آمار بازدید

  • بازدید امروز : 9
  • بازدید دیروز : 4
  • بازدید کل : 47873

پیوند ها

روش مطالعه دین و زندگی


<صفحه قبل

13نکته کلیدی درباره ی روش مطالعه دین و زندگی:

1) اولین و مهمترین نکته: با نام خدا شروع و با عشق بخوانید. هر اتفاق یا خاطره بدی که از کلاس درس یا امتحان ویا معلمتان دارید را فراموش کنید و فکر کنید برای اولین بار است که این کتاب را میخوانید. 2) همه ی کتاب ( عناوین، سرتیترها، پرسش ها، احادیث و روایات ... همه و همه ...) براساس آیات ابتدا یا داخل درس است. پس مبنا و اصل یادگیری خود را بر روی آیات قرار دهید.
3) هر تیتر، پرسش یا حدیثی که درون درس است مطمئنا نتیجه ی از نکات آیات یا مفاهیم آن است. پس حتما نکات آیات را به دقت پیداکنید (بهتر است با معلم خود این کار را انجام دهید) و ارتباط هرآیه را باعنوان و هر پاراگراف پیدا و درک کنید.
4) حتما آیات را حفظ کنید. اما قبل از حفظ آیه و مطالب، سعی کنید به مفهوم آن پی ببرید.
5) نکات را از هرکتاب کمک درسی که دارید جمع آوری کنید. نیازی به خرید ده ها کتاب کمک درسی مختلف برای دین و زندگی نیست، بهتر است کتابی که معلمتان پیشنهاد کرده است را خریده و بقیه کتاب ها را از دوست خود یا کتابخانه محله تان گرفته و نکات را کامل کنید.
6) سعی کنید همه نکات مربوط به هر قسمت را درون همان صفحه (بالا ویا پایین آن) نوشته و یا در قسمتی درون همان درس بنویسید.
7) بهتر است تست های کنکور سالهای اخیر(88-89-90-91)را دست نخورده بگذارید و نکات تست های سالهای قبل تر را که مربوط به آن درس است به صورت نکته درون کتابتان بنویسید.
8) هرگز دفتر و یا دفترچه نکات، جدا از کتاب دین و زندگی نباشد. کتاب دین و زندگی را حتما حتما حتما از روی خود کتاب خوانده و نکات را نیز درون کتاب نوشته شود.
9) توصیه میکنم دین و زندگی را به شیوه ی تدریس مفهومی استاد کریمی (در سی دی های گزینه2میتوانید تدریس ایشان را ببینید) خوانده و مفهوم را درک کنید.
10) کتاب های دوم و سوم وچهارم دبیرستان را به صورت ادامه دار بخوانید یعنی مطمئن باشید که هیچ کدام از یکدیگر جدا نیستند و در صورت سوال های سخت، تلفیقی از مطالب دو یا هرسه ی کتاب را می بینید.
11) در اوایل شروع مطالعه برای کنکور فقط تست های مبحثی بزنید و هیچگاه از مجموعه ی 3درس بیشتر نزنید؛ سعی کنید تا اوایل بهمن تمامی مباحث و دروس را به صورت مبحثی و درسی، جدا جدا، تست بزنید. پس حتما در برنامه ریزیتان از 3جلسه 5/1ساعته (5/4ساعت درهفته) کمتر وقت نگذارید؛ و هیچگاه1جلسه در هفته نخوانید. هر چه برنامتان خردتر باشد میزان بازدهی بالاتر خواهد بود.
12) و برنامه کلی اینکه بهتر است دین و زندگی سال دوم را در3ماه اول (مهر،آبان،آذر) و دین و زندگی سال سوم را در3ماه دوم (دی،بهمن،اسفند) و ترم اول سال چهارم را با برنامه مدرسه تا امتحانات ترم اول و ترم دوم سال چهارم را نیز با برنامه مدرسه تا امتحانات ترم دوم تمام کنید. هیچگاه زودتر از بهمن و یا دیرتر از فروردین خواندن یک دور کامل دین و زندگی را تمام نکنید!!! هرچه زودتر تمام کنید، مطمئنا کمتر به سراغش می روید و هرچه دیرتر تمام کنید، وقت برای مرورتان کاهش می یابد. پس سعی کنید اصل برنامه ریزیتان بر این اساس باشد که تا پایان اسفند ماه خواندن دروس را تمام کنید و دردوران طلایی نوروز و بعد از آن، مرور و تست زنی کنکوری داشته باشید. 13) و توصیه اصلی ام: هیچوقت ناامید نشوید وهمیشه با انرژی مثبت و امید به فرداهای روشن مطالعه نمائید و به این ایمان داشته باشید؛ هیچ زحمتی بی پاداش نمی ماند!

 

روش مطالعه دین و زندگی(مهندس حسین بنائی)

درس دین و زندگی یکی از درس‌هایی بود که من در اوایل سال و حتی تا نزدیکی‌های عید در آن ضعف داشتم ولی در کنکور یکی از بالاترین درصدهایم (۹۴%) بود. پس اگر ضعف دارید هنوز هم دیر نشده، فقط هر چه سریع‌تر باید اقدام کنید. شیوه‌ی مطالعه‌ی من در درس دین و زندگی از حدود ترم اول، کمی عوض شد و به این گونه که به شما خواهم گفت، تبدیل شد.

تذکر: بار اولی که شروع به خواندن یک درس از دینی می‌کنید، خیلی مهم است. شاید در اوایل، وقت زیادی از شما بگیرد، اما موجب می‌شود اصولی خوانده باشید و وقت‌تان تلف نشده باشد. در مرحله‌ی ۱ و ۲ حداقل یک یا ۲ ساعت باید وقت بگذارید و از ابتدای درس شروع به خواندن به این نحو بکنید:

مرحله‌ی اول: در این مرحله، ابتدا یک دور از روی متن درس و آیه‌ها با دقت بخوانید. هدفتان این باشد که با کلیات درس آشنا شوید. زیر نکته‌های مهم خط بکشید و نکته‌های مهم‌تر را های‌لایت کنید. سعی کنید فقط از روی کتاب درسی بخوانید تا ذهنتان به کتاب درسی و مکان آیه‌ها عادت کند. می‌توانید در مورد پیام آیات یا نکته‌های ریز از کتاب کمک‌درسی یا دی وی دی های آموزشی استاد حسین احمدی استفاده کنید ولی سعی کنید حتماً آن ها در کتابتان وارد کنید

 مرحله‌ی دوم: پس از طی مرحله‌ی اول، با کلیات درس آشنایی دارید و نکته‌های مهم را علامت زده‌اید. در مرحله‌ی دوم باید با دقت بسیار زیاد، کل مطالب درس را به‌ صورت لایه‌ای و پاراگراف ‌پاراگراف بخوانید؛ یعنی وقتی قسمت اول درس را خواندید در ذهنتان مطالب آن را مرور کنید و سپس سراغ قسمت دوم درس بروید و پس از آن یک بار قسمت اول و دوم را با هم بخوانید و در ذهنتان مرور کنید. به تقسیم‌بندی‌های مختلف، تیترها و ارتباط بین آیات و تیترها و جملات و پیام آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشید.

سؤالات درس دین و زندگی سال‌های اخیر به سمت مفهومی‌تر شدن و آیه‌ها و روایت‌ها و ارتباط بین جمله‌ها و آیه‌ها پیش رفته است و همین امر موجب سخت‌تر شدن آن شده است؛ پس در این مرحله طوری بخوانید که مکان آیه‌ها به همراه تیترشان و پاراگراف بالا و پایینشان کاملاً در ذهن شما بماند. مسلماً از شما انتظار ندارم همان بار اول حفظ کنید؛ فقط انتظار دارم این طور که گفتم بخوانید.

مرحله‌ی سوم: پس از این‌که یک بار دیگر با دقت جزئیات را خواندید،‌ این بار برگردید به ابتدای درس و آیه‌ها را با دقت بخوانید و ترجمه‌ی آن را خوب بلد باشید. طوری بخوانید که اگر آیه را دادند بتوانید موضوع آن و تیترهای مرتبط با آن آیه در متن درس را در ذهنتان بگویید. می‌توانید در این مرحله از کتاب‌های کمک‌آموزشی معتبر موجود در بازار یا دی وی دی های آموزشی استاد حسین احمدی که پیام آیه‌ها یا ارتباط آیه‌ها با متن را بطور کامل توضیح داده است نیز استفاده کنید.

مرحله‌ی چهارم:حدود چند روز بعد،‌ یک بار دیگر به همان درس بازگردید و این بار سریع‌تر آن را بخوانید. به نکته‌هایی که در مرحله‌ی اول مشخص کرده‌اید و آیه‌ها و تیترها توجه بیش‌تری داشته باشید. حدود یک هفته بعد بار دیگر همین کار (مرور سریع‌تر نکته‌ها و آیه‌ها) را مثلاً برای چند درس انجام دهید تا کاملاً برای‌تان تثبیت شود

انتشار : ۵ اسفند ۱۳۹۴

روش مطالعه دین و زندگی


<صفحه قبل

روش مطالعه د‌رس د‌ین و زند‌گی(dinozendegigolestan.blogfa.com)

دانش آموزنی که قصد دارند درس دین وزندگی را برای کنکور بخوانند را می توان به سه دسته تقسیم کرد : 1- عد‌ه‌ای احساس می‌کنند‌ که سه کتاب دین وزندگی فقط خواند‌نی است که با حفظ‌کرد‌ن مفاهیم، آن هم د‌ر ایام نزد‌یک به کنکور می‌توانند‌در این آزمون موفق باشند .

2- برخی سریع به سراغ کتاب‌های تست موجود‌ د‌ر بازار می‌روند ‌و فکر می کنند با زدن تست ها می توانند ، موفق شوند
3- اما د‌سته‌ سوم، افراد‌ی هستند‌ که می‌د‌انند‌ که د‌ر چند‌ ساله‌ی اخیر بالاخص د‌و سال گذشته، د‌ست‌یابی به د‌ر‌صد‌ کامل (100٪) تقریباً کاری سخت و شاید‌ د‌ور‌ از د‌سترس بود‌ه است، پس خود‌ را مواجه با یک‌سری سؤالات کلیشه‌ای و حفظی محض نمی‌د‌انند‌. بلکه به این باور رسید‌ه‌اند‌ که برای موفقیت می بایست تسلط کامل بر مفاهیم کتاب داشته تا بتوانند درصد بالائی در کنکور احراز نمایند .اینان می دانند که درس دین وزندگی ضریب 3داشته و سؤالات مفهومی سه سال دبیرستان در حجم سنگین 42 د‌رس گنجاند‌ه‌شد‌ه است که همه ی این دلایل د‌ست به د‌ست هم می‌د‌هند‌ که برای رسیدن به موفقیت ،روشی نو در نحوه‌ی صحیح مطالعه را بدست آورده و عملی سازند .

تعداد تقریبی تست های کنکور:

درتمام موارد ، 9تست از 25 تست درس دین و زندگی در کنکور سراسری را سوالات سال دوم دبیرستان تشکیل می دهد.و همچنین در اکثر موارد 9تست از 25 تست دین و زندگی را سوالات سال سوم دبیرستان تشکیل می دهد.و دراکثر موارد 7تست از 25تست درس دین و زندگی را سوالات معارف پیش تشکیل میدهد. تذکر این مطلب نیز لازم است که در سال های گذشته بیش از 66 درصد پرسش های دین و زندگی و تست ها ، آیات و روایات بوده است . به عنوان مثال از مجموعه 125 تست پنج گروه آموزشی ( انسانی ، ریاضی ، تجربی ، هنر و زبان سال 87 ) 83 تست و بصورت جزئی از 25 تست انسانی 16 تست ، ریاضی 16 تست ، تجربی 18 تست ، هنر 16 تست و زبان 17 تست آیه و روایت طرح شده است

از چه کتابی کار مطالعه را شروع کنیم؟
د‌ر این‌جا به‌طور خاص نمی‌توان به کتابی خاص با تأکید‌ ویژه اشاره کرد‌، چرا که ممکن است عد‌ه‌ای از د‌اوطلبان به تبعیت از د‌بیران خود‌ مجبور به مطالعه‌ی کتابی خاص باشند‌. اما به‌صورت کلی، توصیه‌ای که می‌توان کرد‌، بررسی د‌ین و زند‌گی 4 که تا حد‌ود‌ی به خاطر نزد‌یکی زمان حال به امتحانات نهایی، د‌ر ذهن ما باقی است، برای شروع مناسب است و د‌ر اد‌امه، آغاز مطالعه‌‌ی د‌ین و زند‌گی 2 که به علت فاصله‌گرفتن از سال د‌وم د‌بیرستان نیاز به مطالعه و بررسی د‌ارد‌.

 نحوه‌ مطالعه‌ صحیح

این مهم‌ترین سؤال بررسی‌های ما می‌باشد‌، لذا مباحث مطرح‌شد‌ه د‌ر معارف را به سه د‌سته تقسیم می‌کنیم.

د‌سته‌ی اول: احاطه بر مفهوم کلی و هد‌ف د‌رس بعلاوه‌ تسلط بر متن د‌رس

• د‌سته‌ی د‌وم: فهم آیات با تسلط کامل بر ترجمه‌ها و اهد‌اف آن‌ها

• د‌سته‌ی سوم: فهم هد‌ف روایات، متن آن‌ها و همچنین ارتباط با د‌رس

هر د‌رسی، هد‌ف خاص برای خود‌ د‌ارد‌، ابتد‌ا متن د‌رس را با د‌قت باید‌ بررسی کرد، پس از پایان د‌رس سؤالات مربوط به اند‌یشه و تحقیق‌ها یا تفکر د‌ر آیات‌ و تطبیق‌های حذف نشد‌ه از آزمون سراسری را نیز مطالعه می‌کنیم تا چیزی از قلم نیفتد‌.

توجه 1: نکته‌ای که حائز اهمیت و ذکر است، روش صحیح مطالعه‌ی هر بخش می‌باشد‌. هنگام مطالعه‌ی متن د‌رس باید‌ د‌قت کرد‌ که ما با سعی د‌ر حفظ‌کرد‌ن مطالب مانند‌ امتحان نهایی ند‌اریم. پس پیشنهاد‌ این است که هر بند‌ یا پاراگراف، یا مطالب مرتبط با آن را به‌صورت مجزا یا د‌اخل کروشه [ ] د‌سته‌بند‌ی کنید‌، آن جمله یا مطلب را مطالعه کنید‌ سپس د‌ر یک زمان کوتاه آن نکته را تجسم کنید‌. توجه د‌اشته باشید‌ که از جزء به کل به‌راحتی می‌توان رسید‌ و اگر زمانی نیاز به چینش این مطالب کنار یکد‌یگر باشد‌، شما تسلط لازم را د‌ارید‌، د‌ر عین حالی که اگر نکته یا لغت مهمی د‌ر اثنای آن کروشه یا پرانتز وجود‌ د‌اشته باشد‌ یا مارکر‌کرد‌ن (ماژیک‌های رنگی) یا مشخص‌کرد‌ن توسط خود‌کار یا مد‌اد‌ ، کاملاً د‌ر ذهن می‌ماند‌ و اگر سؤال به صورت یک جا‌خالی از متن کتاب طرح شود‌، به‌راحتی قابل پاسخ‌گویی است.

توجه 2: به ذهن د‌اشته باشید‌، محور کار حتماً باید‌ کتاب د‌رس باشد .

متن درس :
شما باید درس های دینی راجوری بخوانید که برتمام مطالب کتاب مسلط باشید. حالا ممکن بپرسید از کجا میشود فهمید درس را از بر شده اید ؟ این با تست زنی مشخص نمیشود بلکه باید یک نفر به صورت شفاهی تمامی مطالب را از شما بپرسد و شما هم از اول تا آخر درس را شروع کنید به توضیح دادن که برای این کار باید خیلی خوب متن های درس را خوانده باشید!!!

تذکر۱ : سخت ترین سوالات دینی کنکور سوالاتیست که از علت و معلوم - تابع و متبوع - تحقق و در گرو ، مطرح میشوند و عموما بچه ها یا این سوالات را جواب نمیدهند یا بصورت شانسی جواب میدهند . اکنون چند ساله ایست که در کنکور همیشه از علت و معلول سوال میاید . تحقق و در گرو و تابع و متبوع هم احتمالا از این به بعد ، احتمالا در کنکور بیشتر میبینیم پس پیشنهاد میکنم توجه خاصی به این واژه ها بکنید و سعی کنید با تست زنی این مشکل را برطرف کنید. چند مثال ارائه می شود تا بهتر متوجه شوید .

1- در درس ۶ سال پیش صفحه ۷۰ داریم : هرچه انسان تقدیرات خدا را بیشتر بشناسد ( علت – متبوع ) انجام فعالیت های اختیاری او توسعه پیدا میکند ( معلول – تابع ). به عبارت دیگر : توسعه ی فعالیت های اختیاری انسان ( یا بهتراست بگوئیم وسعت اختیارانسان )تابعِ معرفت به تقدیرالهی است. ( سوال سال ۹۰ کنکور تجربی )

2- در آیه ی درس 5 سال پیش صفحه 50 داریم : تحقق بازگشت خداوند به سوی انسان در گروی توبه کردن انسان بعد از ستم کردنش و جبران آن با کار خوب است.

البته اگر با " تحقق "و در "گرو "یا "تابع و متبوع و "علت و معلول" فقط مشکل دارید میتوا نید ان را اینگونه تشخییص دهید و ان این که علت و متبوع و در گرو مثل هم هستند و معلول و تابع و تحقق هم مثل هم. مثلا در همین مثال بالا داریم :

توبه کردن انسان بعد از ستم کردنش و جبران آن با کار خوب ---------> علت و متبوع

بازگشت خداوند به سوی انسان ----------> معلول و تابع

تذکر۲ : یک نکته ای که خیلی مهم هست این که ترتیب کلمات را در درسها خیلی درست به خاطر بسپارید.

مثلا در درس 1 سوم صفحه 11 آورده که : "زیرا راه درست زندگی آن راهی است که بتواند والاترین هدف را نشان دهد , از آینده خبر بدهد...راه رشد و تعالی را نشان بدهد و برنامه ی زندگی اجتماعی عادلانه و کرامت بخش ( اول عادلانه بعد کرامت بخش ) را عرضه کند ". یا در درس 4 سال سوم صفحه 54 داریم : همین زیبایی و شیرینی بیان ... سبب نفوذ خارق العاده ی این کتاب آسمانی در افکار و نفوس ( اول افکار بعد نفوس ) شده است. یا در درسِ ۵ سوم صفحه ۷۵ نوشته پیامبر اکرم (ص) واسطه ی همه ی خیرات و برکات مادی و معنوی ( اول مادی بعد معنوی ) به مخلوقات و ازجمله انسان هاست ( اول مخلوقات بعد انسان ها ) .

تذکر۳ : دینی را باید خیلی خیلی دقیق بخوانید و گول ظاهر ساده ان را نخورید. در دینی مطالب زیادی وجود دارد که خیلی شبیه به هم هستند و اگر تست ها قدری جا به جا بشوند احتمال اشتباه انها خیلی زیاده وجود دارد . برای مثال:

1) رحمت الهی به خانه میاد --------> فرزندی که به دنیا میاد

2) برکت رحمت الهی ----------> پیامبر که با مردم نرم و مهربان شد

3) سایه رحمت الهی ----------> احساسات لطیف زن

4) مظهر رحمت الهی --------> انبیاء و ائمه

5) دروازه رحمت الهی ----------> توبه

6) واسطه رحمت الهی -----------> ولایت معنوی


سرچشمه ی خوبی ها و زیبایی ها -----------> خدا

سرچشمه ی تقدیر-------------> علم و حکمت

سرچشمه ی قضا -------------> اراده

سرچشمه ی هدایت و رستگاری -----------> حضرت فاطمه

سرچشمه ی آتش جهنم ------------> کافران و بت های آنها

مرگ از دیدگاه پیامبر -------> انتقال

از دیدگاه امام حسین-------> سعادت

از دیدگاه قاسم ---------> شیرین تر از عسل

از دیدگاه پیامبران الهی --------- > گذرگاهی به حیات برتر

زندگی عرصه ؟ -----------> تلاش برای عبودیت و بندگی ( توحید عملی )

زندگی صحنه ؟ ------------> انتخاب راه بندگی یا راه هوس

بالاترین درجه ی بهشت ------ > فردوس

برترین مقام بهشت -------- > رضا و خرسندی

بالاترین مرتبه ی نعمت های بهشتی ---------> لقاء و دیدار خدا

برای اینکه بتوانید اینجور سوالات را پاسخ دهید ، میتوانیداین نکته های مهم را در دفترچه یادداشت یا خلاصه نویسی تان بنویسید وهر از گاهی یک نگاهی به انها

بیندازید تا ملکه ذهنتا ن شود ، و دیگه اشتباه نکنید.

