکور شامل چند قسمت است: ترجمه، درک مطلب و قواعد.
۱- بخش اول، ترجمه، که تقریباً شامل هشت سؤال است و ترجمه عربی به فارسی، ترجمه فارسی به عربی(تعریب) و سؤال مفهوم را در بر میگیرد.
۲- بخش دوم، درک مطلب است که تقریباً ۹ سؤال را در بر میگیرد و شامل سؤالات از متن و تشکیل (حرکتگذاری) و تجزیه و ترکیب (التحلیل الصرفی والاعراب) است.
۳- بخش سوم، مربوط به قواعد عربی دو و سه است که شامل سؤالات اعلال، مرفوعات، منصوبات و سؤال از انواع اعراب و اعراب فعل مضارع و صفت و مضاف الیه و… میشود.
اگر به این بودجه بندی توجه کنید، متوجه خواهید شد که اگر هشت سؤال ترجمه و چهار سؤال درک مطلب را، که همگی مربوط به دانستن ترجمه است، با هم جمع کنیم، این سوالات حدود پنجاه درصد از سؤالات کنکور عربی را دربر میگیرد؛ البته حتماً میدانید که گاهی پاسخگویی به قواعد نیز، مستقیم یا غیرمستقیم، با دانستن ترجمه ارتباط دارد؛ با وجود این، ارزش ترجمه و درک واژگان،ارزشی بیش از پنجاه درصد را داراست. به همین خاطر، به شما داوطلب عزیز پیشنهاد میکنیم که کار خواندن عربی را با ترجمه شروع کنید و تا آخر، مطالعه و تست و تمرین و … را در این قسمت رها نکنید.
به عنوان گام اول در ترجمه، سراغ انواع فعل ها بروید و سعی کنید که به آن افعال تسلط کافی پیدا کنید و پس ازمرور افعال، شروع به تست زدن نمایید و اشکالات و نقاط ضعف خود را پیدا کنید و تا آنجاکه میتوانید، دایره فراگیری لغات خود را افزایش دهید و اگر میخواهید در ترجمه واقعاً موفق باشید سعی کنید که هر وقتی هر تست عربی را میبینید، به لغات آن توجه ویژهای داشته باشید و آنها را به خاطر بسپارید. پساز مدتی این کلمات، عبارات و واژگان تکرار میشود و به این صورت، شما میتوانید در ترجمه متون عربی موفق شوید.
در گام دوم باید به سراغ متون درک مطلب بروید. این متنها، علاوه بر فعلها، شامل لغات مهم نیز هستند. خواندن این درک مطلبها توانایی شما را در ترجمه متونی که در کنکور داده میشود، بالا خواهد برد؛ پس با حوصله، همه لغات مشکل را بیابید و یاد بگیرید. برای انجام این کار، به صورت آهسته و پیوسته، هفتهای یک تا سه متن درک مطلب بخوانید و سعی کنید که به آن مطالب تسلط پیدا کنید. پس از مدتی که به خواندن و ترجمه درک مطلب پرداختید، متوجه میشوید که چقدر درک مطلب برایتان راحتتر و آسانتر شده است. علت آن هم تکراری بودن بسیاری از لغات و فعلهاست.
دو نکتهای که در زمینه ترجمه متون عربی شما داوطلب عزیز باید بدانید، این است که در عربی با دانستن ریشه یک فعل و زمانی که یک فعل در آن صرف شده است، میتوانید در ترجمه بسیار پیشرفت کنید؛ به علاوه اینکه در عربی، بسیاری از لغات مشتق هستند؛ یعنی ریشه فعلی دارند و کافی است که شما همان سه حرف اصلی تشکیل دهنده یک کلمه را بدانید؛ به این ترتیب، موفق خواهید شد که با سهولت و به آسانی، معنی کلمه را حدس بزنید.
مرحله سوم یادگیری درس عربی مربوط به قواعد این درس است. در این مرحله سعی کنید که با خود رو راست باشید و ببینید که چقدر از قواعد عربی را میدانید و چه مقدار آن برای شما نامفهوم است. پاسخ به این سؤال، بسیار مهم است؛ چون قواعد عربی در بیشتر موارد به صورت زنجیروار به هم پیوستهاند؛ مثلاً بحث فعل و انواع آن، که در عربی راهنمایی آمده است، نقش مهمی در یادگیری شما در نحوه ساختن فعل امر و اسم فاعل، اسم مفعول و … دارد.