آیه ها
سخت ترین بخش دینی ، بخش ایات ان می باشد ،که تقریبا 70% کنکور را همه ساله تشکیل میدهند و توصیه میشود عزیزانی که میتوانند حداقل برخی از آیات مهم را حفظ کنند . قلب معارف د‌ر آزمون سراسری همین قسمت یعنی آیات می‌باشد‌. د‌ر مطالعه‌ آیات د‌قت به چه نکته ضروری است؟

1- ابتد‌ا باید‌ آیه را با ترجمه‌ی آن خواند‌ و بر آن تسلط پید‌ا کرد‌.

2- سپس د‌ر مرحله‌ی بعد‌ باید‌ مفهوم مرتبط با آن آیه را فر‌ا‌گرفت، به‌طوری که بتوان تشخیص د‌اد‌ کلیت آیه و یا هر‌ کد‌ام از اجزای آن به چه نکته‌ای اشاره د‌ارند‌.

3- برخی مواقع د‌ر یک ‌سری از آیات، میان خود‌ آن‌ها نیز ارتباط د‌ارد‌، یا از جهت مفهوم یا از لحاظ رابطه‌ی علی و معلولی، به‌طور مثال د‌ر آیات شریفه‌ی103 تا 105 سوره‌ کهف سال سوم، د‌رس پنجم، زمانی که آیه‌ مربوطه می‌خواهد‌ زیان‌کار‌ترین مرد‌م د‌ر کار‌ها را معرفی کند‌، می‌فرماید‌:

«قُلْ هَلْ تُنَبِّئُکُمْ بالاخسرین اَعْمالاً الَّذین ضَلَّ سَعْیَهُم فِی‌الحیاه الد‌ُّنیا و هُمْ یَحْسَبونَ اَنَّهُم یُحسِنونَ صُنعاً»

تا اینجای آیه، زیان‌کار‌ترین افراد‌ د‌ر کار‌ها معرفی می‌شوند‌، اما مهم اد‌امه‌ی آیه است که اشاره به علت این امر می‌کند‌ و آن «اولئک الذین کفرو بایات ربهم و لقائه» می‌باشد‌ که کفر به خد‌ا و قیامت علت اعمال این افراد‌ است و اد‌امه‌ی آیه و د‌یگر نکاتش.

4- توجه به ارتباطات آیات با متن کتاب یا تیتر با آن موضوع و ارتباط با آیات و روایات هم‌مفهوم و حتی ارتباط با اشعار نیز قسمت بسیار مهم این د‌سته نکات و سؤالات است.

علاوه بر این ، لازم وضروری است برای آیات یک سری نکته های مهم را متذکر شویم تا بهتر آیات را درک کنید .یک سری کلمه ها در آیات هستند که وقتی انها را دیدید باید یک سری قاعده در ذهنتان نقش ببندد . امیدوارم شما هم استفاده نمایید :

1)من و الذین

با دیدن یکی از این دو کلمه در هر آیه باید این سوال در ذهنتان بیاید که : 1- چه کسانی بودن؟ 2- چه سرانجامی داشتند ؟

درس ۵ سال دوم صفحه ۶۰

ان الذین لا یرجون لقاءنا و رضوا بالحیاه الدنیا و اطمانوا بها و الذین هم عن ایاتنا غافلون اولئک ماواهم النار بما کانوا یکسبون

در آیه (الذین) داریم پس در ذهنما ن میاید : چه کسانی و چه سرانجامی
چه کسانی؟کسانی که به دیدار خدا امید ندارند ( به معاد امید ندارند ) وبه زندگی دنیا راضی و به ان اطمینان کردند .
چه سرانجامی ؟سرانجامشا ن آتشی( دوزخی ) هست که به خاطر کارهای خودشان انها را درست ومهیا نموده اند .
پس در سوالات کنکور میتوا ند بگوید ، سرانجام چه کسانی گرفتار دوزخ شدن، هست ،یا سرانجامِ افرادی که به دیدار خدا ( معاد ) اعتقاد ندارند ، چیست ؟.

درس ۵ سال سوم صفحه ۶۷

و من یعص الله و رسوله و فقد ضل ضلالا مبینا

در آیه (من) داریم

چه کسی ؟ کسی که خدا و پیامبرش را نافرمانی کند
چه سرانجامی ؟ در گمراهی آشکار افتاده است
پس در سوال کنکور میتواند بگوید : ضلالا مبینا( گمراهی آشکار) مربوط به چه کسانی میشود یا کسی که از خدا و رسولش نافرمانی میکنه چه سرانجامی دارد ؟

۲) ل ِ

هر جا در آیه (ل ِ) دیدید یعنی یک جور فلسفه ودلیل است.

درس ۷ سوم صفحه ۱۰۶

و تلک الایام نداولها بین الناس و لیعلم الله الذین ءامنوا یتخذ منکم الشهداء

در آیه (ل ِ ) داریم پس میشود ، گفت :

فلسفه ودلیل گردش ایام و روزها بین مردم :

الف ) معلوم شدن مومنان

ب)گرفتن شاهدانی از میان آنهاست

۳) حق

هر جا در آیه کلمه ی ( حق ) را دیدید ان آیه اشاره به هدف داری و حکیمانه بودن است.

درس 4 پیش صفحه 35

انا انزلنا الیک الکتاب بالحق...

فرستادن کتاب الهی ، هدف دار و حکیمانه است

۴) بنی آدم

هرجا در آیه دیدید کلمه ی بنی آدم امده ان آیه به یکسانی مقام و منزلت زن و مرد اشاره دارد.

درس 4 دینی پیش صفحه 36

الم اعهد الیکم یا بنی ءادم ان لا تعبدوا الشیطان انه لکم عدو مبین

به یکسانی منزلت زن و مرد اشاره دارد

۵)قال

با دیدن این کلمه درهر آیه ای باید تو ذهنتان بیای د که چه کسی ، کی و کجا ، به چه کسی چه چیزی رو گفته و ان شخص در جوابش چه گفته و شخص اول در جواب او یا ان چه گفته است .

درس ۷ سال دوم صفحه ۷۹

قالوا فیم کنتم قالوا کنا مستضعفین فی الارض قالوا الم تکن ارض الله واسعه فتهاجروا فیها

در قسمت اول داریم قالوا فیم کنتم پس (قال) داریم
چی کسی گفت ؟: فرشتگان
کِی و کجا گفتند ؟ : تو برزخ
به کی گفتند ؟ : به ظالمان
آنها در جواب فرشتگان چیه گفتند ؟: گفتند ما در سرزمینمان مستضعف بودیم.
فرشتگان در جواب انها چه گفتند ؟ : گفتند که آیا زمین خدا پهناور نبود که در ان مهاجرت کنید ؟

درس ۲ سال سوم صفحه 16

قال فمن ربکما یا موسی قال ربنا الذی اعطی کل شی ء خلقه و ثم هدی

در قسمت اول داریم قال فمن ربکما یا موسی …(قال) دیده میشود
چه کسی گفت ؟ : فرعون
به چه کسی گفت ؟ : موسی
چه چیزی گفت ؟ : گفت پروردگار شما چه کسی است ؟
موسی در جوابش چه گفت ؟: گفت پروردگار ما کسی است که هر چیزی را آفریده و سپس هدایتش کرده است .

۶) أ

تو آیاتی که با أ آغاز میشود باید 3 سوال از خودتان بپرسید : 1- خطاب به کیست ؟ 2- چه توحیدی است ؟ 3- اشاره به چیست ؟

درس 2 دینی پیش صفحه 20

افرایتم ما تحرثون اانتم تزرعونه ام نحن منشون

افرایتم النار التی تورون اانتم انشاتم شجرتها ام نحن المنشئون نحن جعلنا تذکرة و متاعا للمقوین

خطاب به چه کسی است ؟ طغیانگران و مشرکان

چه توحیدی ؟ افعالی شاخه ربوبیت

اشاره به چه چیزی دارد ؟ پرورش درخت و ایجاد آتش به اراده انسان است اما نه به طور مستقل

درس 4 دینی پیش صفحه 36

الم اعهد الیکم یا بنی ءادم ان لا تعبدوا الشیطان انه لکم عدو مبین

خطاب به چه کسی است ؟ انسان هوس باز

چه توحیدی ؟ توحید عملی

اشاره به چه چیزی دارد ؟ به میزانی که درجه اخلاص بالا رود راه نفوذ شیطان بسته می شود .

روایات :
1- د‌ر روایات باید‌ متن آن‌ را خوب فرا‌گرفت، چرا که بعضاً سؤالاتی به‌صورت جای خالی از متن روایات مطرح می‌شود‌.

2- قد‌م د‌وم ،فهم موضوع یا مفهوم مرتبط با آن روایات یا جملات متن یا آیات هم‌مفهوم با آن است.
3- بعضاً اشعار حذف‌نشد‌ه توسط سازمان سنجش مرتبط با آیات و یا مفهومی خاص مورد‌ سؤال قرار می‌گیرند‌، که تسلط روی مفهوم آن‌ها ضروری است.

 اندیشه و تحقیق
یکی دیگه از سوالاتی که به نسبت برای دانش آموزا ن سخت است ، سوالات مربوط به اندیشه و تحقیق می باشد ،که بچه ها درست و حسابی انرا نمیخوانند . ( به خصوص سوالات مربوط به آیه که کتاب خود آیه را نیاورده است ) باید بدانید که بسیاری از اندیشه و تحقیق ها خیلی مهم هستند و شما باید آیاتی را که در بعضی سوالات اندیشه و تحقیق ها گفته شده می بایست مراجعه کنید و بخونید وحفظ باشید و بدانید کهدر ان سوال اندیشه و تحقیق درباره ان آیه چه گفته و چه چیزی را خواسته است . پس به سوالات اندیشه و تحقیق هم توجه خاصی بکنید چون میتواند درصد در س دین وزندگی شما را به ۱۰۰ برساند .

اگر در درس دینی معلم خوبی دارید یا داشتید که ،تمام نکات و پیام آیات را بشما بگوید ،درس را از روی کتابتان بخوانید وبعد تست بزنید. اگرمعلم خوبی در این درس ندارید میتوانید درس را به جای کتاب درسی از روی کتاب هائی که خلاصه درس ها را اورده اند ، بخونید و بعد سراغ تست زنی بروید . فقط نکته ای که هست این که در درس دینی را تا میتونید بخوانید و کمتر به فکر تست زنی باشید. پیشنهاد می شود ،چنانچه خلاصه نویسی دارید انها را مطالعه ومرور نمایید . این مسئله شما را خیلی کمک میکند ، مخصوصا هر چه به زمان کنکور نزدیک می شویم می توان از این طریق ، همه ی مطالب را دوره کرد .

* آیا توصیه به خلاصه‌نویسی می‌کنید‌؟
بله، حتماً. اما به شرطی که خلاصه‌نویسی باشد‌. برخی د‌وستان با عنوان خلاصه‌نویسی اقد‌ام به نوشتن تمام مطالب به‌صورت شاخه‌ای می‌کنند‌. خلاصه‌نویسی به شرط عد‌م اتلاف وقت مخصوصاً برای زمان د‌وره، امری بسیار مفید‌ است و اصلاً بند‌ه معتقد‌م که شاخه‌بند‌ی امری بسیار مفید‌ د‌ر فراگیری است . این طبقه‌بند‌ی به ما کمک می‌کند‌ که د‌ر هنگام د‌سترسی سریع، راحت‌تر بتوانیم به این اطلاعات د‌ست پید‌ا کنیم.

 

  روش مطالعه دین و زندگی(eagerstudent.blogfa.com)

تو دین و زندگی بیشتر از تست زدن خوندن و دوره کردن مهمه!

خب این عکس 2 صفحه از کتابمه!
اینو داشته باشید تا بهتون بگم چی به چیه!

خب!

همونطور که گفتم 70% سوالات دین و زندگی کنکور رو آیات و روایات تشکیل میدن!

پس خیلی هاتون با خودتون میگید خب خوبه دیگه فقط آیه ها رو میشینم حفظ میکنم

70% میگیرم!

اما متاسفانه یا خوشبختانه باید خدمتتون عرض کنم

کار به همین سادگی ها هم که فکر میکنید نیستگ

خوندن به تنهایی آیات یا اینکه جدا از متن درس خوندنشون هیچ کمک خاصی

بهتون نمیکنه!

دیدی که من تو خودم ایجاد کرده بودم این بود که

هر آیه ای که اول درس اومده

یک منظوری ازش داشتن!

اون منظور رو حتما یک جایی یک گوشه کناری تو متن درس

بهش اشاره شده!

در حقیقت متن درس ها تفسیر آیات ابتدایی درسه!

خب من تمام آیات رو و همینطور متن درس رو با این دید نگاه میکردم!

من تو تابستون یک کار خیلی خوب و اساسی تو دین و زندگی

انجام دادم که منو از خیلی ها جلو انداخت!

اونم این بود که اومدم خوب رو این ارتباط آیه ها با متن درس فکر کردم و تمرکز کردم

و سعی کردم اون ارتباطه رو پیدا کنم!

علاوه بر این که پیام آیات ها رو کنار هر آیه مینوشتم با شماره و فلش و اینا

مثل این تصویر:

(بعضی از دوستام که کتابم رو میدیدن میگفتن

چه کتاب شلوغی چجوری میخونی

اما شما نگران این موضوع نباشید

هر چی دلتون میخواد تا میتونید حاشیه نویسی و زیر نویسی و بغل نویسی و بالا نویسی و...

بکنید چون کسی که باید بفهمه خودتونید نه بقیه

که مطمئن باشید اگه خودتون بنویسید از نوشته های خودتون سر در میارید اونم چه سری)

بعد هم که درس رو میخوندم حواسم بود که دنبال ارتباط آیه ها باشم و هر جا اون

جمله کلیدی که تو متن درس مربوط به اون آیه بود رو پیدا میکردم

کنارش تو پرانتز آیه مرتبط باهاش رو مینوشتم!

اینکار یکم وقتم رو گرفت

اما باعث شد در طول سال دین و زندگی رو خیلی بهتر و موثر تر بخونم

و بدون هیچ تست زدنی و اینکه زمانم رو برای تست دینی بگذارم

درصد های خوبی تو آزمون هام کسب کنم!

***************************************

چیزایی که بالا گفتم بیشتر مربوط به اون 70% بود که به دلیل

اهمیتش تصمیم گرفتم بیشتر در موردش حرف بزنم

اما حالا روش مطالعه ام رو در دین و زندگی به ترتیب کارایی که میکردم میگم(در دورهای اولم):

1-اول متن درس رو یک نگاه اجمالی میکردم تا موضوعش یادم بیاد

(چون درسهای دوم و سوم رو که قبلا خوندید درسهای پیش رو هم سر کلاس بهتون یک بار میگن

شما بار دومه دارید روبرو میشید باهاشون)

2-از اولین آیه شروع میکردم به خوندن اول خودش بعد ترجمه اش دوباره خودش رو 2-3 بار میخوندم و با

خودم تکرار میکردم تا 50% مطمئن شم یادم میمونتش!

بعد پیام آیاتش رو از تو کتاب یا گاهی خودم میخوندم و بعد از اینکه خوندم

مهم هاش رو کنار هر قسمت آیه یادداشت میکردم!و همزمان با یادداشتم سعی میکردم به خاطر بسپارم!

بعد دوباره آیه رو با خودم تکرار میکردم و تو ذهنم ترجمه و پیام هاشو مرور میکردم!(تا 60-70درصد مطمئن شم

یادم میمونه)

و بعد میرفتم سراغ آیه بعد به همین ترتیب تا آخر

3-حالا نوبت به متن درس میرسید!

پاراگراف پاراگرف میخوندم برا خودم تکرار میکردم اما

اینجوری نه که یک پاراگراف رو 10 بار برا خودم بگم آخرشم بترسم که آی یادم موند یا نموند دوباره

10 باره دیگه ام بخونم(از این وسواس هایی که بعضیا به خرج میدن)

اینجوری فایده نداره!

وسواس رو لطفا بگذارید کنار!

من با این روش میخوندم و به خودم میگفتم مطمئنم که یادم میمونه!

مثلا صفحه 4 تا پاراگراف داشت!

اول پاراگراف اول رو یک بار میخوندم با دقت و بعد یک بار هر چیشو یادم بود بدون نگاه کردن بهش

برای خودم میگفتم (حدود70 درصدش رو تو این مرحله میتونستم بگم)

بعد دوباره پاراگراف اول رو میخوندم از روش و اونایی که یادم رفته بود و نتونسته بودم برای خودم بگم

با دقت بیشتری نگاه میکردم اما دیگه این دفعه دوباره برا خودم نمیگفتم!

به خوندنم ادامه میدادم پاراگراف 2 رو هم اضافه میکردم بعد پاراگراف 1و2 رو دوباره با هم میگفتم و

همینجوری تا آخر صفحه!

بعد که صفحه تموم میشد حالا میگشتم دنبال جمله هایی که ردپایی از آیات

توشون دیده میشد

آیه شو کنارش مینوشتم!

و بعد از اون نکته های مهمی رو که میشد نموداری خلاصه کرد و خلاصه میکردم!

مثل اونی که بالا عکسش رو گذاشتم !

و بعد صفحه بعد به همین منوال تا اخر درس!

حالا دوباره برمیگشتم تیتر ها رو نگاه میکردم قسمت های مهم هر تیتر

رو برا خودم دویاره میگفتم اگه این دفعه یک چیزی یادم نیومده بود کنارش یه علامتی

چیزی میزدم تو دور های بعدیم بیشتر توجه میکردم بهش!

[شاید الان بعضی هاتون با خودتون بگید برو بابا!ما واسه امتحان های تشریحی و امتحان نهایی هامون هم

اینجوری نخونده بودیم!نمیخوایم که تشریحی امتحان بدیم!امتحان تستیه باید تستی بخونیم!

روشت به درد خودت میخوره!باید از روی هر جمله یک بار بخونیم رد بشیم!!!! و از این قبیل حرف ها!

باید بهتون بگم که دوستانی از من که به قول خودشون به روش تستی میخوندند

نمیتونستند تستهای دین و زندگی رو خوب بزنند!

به نظر من دین و زندگی رو برای تست باید تشریحی تر خوند اتفاقا!

چون تو تشریحی دین و زندگی معروفه به تفت دادن!

یک جمله بنویسی توضیح بده نمره تو میدن!

اما تو تست باید تمام جملات کتاب رو یاد داشته باشید!

شما حداقل تو تابستون و یک بار هر درس رو اینجوری بخونید و تووووپ براش وقت بگذارید

بعدا تو طول سال خودتون به کاری که کردید درود میفرستید!

چون بعدا زیاد فرصت اینجور کار ها رو ندارید!از ما گفتن بود!]

----------------------------------------

خب این برای دفعات اول بود

این قسمت رو تو طول سال بعد از مهر بخونید:

برای مرور و دور کردن دین و زندگی باید

یک برنامه برا خودتون داشته باشید(مثلا بگید تو پاییز یک بار دیگه همرو دور میکنم

یا تا عید 2 دور میکنم و اینا)

یا به برنامه یکی از آزمون ها اطمینان کنید!

اما چیزی که خیلی مهمه دور کردنه!

هر چی بیشتر بهتر!

تا قبل از عید با هر برنامه ای پیش میرید سعی کنید

آیات و روایات رو تقریبا 70-80% حفظ بکنید

اما نه فقط حفظ طوطی واری!!که هیچ به درد نمیخوره!

همونجور که گفتم هر درسی رو که دور میکنید

آیات مربوط به همون درس رو هم با توجه به مفاهیم و ارتباطش با درس

حفظ کنید

جوری که اگه بهتون یک پاراگراف درس رو بدن بگن آیه مربوط بهش کدومه

بتونید بگید یا بالعکس بگن از این آیه تو درس چه حرفی زده شده بتونین جواب بدید!

پس مثلا اینجوری برنامه نریزید که من

تو تابستون همه آیه ها و روایات رو حفظ میکنم بعدش درس ها رو میخونم که اینجوری اصلا جواب نمیده!

----------------------------------------

بعد از عید این قسمت رو بخونید:

حالا وقتیه که اون 70-80% اطمینان به خودتون واسه حفظ بودن آیات رو

برسونید به 100%!

با تکرار زیاد!

همیشه کتاب دین و زندگیتون (یا یه کتاب مثل آیات و نکات گاج)همراهتون باشه!

تو وقت های تلف شده ازش استفاده کنید!

صفحه بعد>

انتشار : ۵ اسفند ۱۳۹۴

روش مطالعه زبان انگلیسی


بسته فوق العاده فیزیک

روش مطالعه درس زبان انگلیسی + منابع پیشنهادی(محمد کاظم میدانی)

 به نام خدا

در مورد درس زبان اغلب دو دستگی بین افراد وجود داره …کسانی که زبان رو خوب کار کردند و با بهره بردن از کلاس زبان و کار با کتاب های مختلف درصد بالایی رو از همون ابتدا کسب می کنند و دسته ای که تنها در کلاس های مدرسه شرکت کردند و از آغاز شروع برای کنکور درصد بالایی کسب نمی کنند و وقت زیادی رو برای درس زبان می گذارند تا به درصد مناسبی برسند. دسته ی اول کافیست که نسبت به زبان کنکور غفلت نشان ندهند و روی اون خوب کار کنند چرا که توجه به نقطه ی قوت خیلی مهمه اما روی سخنم بیشتر با دسته ی دوم هست.

 زبان کنکور شامل 4 سوال گرامر ، 8 سوال لغت ، یک کلوز 5تایی و دو متن 4سوالی هست. برای گرامر زبان بهره بردن از یک معلم خوب یا یک کتاب خوب که به خوبی گرامر و مهم تر از اون نحوه ی پاسخ گویی به این سوالات رو آموزش بده ، خیلی میتونه کمک بکنه و در این صورت میتونه از آسون ترین سوالات زبان برای شما باشه . در مورد 8 سوال لغت هم معمولا 7 سوال کاملا در سطح کلمات کتاب درسی و یک سوال کمی بالاتر از این سطح هست. بنابراین اولویت کاری تسلط بر تمامی لغات کتاب های دبیرستان هست که این کار نیاز به مرور مداوم و مهم تر از اون زدن تست های مربوط به درس هاست تا ببینید فلان کلمه چگونه در جمله ظاهر میشه. برای زدن تست گرامر و لغت این سوال پیش میاد که معمولا تست های این دو مبحث در کتاب های تست جامع زیاد هستند ! روشی رو که خودم پیاده کردم و کمکم کرد این بود که 10 تست از هر درس رو در هر نوبت میزدم. برای مثال گرامر درس 1 پیش رو تا سوال 30 رسیده بودم ، الان از 31 تا 40 رو کار میکردم…درس 2 را تا سوال 20 زده بودم ، الان 21 تا30 و… همچنین برای لغت. ( منبع پیشنهادی :‌ جامع مبتکران-شبقره-گاج)

 متن کلوز در واقع سخت ترین سوالات زبان هستند به خصوص اگر با متن سختی رو به رو شده باشید. من تقریبا همیشه کلوز در آزمون ها پای ثابت غلط هام بود ! و اگر آزمونی رو 100 میزدم به این معنی بود که کلوز آسونی داشته ! یکی از دلایلشم عجله بود که سریع به سوالات جواب بدم اما با تغییر روشی که معلمم گفته بود تا حد زیادی غلط هام کم شد . روش این بود که با کلوز ابتدا مثل یه متن ریدینگ برخورد کنیم و تا آخر بخونیم تا با محتوا و مفهوم کلی متن آشنا بشیم بعد برگردیم و با اون مثل سوالات لغت و گرامر برخورد کنیم…یعنی برای پاسخ یه سوال لغت به گزینه ها نگاه نکنیم و ابتدا لغتی که میتونیم بذاریم رو تصور کنیم و بعد به گزینه ها نگاه کنیم و گزینه ی مناسب رو انتخاب کنیم و در مورد گرامر ابتدا به گزینه ها نگاه کنیم تا گرامر مورد نظر رو بفهمیم و بعد با توجه به متن گزینه را انتخاب کنیم.

 در مورد متن در ابتدای کار زیاد وارد نبودم و شاید متن رو خوب نمی فهمیدم ولی بعد از خوندن متن های متعدد از کتاب های مختلف تونستم به سرعت لازم برسم و معنی کلی متن رو درک کنم. اگر شما نمیتونید متن رو ترجمه کنید باید بدونید که نیازی به ترجمه ی کامل متن نیست ولی خب باید تا حد خوبی دایره ی لغاتتون خوب باشه …ولی این دایره ی لغت در حد کلمات کتاب کافی است و میشه با اونا به سوالات متن پاسخ داد….اما در مورد متن و کلوز تمرین خیلی مهمه چون پاسخ گویی به اونا یه مهارته و باید مهارتتون رو بالا ببرید … با متن های مختلف کلنجار برید …اگه مشکل زیادی دارید در ابتدا اصلا به زمان توجه نکنید و سعی کنید جمله به جمله متن رو پیش برید ولی بعد از مدتی می فهمید که نیازی نیست که کلمه به کلمه ی متن رو بلد باشید تا به سوالاتش پاسخ بدین . برای تمرین متن و کلوز هم میتونید از متن ها و کلوز های کنکورهای سال های قبل یا سوالات تالیفی مشابه استفاده کنید و با توجه به نیازتون به طور منظم کار کنید( برای مثال خود من دو بار در هفته تقریبا استفاده میکردم و روزای آخر تقریبا هر روز !) . ( منبع پیشنهادی : درک مطلب مبتکران- و نترسیم از متن شبقره)

 برای کسانی که درصد خیلی بالایی میخوان و نمیخوان این درصد رو از دست بدهند یه پیشنهاد دارم…از اونجایی که مهمترین چیز در زبان دایره ی لغت بالا هست ، کلمات خارج از کتابی را چند بار در متن ها و کلوز ها دیدین ، معنیش را پیدا کنید و در کنار کلمات کتاب های درسی حفظ کنید.

 

روش اصولی یادگیری زبان انگلیسی(اکا ایران)

به راحتی یک متن انگلیسی را بخوانید (Reading)

یک مطلب انگلیسی بنویسید (Writing)

یک مکالمه‌ی انگلیسی را بفهمید (Listening)

درباره‌ی یک موضوع به انگلیسی صحبت کنید (Speaking).

اگر به زبان انگلیسی تسلط پیدا کنید، به‌ راحتی می‌توانید درصد بالایی را در کنکور کسب کنید.

اما برای رسیدن به این هدف (کسب درصد بالا) نیازی به تسلط بر این زبان ندارید!

در کنکور تنها از قسمت Reading و به نحو غیرمستقیم از قسمتWriting آزمون به‌ عمل می‌آید. برای مسلط شدن بر این دو قسمت باید دو رکن اساسی در یادگیری این زبان را به‌خوبی و به‌طور صحیح مطالعه کنید.

 1. Vocabulary (گنجینه‌ی لغات) 2. Grammar (قواعد)

 شما با مطالعه‌ی صحیح و یادگیری اصولی این دو رکن، علاوه بر تضمین موفقیت در آزمون کنکور قدم بزرگی در تسلط بر این زبان برداشته‌اید.

با توجه به این‌که در سال‌های اخیر اکثر داوطلبان در این درس درصد بالایی از سوالات را به‌طور صحیح پاسخ می‌دهند (70-60 درصد)، دقت داشته باشید که کسب این حداقل لازم است و برای پیشی گرفتن از دیگران باید به کسب درصدهای بالاتر فکر کنید.

همچنین با توجه به این‌که دانستن معنی لغات و عبارات لازمه‌ی پاسخ‌گویی به تمامی سوالات می‌باشد (چه سوالات مربوط به لغات و چه سوالات مربوط به گرامر) و از طرف دیگر قسمت اعظم سوالات در مورد معنی لغات و عبارات می‌باشد (تقریباً 80 درصد سوالات از معنی لغات و عبارات و 20% از گرامر می‌باشد) اهمیت مطالعه‌ی لغات واضح است.

ما بهترین شیوه‌ی مطالعه‌ی زبان انگلیسی را به شما ارائه می‌دهیم.

شیوه‌ی مطالعه

قبل از پرداختن به شیوه‌ی مطالعه، به شما پیشنهاد می‌کنیم:

- از خودتان و یا روش مطالعه انتظار معجزه نداشته باشید. مطمئن باشید زبان انگلیسی نیاز به استمرار، پشتکار و صرف وقت و انرژی (البته به‌صورت اصولی و با برنامه‌ریزی) دارد. پس به تبلیغات فریبنده‌ای که ادعای آموزش زبان انگلیسی در مدت‌زمان کوتاه‌ و بدون تلاش را دارند هیچ اهمیتی ندهید.

- فراتر از کنکور به زبان انگلیسی فکر کنید!

و اما شیوه‌ی مطالعه:

در هر روز هفته یک ساعت مطالعه را به این درس اختصاص دهید، مطالعه زبان انگلیسی را به 3 بخش مجزا تقسیم کنید.

1. Vocabulary (واژگان) 2. Grammar 3. تست‌زنی. به این ترتیب شما در هفته‌، 3 ساعت مطالعه مختص واژگان 2 ساعت مطالعه مختص گرامر و 2 ساعت مطالعه مختص تست‌زنی خواهید داشت.

1. در ساعت مطالعه‌ی مختص واژگان:

الف) هم‌زمان با شروع مطالعه‌ی یک درس، کلمات را از همه‌ جای درس (تمرین‌ها، متن‌ها، زیرنویس‌ها، جدول‌ها و....) استخراج و آن‌ها را در جدول‌هایی بنویسید که هر جدول:

- شامل گروهی از کلمات باشد که به نحوی در یک زمینه‌ دارای اشتراک باشند، مثلاً: کلمات هم‌شکل را در یک جدول بنویسید (bind، bond، bund، band، bound، ...... یا bird، bread، braid، bride، breed و.....)

کلمات مترادف را در یک جدول بنویسید (mediate، intervene، interpose، reconsiliate، interfere و.....)

کلمات با یک پیشوند را در یک جدول بنویسید (degenerate، decompose، deflate، deviate و....)

کلمات با یک مضمون (theme) را در یک جدول بنویسید، مانند جدول مربوط به میوه‌ها، جانوران، گیاهان، زمان‌ها، مکان‌ها و.....

- شامل 3 ستون باشد که یک ستون مربوط به کلمه، یک ستون برای معنی فارسی و در ستون دیگر نیز یک جمله بنویسید. (بهتر است که جمله را خودتان بسازید و در غیر این‌صورت از کتاب و یا دیکشنری استفاده کنید)

نکته‌ی 1: به لغات پایانی درس اکتفا نکنید.

نکته‌ی 2: کلمات خیلی ساده را وارد جدول‌ها نکنید.

نکته‌ی3: دقت کنید که لازم نیست هر جدول شامل تعداد کلمات زیادی باشد. همچنین کامل شدن این جدول‌ها به‌صورت تدریجی و همراه با مطالعه‌ی کتاب صورت می‌گیرد. مثلاً شما در درس یک جدولی را ایجاد کرده‌اید که یک یا دو کلمه در آن قرار گرفته‌اند. اما در درس هشت یا نه چند کلمه ی دیگر به آن اضافه می‌کنید.

نکته‌ی 4: چون نمی‌توانید همه‌ی لغات را در جدول‌ها قرار بدهید، باید یک جدول با عنوان «other words» یا «unsubjected words» نیز داشته باشید تا لغات مذکور (که برای آن‌ها وجه اشتراک پیدا نکرده اید) را در آن بنویسید. احتمالاً بیش‌ترین لغات را در این جدول خواهید نوشت!

ب) پس از مطالعه‌ی چندین درس و تهیه‌ی تعدادی از جدول‌ها (تقریباً 200 تا 300 کلمه) ساعت مطالعه‌ی مختص واژگان را به 3 بخش (طبق زیر) تقسیم کنید:

- در یک قسمت مانند قبل، کتاب را مطالعه و جدول‌ها را تهیه و یا کامل کنید (نمونه‌ی جدول)

- در یک قسمت با استفاده از جدول‌ها، کلمات‌ را به فیش‌های لایتنر انتقال داده و کلمات را به‌ روش لایتنر می‌خوانید (روش لایتنر)

- در قسمت دیگر تنها به خواندن متون انگلیسی بپردازید. هدف از این بخش کسب تجربه به منظور خواندن سریع متون انگلیسی می‌باشد. شما باید علیرغم مشاهده‌ی کلمات نا آشنا مفهوم متن و جملات را درک وحتی با توجه به معنی جملات و مفهوم کلی متن، معنی کلمات جدید را حدس بزنید.

نکته: تنها به تکرار کلمات اکتفا نکنید. برای یادگیری عمیق کلمات، بین‌ آن‌ها و مطالب موجود درحافظه‌ به نحوی ارتباط برقرار کنید. سعی کنید کلمات را در قالبتصاویر، جملات، آهنگ‌ها، رفتارهای رومزه و ... درحافظه ثبت کنید. چند مثال:

- steal که با style خاص خود steel می‌دزدد.

- اگر می‌خواهید معنی fig (انجیر) در ذهنتان ثبت شود، pig را تصور کنید که fig می‌خورد.

- به فردی فکر کنید که chess بازی می‌کند و در همان حال cheese می‌خورد.

- وقتی هنگام مطالعه‌ی زبان برای شما آب هویج می‌آورند، به‌عنوان تشکر بگویید: به خاطر آبcarrot ممنون!

2. ساعت مطالعه‌ مختص گرامر:

مفید‌ترین روش برای مطالعه و یادگیری گرامر، خواندن گرامر‌های ذکر شده در کتاب‌های درسی و نوشتن یک خلاصه‌ی کلی از آن‌ها می‌باشد. در این خلاصه‌برداری‌ها می‌توانید برای به‌خاطر سپردن موثرتر با استفاده از خلاقیت ذهنتان جملات و یا کلماتی را به‌صورت رمزی ایجاد کنید که با به‌خاطر آوردن این جملات و کلمات رمزی گرامرهای مورد نظر را نیز به یاد بیاورید.

مثلاً ترتیب قرار گرفتن صفات در جمله قبل از اسم را می‌توانید به این طریق به‌خاطر بسپارید.

 اما تنها خواندن و خلاصه‌برداری کردن از گرامرها (حتی اگر به بهترین نحو انجام گیرد) به هیچ‌ عنوان کافی نیست. شما باید برای درک و یادگیری عمیق گرامر‌ها تا می‌توانید تمرین‌های کتاب درسی (و کتاب‌های غیردرسی) را حل کنید. سعی کنید جواب تمرین‌ها را در کتاب یادداشت نکنید تا بتوانید در مطالعات بعدی نیز خود را تست کنید.

3. ساعت مطالعه‌ی مختص تست‌زنی:

- برای هر ساعت مطالعه‌ی مختص تست‌زنی یک آزمون انگلیسی تهیه کنید.

- از آزمون‌های مشابه کنکور و یا آزمون‌های کنکورهای گذشته استفاده کنید (البته آزمون کنکورهای گذشته برای زمانی است که اکثر مطالب را مطالعه کرده‌اید)

- هرگز از تست‌های طبقه‌بندی شده‌ی موضوعی (مثلاً صد تست پشت سرهم در مورد ضمایر و....) استفاده نکنید.

- در هر آزمون این احساس را در خود ایجاد کنید که در جلسه‌ی کنکور هستید.

- زمان را کنترل کنید. با پیشرفت مطالعه و تمرین باید زمان پاسخ‌گویی به سوالات کاهش یابد.

- یکی از اهداف تمرین‌ تست‌زنی شناخت نقاط ضعف و قوت است. یعنی این‌که شما متوجه شوید که در کدام قسمت از سوالات (گرامر، درک مطلب و.....) قوی و در کدام قسمت ضعیف هستید تا بعداً با توجه به آن‌ها به سوالات پاسخ دهید.

- در درک‌مطلب‌ها ابتدا یک نگاه کلی (گذرا) به متن و سوالات انداخته (1 تا 2 دقیقه) و سپس متن را بخوانید و سعی کنید با توجه به نگاه گذرایی که به سوالات انداخته‌اید زیر نکات مهم خط بکشید. (این طریقه‌ی خواندن متن را در ساعت مطالعه‌ی مختص واژگان انجام داده‌اید!). در پاسخ‌دهی به سوالات طرح شده از متن ابتدا به سوالات Vocabulary پاسخ دهید. سپس سوالات مفهومی را که از ایده‌ی کلی متن پرسش‌ کرده‌اند پاسخ دهید.

- در سوالات گرامر سعی کنید پاسخ‌هایی را انتخاب کنید که ساختارهای گرامری ساده را به‌وجود می‌آورند. گزینه‌هایی که ساختار گرامر جمله را پیچیده می‌کنند به احتمال بیشتری اشتباه هستند.

- در انتهای هر آزمون نکات جدید گرامر و همچنین کلمات نا آشنا و جدید که در حین مطالعه به آن‌ها برنخورده بودید یا به آن‌ها توجه نکرده بودید را مشخص کرده و یادداشت کنید تا در ساعت مطالعه‌ی مختص واژگان یا گرامر، آن‌ها را مطالعه کنید.

پیشنهاد بسیار مفید و سرگرم کننده

کلمه‌ی روز: پس از اتمام هر ساعت مطالعه‌ی زبان (واژگان، گرامر و تست) یک کلمه‌ را به‌عنوان کلمه‌ی روز انتخاب کنید و آن‌ را در تقویمی (در همان روز) یادداشت کنید. سعی کنید به این کلمه کمی بیش‌تر از دیگر کلمه‌ها بها دهید و در مورد آن بیش‌تر فکر کنید. انتخاب کلمه‌ی روز کاملاً بستگی به سلیقه‌ی شما دارد.

گرامر هفته: برای هر هفته نیز یک گرامر را انتخاب کنید وسعی کنید در طول هفته خوب آن را یاد بگیرید، با کمک آن جمله بسازید، در کتاب‌های کمک‌ درسی آن‌ را مطالعه کنید و..... .

 

مطالعه زبان(4mys2.blogfa.com)

نویسنده:استاد

بارها شنيده ايم كه دانش آموز يا دانشجويي مي گويد :

(( ديگرحال و حوصله خواندن اين كتاب را ندارم ))يا ((آنقدرازاين كتاب خسته شده ام كه قابل گفتن نيست))ويا ((هرچقدرميخوانم مثل اينكه كمتر ياد مي گيريم))ويا ((ده بار خواندم و تكرار كردم ولي بازهم ياد نگرفتم))به راستي مشكل چيست ؟ آيا براي يادگيري درس واقعا" بايد 10 بار كتاب را خواند ؟ آيا بايد دروس خود را پشت سرهم مروركرد؟وآيا بايددهها بار درس راتكراركردتا يادگرفت ؟ مطمئنا" اگر چنين باشد ، مطالعه كاري سخت و طاقت فرسا است . اما واقعيت چيزي ديگر است . واقعيت آن است كه اين گروه از فراگيران ، روش صحيح مطالعه را نمي دانند و متاسفانه در مدرسه و دانشگاه هم چيزي راجع به چگونه درس خواندن نمي آموزند . يادگيري و مطالعه ، رابطه اي تنگاتنگ و مستقيم با يكديگر دارند، تا جايي كه مي توان اين دو را لازم و ملزوم يكديگر دانست. براي اينكه ميزان يادگيري افزايش يابد بايد قبل از هرچيز مطالعه اي فعال و پويا داشت .

شيوه صحيح مطالعه ،چهار مزيت عمده زير را به دنبال دارد:

1- زمان مطالعه را كاهش ميدهد.

2- ميزان يادگيري را افزايش ميدهد .

3-مدت نگهداري مطالب در حافظه را طولاني تر مي كند.

4- بخاطر سپاري اطلاعات را آسانتر مي سازد.

براي داشتن مطالعه اي فعال وپويانوشتن نكات مهم درحين خواندن ضروري است تابراي مرورمطالب،دوباره كتاب رانخوانده ودر زماني كوتاه ازروي يادداشتهاي خودمطالب رامرور كرد .

يادداشت برداري ، بخشي مهم و حساس از مطالعه است كه بايد به آن توجهي خاص داشت . چون موفقيت شما را تا حدودي زياد تضمين خواهد كرد و مدت زمان لازم براي يادگيري را كاهش خواهد داد. خواندن بدون يادداشت برداري يك علت مهم فراموشي است.