اگر واقعاً در قواعد ابتدایی و اولیه مشکل دارید، اصلاً اشکالی ندارد که سری به جزوات و کتابهای راهنمایی خود بزنید و آنها را دوباره مطالعه کنید تا هم بهتر و هم با سهولت بیشتری قواعد دبیرستان را یاد بگیرید؛ پس از انجام این کار و فراگیری مقدمات، خلاصهای از قواعد را تهیه کنید و در آن، نکتههای خیلی مهم و استثناها را یادداشت کنید و پس از آن سعی کنید که تست آن موضوع را بزنید؛ البته باید توجه کنید که در ابتدا ده تا پانزده تست را انتخاب کرده و هر یک از آن تستها را در زمان کمتر از یک دقیقه بزنید و سپس برای هر تست زده شده، درصد بگیرید و بعد از آن با مراجعه به پاسخنامه، اشکالات و نقاط ضعف را خود پیدا کرده و سعی کنید که با مراجعه به قواعد خلاصه شده یا قواعد مفصل در کتاب، مطالب را در ذهن خود تثبیت نمایید. در این حالت است که شما کم کم به قواعد عربی تسلط پیدا میکنید. اگر در یادگیری قواعد در این مرحله هنوز مشکل داشتید، دوباره به سراغ جزوه و کتابهایتان بروید یا از دوستان و معلمتان کمک بگیرید؛ اما هیچ یک از قواعد را یاد نگرفته یا با یادگیری ناقص رها نکنید؛ زیرا در عربی، فراگیری بسیاری از قواعد در یادگیری قواعد بعدی مؤثر هستند و نقص در یادگیری هر یک باعث میشود که شما قواعد بعدی را نیز نتوانید بخوبی و به صورت کامل یاد بگیرید. بعد از رفع اشکال کامل به سراغ تستهای بعدی بروید و همین طور ادامه دهید.
کار دیگری که برای یادگیری بهتر قواعد میتوانید انجام دهید، این است که قواعدی را که در مرحله اول یاد گرفتید، روی متن پیاده کنید؛ یعنی متن درس را تجزیه و ترکیب کنید؛ مثلاً اگر در درس استثناء هستید «مستثنی» و «مستثنیمنه»ها را در متن درس پیدا کنید و ترکیب کنید. آن قدر این کار را انجام دهید تا با قواعد آن درس کاملاً آشنا شوید. بعد از یادگیری قواعد و ترجمه، نوبت به تمرینها میرسد. سعی کنید که تمرینهای کتاب را خودتان بدون نگاه کردن به جزوه حل کنید؛ حتی میتوانید که کمی آنها را تغییر داده و باز هم حل کنید؛ بهطور مثال، در مبحث اعلال، فعل معتل ناقص را تبدیل به اجوف کنید و بار دیگر در ذهنتان به سؤال پاسخ دهید.
مرحله آخری که در مطالعه عربی برای کنکور باید انجام دهید این است که تستهای جامع را در زمان مقرر شده در کنکور بزنید و معلومات، سرعت و مهارت خود را بسنجید. این کار باعث میشود تا آمادگی خود را در زمانبندی خاص تجربه نمایید و بتوانید تسلطتان به اطلاعات را با زمان بندی هماهنگ کنید. در این زمان به خودتان یاد بدهید که با هماهنگی زمان و اطلاعاتتان از تستهای سخت بگذرید تا بتوانید تمام سؤالات را بخوانید و از معلوماتتان حداکثر استفاده را ببرید.
علاوه بر مطالبی که در بالا به آن اشاره شد، در خواندن درس عربی به نکات زیر توجه داشته باشید:
۱- در درس عربی نزدیک به هشتاد درصد از قواعد و دستور زبان عربی مطرح میشود و بقیه از ترجمه لغات و متون عربی و … است؛ پس حتماً به بودجهبندی سؤالات توجه کنید و اگر تازه تصمیم به مطالعه این درس گرفتهاید، با توجه به نقاط قوت و ضعف و توان مطالعاتی خود برنامهریزی کنید.
۲- خواندن قواعد را از پایه شروع کنید و آنها را برای خود همراه با مثال خلاصه نویسی نمایید.