شش روش مطالعه :

خواندن بدون نوشتن،خط كشيدن زيرنكات مهم،حاشيه نويسي وخلاصه نويسي،كليد برداري خلاقيت و طرح شبكه اي مغز

1-خواندن بدون نوشتن:روش نادرست مطالعه است .مطالعه فرآيندي فعال و پويا است وبراي نيل به اين هدف بايد از تمام حواس خود براي درك صحيح مطالب استفاده كرد. بايد با چشمان خود مطالب را خواند، بايد در زمان مورد نياز مطالب را بلند بلند ادا كرد و نكات مهم را يادداشت كرد تا هم با مطالب مورد مطالعه درگير شده و حضوري فعال و همه جانبه در يادگيري داشت و هم در هنگام مورد نياز ، خصوصا" قبل از امتحان ، بتوان از روي نوشته ها مرور كرد و خيلي سريع مطالب مهم را مجددا" به خاطر سپرد .

2- خط كشيدن زير نكات مهم :اين روش شايد نسبت به روش قبلي بهتر است ولي روش كاملي براي مطالعه نيست چرا كه در اين روش بعضي از افراد بجاي آنكه تمركز و توجه بروي يادگيري و درك مطالب داشته باشند ذهنشان معطوف به خط كشيدن زير نكات مهم مي گردد .حداقل روش صحيح خط كشيدن زير نكات مهم به اين صورت است كه ابتدا مطالب را بخوانند و مفهوم را كاملا" درك كنند و سپس زير نكات مهم خط بكشند نه آنكه در كتاب بدنبال نكات مهم بگردند تا زير آن را خط بكشند .

3- حاشيه نويسي :اين روش نسبت بدو روش قبلي بهتر است ولي بازهم روشي كامل براي درك عميق مطالب و خواندن كتب درسي نيست ولي مي تواند براي يادگيري مطالبي كه از اهميتي چندان برخوردار نيستند مورد استفاده قرار گيرد.

4- خلاصه نويسي :در اين روش شما مطالب را ميخوانيد و آنچه را كه درك كرده ايد بصورت خلاصه بروي دفتري يادداشت مي كنيد كه اين روش براي مطالعه مناسب است و از روشهاي قبلي بهتر مي باشد چرا كه در اين روش ابتدا مطالب را درك كرده سپس آنها را يادداشت مي كنيد اما بازهم بهترين روش براي خواندن نيست .

5- كليد برداري :كليد برداري روشي بسيار مناسب براي خواندن و نوشتن نكات مهم است .در اين روش شما بعد از درك مطالب ، بصورت كليدي نكات مهم را يادداشت مي كنيد و در واقع كلمه كليدي كوتاهترين، راحتترين ،بهترين وپرمعني ترين كلمه اي است كه با ديدن آن، مفهوم جمله تداعي شده و به خاطر آورده مي شود .

6- خلاقيت و طرح شبكه اي مغز:اين روش بهترين شيوه براي يادگيري خصوصا" فراگيري مطالب درسي است .در اين روش شما مطالب را ميخوانيد بعد از درك حقيقي آنها نكات مهم را به زبان خودتان و بصورت كليدي يادداشت مي كنيد و سپس كلمات كليدي را بروي طرح شبكه اي مغز مي نويسد ( در واقع نوشته هاي خود را به بهترين شكل ممكن سازماندهي مي كنيد و نكات اصلي و فرعي را مشخص مي كنيد)تا در دفعات بعد به جاي دوباره خواني كتاب ، فقط به طرح شبكه اي مراجعه كرده وبا ديدن كلمات كليدي نوشته شده بروي طرح شبكه اي مغز ، آنها را خيلي سريع مرور كنيد . اين روش درصد موفقيت تحصيلي شما را تا حدود بسيار زيادي افزايش ميدهد و درس خواندن را بسيار آسان مي كند. و بازده مطالعه را افزايش ميدهد.

چند توصيه مهم كه بايدفراگيران علم ازآن مطلع باشند.

1- حداكثر زماني كه افراد مي توانند فكر خود را بروي موضوعي متمركز كنند بيش از 30 دقيقه نيست ، يعني بايد سعي شود حدود 30 دقيقه بروي يك مطلب تمركز نمود و يا مطالعه داشت و حدود 10 الي 15 دقيقه استراحت نمود سپس مجددا" با همين روال شروع به مطالعه كرد.

2- پيش از مطالعه از صرف غذاهاي چرب و سنگين خودداري كنيد. و چند ساعت پس از صرف غذا مطالعه نمائيد چون پس از صرف غذاي سنگين بيشتر جريان خون متوجه دستگاه گوارش ميشود تا به هضم و جذب غذا كمك كند و لذا خونرساني به مغز كاهش مي يابد و از قدرت تفكر و تمركز كاسته ميشود . از مصرف الكل و دارو هم خودداري فرمائيد همچنين غذاهاي آردي مثل نان و قندي قدرت ادراك و تمركز را كم مي كند نوشابه هاي گازدارهم همينطور هستند.

3- ذهن آدمي با هوش است اگر يادداشت برداريد خود را راحت از حفظ و بياد سپاري مطالب مي كند و نيز همزمان نمي توانيد هم مطلبي را بنويسيد و هم گوش دهيد . پس در حين مطالعه لطفا" يادداشت برداري ننمائيد .

روش و نحوه مطالعه زبان انگلیسی برای داوطلبان کنکور95 (ssmt.ir)

 یکی از درس های پر اهمیتکنکورکه همواره خارج از درس ودانشگاههم به درد ما می خورد درسزبان انگلیسیاست. این درس به دلیل اهمیتی کهخانوادهبه فراگیری زبان در سنین پایین فرزندشان داده اند همواره درصد بالایی از جواب های صحیح را دردروس عمومی کنکوربه خود اختصاص می دهد.از آنجایی که تقریباً درصد کمی ازداوطلب ورود به دانشگاهبه دروس عمومی اهمیت داده و برای دروس عمومی وقت میگذارند، و همچنین همانطور که گفتیم درس زبان انگلیسی برای کلیه داوطلبین نسبت به دروس دیگر روتین تر بوده است باید تلاش کرده تا از میانگین درصدزبان انگلیسی کنکوربالاتر زده و سپس به تقویت آن پرداخت تا بتوان از این درس به عنواننردبان موفقیتاستفاده شود.

مشاوران تحصیلی ما در مرکز مشاوره تحصیلیالگوی درسیرا براینحوه مطالعه درس زبان انگلیسیبه دست آورده که در ادامه به آن اشاره خوهند کرد.

درست است که فرآیند یادگیری درس زبان انگلیسی بسیار طولانی است اما این روش به شما کمک می کند تا در همین زمان کوتاه پیش رو بتوانید بهترین نتیجه را از این درس درکنکور سراسریوکنکور آزادبگیرید. یادتان باشد پاسخ مثبت به هرکدام ازتست زبان انگلیسیمی تواند حدود 4% شما را در آزمون جلو بیاندازد. بنابراین به طور کلی برای آمادگی در این درس به منظورشرکت در کنکور، باید به این نکات توجه کنید.

برای یادگیری معانی لغات باید آنان را در جمله یاد بگیریم نه اینکه به صورت تکی معانی آنان را حفظ کنیم شاید هر لغطی در جمله ای خاص معنی ای خاص دهد. قوائد درسی زبان را با مثال هایی ساده در یک برگه خلاصه کنیم و به صورت مداوم به آن نگاه کنیم. زبان انگلیسی مانند بسیاری دیگر از زبان ها استثناء زیاد دارد بنابراین توصیه می کنیم اینقوائد گرامررا در برگه ای جداگانه یادداشت کنیم. ازکتب کمک آموزشیدرست استفاده کنیم در این زمینه می توانید با مشاوران تحصیلی ما تماس برقرار نمایید. بخش readingهرکدام از درس ها را با دقت چندین بار بخوانید.در این میان از اصل فراگیری که همان مرور و دوره می باشد غافل نشوید. برای پاسخ گویی به سوالات بخش متون، ابتدا سوالات را نگاه کرده سپس متن را با دقت بخوانید و به سوالات پاسخ دهید. بر روی بخش لغات و قوائد زمان بیشتری بگذارید زیرا بسیار آسان بوده و سوالات این بخش اغلب تکراری می باشد.

به طور کلی اگر خواستار موفقیت در درس زبان انگلیسی هستید باید مهارت های متن خوانی و درک مفهوم خود را با تمرین تقویت کرده و بیشتر از همه تست بزنید. فراموش نکنیدتست زنیمی تواندکلید موفقیتدر دروس عمومی کنکور باشد.

7 قانون طلایی یادگیری آسان مکالمه زبان انگلیسی(kardoonline)

مکالمه انگلیسیچگونه صورت میگرد؟ کلی هزینه می کنید،کلاس ‌زبانمی رویدی، منابع وکتاب های آموزش انگلیسیمی خوانید ، منابع صوتی انگلیسی گوش می هید، ولی هنوز هم نمی توانید انگلیسی صحبت کنید. هنوز هم از یکمکالمه ساده انگلیسیهراسانید. چند سال تلاش می کنید ولی هنوز هم در یک مکاله انگلیسی چند دقیقه ای نفس نفس می زنید. در بین صحبت کردنتان دائم به خود می گویید آیا اینجا رو درست گفتم؟ اگه یه جور دیگه ای می گفم بهتر نبود؟ و ولی واقعا چرا؟

آیا تا به حال به این نکته فکر کرده اید شاید راه و روش درست نیست؟ اگر اصول آموزش مکالمه انگلیسی که من از آن پیروی می کنم اشتباه باشد چه؟

اگر شما هم گفته های پاراگراف بالا را قبول دارید، پس بهتر است در ادامه مطلب به نکاتی که ذکر می شود توجه نمایید.

هفت قانون طلایی یادگیری آسان مکالمه زبان انگلیسی طبق متد Effortless English (انگلیسی بدون زحمت)
تصور کنید بدون فکر کردن
انگلیسیصحبت می کنید کلمات به آسانی و به سرعت به واسطه زبان شما ادا میشوند و همچنین در آن واحد مفهوم صحبت های دیگران را درک می کنید برای اینکار شما باید شیوه یادگیری مکالمه زبان انگلیسی خود را تغییر بدهید.اولین قدمکنارگذاشتنیادگیری لغات زبان انگلیسیاست تعجب کردید ؟؟ بله درست است.

 لغات را حفظ نکنید انگلیسی زبانها, انگلیسی را بر اساس یادگیری لغات نمی آموزند بلکه انها اصطلاحات( عبارات) را یادمی گیرند که ترکیبی از یک گروه لغت می باشند که معنی خاص خود را می دهند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته یادگیری مکالمه زبان انگلیسی با اصطلاحات (عبارات) ۴ تا ۵ برابر سریعتر از یادگیری زبان انگلیسی بر اساس تک لغات می باشد همچنین دانش آموزانی که اصطلاحات (عبارات) را یادمی گیرند گرامر بیشتری هم بلدند.

قانون اول : همیشه در پی یادگیری اصطلاحات (عبارات) باشید و نه تک لغت ها
هرگز کلمات را بصورت جداگانه و منفرد یادنگیرید هرگز . وقتی یک لغت جدید می بینید همیشه اصطلاحی( عبارت) را که این لغت جدید در آن به کاربرده شده است یادداشت کنید و وقتی می خواهید مرور کنید همیشه همان اصطلاحات (عبارات) را مطالعه کنید و نه کلمات را

اصطلاحات (عبارات) را گردآوری کنید مکالمه و گرامر زبان شما ۴-۵ برابر سریعتر بهبود می یابد باز تکرار می کنم هرگز هیچ تک لغت را در دفتریادداشت ننویسید و کلمات را نه بصورت تکی بلکه بصورت اصطلاحات(عبارات) یادداشت و مطالعه کنید

قانون دوم : از یادگیری گرامر انگلیسی دست بردارید

زیاد خودتون رو اسیر گرامر نکنید. گرامربه شما آموزش می دهد که شما به زبان انگلیسی فکر کنید ولی شما می خواهید به صورت خودکار با زبان صحبت کنید بدون فکر کردن.(یک بچه ی 6 ساله به راحتی فارسی صحبت میکنه.بدون اینکه یک ذره از گرامر یا قاعد زبان فارسی چیزی بدونه.حتی بزرگترها هم همینطور هستن و شاید ندونن مفعول و یا نهاد و...چی هست اما بسیار قاعده مند و صحیح صحبت میکنن.زبان انگلیسی رو هم اگه وارد متن زندگیتون کنید میتونید اینطور یادش بگیرید.

بدین صورت شما مثل یک انگلیسی زبان انگلیسی را یادمی گیرید .

قانون سوم و مهمترین قانون : اول گوش کنید

شما هر روز باید به انگلیسی گوش فرادهید متون انگلیسی را نخوانید بلکه فقط گوش دهید

خیلی ساده است این کلید موفقیت شما دریادگیری مکالمه انگلیسیاست خواندن متون انگلیسی را بیخیال شوید و گوش دادن به صورت مداوم و روزانه را شروع کنید

انگلیسی را با گوشهایتان یادبگیرید و نه با چشمهایتان

در اغلب مراکز آموزش زبان شما با چشم زبان را یادمی گیرید شما متون انگلیسی را می خوانید و قواعد گرامری را فرامی گیرید اما برای موفقیت در یادگیری مکالمه انگلیسی باید سیستم شنیداری را جایگزین کنید شما باید روزی ۲-۳ ساعت فقط به انگلیسی گوش دهید

بدین صورت مکالمه شما به سرعت بهبود می یابد و انگلیسی را به اسانی صحبت می کنید اغلب وقت خود را به شنیدن اختصاص بدهید این کلید یادگیری مکالمه عالی می باشد. (جهت مشاهده مطالب رایگان منابع صوتی انگلیسیاینجاکلیک کنید)

قانون چهارم : یادگیری آرام و عمیق بهترین است

راز یادگیری راحت مکالمه انگلیسی یادگیری دقیق کلمات و عبارات انگلیسی می باشد

اینکه ما توضیح کلمات را بدانیم و یا فقط برای آزمون انرا در حافظه بسپاریم کفایت نمی کند بلکه باید ملکه ذهن ما شوند.برای یادگیری مکالمه انگلیسی باید بارها و بارها یک درس را مطالعه کنیم شما باید خیلی عمیق مطالعه کنید

مطالعه عمیق مکالمه راحت

اما چگونه اینکار انجام شدنی است : برای اینکار فقط لازم است چندین بار یک درس را مطالعه کنید مثلا اگر شما یک کتاب صوتی دارید قبل از اینکه به درس ۲ بروید درس ۱ را ۳۰ بار گوش دهید . مثلا ۱۰ ورز و روزی ۳ بار

اما چگونه می توان گرامر را بطور عمیق یادگرفت . در قسمت های بعد به این بخش هم خواهیم رسید

قانون پنجم : یادگیری گرامر با اسفاده از یک داستان در قالب چندین زمان مختلف

برای یادگیری طبیعی و نه دستوری گرامر انگلیسی باید یک داستان ( نوشته پاراگراف و .. ) صوتی را انتخاب کنید که افعال آن در زمان حال صرف شده اند حال به یکی از دوستان که به انگلیسی مسلط تر است بگویید همین نوشته را در یک زما دیگر ( گذشته ساده آینده گذشته کامل و .. ) بنویسد و برایتان ضبط کند و دوباره انرا گوش کنید حال شما می توانید با یک نوشته ( صدا) چندین حالات گرامری را یادبگیرید و شما لازم نیست قواعد گرامری را یادبگیرید فقط با شنیدن این نوشته در زمانهای مختلف با این زمانها آشنا خواهید شد و گرامر شما خودبخود بهبود می یابد .قانون چهارم لازمه این قانون است یعنی یادگیری عمیق ( تکرار تکرار تکرار)
قانون ششم : برای بهبود انگلیسی باید دروس و منابع انگلیسی واقعی را هم مطالعه کنید

خوب این یعنی چی ؟

اگر می خواهید انگلیسی واقعی یعنی همان انگلیسی که در جوامع انگلیسی زبان استفاده می شود را یاد بگیرید باید از منابعی استفاده کنید که در این باره نگاشته شده اند نظیر فیلمها , مجلات واقعی , کتب صوتی واقعی , رادیوها و واقعی منظور این است که انگلیسی زبان ها خودشان از آن استفاده می کنند گوش می دهند , نگاه می کنند و می خوانند .

اگر بنا دارید انگلیسی واقعی را بفهمید و صحبت کنید بایدعلاوه بر مطالعه دوره هایی که صرفا برای آموزش انگلیسی طرح شده اند به منابعی روی بیاورید که انگلیسی زبانان روزانه از آنها استفاده می کنند در این صورت است که شما انگلیسی که یادمی گیرید منطبق با انگلیسی است که در جوامع انگلیسی زبان استفاده می شود کسانی هستند که ۴ سال از وقت خود را صرف یادگیری انگلیسی کرده اند اما از فهم مکالمات انگلیسی زبانان عاجزند چرا ؟ مشکل از شما نیست مشکل از مدرسه آموزش زبان شماست . دوره های آموزش زبان و سی دی های آموزشی و دیگر هیچ

پس در کنار این منابع از منابعی که در انها انگلیسی واقعی مشاهده می شود و یا استعمال می شود هم استفاده نمایید

قانون هفتم : گوش کنید و جواب دهید نه اینکه فقط گوش دهید و تکرارکنید

درکنار هر درسی سوالاتی هم مطرح میشوند همیشه به سوالات جواب دهید و ازکنار انها نگذرید .

بهنگام گوش دادن به منابع صوتی از یکی از دوستان بخواهید در باره داستان از شما سوال کند و شما به آنها جواب دهید این به شما یادمی دهد که سریع فکر کنید و جواب را پیداکنید.

اینها ۷ قانون طلایی یادگیری آسان مکالمه انگلیسی طبق متد ا فورتلس انگلیش بودند مطمئنا نظریه های متفاوتی در زمینه یادگیری انگلیسی به گوش شما خورده و یا دیده اید و هیچ کدام از اینها کامل نیستند و هیچ کدام از اینها هم شاید استباه نباشند ولی به یاد داشته باشید راههای یادگیری زبان بی نهایت هستند یکی آموزش انگلیسی از طریق رادیو , یکی آموزش انگلیسی از طریق فیلم با زیرنویس , دیگری از طریق فلان دوره آموزشی , فلانی فقط از طریق چت با انگ

انتشار : ۵ اسفند ۱۳۹۴

روش مطالعه فیزیک


<صفحه قبل

روش صحیح مطالعه درس فیزیک(safischoolfizik.loxblog.com)

برای مطالعه درس فیزیک نخست هرفصل را دقیق بخوانید و سپس وارد «مثال ها و تمرین های متن و پایان فصل مربوطه» شوید و در «مرحله اول» یک به یک مثال ها و تمرین ها را با جواب تشریحی آنها «بخوانید و یاد بگیرید» و در صورتی که اشکال و یا ایرادی داشتید به متن درس مراجعه نموده، تا اشکال و ایراد شما بر طرف شود و در «مرحله دوم»، دو مرتبه به مثال ها و تمرین ها برگردید و بدون این که به جواب ها نگاه کنید، «سئوال ها را برای خودتان حل کنید» و در پاسخ گویی در هر قسمتی از جواب شما که ابهامی وجود داشت، به جواب آن قسمت نگاه کرده و سپس دوباره خودتان به حل سئوال بپردازید و این کار را تا پایان تمرین های پایان هر فصل ادامه دهید و پس از این که به تمام مثال ها و تمرین ها «مسلّط شدید»، در «مرحله سوم» وارد «تست های کنکورهای سراسری و آزاد فصل مربوطه» شوید و تست ها را یک به یک «بخوانید و به حل آنها بپردازید» و سپس به پاسخ نامه مراجعه نموده و راه حل خودتان را با جواب تشریحی تست «مقایسه نمایید»؛ این روش مطالعه، روشی «اساسی و بنیادین» است و در مدت زمان خیلی کوتاه و اندکی «سرعت تست زنی» شما را «بالا» خواهد برد.

 فیزیك در رشته ریاضی فیزیک

تعداد سوالات این درس در کنکوررشته ریاضی 45 و مدت زمان پاسخگویی 55 دقیقه می باشد.

 61 تا 65 درصد سوالات کنکور این درس از دروس پایه و 37 تا 39 درصد از دروس پیش دانشگاهی است.

درس فیزیك با ضریب 9 در كنكور رشته ی علوم ریاضی پس از درس ریاضیات دارای بالاترین ضریب می باشد. اگر قصد قبولی در یك رشته ی مهندسی و در یك دانشگاه خوب را دارید، به این درس توجه زیادی داشته باشید و خود را برای درصد بالایی در این درس (بالاتر از70) آماده كنید.

درس فیزیك برعكس ظاهر سختی كه دارد، اگر با آن همراه شوید و در هنگام مطالعه به مفاهیم آن توجه كنید، برای شما جزو دروس شیرین و به یادماندنی خواهد شد.

یك توصیه ی مهم: در درس فیزیك به جای مطالعه به ترتیب فیزیك 1- 2- 3 و پیش دانشگاهی 1- 2 مباحث را موضوعی مطالعه كنید مثلاً وقتی می خواهید بحث مکانیک را بخوانید ابتدا به سراغ فیزیك (2) بروید و مبحث مکانیک را در آنجا بخوانید و مسائل مربوط به آن را حل كنید و سپس مبحث مکانیک را در فیزیك پیش دانشگاهی1 مطالعه كنید. با این كار هم در زمان صرفه جویی كرده اید و هم به علت اینكه مباحث پایه ای را خوانده اید در بحث جدید نیز یادگیری بیشتری خواهید داشت .

اساس كار خود را در مطالعه ی درس فیزیك بر روی كتاب درسی و موضوعات مطرح شده درآن بگذارید و سپس در صورت لزوم به جزوات دیگر مراجعه كنید.

در حال حاضر پرسش های این درس به سمت مفهومی شدن پیش می رود. قبلاً برای تسلط بر فصل حرکت شناسی در مبحث مکانیک یك دانش آموز می بایستی حداقل 30 تا40 نكته ی كنكوری كه اغلب هم خارج از كتاب درسی بودند، حفظ می كرد؛ ولی اكنون احاطه بر مطلب درسی به اضافه چند نكته ی اساسی ، راه گشا می باشد. البته منظور این نیست که نکات و فرمول های تستی را یاد نگیرید، بلکه شما باید ابتدا مطالب را به صورت مفهومی یاد گرفته و سپس نکات تستی را استفاده کنید. علاوه بر این اگر نگاهی گذرا به پرسش های فیزیك در سال های گذشته داشته باشید، خواهید دید كه اكثر پرسش های این درس تكراری هستند، یعنی چیزی حدود 70 الی80 درصد این پرسش ها مشابه پرسش های كنكور سال های قبل می باشد. پس حتماً بررسی تست های كنكور سال های قبل را در این درس در برنامه ی خود بگنجانید.

نكته ی دیگر توجه به مبحث مكانیك است كه این بحث 20 الی 25 درصد پرسش ها را به خود اختصاص داده است . در مكانیك برای یادگیری بهتر، تا می توانید تست های متنوع و مسائل مختلف را كه در سطح كتاب درسی است ، حل كنید.

* به این نكته نیز در حل تست ها در كنكور دقت داشته باشید كه واحدها در سیستم SI می باشد، پس بهتر است قبل از شروع مبحث فشار و مکانیک، موضوع فیزیک و اندازه گیری را کاملاً یاد بگیرید. مثلاً تقریباً هر دو سال یك بار یك تست از چگالی می آید كه منظور از طرح این تست در كنكور تبدیل واحدها در آن می باشد. در این درس نیز مرور را فراموش نكنید و هر چند وقت یك بار (طبق برنامه ی مرورها) به مباحثی كه قبلاً خوانده اید، باز گردید و آن ها را مرور كنید تا مطالب یادآوری شوند.

 بنابراین در خواندن درس فیزیك به 3 نكته ی زیر توجه داشته باشید:

1- از درك عمیق و مفهومی فیزیك غافل نشوید و هرگز یك مفهوم فیزیك را با ژرفایی كه دارد، در حد یك تعریف خشك پایین نیاورید.

2- پس از مطالعه ی هر بخش از كتاب به صورتی كه در بالا آمد، ابتدا مسائل و تمرین های مربوط به آن را حل كنید و وقتی به آن ها احاطه كافی یافتید، به سراغ تست بروید. بنابراین در دروس ریاضی و فیزیك توجه داشته باشید:

مطالعه ی مفهومی و دقیق افزایش توانایی در حل مسائل و تمرین ها مرور

3- پس از هر بار خواندن از نکات و فرمول های مهم یادداشت برداری کنید و برای مرور از این یادداشت ها استفاده کنید.

 فیزیک در رشته علوم تجربی

تعداد سوالات این درس در کنکوررشته تجربی 30 و مدت زمان پاسخگویی 37دقیقه می باشد.

55 تا 57 درصد سوالات کنکور این درس از دروس پایه و 45 تا 47 درصد از دروس پیش دانشگاهی است.

در این درس دانش آموزان رشته ی تجربی دارای میانگین درصدی پایین تر از زیست شناسی و شیمی می باشند. این درس نیز با ضریب 6 در رشته ی تجربی از اهمیت خاصی برخودار است و كسب یك درصد بالا می تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

، تسلط بر مفاهیم ، حل مسائل ، حل تست ها از جمله تست های آزمونهای سراسری و دانشگاه آزاد و همچنین مرور، بسیار مهم است . حتی اگر دانش آموز ضعیفی در این درس هستید، حتماً سعی کنید که این درس را در برنامه ی درسی خود بگنجانید یا حداقل مباحثی را که راحت تر یاد می گیرید، حتماً بخوانید. چنان چه احساس می کنید به تمامی مباحث به یک اندازه تسلط دارید، بهتر است که مطالب ر ابه ترتیب زیر مطالعه کنید: 1- نور 2- فشار 3- گرما و ترمودینامیک 4- مکانیک 5- الکتریسته 6- مو

 به عقیده بعضی کارشناسان اگر درصد فیزیک +درصد ریاضی > 110 باشد احتمال قبولی دررشته پزشکی صددرصد می باشد.البته به درصد دروس دیگر نیز بستگی دارد.

انتشار : ۵ اسفند ۱۳۹۴

روش مطالعه زمین شناسی


بسته فوق العاده فیزیک

روش مطالعه درس زمین شناسی(www.sanjeshy.ir)

یکی از درس‌هایی که در زیر گروه آزمایشی علوم تجربی قرار داشته و معمولاً به دلیل سختی و ضریب کمی که دارد مورد توجه و مطالعه داوطلبان قرار نمی‌گیرد، درس زمین شناسی است. درس زمین شناسی، یکی از دروس پایه در رشته تحصیلی علوم تجربی است که در پایه سوم و دوره پیش دانشگاهی تدریس می‌شود. این درس در بعضی از رشته‌ها مانند: داروسازی، زمین‌شناسی و شیمی دارای ضریب است و برای بقیه رشته‌ها دارای ضریب صفر است. به همین دلیل، اکثر دانش آموزان از مطالعه درس زمین شناسی و پاسخ دادن به سؤالات آن صرف‌نظر می‌کنند؛ اما باید توجه داشته باشید که کسب یک نمره متوسط یا بالا در این درس، تاثیر زیادی در رتبه کشوری شما می گذارد و قبول شدن در رشته هایی که به صورت کشوری در آنها گزینش صورت می‌گیرد، متاثر از این رتبه خواهد بود؛ علاوه بر این، اگر برخی از شما داوطلبان عزیز، علاقه‌مند به پذیرفته‌شدن در یکی از رشته های داروسازی، شیمی یا زمین شناسی باشید، حتماً باید این درس را مطالعه و نمره خوبی در آن کسب کنید. شما می‌توانید با گنجانیدن مطالعه زمین‌شناسی در برنامه درسی خود، حتی در سه یا دو ماه قبل از آزمون سراسری و پاسخ دادن به پرسش‌های این درس، رتبه کشوری بهتری کسب کنید.

همان گونه که در بالا اشاره شد، درس زمین شناسی در کنکور، مورد توجه تعداد بسیار معدودی از داوطلبان قرار می‌گیرد و تعداد بسیار کمی از آنها به مطالعه این درس برای کنکور می‌پردازند. برای این موضوع دلایل مختلفی وجود دارد که از اهم آنها می‌توان به دلایل زیر نیز اشاره کرد:

1- بر خلاف سایر دروس پایه، دانش‌آموز رشته علوم تجربی در پایه سوم با علم زمین‌شناسی در قالب یک کتاب و علم پایه آشنا می‌شود.

2- کتاب زمین‌شناسی، مفاهیم گسترده‌ای را شامل می‌شود که برای یادگیری آن در برنامه دانش‌آموز، فقط دو ساعت در هفته وقت اختصاص داده شده است. همین موضوع باعث می‌شود که دانش آموز، بسیاری از مطالب زمین‌شناسی را بخوبی یاد نگیرد و بعدها نیز به دلیل سختی مباحث آن، از مطالعه این درس صرف‌نظر کند.

3- از دیدگاه بسیاری از دانش‌آموزان، درس زمین شناسی، درسی خشک محسوب می‌گردد که فقط سعی دارد اطلاعات بسیار زیادی را به صورت فشرده به دانش‌آموزان انتقال دهد.

4- در بسیاری از موارد، وقت کافی برای مطالعه این درس در طول هفته و در روزهای امتحانات برای دانش‌آموزان وجود ندارد و همین موضوع باعث می‌شود تا آنان که از قبل، معلومات زیادی در این درس ندارند، از مطالعه آن برای کنکور نیز صرف نظر کنند.

5- در دوره پیش دانشگاهی، مهم‌ترین علت افت تحصیلی در درس زمین شناسی، که حتی با کنار گذاشتن این درس همراه است، باور دانش‌آموزان به این امر است که درس زمین شناسی در کسب رتبه مطلوب کنکور، بی‌تاثیر است؛ بنابراین، از مطالعه و وقت گذاشتن برای آن صرف نظر می‌کنند.

حالا که به دلایل اصلی مطالعه نشدن این درس توسط داوطلبان اشاره کردیم، بهتر است که درباره نحوه مطالعه و خواندن این درس برای کنکور نیز به مطالبی اشاره کنیم؛ تا اگر مایل بودید، مطالعه این درس را نیز در برنامه هفتگی خود بگنجانید. علاوه بر اینکه این درس برای قبولی در برخی از رشته‌ها مؤثر است، بر رتبه کشوری شما نیز تاثیر می‌گذارد؛ در حالی که جواب دادن به سؤالات زمین‌شناسی نیاز به تکنیک زیادی ندارد و شما براحتی و بدون صرف وقت چندان زیادی، می‌توانید از رمزگذاری و تصویر سازی برای یادگیری این درس کمک بگیرید.

برای مطالعه و یادگیری بهتر درس زمین شناسی، ابتدا مطالب را به صورت اجمالی و گذرا (پاراگراف اول و آخر، تیترها، شکل‌ها و ...) بخوانید تا ایده کلی آن را به دست آورید. این موضوع به شما کمک می‌کند تا درک کنید که به دنبال چه هستید و چه چیزی از یادگیری این درس درنظر دارید؛ سپس چند دقیقه، پیرامون ایده‌ای که از مطلب گرفته‌اید، تفکر کنید؛ اینکه درباره آن چه اطلاعاتی از قبل دارید، کاربرد و ارتباط آن با مسایل روزمره چیست و ... ( سؤال طرح کنید و خودتان جواب دهید). این مساله باعث می‌شود تا یادگیری آسان‌تر و راحت‌تری داشته باشید.

بعد از انجام این کار، مطلب را به صورت دقیق بخوانید و زیر نکات مهم و کلیدی آن مطلب را خط بکشید. به خاطر داشته باشید که برای یادگیری این درس، نیاز به آنالیز اشکال زمین شناسی، شناسایی عناصر تشکیل دهنده لایه ها، مواد مذاب، شناسایی انواع گسل و شناسایی انواع امواج زلزله دارید. یکی از مهم‌ترین کارها در مطالعه این درس، خلاصه نویسی است. برای انجام این کار می توانید چند کار انجام دهید. یکی از این موارد آن است که نکات مهم را در گوشه کتاب حاشیه نویسی کنید یا خلاصه‌ها را به صورت فصل به فصل یا درس به درس در دفتر مربوط به این درس بگنجانید؛ اما بهترین روش برای خلاصه برداری، نوشتن مطالب مهم به صورت نمودار درختی، شبکه‌ای، جدول‌ها، شکل‌ها و ... است؛ یعنی مطالبی را که یاد گرفته‌اید، به شکلی که ذهنتان آن را خلق می‌کند، بازنویسی کنید. این موضوع باعث می‌شود تا در مطالعه بعدی بتوانید در مدت زمان کمتر، مطالب بیشتری را یاد بگیرید و این مطالب بیشتر در ذهنتان بماند. به این مساله حتماً توجه داشته باشید که خلاصه نویسی در این درس، یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام دهید؛ زیرا شما می‌بایست با درک درست، مطالب مهم تر را از درس بیرون بکشید؛ نه اینکه در هر بار مطالعه، همه درس را دوباره بخوانید و وقت زیادی را صرف این کار نمایید.

بهترین شیوه مرور مطالب، به این طریق است که پس از مطالعه عمیق مطالب، ده دقیقه به ذهن خود استراحت داده و سپس مطالب خوانده شده را مرور کنید. بیست و چهار ساعت بعد نیز می‌بایست مطالب را دوباره مرور کرده و یک هفته بعد نیز این کار را تکرار کنید. مرور مطالب بهتر است از روی خلاصه‌هایی که تهیه کرده‌اید صورت بگیرد؛ سپس در روزهای بعد از عید هم حتماً در زمان مرور کل دروس، مرور این درس را هم در برنامه خود بگنجانید.

شما داوطلبان عزیز باید توجه داشته باشید که از زمانی که در برنامه درسی خود مرور کردن را می‌گنجانید، حتماً از این خلاصه‌ها نیز استفاده کنید. نکته دیگر درباره یادگیری بهتر این درس آن است که می‌توانید از جعبه «لایتنر» برای یادگیری بهتر مطالب درس هم استفاده کنید. از آنجا که مطالب درس زمین‌شناسی، ریز و متنوع است، این جعبه به شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد. حتی اگر بتوانید وقت بگذارید و بعضی از مطالب این درس را هم در جعبه «لایتنر» مرور کنید، این کار به شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد تا یادگیری بهتر و ماندگارتری داشته باشید.

یکی دیگر از کارهایی که باید در مطالعه درس زمین شناسی حتماً آن را انجام دهید، تست زنی است. تست زنی در زمین شناسی نیز مانند سایر دروس، چند مرحله دارد. پیشنهاد می‌شود که ابتدا پس از مطالعه اولیه و به فاصله یک روز از مرور پایان هفته این درس، تست‌های مبحثی را که مطالعه کرده‌اید، پاسخ دهید. پس از آن و در زمان مرورهای جامع پس از عید نیز به انجام تست‌زنی ترکیبی در این درس مبادرت کنید و سپس در هفته‌های نزدیک به کنکور، حتماً تست‌زنی سرعتی داشته باشید. از آنجایی که تست زنی سرعتی، شامل پاسخگویی به سؤالات دروس مختلف است، سعی کنید در مدت زمانی که خودتان برای پاسخگویی به این درس در نظر گرفته‌اید و در زمانی که به پاسخگویی به درس‌های دیگر، بخصوص درس‌هایی که بخوبی آنها را مطالعه کرده و می‌توانید براحتی به آنها پاسخ دهید، لطمه نمی‌زند، به تست‌های این درس پاسخ دهید. پس از چند بار تست‌زنی، حتماً متوجه خواهید شد که چه درسی را در چه زمانی می‌توانید پاسخ بگویید؛ به این ترتیب، در جلسه امتحان و با توجه به تجربه‌ای که به دست آورده‌اید، می‌توانید پاسخگویی بهتری داشته باشید. در این درس، بررسی تست‌های سال‌های قبل آزمون سراسری و دانشگاه آزاد، بسیار مهم است؛ زیرا تقریباً نیمی از پرسش‌ها در این درس، در سال‌های قبل (به صورت پرسش‌های مشابه) به گونه‌ای آمده و تکراری است؛ پس فراموش نکنید که برای یادگیری و نتیجه‌گیری بهتر، حتماً تست‌های سال‌های قبل کنکور را به دقت مطالعه نمایید.

برای مطالعه درس زمین شناسی، حتماً به مطالب زیر توجه کنید:

1- درس زمین شناسی، در مقایسه با برخی دیگر از دروس رشته علوم تجربی، مانند زیست شناسی و شیمی، از اهمیت کمتری برخوردار است؛ پس زمانی مطالعه این درس را در برنامه خود بگنجانید که حتماً وقت کافی را برای مطالعه دروس مهم‌تر درنظر گرفته باشید.

2- کتاب درسی را یک بار به صورت روزنامه‌وار بخوانید و قسمت‌هایی را که مهم‌تر است علامت بزنید و از آنها نکته‌برداری کنید.

3- مطالب کتاب را به صورت گام به گام خوانده و تا مطلب قبلی را فرا نگرفته‌اید، مطلب جدید را شروع نکنید.

4- در بعضی از قسمت ها برای خودتان شکل ترسیم کنید و از روی شکل برای خودتان توضیح دهید.

5- برای یادگیری بهتر و ماندگارتر این درس، سری به اینترنت بزنید و شکل سنگ ها و ... را ببینید. انجام این کار باعث می شود تا حافظه تصویری شما هم به کمک یادگیری‌تان آمده و مطالب، بیشتر و راحت‌تر در ذهنتان بماند.

6- برای یادگیری بهتر، از اشکال و نقشه ها در این درس کمک بگیرید.

7- اگر وقت دارید، برای اینکه همیشه مطالب را به یاد داشته باشید، از مطالب کتاب، روزنامه دیواری یا ماکت مربوط به آن را درست کنید (بخصوص ماکت آتشفشان‌ها را بسازید) یا از ماکت‌هایی که قبلاً دوستان یا همکلاسی‌هایتان درست کرده‌اند، استفاده کنید.

8- خلاصه برداری های خود را به صورت هفتگی مرور کنید.

در ارتباط با فصل‌هایی مانند آب در خشکی که درمورد آشنایی با تاریخچه زمین است، بهتر است که با اطلاعاتی در مورد نحوه شکل گیری زمین از یک خشکی بزرگ و تقسیم آن به دو خشکی آشنا شده و سپس در مورد ساکنان اولیه زمین، از تک سلولی ها گرفته تا پیشرفته ترین نوع جانداران، یعنی پستانداران، اطلاعاتی را به دست آورید.

 

روش مطالعه زمین شناسی(قلم چی)

نام پشتيبان

روش مطالعه پيشنهادي

الهام طهماس پور

دانش آموز بايستي کتاب درسي را دقيق و به طور کامل مطالعه کند و سپس از کتاب جامع زمين شناسي استفاده کند تا با استفاده از گزيده نکات در مبحث مورد نظر نقاط ضعف برطرف شود .

از کتاب دوسالانه مطالب قسمت بيشتر بدانيد مطالعه شود که باعث مرور و يادآوري مفهومات درس مي شود.

سوالات کتاب دوسالانه به دو دسته تقسيم مي شوند ،سوالات صفحات زوج و سوالات صفحات فرد. سوالات صفحه هاي زوج و فرد هم مفهومي هستند با اين تفاوت که صفحات زوج داراي پاسخ تشريحي است و صفحات فرد بدون پاسخ هستند. بهتر است ابتدا به اين سوالات صفحه زوج پاسخ دهد و پاسخ نامه را بررسي کند تا با آمادگي بهتر به سراغ سوالات صفحات فرد برود.

الهام فراشائيان

پيشنهاد مي کنم پس از مطالعه عميق کتاب درسي به سراغ تست هاي اين کتاب برويد و پس از جواب دادن به تست ها مطالب و سوال هاي مهم را لايت کنيد .حتما از نکات خلاصه برداري کنيد و به صورت روزانه مطالعه کنيد.

پريسا همتي

با کمک اينترنت و پيدا کردن اطلاعات مربوط به اين درس ،يادگيري درس را با کمک اشکال و نقشه ها آسان تر کنيد و براي اين که هميشه مطالب را به ياد داشته باشيد از مطالب کتاب روزنامه ديواري يا ماکت مربوط به آن را درست کنيد(بخصوص ماکت آتشفشان ها را بسازيد.)