۳- به لغتآموزی در این درس توجه داشته باشید؛ زیرا با لغت آموزی خوب می توانید در زمان پاسخگویی صرفهجویی کنید؛ به علاوه، این عمل، دقت شما را در قسمتهای دیگر زبان عربی افزایش خواهد داد.
۴- از لغات و اصطلاحات مشکل فیش برداری کنید.
۵- در درس عربی به اعراب کلمات (منصوب، مرفوع، مجرور و مجزوم) دقت ویژه داشته باشید.
۶- فراموش نکنید که شرط مهم و اساسی ماندگاری مطالب در ذهن، مرور آنها به صورت مداوم است. بهترین مرور، به ترتیب، یک روز، یک هفته و یک ماه پس از اولین مطالعه است.
۷- عربی را پیوسته بخوانید؛ یعنی هر گاه شروع به مطالعه این درس نمودید، تا زمان برگزاری کنکور این مطالعه را ادامه دهید.
۸- در هنگام تست زنی یا در هنگام بررسی تستها، چهار گزینه را مورد بررسی قرار دهید و گزینههای غلط را با بیان دلیل اشتباهات آنها کنار بگذارید. با انجام این کار، شما عملاً چهار تست را حل کردهاید.
۹- نگاه کردن به پاسخهای تشریحی سؤالات عربی، بعد از پاسخ دادن، بسیار ضروری است و خیلی به شما کمک خواهد کرد؛ هر چند تست را درست پاسخ داده باشید. توجه کنید که هنگام مطالعه پاسخهای تشریحی، حتماً هر چهار گزینه را بررسی کنید.
۱۰- اگر قواعد عربی را درس به درس نمیخوانید و به صورت موضوعی مطالعه میکنید، حتماً سعی کنید که درسهای کتاب را نیز در زمان خود مطالعه کنید.
آیا می خواهی ؟ قبل از همه سهم های مستعد رشد را شناسایی کنی؟ ضررهای خود را فقط در دو ماه جبران کنی؟ از بورس خاطرات خوب داشته باشی؟ در یک سال ثروت خود را دو برابر نمایی؟ به هیچ فیلتر دیگری نیاز نداشته باشی؟ هر سهمی را قبل از رشد شناسایی کنی؟ با کمترین آموزش در بورس فعالیت ...
معرفی کتاب:زمینه روانشناسی هیلگارد (متن کامل) نويسنده:اتکینسون مترجم:دکتر براهنی فرمت کتاب:پی دی افpdf(کیفیت عالی) زبان کتاب:فارسی سفارش کتاب(pdf,چاپی)و پشتیبانی تلگرام:09103894814 ...
سلام دوست خوبم اگه از زندگي و كارت رضايت نداري.. اگه از وضعيت روحي و بي پولي خسته شدي.. اگه احساس ميكني هميشه تو تمامي كارها بازنده اي و اعتماد به نفس پاييني داري.. اگه ميخواي يك فعاليت جديد رو شروع كني .. و يا حتي ميخواي وضعيت زندگيتو بهتر و بهتر كني و جاذب ثروت و موفقيت ...
این فایل شامل: 3 برنامه اندروید از بهترین برنامه های ردیابی و کنترل گوشی همسر و فرزند بهمراه یک آموزش تصویری از نصب و راه اندازی بهترین برنامه ردیابی و کنترل گوشی می باشد. همه برنامه ها دارای امکانات حرفه ای و رایگان می باشند. ...
کتاب توانگران چگونه می اندیشند چارلز آلبرت-مطالعه اين كتاب موانع ذهني شما را از ميان برداشته، راه رسيدن شما را به دولت و توانگري هموار خواهد كرد. در اين كتاب مي خوانيد كه :رمز و راز رسيدن به موفقيت و ثروت، ارتباطي با بخت و اقبال ندارد. اين رمز و راز در اصول و تكنيكهايي نهفته ...
نام کتاب: کتاب صوتی زندگی خود را دوباره بیافرینید اثر جفری یانگ و ژانت کلوسکو حجم: 999 مگابایت تعداد فایل: 2 پکیج با 70 فایل صوتی + کتاب پی دی اف مدت کتاب: 14 ساعت و 33 دقیقه + 22 ساعت و 24 دقیقه نویسنده گان: جفری یانگ و ژانت کلوسک ترجمه: دکتر حمید ...