رضا درودگر

ابتدا بايد کتاب درسي را خوب و دقيق ياد گرفت سپس بايد تمرينات تشريحي را خوب تمرين کرد در اين قسمت از کتاب دوسالانه مي‌توان کمک گرفت چون اين کتاب داراي تنوع زياد در تمرين نمونه هاي تشريحي است سپس با حل تست هاي متنوع مي توان يادگيري خود رابهبود بخشيد و به جمع بندي مفاهيم يادگرفته بپردازيد.

رقيه خوش صحبت

باتوجه به اين که فصل آب در خشکي درمورد آشنايي با تاريخجه زمين است بهتر است اطلاعاتي در مورد نحوه ي شکل گيري زمين از يک خشکي بزرگ و تقسيم آن به دو خشکي آشنا شده و سپس درمورد ساکنان اوليه ي زمين که از تک سلولي ها گرفته تا پيشرفته ترين نوع جانداران يعني پستانداران اطلاعاتي را بدست آوريد و سپس چند نمونه سوال امتحاني کار کنيد.

زهرا ايرانپور

دانش آموزان مي‌بايست وقتي کاملا برمطلب تسلط پيدا کردند از کتاب جامع زمين استفاده کنند و دانسته هاي خود را فزوني بخشند .هم‌چنين مي توانند از شکل هاي آموزشي که مثلا نحوه فعاليت يک آتشفشان و هم‌چنين ساختمان آن را نشان مي دهد استفاده کنند.

سحر شهبازي

گام به گام مطالب را خوانده و تا قبل از اين که مطلب قبلي را فرا نگرفته اند مطلب جديد را شروع نکنند. وقتي کاملا بر مطلب تسلط پيدا کردند مي توانند از کتاب جامع زمين استفاده کنند و دانسته هاي خود را فزوني بخشند .هم‌چنين مي توانند از سي دي هاي آموزشي که مثلا نحوه فعاليت يک آتشفشان و هم چنين ساختمان آن را نشان مي دهد، استفاده کنند.

سعيده حداديان

ما با آناليز اشکال زمين شناسي، شناسايي عناصر تشکيل دهنده لايه ها ، مواد مذاب ، شناسايي انواع گسل و شناسايي انواع امواج زلزه به شکل ويژه سرو کار داريم.بهتر هست که اين مباحث را با صرف زماني بيش تر در قالب مسير مطالعه در کانون فرهنگي آموزش مطالعه کنيم و بهتر است داوطلبان فارغ التحصيل در مرحله سوم مطالعه استفاده بيشتري از کتاب جامع زمين‌شناسي داشته باشيم.

سميه اسماعيل نژاد

اول کتاب درسي را با دقت بخوانند و البته خلاصه نويسي مطالب فراموش نشود و سوال هاي نشان دار را از کتاب جامع زمين کار کنند .

سميه بزاززاده

اول مطالعه کتاب درسي که توسط دبير مربوطه تدريس شده و در صورت وجود مطالعه جزوه کلاسي معلم و سپس تحقيق با موضوع هاي مرتيط با اين درس از طريق جستجو در کتاب هاي علمي و سايت هاي زمين شناسي موجود در اينترنت و افزايش اطلاعات علمي در اين زمينه و سپس حل تمرينات کتاب دوسالانه.

سيد محمدرضا عارف زاده

دانش آموزان بايد درقدم اول در کلاس همگام با معلم باشند و درس را در کلاس به طور کامل ياد بگيرند. مرحله بعد دانش آموزان بايد مطابي را که در کلاس ياد گرفتند همان روز در خانه مرور کنند و براي تثبيت مطالب دانش آموزان سال سوم سوالات کتاب هاي کار را حل کنند. در اين کتاب دانش آموزان با چند دسته سوال آشنا هستند که عبارتست از: سوالات جاي خالي,ص-غ,چندگزينه اي,پاسخ کوتاه و سوالات تشريحي که در سه سطح ساده,متوسط و دشوار طراحي شده اند. در قسمت سوالات ص-غ جواب درست سوالات غلط را بنويسند,سوالات تشريحي را کامل جواب دهند,تکات موجود در سوالات تستي را در جلوي خود سوالا يادداشت کنند و ان نکات را در کتاب درسي هم وارد و متن آن را مشخص کنند. براي افزايش سرعت العمل در حل تستها بهتر است تستها را در زمان کمتر از دقيقه جواب دهند.

صديقه حسيني خرمي

1درس‌نامه‌هاي ابتداي هر فصل که باعث مي‌شود دانش‌آموزان نکات مهم را ياد بگيرند.
2-ديگر ويژگي مثبت اين کتاب کم حجم بودن آن است که باعث مي شود با توجه به اينکه اکثر دانش آموزان به کتاب زمين شناسي کمتر از ديگرکتابهاي تخصصي شان اهميت مي دهند بتوانند مباحثي را بصورت برگزيده انتخاب و مطالعه نمايند.

صديقه حسيني خرمي

دانش آموزان بعد از مطالعه کتاب درسي ،درس‌نامه کتاب جامع زمين‌شناسي را مطالعه کنند و براي آزمون 29دي به هيچ عنوان درس زمين شناسي را حذف نکنند و حداقل فصل2و5 را مطالعه نمايند

فاطمه خزائي

دانش آموز بعد از مطالعه کامل و دقيق متن کتاب درسي خود، درسنامه اول هر فصل را مطالعه کند و سپس به تمرين تست بپردازدمخصوصا تست هاي کنکور سراسري سالهاي گذشته را حل نمايد و در پايان نيز پاسخ نامه تشريحي را نيز مطالعه کند تا احتمالا اگر اشکالي داشت يا اينکه نکته خاصي در پاسخ سوال وجود داشت آن را نيز ياد بگيرد.

محسن خدامرادي

در اين بخش ما با :
آناليز اشکال زمين شناسي
شناسايي عناصر تشکيل دهنده لايه ها و مواد مذاب
شناسايي انواع گسل
شناسايي انواع امواج زلزه به شکل ويژه سرو کار داريم.

بهتر است داوطلبان فارغ التحصيل استفاده بيشتري از کتاب جامع زمين داشته باشند.

مهديه ابراهيمي

قبل از مطالعه ي کتاب دوسالانه ،دانش آموز بايستي کتاب درسي را دقيق و به طور کامل مطالعه کند و سپس از کتاب مربوطه استفاده کند تا در مبحث مورد نظر نقاط ضعف برطرف شود سپس به سرغ اين کتاب بيايد همچنين قبل از حل سوالات بهتر است مطالب قسمت بيشتر بدانيد مطالعه شود که باعث مرور و يادآوري مفهومات درس مي شود.سوالات اين کتاب به دو دسته تقسيم مي شوند ،سوالات صفحات زوج و سوالات صفحات فرد. سوالات صفحه هاي زوج و فرد هم مفهومي هستند با اين تفاوت که صفحات زوج داراي پاسخ تشريحي است و صفحات فرد بدون پاسخ هستند. بهتر است ابتدا به اين سوالات صفحه زوج پاسخ دهد و پاسخ نامه را بررسي کند تا با آمادگي بهتر به سراغ سوالات صفحات فرد برود.

مهسا رجحاني

به همه داوطلبان توصيه ميکنم کتاب درسي را يکبار به صورت روزنامه وار بخوانند تا متوجه موضوع شوند سپس قسمتهايي که مهم تر است را علامت بزنند و نکته برداري کنند و در بعضي قسمتها براي خودشان شکل ترسيم کنند.و از روي شکل براي خودشان توضيح بدهند و حتما خلاصه نويسي داشته باشند چون اين درس داراي نکات بسيار رريزي مي باشد و خيلي دقيق بايد اين قسمت را بخوانند.

ندا باغبان

مطالعه کتاب درسي سپس خلاصه درس هاي کتاب جامع زمين و سپس حل تست‌هاي کتاب جامع زمين.

هانيه عابد

به نظر من دانش آموزان بايد براي مطالعه دروس خود با ساعت پيش روند و بعد از مطالعه ي کامل مبحث مورد نظر در کتاب درسي خود ميتوانند از کتاب دو سالانه براي تثبيت کامل مبحث مورد نظر و براي تسلط مطالب در ذهنشان از کتاب جامع زمين استفاده کنند ودر نهايت در راستاي موارد ياد شده دانش آموزان ميتوانند به کمک جعبه به ياد مطالب درسي را در حافظه طولاني مدت بگنجانند.

 

 

روش پيشنهادي مطالعه زمين شناسي(قلم چی)

کتاب زمين‌شناسي سال سوم، حاوي مطالبي است که اکثر آنها جنبة حفظي داشته و با حافظه ما سروکار دارند. بخش اول اين کتاب که در مورد آب است داراي توضيحات بيشتري نسبت به بخش دوم کتاب است و نکته‌اي که بايد در مورد اين بخش در نظر بگيريم، توجه به اشکال اين فصل است که مي‌تواند همواره مورد سؤال تشريحي و يا تست کنکور واقع شود. متأسفانه بعضي دوستان اين درس را به علت کم اهميتي آن در مبحث کنکور، خيلي جدي نمي‌گيرند. ولي بايد توجه داشت که ضريب درس زمين‌شناسي تنها در زير گروه 1 تجربي 0 است و در 4 زيرگروه ديگر داراي ضريب مي‌باشد.

 همچنين تأثيري که اين درس روي تراز کل دانش‌آموز مي‌گذارد، باعث مي‌شود که اگر اين درس را خوب بزنيد، در انتخاب رشته‌هاي کشوري موفق‌تر عمل کنيد.

 بخش دوم اين کتاب که شامل «مبحث کاني‌ها» مي‌باشد، از حفظي‌ترين نکات منشأ گرفته که فقط دسته‌بندي، خلاصه کردن و مرور کردن و دقت روي متن کتاب و اشکال کتاب مي‌تواند به شما کمک کند. در کل، براي موفقيت در اين درس بايد متن کتاب درسي را به دقت بخوانيد و تعداد دفعات تکرار و مرور را بيشتر کنيد.

 

روش مطالعه زمین شناسی(ahmadikonkur.rzb.ir)

  • لازم به ذکره که این درس در زیر گروه یک ضریبی نداره(البته فعلا)
  • ولی برای قبولی تو رشته ی زیر گروههای دیگه،از جمله داروسازی ،شیمی،زمین شناسی و... باید حتما مطالعه بشه
  • و البته درس تقریبا ساده ای هست و همچنین تو رتبه ی کل شما تاثیر داره
  • جواب دادن به سوالات زمین شناسی نیاز به تکنیک زیادی نداره!!،میتونید از رمزگذاری و تصویر سازی کمک بگیرید
  • برای این درس هم باید حتما خلاصه نویسی صورت بگیره!
  • بهتره تست زنی با فاصله از مطالعه (بعد از یک روز) انجام بشه
  • میتونید لوحهای زمین شناسی رو به صورت هدیه به همراه محصولات درخواستیتون از ما تهیه کنید

 

روش مطالعه زمین شناسی(کنکور سرا)

۱۳نکته در مورد درس زمین شناسی

با شروع فصل بهار دانش آموزان رشته تجربی در مورد نحوه ی مطالعه درس زمین شناسی پرسش های زیادی دارند.

 در مطلب زیر نکاتی برای مطالعه این درس ارائه شده است:

 ۱- حتماً خلاصه نویسی داشته باشید، چون این درس دارای نکات بسیار ریزی می باشد .

 ۲- خلاصه برداری های خود را به صورت روزانه مرور کنید.

 ۳- گام به گام مطالب کتاب را خوانده و تا قبل از این که مطلب قبلی را فرا نگرفته اید ، مطلب جدید را شروع نکنید.

 ۴- کتاب درسی را یک بار به صورت روزنامه وار بخوانید و قسمت هایی که مهم تر است را علامت بزنید و نکته برداری کنید.

 ۵- در بعضی قسمت ها برای خودتان شکل ترسیم کنید و از روی شکل برای خودتان توضیح دهید.

 ۶- با کمک اینترنت و پیدا کردن اطلاعات مربوط به این درس ، یادگیری درس را با کمک اشکال و نقشه ها آسان تر کنید .

 ۷- برای این که همیشه مطالب را به یاد داشته باشید از مطالب کتاب روزنامه دیواری یا ماکت مربوط به آن را درست کنید(بخصوص ماکت آتشفشان ها را بسازید.)

 ۸- در رابطه با فصل هایی مانند آب در خشکی که درمورد آشنایی با تاریخجه زمین است بهتر است اطلاعاتی در مورد نحوه ی شکل گیری زمین از یک خشکی بزرگ و تقسیم آن به دو خشکی آشنا شده و سپس درمورد ساکنان اولیه ی زمین که از تک سلولی ها گرفته تا پیشرفته ترین نوع جانداران یعنی پستانداران اطلاعاتی را بدست آورید.

 ۹- برای یادگیری این درس نیاز به آنالیز اشکال زمین شناسی، شناسایی عناصر تشکیل دهنده لایه ها ، مواد مذاب ، شناسایی انواع گسل و شناسایی انواع امواج زلزه داریم.

 ۱۰- می توانید به کمک جعبه به یاد مطالب درسی را در حافظه طولانی مدت بگنجانید.

*از سال گذشته برای مطالعه ی سریع تر و راحت تر درس زمین شناسی کتابی به نام جامع زمین شناسی منتشر شد.

۱۱- این کتاب شامل دو قسمت است که :
*در قسمت اول آن،به تفکیک فصل های کتاب درسی،نکته های مهم این فصل مطرح شده است.
*قسمت دوم آن مخصوص دوران جمع‌بندی و روزهای نزدیک کنکور است. در این‌جا به آموزش نکته‌هایی که در درس زمین‌شناسی از سال ۸۵ تا ۹۰ در کنکور سراسری داخل و خارج کشور مطرح بوده، پرداخته‌ایم.

۱۲- دانش‌آموزان نکته های ۱۲ کنکور داخل و خارج کشور را از سال ۸۵ تا ۹۰ را در این کتاب آموزش می‌بینند و به این ترتیب تمامی نکته‌های مهم کتاب را در حجم بسیار محدود (حداکثر ۲۴ صفحه) یاد می‌گیرند .

 ۱۳- اگر کتاب جامع زمین شناسی را در همین حجم محدود مطالعه کنید، درصد مطلوب را (که حداکثر همان ۳۰% است) در کنکور کسب می‌کنید

انتشار : ۵ اسفند ۱۳۹۴

روش مطالعه دین و زندگی


بسته فوق العاده فیزیک

روش مطالعه درس دین وزندگی(جناب رضا جهانی)

کنکوری های عزیز، تمامی نکات را با توجه به تجربیات خودم نوشته ام. امیدوارم برایتان مفید باشد.

1) اولین و مهمترین نکته: با نام خدا شروع و با عشق بخوانید. هر اتفاق یا خاطره بدی که از کلاس درس یا امتحان ویا معلمتان دارید را فراموش کنید و فکر کنید برای اولین بار است که این کتاب را میخوانید.

2) همه ی کتاب ( عناوین، سرتیترها، پرسش ها، احادیث و روایات … همه و همه …) براساس آیات ابتدا یا داخل درس است. پس مبنا و اصل یادگیری خود را بر روی آیات قرار دهید.

3) هر تیتر، پرسش یا حدیثی که درون درس است مطمئنا نتیجه ی از نکات آیات یا مفاهیم آن است. پس حتما نکات آیات را به دقت پیداکنید (بهتر است با معلم خود این کار را انجام دهید) و ارتباط هرآیه را باعنوان و هر پاراگراف پیدا و درک کنید.

4) حتما آیات را حفظ کنید. اما قبل از حفظ آیه و مطالب، سعی کنید به مفهوم آن پی ببرید.

5) نکات را از هرکتاب کمک درسی که دارید جمع آوری کنید. نیازی به خرید ده ها کتاب کمک درسی مختلف برای دین و زندگی نیست، بهتر است کتابی که معلمتان پیشنهاد کرده است را خریده و بقیه کتاب ها را از دوست خود یا کتابخانه محله تان گرفته و نکات را کامل کنید.

6) سعی کنید همه نکات مربوط به هر قسمت را درون همان صفحه (بالا ویا پایین آن) نوشته و یا در قسمتی درون همان درس بنویسید.

7) بهتر است تست های کنکور سالهای اخیر(88-89-90-91-92-93)را دست نخورده بگذارید و نکات تست های سالهای قبل تر را که مربوط به آن درس است به صورت نکته درون کتابتان بنویسید.

8) هرگز دفتر و یا دفترچه نکات، جدا از کتاب دین و زندگی نباشد. کتاب دین و زندگی را حتما حتما حتما از روی خود کتاب خوانده و نکات را نیز درون کتاب نوشته شود.

9) توصیه میکنم دین و زندگی را به شیوه ی تدریس مفهومی استاد کریمی (در سی دی های گزینه2میتوانید تدریس ایشان را ببینید) خوانده و مفهوم را درک کنید.
10) کتاب های دوم و سوم وچهارم دبیرستان را به صورت ادامه دار بخوانید یعنی مطمئن باشید که هیچ کدام از یکدیگر جدا نیستند و در صورت سوال های سخت، تلفیقی از مطالب دو یا هرسه ی کتاب را می بینید.

11) در اوایل شروع مطالعه برای کنکور فقط تست های مبحثی بزنید و هیچگاه از مجموعه ی 3درس بیشتر نزنید؛ سعی کنید تا اوایل بهمن تمامی مباحث و دروس را به صورت مبحثی و درسی، جدا جدا، تست بزنید. پس حتما در برنامه ریزیتان از 3جلسه 5/1ساعته (5/4ساعت درهفته) کمتر وقت نگذارید؛ و هیچگاه1جلسه در هفته نخوانید. هر چه برنامتان خردتر باشد میزان بازدهی بالاتر خواهد بود.

12) و برنامه کلی اینکه بهتر است دین و زندگی سال دوم را در3ماه اول (مهر،آبان،آذر) و دین و زندگی سال سوم را در3ماه دوم (دی،بهمن،اسفند) و ترم اول سال چهارم را با برنامه مدرسه تا امتحانات ترم اول و ترم دوم سال چهارم را نیز با برنامه مدرسه تا امتحانات ترم دوم تمام کنید. هیچگاه زودتر از بهمن و یا دیرتر از فروردین خواندن یک دور کامل دین و زندگی را تمام نکنید!!! هرچه زودتر تمام کنید، مطمئنا کمتر به سراغش می روید و هرچه دیرتر تمام کنید، وقت برای مرورتان کاهش می یابد. پس سعی کنید اصل برنامه ریزیتان بر این اساس باشد که تا پایان اسفند ماه خواندن دروس را تمام کنید و دردوران طلایی نوروز و بعد از آن، مرور و تست زنی کنکوری داشته باشید.

13) و توصیه اصلی ام: هیچوقت ناامید نشوید وهمیشه با انرژی مثبت و امید به فرداهای روشن مطالعه نمائید و به این ایمان داشته باشید؛ هیچ زحمتی بی پاداش نمی ماند!!!

با آرزوی موفقیت همه ی شما عزیزان کنکوری

 

روش مطالعه دین و زندگی(قلم چی)

درس دین و زندگی جز درس هایی است که به تکرار و تمرین زیادی احتیاج دارد . اگر نگاهی بر سوالات کنکور بیاندازید متوجه خواهید شد که حدود 70 درصد سوالات را آیات و احادیث تشکیل می دهند و این نشان دهنده ی اهمیت آیات و احادیث می باشد . برای مطالعه درس دین و زندگی چند موضوع را مورد توجه قرار دهید .

1- متن کتاب درسی بسیار مهم است، حتما خط به خط متن کتاب درسی را مطالعه کنید و قسمت های مهم را برای خودتان مشخص کنید و زیر آن را خط بکشید و یا با ماژیک هایلایت کنید این کار به شما کمک میکند که برای دفعات بعدی سریع تر بتوانید نکات مهم را مرور کنید

2- به سراغ آیات کتاب درسی خود رفته و آنها را کامل یاد بگیرد و سعی کنید تجزیه و تحلیل شان کنید و رابطه آنها را با متن کتاب پیدا کنید

3- احادیث کتاب از اهمییت بالایی برخوردارند و یاد گیری آنها نیز مهم هستند حتما هم حدیث و هم منبع آن را به خوبی یاد بگیرید

4- حل تست و تمرین در درس دین و زندگی از اهمییت خیلی خیلی بالایی برخوردار است زیرا با پاسخ گویی به تعداد تست زیاد ، میتواند به بالا رفتن درصد شما در این درس و فراگیری سریع تر کمک بسیار بکند

5- حتما از خودتان آزمون بگیرید پیش نهاد میکنم از کتاب آبی تعدادی تست را مشخص کنید و در پایان هر هفته از خودتان آزمون بگیرید .

 

 

روش مطالعه درس دین و زندگی + منابع پیشنهادی(مکتبستان)

مهمترین نکته درروش مطالعه درس دین و زندگی از قول برترها :

مانا ماسفی – رتبه ۷ منطقه ۱ :

دین و زندگی : ابتدا سعی می‌کردم عمیق بخوانم و دقت زیادی بگذارم . در آخر یاد گرفتم که به جای یک بار عمیق خواندن ، چند بار سطحی‌تر مطلب را بخوانم تا مطلب در ذهنم بماند.

محمد رضا غلامی – رتبه ۱۰ منقه ۲ :

دین و زندگی : متأسفانه در این درس با مشکل مواجه بودم، فقط ۵ شنبه‌ها قبل آزمون این درس را مطالعه می‌کردم تا با اصلاح روش مطالعه و تقسیم بندی آن به چند نوبت ، توانستم به موفقیت برسم.

امیر حسین پارسایی – رتبه ۷ ، منطقه ۳:

روش ابتدایی : مطالعه کتاب درسی و حفظ مطالب آن بدون توجه به مفهوم و ارتباط مطالب و دقت نکردن بر روی مبحث ترجمه

روش اصلاحی: استفاده از کتب کمک درسی و یادگیری آیات به صورت ترجمه محور و پیدا کردن کلیدهای تفسیری که مباحث و مبانی خاصی را در آیات باعث می شود.

عبدالکریم حاج قادری – رتبه ۳ منطقه ۳ :

دین و زندگی: در ابتدای مطالعه دین و زندگی بیش‌تر از کتاب درسی می خواندم و به آیات توجه کمی داشتم بعد از تعویض چندین کتاب دین و زندگی، با استفاده از کتاب جامع همگان توانستم روش مطالعه درست درس دین و زندگی را بیاموزم و با استفاده از نمودارها و روش شاخه بندی و روش درختی و با استفاده از بخش مفاهیم آیات این کتاب که بیش‌ترین قرابت را به سوالات کنکور سراسری داشت و با مطالعه مداوم و درست درس دین و زندگی توانستم درصد قابل قبولی در کنکور سراسری کسب نمایم

احمد صوفی محمودی – رتبه ۴ شاهد :

معارف: برای معارف فکر می‌کردم تنها حفظ کردن صرف مطالب کتاب کافی است و خیلی به برقراری ارتباط بین درس ها ، فکر نمی‌کردم. وقتی نتیجه بسیار ضعیفم را در این درس دیدم ، به تغییر روش مطالعه در این درس فکر کردم و مفهومی‌تر این درس را خواندم و خیلی زود نتیجه دل خواهم را در این آزمون‌ها کسب کردم.

صدیقه مؤیدی – رتبه ۸ شاهد :

دین و زندگی : این دو درس نیاز به مطالعه فراوان دارد ، بارها باید خواند تا نکات ریزش را دریافت طوری که تسلط یافت و در آخر هر سه کتاب را بهم مسلط کرد و بهنکات مرتبطش که در سال های دیگر هم به چشم می خورد توجه کنیم ، توصیه می کنم این دو درس را زمان های نزدیک به آزمون کانون خیلی بیش تر بخوانیم چون این دو درس بسیار فرار هستند.

فاطمه زرندی – رتبه ۴ شاهد :

دین و زندگی : در ابتدا سعی می کردم مطالب را یاد بگیرم اما با توجه به سؤالات که دیدم ، متوجه شدم در این درس بیش از یادگیری ، حفظ کردن نتیجه می‌دهد بویژه در بحث آیات و روایات ، حتی متن درس‌ها هم باید حفظ شود.

 یک روش مطالعه درس دین و زندگی

درس دین و زندگی جز درس هایی است که به تکرار و تمرین زیادی احتیاج دارد . اگر نگاهی بر سوالات کنکور بیاندازید متوجه خواهید شد که حدود ۷۰ درصد سوالات را آیات و احادیث تشکیل می دهند و این نشان دهنده ی اهمیت آیات و احادیث می باشد . برای مطالعه درس دین و زندگی چند موضوع را مورد توجه قرار دهید .

۱- متن کتاب درسی بسیار مهم است، حتما خط به خط متن کتاب درسی را مطالعه کنید و قسمت های مهم را برای خودتان مشخص کنید و زیر آن را خط بکشید و یا با ماژیک هایلایت کنید این کار به شما کمک میکند که برای دفعات بعدی سریع تر بتوانید نکات مهم را مرور کنید

۲- به سراغ آیات کتاب درسی خود رفته و آنها را کامل یاد بگیرد و سعی کنید تجزیه و تحلیل شان کنید و رابطه آنها را با متن کتاب پیدا کنید

۳- احادیث کتاب از اهمییت بالایی برخوردارند و یاد گیری آنها نیز مهم هستند حتما هم حدیث و هم منبع آن را به خوبی یاد بگیرید

۴- حل تست و تمرین در درس دین و زندگی از اهمییت خیلی خیلی بالایی برخوردار است زیرا با پاسخ گویی به تعداد تست زیاد ، میتواند به بالا رفتن درصد شما در این درس و فراگیری سریع تر کمک بسیار بکند

۵- حتما از خودتان آزمون بگیرید پیش نهاد میکنم از کتاب آبی تعدادی تست را مشخص کنید و در پایان هر هفته از خودتان آزمون بگیرید .

تحلیل درس دین و زندگی کنکورتجربی ۹۳

دین و زندگی۲

سراسری تجربی ۹۰

سراسری تجربی ۹۱

سراسری تجربی ۹۲

سراسری تجربی ۹۳

درس ۱

_

_

۱

۱

درس ۲

۱

_

۱

۲

درس ۳

_

۰.۵

۱

_

درس ۴

۱

۱

_

_

درس ۵

۱

۱

_

۱

درس ۶

_

۱.۵

۱

_

درس۷

۱

_

۱

_

درس ۸

۱

۱

_

_

درس ۹

۱

۱

۱

۱

درس۱۰

_

۱

۱

۱

درس۱۱

_

۱

۱

۱

درس۱۲

۱

_

۱

_

درس۱۳

_

_

_

_

درس۱۴

۱

_

_

۱

درس۱۵

۱

۱

_

_

درس۱۶

درس جدید

_

۱

*بمانند سالهای گذشته ۹ سوال از دینی ۲ طرح شده است وآنچه قابل توجه است میل طراحان به طرح سوال از درس های ۲ و۹ می باشد.

دین و زندگی۳

سراسری تجربی۹۰

سراسری تجربی ۹۱

سراسری تجربی ۹۲

سراسری تجربی ۹۳

درس ۱

۲

۱

۱

_

درس ۲

۱

۱

۱

۱

درس ۳

_

_

۱

_

درس ۴

_

۱

۱

۱

درس ۵

۲

۱

۰.۵

۱

درس ۶

درس جدید

۰.۵

۱

درس۷

۱

۱

۱

۱

درس ۸

_

۱

۱

۱

درس ۹

۱

_

۰

_

درس۱۰

_

۱

_

_

درس۱۱

۱

_

۱

۱

درس۱۲

۰.۵

۱

_

_

درس۱۳

۰.۵

۱

_

۱

درس۱۴

_

_

_

_

درس۱۵

_

_

_

_

درس۱۶

۰.۵

_

۱

۱

 

*بمانند سالهای گذشته ۹ سوال از دینی ۳ طرح شده است که درسهای ۲و۵و۷ بیشتر مورد توجه طراحان بوده اند.

دین و زندگی پیش

سراسری تجربی ۹۰

سراسری تجربی ۹۱

سراسری تجربی ۹۲

سراسری تجربی ۹۳

درس ۱

_

_

۱

۱

درس ۲

_

۰.۵

_

۱

درس ۳

۱

۱.۵

۱

_

درس ۴

۱

۱

۲

۱

درس ۵

۲

_

۱

۱

درس ۶

درس جدید

۱

۱

درس۷

_

۱

_

_

درس ۸

۲

۱

_

۱

درس ۹

۰.۵

۱

۱

۱

درس۱۰

درس جدید

_

_

*بمانند سالهای گذشته ۷ سوال از دین و زندگی سال چهارم طرح
شده است و واضح است که درسهای ۴ و ۹ بیشتر مورد توجه طراحان بوده است.

دین و زندگی

سراسری تجربی ۹۰

سراسری تجربی ۹۱

سراسری تجربی ۹۲

سراسری تجربی ۹۳

سوالات اندیشه و تحقیق

۳

۳

۳

۲

 

دین و زندگی

سراسری تجربی ۹۰

سراسری تجربی ۹۱

سراسری تجربی ۹۲

سراسری تجربی ۹۳

سوالات آیات

۱۰

۶

۱۱

۹

سوالات حدیث

۱

۱

_

۱

سوالات متن کتاب

۸

۶

۵

۵

سوالات متن و آیه

۱

۸

۶

۹

سوالات متن وحدیث

۱

۲

۲

۱

*همانطور که مشخص است سوالاتی که ارتباط متن و آیه را مورد پرسش قرار میدهند در بشدت افزایش یافته است و در ازای آن سوالات صرفا متن کاهش پیدا کرده است.

دین و زندگی

سراسری تجربی ۹۰

سراسری تجربی ۹۱

سراسری تجربی ۹۲

سراسری تجربی ۹۳

سوالات تک قسمتی

۱۲

۱۳

۱۰

۱۰

سوالات دو قسمتی

۴

۹

۸

۹

سوالات سه قسمتی

۸

۵

۵

۶

سوالات چهار قسمتی و بالاتر

۱

۲

۲

_

*از جدول بالا مشخص است که میل طراحان به سمت سوالات تک
قسمتی و دو قسمتی است اما آنچه که پاسخ به این دو دسته(مخصوصا دسته ی اول) را مشکل
می کند به کار بردن الفاظی است که دانش آموز به راحتی نمیتواند مفهوم آن را درک
کند و نیاز دارد که دانش آموز کتب تفسیری را مطالعه و با آن الفاظ آشنا شده باشد.

صفحه بعد>

انتشار : ۵ اسفند ۱۳۹۴

روش مطالعه عربی


بسته فوق العاده فیزیک

درس «عربی» را چه‌گونه مطالعه کنیم؟(سعید تجریشی)

همان‌طور که می‌دانید، دومین درس دفترچه‌ی عمومی کنکور، عربی است. خیلی از بچه‌ها با این درس مشکل دارند و وقتی اسم عربی می‌آید چهل ستون بدنشان می‌لرزد! اما عربی واقعا درس چندان سختی نیست؛ البته در صورتی که طبق اصول خوانده شود. من هیچ‌وقت با عربی مشکل زیادی نداشتم و همیشه سعی می‌کردم خوب یاد بگیرم و در کنکور هم با یک غلط ۹۴% زدم.اما کسانی را می‌شناسم که در همان سال کنکور، عربیِ خود را تقویت کردند و به حد بسیار خوبی رساندند، فقط تلاش و زحمت بیش‌تری نیاز دارد. عربی درس نسبتاً مهمی است و با وجود این که ضریب ۲ دارد اما چون خیلی‌ها پایین می‌زنند، درصد بالازدن در عربی منجر به بالا رفتن شدیدِ تراز و به‌تر شدن رتبه می‌شود. سعی می‌کنم چند توصیه راجع به شیوه‌ی مطالعه‌ی عربی کنم که امیدوارم به دردتان بخورد و به آن‌ها عمل کنید و نتیجه‌اش را هم بگیرید. اگر هم سوالی داشتید در سایت مطرح کنید تا پاسخ بدهم.

*تذکر:توصیه‌ای من بیش‌تر مخصوص کسانی است که می‌خواهند خودشان مطالعه کنند. اگر معلم دارید و درس‌ها را از او خوب یاد می‌گیرید، به توصیه‌های او عمل کنید. فقط یادتان باشد در کلاس خوبِ خوب گوش دهید تا یاد بگیرید و آرام‌آْرام نکته‌ها را حفظ شوید و پس از تست‌زنی زیاد به تسلط برسید.

از نظر من مطالعه‌ی صحیح عربی چند مرحله دارد:

*تذکر مهم:شاید به نظرتان این مراحل وقت‌گیر باشند، اما اگر یک بار وقت بگذارید و یاد بگیرید، به‌تر از این است که چندین بار وقت بگذارید ولی به‌درستی یاد نگیرید.

حتماً به این موارد عمل کنید:

مرحله‌ی اول:در قدم اول، یک بار کل قواعد درس را از روی جزوه، کتاب درسی یا کتاب کمک‌آموزشی بخوانید. سعی کنید قواعد را کامل یاد بگیرید و نکته‌های مهم و ریز را در برگه‌ای وارد کنید (خلاصه‌برداری قواعد مهم).

در قسمت خلاصه‌نویسی شیوه‌ی آن توضیح داده شده است.

مرحله‌ی دوم:پس از یادگیری و حفظ و نوشتن قواعد در برگه‌ی خلاصه، یک بار از ابتدا تا انتهای درس به هم‌راه تمرین‌ها و مثال‌ها را ترجمه کنید و از لغت‌های انتهای کتاب نیز استفاده کنید.

مرحله‌ی سوم:قواعدی را که در مرحله‌ی اول یاد گرفتید، روی متن پیاده کنید؛ یعنی درواقع متن درس را صرف و نحو کنید. مثلا اگر درس استثنا هستید «مستثنی» و «مستثنی‌منه»ها را در متن درس پیدا کنید و ترکیب کنید. آن قدر این کار را انجام دهید تا با قواعد آن درس کاملا آشنا شوید.

مرحله‌ی چهارم:بعد از یادگیری قواعد و ترجمه، نوبت به تمرین‌ها می‌رسد. سعی کنید تمرین‌های کتاب را خودتان بدون نگاه کردن به جزوه‌ حل کنید. حتی می‌توانید کمی آن‌ها را تغییر داده و باز هم حل کنید. به‌طور مثال در مبحث اعلال، فعل معتل ناقص را تبدیل به اجوف کنید و بار دیگر در ذهنتان به سوال پاسخ دهید.

مرحله‌ی پنجم:شاید ۴ مرحله‌ی قبل، برای دانش‌آموزان سال دوم و سوم هم یک‌سان است. اما شما کنکوری‌ها باید یک مرحله‌ی دیگر هم انجام دهید و آن هم زدن تست‌های کنکور است. یک کتاب تست خوب تهیه کنید و هر زمان که ۴ مرحله‌ی قبل را به‌خوبی انجام دادید، بعد از ۲، ۳ روز وقفه به سراغ تست‌های آن بروید. اگر در تست‌ها به نکته‌ی جدیدی برخوردید (که احتمالش زیاد است) آن را به خلاصه‌ای که در مرحله‌ی اول تهیه کرده‌اید اضافه کنید. می‌توانید اگر احساس ضعف می‌کنید بار دیگر قواعد جزوه و کتاب یا کتاب‌های کمک‌آموزشی را مطالعه کنید و نکته‌های مهم را به خلاصه بیفزایید.

پیش‌نهاد کاربردی مهم:

هنگام تست‌زنی و دیدن پاسخ تشریحی، حتما حتما هر ۴ گزینه را بررسی کنید.

هر چند این ۵ مرحله وقت زیادی می‌گیرند اما هیچ اشکالی ندارد؛ مطمئن باشید قطعا نتیجه خواهید گرفت. فقط کمی صبر و تحمل می‌خواهد. هنوز دیر نشده است. از همین امروز شروع کنید و به این شیوه مطالعه کنید. بیش از ۶۰% زمان‌های عربی را به خواندن به شیوه‌ی مرحله‌های ۱ تا ۴ اختصاص دهید و بقیه را به مرور و تست‌زنی.

توجه کنید که:

۱)تسلط به مقدار کم‌تری از مطالب، به‌تر از سطحی خواندن کل مطالب است.

اگر ۵ مرحله‌ی فوق را انجام دادید و مدتی گذشت، نوبت به مرور و تست‌زنی مجدد می‌رسد. در زمان‌های مرور همان خلاصه‌ای که تهیه کرده‌اید را به هم‌راه لغت‌های مهم درس‌ها مطالعه کنید و سراغ تست‌زنی بروید و باز هم نکته‌های تست‌ها را بخوانید و یاد بگیرید و به خلاصه اضافه کنید.

۲)نگاه کردن پاسخ‌های تشریحی سوالات عربی بعد از پاسخ دادن بسیار ضروری است و خیلی به شما کمک خواهد کرد هر چند تست را درست پاسخ داده باشید. توجه کنید که حتما هر ۴ گزینه را بررسی کنید.

۳)همان‌طور که می‌دانید عربی از ۳ قسمت ترجمه،‌ درک مطلب و قواعد تشکیل می‌شود. اگر به شیوه‌ی بالا مطالعه کنید در هیچ کدام مشکل نخواهید داشت. چون ترجمه‌ی کامل متن درس و تمرین‌ها به درک مطلب شما نیز کمک خواهد کرد. هم‌چنین سوالات درک مطلب کنکورهای سال‌های قبل نیز به ارتقای درک مطلب بسیار کمک می‌کند.

۴)اگر قواعد عربی را درس به‌درس نمی‌خوانید و به صورت موضوعی مطالعه می‌کنید، حتماً سعی کنید درس‌های کتاب را نیز در زمان خود مطالعه کنید.

۵)من هفته‌های آخر تقریبا هفته‌ای یک بار کامل قواعد جزوه (به صورت خلاصه‌وار) را مرور کردم که این کار در اواخر حتی ۱ ساعت هم طول نمی‌کشید! پس نوشتن خلاصه و مطالعه به این شیوه را جدی بگیرید تا نزدیک کنکور، از نظر عربی خیالتان راحت باشد.

پس به‌طور خلاصه مراحل زیر را دنبال کنید:

۱)مطالعه‌ی قواعد جزوه یا کتاب

۲)ترجمه‌ی متن و تمرین‌ها

۳)صرف و نحو کردن متن

۴)حل تمرین‌های کتاب

۵)تست کنکور (چند روز بعد)

۶)مرور خلاصه‌ها و تست و افزودن نکته به خلاصه‌ها

 

روش مطالعه عربی(معین فلاحتگر)

عربی تنها درسی هست که تو پیش دانشگاهی ندارینش و به عقیده خیلیا باید تو تابستون جمعش کنین.البته عربی درسیه که بعضی ها باش مشکل دارن و بدجوری هم مشکل دارن طوری که اصلا سراغش نمیرن…..من میخوام بگم که عربی درس خوبیه…نمیگم شیرینه چون ممکنه بعضیها از این حرفم خوششون نیاد….

توصیه من اینه که عربی رو تو تابستون جمع کنین …البته مسعود بهزادی رتبه 2 کنکور 88 هم که عربی رو 100 زده اینو شدیدا توصیه میکنه پس به نفعتونه که تو تابستون کار عربی رو به اتمام برسونین…

من خودم تابستون عربی رو از کتاب عربی 1 شروع کردم…..اول لغات هر درس رو که تو کتابایی مثل سبز قلمچی یا گاج نوشته بود میخوندم و کاملا معنیشونو یاد میگرفتم…بعد میرفتم سراغ متن درس ترجمه میکردم واسه خودم و با ترجمه کتابای آموزشی یا معلم خودم چک میکردم…بعدشم قسمت قواعد رو از رو کتابای آموزشی میخوندم(که به نظرم تو عربی 1 و 2 سبز قلمچی عالی بود و تو عربی3 مبتکران(اندیشه سازان سابق)) چون کتاب درسی قسمت قواعدش واسه کسایی خوبه که بلدن قواعد رو…!!!!!!بعد از اون میرفتم سراغ قواعد کتاب و تمرینا.توجه کنید که شما باید تو تمرینا همه چیز رو بلد باشین….یعنی هم به صورت سوال توجه داشته باشین و هم به جوابا.باید بخورین تمرینای کتاب رو!!!!!مسلط مسلط…..و اینو هم بدونید که کتاب هیچوقت تمرین کم نداره….یعنی درسته واسه تحلیل صرفی فقط 2تا کلمه رو تجزیه ترکیب میکنه ولی شما میتونین واسه خودتون همه ی جمله رو آنالیز کنین.حتی اگه وقت زیاد دارین برین سراغ جمله های متن درس و اونارو هم سعی کنین نقش کلماتشو بفهمین….و اگه بلد نبودین از معلم عربیتون بپرسین …اونا حتما بلدن….

خلاصه اینجوری تک تک درسای عربی1 و2و3 رو میتونین تموم کنین و با این کار به عربی علاقه مند و مسلط میشین….