عنوان کتاب: تئوری انتخاب نویسنده: دکتر ویلیام گلسر گوینده: دکترعلی صاحبی فرمت فایل ها: pdf ، mp3 تعداد فایل ها: 93 حجم کل فایل ها: 846 مگابایت مدت زمان پخش: 23 ساعت تعداد صفحات: 430 زبان: فارسی توضیحات: تئوری انتخاب دکتر ویلیام گلسر بر این اصل استوار است که ...
کتاب کامل روانشناسی رشد مدرسان شریف مولفان: دکتر محسن طالب زاده اندیشه واحدی ویژه کنکور کارشناسی ارشد و دکتری رشته علوم تربیتی و روانشناسی و آزمون های استخدامی فرمت فایل: pdf تعداد صفحات: 392 ...
این محصول آپدیت شد تاریخ 1398/09/16 اضافه شدن ویدیوی جدید بسم الله الرحمن الرحیم کسب درآمد اینترنتی سلام در دنیای اینترنت خیلی از آدم ها هستند که دوست دارند کسب درآمد کنند و به خیلی چیزها و ایده ها فکر میکنند . همه ما دوست داریم در کمترین زمان بهترین درآمد را داشته باشیم ...
جدیدترین روش علمیه افزایش طول و قطر الت تناسلی با بیش از6500 تجربه موفق در ایران. توضیحاتی در مورد اصل پکیچ: این پکیج آموزشی شامل ۸ فیلم و ۴ فایل پی دی اف آموزشی است که بعد از واریز لینک دانلود فایل برای شما باز میشود و میتوانید فیلم ها و فایل های آموزشی ...
مشخصات و قیمت و خرید و دانلود کتاب آیین نگارش مقاله علمی پژوهشی دکتر محمود فتوحی 98 صفحه شامل تحقیق و یادداشت برداری و روشهای مستندسازی و کتاب شناسی و منابع الکترونیکی pdf کتاب آیین نگارش اثر محمود فتوحی این کتاب مقاله علمی ـ پژوهشی را به منزله رسانه اصلی ...
کتاب اندازه گیری سنجش و ارزشیابی آموزشی✍ دکتر سیف ...
کتاب کامل روانشناسی تصویر ذهنی سایکوسیبرنتیک، علم کنترل ذهن مولف: ماکسول مالتز مترجم: مهدی قراچه داغی مناسب برای گرایش های مختلف رشته روانشناسی فرمت فایل: pdf تعداد صفحات: 329 ...
دانلود کتاب کامل روانشناسی تصویر ذهنی - pdf - (سایکوسیبرنتیک، علم کنترل ذهن) ماکسول مالتز کتاب کامل روانشناسی تصویر ذهنــی سایکوسیبرنتیک، علم کنترل ذهن مولف: ماکسول مالتز مترجم: مهدی قراچه داغی مناسب برای گرایش های مختلف رشته روانشناسی فرمت فایل: pdf تعداد صفحات: 329 ...
حضرت علي (ع) نقش سرپرست در جامعه را به سه چيز تشبيه کرده اند: 1. نخ تسبيح: که اگر پاره شود، دانه ها از هم پراکنده مي شوند (نقش هماهنگي). 2. عمود خيمه: که اگر شکسته شود، خيمه فرو مي نشيند (نقش بنيادي). 3. محور وسط سنگ آسياب: که اگر از جا کنده شود، سنگ روي سنگ بند نميشود نقش محوري). سرپرستي ...
مشخصات و قیمت و خرید و دانلود حل تمرین و حل المسائل کتاب جبر خطی مایکل اونان همراه با اصل کتاب pdf 4 فصل حل المسائل در 4 فایل pdf در خدمت شما عزیزان قرار گرفته می شود همراه با اصل کتاب که در فایل pdf جداگانه به شما ارائه می گردد راهنما و تشریح مسائل جبر خطی مایکل ...
معرفی کتاب:(شفای کودک درون) کتاب شفای کودک درون نوشته ی لوسیا کاپاچیونه» و ترجمه ی گیتی خوشدل» است.(شفای کودک درون) این کتاب کمکتان می کند لغایت شادمانه گذشته را خلاص کنید و هوشیارانه در این لحظه حضور یابید.(شفای کودک درون) درر بخشی ااز متن ااین کتااب می خواانید: همه ی ماا ...
کتاب فراسوی شفای زندگی این کتاب شامل ۱۰ فصل است: ❣️فصل اول : سخن من با شما ( آغاز تغییرات بزرگ _ هدیه ۱۰۰ درصد تخفیف )❣️فصل دوم : داستان آشنایی من با قوانین کیهان ( داستان آشنایی من با قوانین _ رایگان )❣️فصل سوم: قدرتمند ترین قوانین آفرینش ( درک قوانین حاکم بر خلقت خداوند از ...
معرفی کتاب:(فراگرد تنظیم تا کنترل بودجه) نویسنده:اسفندیار فرج وند تعداد صفحات:209 حجم فایل:3مگابایت فرمت کتاب:پی دی افpdf(کیفیت عالی) زبان کتاب:فارسی سفارش کتاب(pdf,چاپی)و پشتیبانی تلگرام:09103894814 ...
دانلود بازی GTA V برای اندروید بازی Grand Theft Auto که به اختصار آن را GTA نیز مینامند یکی از پرطرفدار ترین بازی های سبک اکشن و جنگی برای کامپیوتر است که کاربران کامپیوتر و کنسول هایی نظیر Play Station و Xbox خاطرات زیادی از آن را به خاطر دارند. امروز نسخه اندرویدی این بازی را برای شما آماده ...
خرید و دانلود کتاب pdf فقه استدلالی ترجمه تحریر الروضه فی شرح اللمعه نوشته علیرضا امینی و محمدرضا آیتی ترجمه سیدمهدی دادمرزی 53 فصل در 702صفحه فقه استدلالی (ترجمه تحریرالروضه فی شرح اللمعه) اثر سید مهدی دادمرزی کتاب فقه استدلالی ...
عنوان فایل: دانلود کتاب تاریخ تحلیلی صدر اسلام تالیف محمد نصیری ویراست دوم نوع فایل: PDF شرح مختصر: دانلود کتاب تاریخ تحلیلی صدر اسلام عنوان کتابی است نوشته محمد نصیری که در بیشتر دانشگاه های کشور برای تدریس مبحث بررسی تاریخ دوره ابتدایی اسلام و سرگذشت زندگی پیامبر (ص) تا ...
نام کتاب: کتاب سایکو سایبرنتیک اثر ماکسول مالتز حجم کتاب: 5 مگابایت تعداد صفحات: 439 فرمت کتاب: pdf نویسنده: ماکسول مالتز مترجم: مهدی قراچه داغی زبان: فارسی مقدمه: زمانی از چارلی چاپلین پرسیدند حرکت هنری در صحنه ی سینما چیست جواب داد:». حرکتی است که اگر آن ...
کتاب کامل نظریه های شخصیت شولتز ترجمه یحیی سید محمدی مولفان: دوان پی. شولتز سیدنی اِلِن شولتزمترجم: یحیی سیدمحمّدی جامع ترین کتاب روانشناسی شخصیت منبع کارشناسی ارشد و دکتری فرمت فایل:pdf تعداد صفحات: 569 ...
دانلود فایلهای بسته آمادهچاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟ همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟ همیشه دوست داشتی ...
کتاب صوتی جادوی انضباط شخصی : برایان تریسی نویسنده این کتاب، بهترین کسی است که می تواند درباره ی انضباط فردی و قدرت انضباط فردی بنویسد، زیرا او در زندگی خودش به شدت منظم است و اطلاعات جامع و کاملی دربارهی مزایای نظم داشتن دارد. با این پیش زمینه برایان تریسی کتاب ...
کتاب کامل سنجش و اندازه گیری مدرسان شریف مولف: اعظم کائیدی مناسب برای کنکور کارشناسی ارشد، دکتری و آزمون استخدامی آموزش و پرورش فرمت فایل: pdf تعداد صفحات: 260 ...
پی دی اف کامل کتاب دانش خانواده و جمعیت پیام نور تعداد صفحات :245 همراه نمونه سوال با جواب ...
نسخه پی دی اف حجم: 10 مگابایت تعداد صفحه: 336 توضیحات کتاب: آیا به نظر شما قدرت، عامل و یا علم خاصی وجود دارد که تنها بخش محدودی ازمردم به این قدرت مافوق تصور دسترسی داشته و با استفاده از این ابزار زندگی سازنه تنها همه مشکلات خود را برطرف می کنند بلکه به سعادت و ثروتی دست می ...