عربی 1 تو لیست کتابای کنکور نیست ولی بخونین بهتره…اینجوری پایه ای کار کردین و یه سری مطلب که تو سالای بالاتر فقط سوالش هست و توضیحش نیست مثل مشتقات و مصادر ثلاثی مزید تو کتاب عربی1 هست….

اگه تو تابستون عربی رو تمام کنین اولا خیالتون راحته که عربی رو واسه کنکور تموم کردین و استرس ندارین که آیا میرسم تمومش کنم آیا میتونم دوره کنم……ثانیا:با آزمونایی که تو طول سال میدین هر درس رو به طور کامل دوره میکنین….اونوقت وقتی دارین درس 3 عربی 2 رو(مثلا) میخونین همه قواعد رو بلدین و میتونین نقش تمام کلمات رو تو متن درس پیدا کنین و همین طور تمرینا رو به طور کامل بررسی کنین….

در مورد تست هم باید بگم که بعد اینکه هر قواعدی رو خوندین تستاشو هم بزنین تا قشنگ ملکه ذهنتون بشه…در مورد لغات هم با کمی فاصله تست زدن بتره هر چند تست واسه لغت فایده چندانی نداره چون لغت رو حفظ کنین کافیه و تو کنکور هم فکر نکنم تستی باشه که معنی لغت توش دخیل باشه .تستای ترجمه هم که باید معنی فعلارو بلد باشین و یه سری نکات ترجمه که تو کتاب فوت و فن عربی اومده….یعنی بعد اینکه شما درسای کتابهای درسی عربی رو خوندین میتونین برین سراغ نکات مثلا نکات ترجمه…نکات تجزیه….

به نظر من یه کتاب تست رو تو تابستون بزنین همزمان با اینکه هر درس رو خوندین و یه کتاب هم در طول سال تحصیلی با آزمونایی که میدین..اینجوری دیگه فکر کنم مشکل عربی نداشته باشین…:دی

پیشنهاد من اینه که فوت و فن رو بعد از یه دور اتمام کتاب درسی بخونین یعنی تو طول سال تحصیلی…و کتاب دیگه ای که خوبه (مثلا گاج یا قلمچی)تو تابستون…

امیدوارم اونایی که با عربی مشکل دارن مشکلشون حل شه…و اونایی هم که مشکل ندارن درصدشون بره بالای 90

 

روش مطالعه درس عربی (همیار کنکور)

عربی از جمله درس‌هایی است که برای پاسخ‌گویی کامل به سؤالات آن باید اطلاعات کاملی از اکثر مطالب کتاب داشته باشید. خواندن یک درس یا مبحث به تنهایی، هر چند به طور کامل، در زدن تست‌ها به شما کمکی نخواهد کرد. اطلاعات شما در مورد ترجمه و قواعد دست به دست هم می‌دهند تا شما را به سمت پاسخ‌های صحیح هدایت کنند. عامل مهم دیگر در کنار این دو، توانایی درست خواندن عبارات است.

این امتیازی است که هم در ترجمه و هم در به‌کارگیری درست قواعد می‌تواند به شما کمک کند. تنها راه دست‌یابی به این توانایی، مطالعه‌ی دقیق کتاب‌های‌تان است. اگر با کلمات و عبارات کتاب‌ها آشنا باشید، تقریباً ۹۰ درصد از عبارات استفاده‌شده در سؤالات را می‌شناسید.

به دلیل ضرورت وجود یک آگاهی جامع از قواعد، ترجمه و… در عربی و برای پیشرفت در پاسخ‌گویی به تست‌ها توصیه می‌شود همواره زمان مطالعه‌ی عربی خود را به ۴ بخش تقسیم کنید. قبل از آن باید گفت که لازم است از اولین روز برنامه‌ریزی درسی خود برای کنکور تا آخرین روز، حتماً شبی دو ساعت را برای مطالعه‌ی درس عربی وقت بگذارید. این بهترین حالت ممکن است.

با این حال شما در تغییر این برنامه و تطبیق آن با شرایط مناسب حال خود، مختارید. به طوری که مجموع ساعات مطالعه‌ی درس عربی در هفته از ۱۲ ساعت کم‌تر نباشد. این ۲ ساعت را باید به این ترتیب برنامه‌ریزی کنید:

از شروع کار تا زمانی که تسلط کافی بر قواعد عربی پیدا کنید باید یک ساعت و ۱۵ دقیقه صرف مطالعه‌ی جزوه‌ی قواعد کنید. برای این‌که بتوانید به تست‌های قواعد در زمان معین‌شده به طور صحیح پاسخ دهید، باید قواعد را به طور کامل بدانید؛ یعنی بتوانید مفعول مطلق را تعریف کنید، اسامی غیر منصرف را نام ببرید، بدانید کدام کلمات ملحق به جمع مذکر سالم هستند. مثل کتاب دین و زندگی باید قواعد عربی را حفظ باشید. این کار کمی سخت ولی بسیار کاربردی است.

در ۱۵ دقیقه‌ی بعدی، ۲۵ تست بزنید. این تست‌ها می‌توانند جامع یا موضوعی باشند. البته عموماً تست‌های موضوعی وقت کم‌تری می‌گیرند و می‌توانید تست بیش‌تری بزنید. مهم این است که بتوانید به زمان توجه کنید و خودتان را عادت دهید که هر ۲۵ تست را در ۱۵ دقیقه بزنید؛ زیرا شما در جلسه‌ی کنکور فرضاً برای ۲۵ تست عربی عمومی، ۲۰ دقیقه فرصت دارید که اگر ۵ دقیقه زمان استرس و سایر مشکلات را از آن کم کنیم، ۱۵ دقیقه برای شما زمان بسیار مطمئن و دقیقی است. اگر تمرین خود را به این صورت ادامه دهید و پس از پایان ۱۵ دقیقه هر تعداد تست را که مانده بود رها کنید، کم کم به این توانایی می‌رسید.

در ۱۵ دقیقه‌ی بعدی باید تست‌هایی را که زده‌اید، تحلیل کنید تا بدانید کدام‌یک را درست یا غلط زده‌اید و چرا. این تحلیل بسیار مهم است و اگر انجام نشود، تست زدن شما را هم بی‌فایده می‌کند.

اکنون تنها ۱۵ دقیقه وقت دارید که باید در آن، لغت و معنی بخوانید. از کتاب عربی ۱ شروع کنید. هر شب هر اندازه که می‌توانید، بخوانید. با این‌که عربی ۱ در زمره‌ی منابع کنکور نیست ولی بسیاری از لغات آن در کتاب‌های عربی ۲و ۳ و پیش به کار رفته و کتاب بسیار مهمی است.

این روال کار تا زمانی که تسلط شما بر جزوه‌ی قواعد عربی به حدّ مطلوبی برسد، باید ادامه پیدا کند. نگران طولانی شدن این زمان نباشید. به طرز شگفت‌انگیزی به کار شما می‌آید. برای تثبیت آن‌چه می‌خوانید، بیش از تست زدن، تمرین ترکیب مؤثر است. ترکیب کردن را هم‌زمان با شروع مطالعه‌ی عربی آغاز کنید و به مرور زمان، آن را افزایش دهید و یک ساعت و ۱۵ دقیقه مطالعه‌ی جزوه را با ترکیب کردن، تقسیم کنید؛ به گونه‌ای که هیچ یک از دو کار برای شما خسته‌کننده نشود. در ترکیب هم توصیه می‌کنیم از کتاب سال اول شروع کنید. متن این کتاب سرشار از نکات مهم ترکیبی است که در دیگر کتاب‌ها تکرار نشده، ولی بسیار مهم هستند. توجه داشته باشید که هر چند وقت یک‌بار، متون ترکیب‌شده‌ی خود را با یک منبع معتبر مقایسه کنید تا اشکالات آن را بفهمید.

آخرین نکته این‌که حین ترکیب، کاغذی بردارید و هر فعل معتلی که می‌بینید، سه حرف اصلی، وزن ماضی و مضارع آن را یادداشت کنید. حکمت این کار را هم به زودی می‌فهمید.

 

روش مطالعه عربی (سید آرش گلستانه )

درس عربی همواره یکی از دغدغه های بیشتر دانش آموزان در کنکور بوده است. بچه ها همیشه سختی ، عدم فهم درست و نبود علاقه ی کم را علت عدم موفقیت در کسب درصد بالا بیان میکنند. باید توجه داشت کسانیکه میخواهند به رتبه های برتر و رشته های خوب دست پیدا کنند باید حتما درصد بالا و مقبولی در این درس کسب کنند زیرا عربی درسی است که نسبت به سایر دروس نکات کمتر و حجم کمتری دارد و فقط نیاز به تمرین و تسلط دارد تا بتوانید گوی سبقت را از رقیبان بربایید.

در ادامه به چند نکته ی کاربردی جهت مطالعه ی عربی اشاره میشود.

۱-درس عربی در کنکور ۲۵ سوال دارد که حدود ۱۰ الی ۱۲ سوال درس عربی مربوط به ترجمه و تعریب است. شما تنها با مرور چند نکته ی خاص مربوط به ترجمه که هر سال هم تکرار میشود میتوانید براحتی این تستها را جواب دهید وحتی بدون انکه قواعد را مطالعه کنید درصد ۴۰ برسید.

۲-هرساله ۱الی ۲ تست مفهومی در کنکور دیده میشود. این تستها جز متن نیستند و ربطی به انها ندارند مثلا شعر یا ضرب المثل یا نکته ای اخلاقی بیان میشود و از شما میخواهد مفهوم جمله را در گزینه ها بیابید. اینها تست های مفهومی هستند که قدرت درک شما را میسنجند با کمی دقت و تمرکز و عدم دست پاچگی میتوانید به آنها نیز پاسخ دهید.

۳-اما شاید بخش سخت سوالات عربی مربوط به ((متن )) باشد. به شما متنی داده میشود و در ادامه سوالاتی از آن متن داده شده است. موضوعات مطرح شده بسیار بسیار متنوع و گوناگون میباشد و چون دانش اموزان کمتر متون عربی دیده اند کمی به مشکل بر میخورند. توصیه میشود در مطالعات خود در منزل متون مختلف با موضوعات متفاوت کار کنید تا چشم وذهنتان به متون عربی عادت کند. اول یک دور متن را بصورت اجمالی بخوانید و مفهوم کلی را درک کنید . سپس سوالات را تا آنجا که میتوانید پاسخ دهید . اگر سوالی باقی ماند دوباره به متن رجوع کنید. تکنیک دیگر اینکه میتوانید اول سوالات را بخوانید و بعد در متن دنبال جواب بگردید. دانش آموزانی که وسواس بیشتری به خرج میدهند مورد اول را انجام میدهند اما دانش اموزانی که به سرعت بیشتر اهمیت میدهند مورد دوم را اجرا میکنند.

۴-بخش آخر سوالات عربی بطور مستقیم از قواعد مطرح میشود. برای خواندن قواعد جزوه ای جامع و کامل تهیه کنید سپس جزوه را به دفعات مرور کنید و تا میتوانید تست بزنید . حقیقتا قواعد عربی بخصوص برای رشته های ریاضی و تجربی زیاد پیچیده و سخت نیست و شاید در دو ساعت بتوان همه ی انها را مرور کرد اما نیاز به تمرین ، تمرین و باز هم تمرین دارند.

خوشبختانه درس عربی به گونه ای است که اگر یک نکته ی خاص را بلد باشید تنها در چند ثانیه و با نگاه میتوانید به تستها پاسخ دهید.

سعی کنید برای عربی هروز حتی برای دقایقی وقت بگذارید و مرور کنید تا به تسلط برسید.

 

روش مطالعه درس عربی(m-ganji.ir)

درس عربی، درسی است که اغلب داوطلبان کنکور به آن توجه کمتری دارند و این موضوع رامی توان در میانگین این درس در کنکور هر سال مشاهده کرد. البته کسانی که به این درس توجه ویژه می کنند بر خلاف دیگران می توانند در کنکور درصد خوبی بدست آورد وبسیار به داوطلب کمک کند. درس عربی، درسی است که در آن تست زدن را بیشتر از خواندن سفارش می کنیم و مرور چندین باره قواعد عربی بدون تست زدن نمی تواند ما را کاملأ به سر منزل مقصود برساند. تثبیت اطلاعات و نکته های عربی با تست زدن انجام می پذیرد تا نقاط ضعف و قوت داوطلب آشکار گردد و مرور آن ها تسلط ما را به قواعد و نکته ها بیشتر می کند.

در عربی ، اول چه چیزی را بخوانیم و از کجا شروع کنیم:

# سوالات عربی چند قسمت است:

1- بخش اول ترجمه، که شامل 8 سؤال است که عبارت اند از:5سؤال ترجمه عربی به فارسی 2 سؤال ترجمه فارسی به عربی(تعریب) و 1 سؤال مفهوم است.

2- بخش دوم، درک مطلب است که شامل 9 سؤال است که شامل 4 سؤال از متن داده شده و 2 سؤال تشکیل (حرکت گذاری) و 3 سؤال تجزیه و ترکیب (التحلیل الصرفی والاعراب) است.

3- بخش سوم مربوط به قواعد عربی 2و 3 است که شامل 8 سؤال است که شامل یک سؤال از اعلال، حدود 2 سؤال از مرفوعات، حدود 3 سؤال از منصوبات و 1 سؤال از انواع اعراب واعراب فعل مضارع و 1 سؤال از صفت و مضاف الیه و ……….

با توجه به تقسیم بندی فوق اگر دقت کنیم، اگر 8 سؤال ترجمه و 4 سؤال درک مطلب را که همگی مربوط به دانستن ترجمه است با هم جمع کنیم حدود 50 درصد ازسوالات کنکور عربی می شود. البته می دانیم گاهی پاسخگویی به قواعد نیز مستقیم یا غیر مستقیم به دانستن ترجمه ارتباط دارد. با این وجود ارزش ترجمه و درک واژگان ارزشی بیش از 50 درصد دارد. لذا پیشنهاد می گردد داوطلب کار خواندن عربی خود را با ترجمه آغاز کند و تا آخر، مطالعه و تست و تمرین ……….. ترجمه را رها نکند.

داوطلب در ترجمه اول سراغ انواع فعل ها برود و سعی کند به آن افعال تسلط کافی پیدا کند و روش های تست زنی در ترجمه و رد گزینه آن را فراگیرد و پس از مرور افعال شروع به تست زدن نماید و اشکالات و نقاط ضعف خود را پیدا کند و تا آن جا که می تواند دایره فراگیری لغات خود را افزایش دهد، در این مسیر دانش آموزی موفق است که هر وقتی هر تست عربی را می بیند سعی کند به لغات آن توجه ویژه ای کند و پس از مدتی کلمات و عبارات و واژگان تکرار می شود و بدین وسیله کاملأ تسلط پیدا می کند.( دقت شود) در گام دوم باید به سراغ تست های درک مطلب برود و به صورت آهسته ولی پیوسته مثلأ از اول سال، هفته ای 1 تا 3 متن درک مطلب بخواند و سعی کند به مطالب تسلط پیدا نماید و پس از مدتی خواهد دید که چقدر درک مطلب برایش آسان تر و آسان تر خواهد شد.

در مرحله سوم پیشنهاد می گردد که ابتدا خلاصه ای از قواعد تهیه کند که درآن نکته های خیلی مهم و استثناها را یادداشت نماید و پس از آن سعی کند تست آن موضوع را بزند. البته باید توجه کنیم اول 10 الی 15 تست را انتخاب کرده و آن تست ها را در زمان کمتر از 1 دقیقه برای هر تست زده شود سپس درصد گرفته شود و بعد از آن با مراجعه به پاسخنامه اشکالات و نقاط ضعف را خود پیدا کرده و سعی شود با مراجعه به قواعد خلاصه شده یا قواعد مفصل در کتاب، مطالب را در ذهن تثبیت کند و اگر نتوانستیم حتمأ از معلم یا دوستی که تسلط بیشتری دارد پرسیده شود . در این حالت است که شما کم کم به قواعد عربی تسلط پیدا می کنید و پس از آن می توانید به سراغ 20 تست بعدی بروید و این کار را ادامه دهید.

مرحله آخری که پیشنهاد می شود زدن تست های جامع در زمان مقرر کنکور است و سعی کنیم آمادگی خود را در زمان بندی خاص تجربه کنیم و بتوانیم تسلط به اطلاعات را با زمان بندی هماهنگ کنیم.

متأسفانه دیده شده که دانش آموزی تسلط کافی به قواعد دارد ولی در زمان مقرر و معین نمی تواند بیش از نیمی از تست ها را بزند و فقط درصدی حدود 50 یا 60 را به دست می آورد. با این وجود باید سرعت عمل در تست زنی تمرین شود و یا حداقل با توجه به مدیریت تست زنی، 5 الی 7 تست سخت را نزده رها کنیم تا بتوانیم تست های آسان را حتمأ ببینیم تا وقت کم نیاورده و بتوانیم درصدی حدود 72 یا 80 را به دست آوریم.

 

نحوه خواندن درس عربی(مرادی)

در خواندن درس عربی به نکات زیر توجه داشته باشید :

1- درس عربی، پایین ترین نمره را در میان درس های عمومی دارد : کسب نمره بالا در عربی به علت ضعف عمومی داوطلبان یک امتیاز بسیار بزرگ و با امتیازی بالاتر از نمره کسب شده همراه خواهد بود.

2- در درس عربی نزدیک به 80 % پرسش ها از قواعد و دستور زبان عربی مطرح می شودو بقیه از ترجمه لغات و متون عربی و ... است.

3- خواندن قواعد را از پایه شروع کنید و آن های را برای خود همراه با مثال خلاصه نویسی نمایید.

4- برای مطالعه درس عربی ابتدا قواعد هر درس را از روی کتاب و جزوه بخوانید،بعد از یادگیری قواعد، تمرین های هر درس را حل کنید. پس از حل تمرین ها حتماً پاسخ خود را با راه حل صحیح مقایسه نمایید تا علاوه بر رفع معایب احتمالی خیالتان راحت شود.

5- به لغت آموزی در این درس توجه داشته باشید :زیرا با لغت آموزی خوب می توانید در زمان پاسخگویی صرفه جویی کنید، به علاوه،این عمل،دقت شما را در قسمت های دیگر عربی افزایش خواهد داد.

6- معنی لغات و اصطلاحات عربی را در متن درس و عبارت ها و جملات یادبگیرید تا بهتر در ذهن بمانند.

7- از لغات واصطلاحات مشکل فیش برداری کنید.

8- از ترجمه ودرک مطلب غافل نشوید.

9- در درس عربی به اعراب کلمات (منصوب،مرفوع،مجرور و مجزوم ) دقت ویژه داشته باشید.

10- مرور خلاصه ها و نکات کلیدی: فراموش نکنید که شرط مهم و اساسی ماندگاری مطالب در ذهن، مرور آن ها به صورت مداوم است. بهترین مرور به ترتیب یک روز،یک هفته و یک ماه پس از اولین مطالعه است.

11- درس عربی را پیوسته بخوانید :یعنی هر گاه شروع به مطالعه این درس نمودید تا زمان کنکور این مطالعه را ادامه دهید.

12- در هنگام تست زنی یا در هنگام بررسی تست ها،چهار گزینه را مورد بررسی قرار دهید و گزینه های غلط رابا بیان دلیل اشتباهات آن هاکنار بگذارید،با این کار، شماعملاًچهار تست را حل کرده اید.

13- به بودجه بندی سؤالات کنکور در این درس توجه کنید.

14- حل تست

 

روش مطالعه در س عربی(afbadvd.ir)

عربی، دومین درس دفترچه‌ عمومی آزمون سراسری است که در میان بیشتر داوطلبان، چندان جایگاه دوست داشتنی و خوبی ندارد. خیلی از داوطلبان با این درس مشکل دارند و وقتی اسم عربی می‌آید، اخم هایشان درهم می‌رود و از نظر برخی از داوطلبان هم، امان از عربی و سختی‌هایش! اما کافی است که پای اظهار نظر گروه دیگری از داوطلبان نیز بنشینیم. از نظر آنان، اگر درس عربی، طبق اصول درست مطالعه این درس خوانده شود، واقعاً درس چندان سختی نیست؛ بلکه شیرین و جذاب نیز هست. اگر جزو داوطلبان این گروه هستید به شما تبریک می‌گویم و اگر از جمله داوطلبانی هستید که به دلیل سختی عربی از مطالعه آن صرف‌نظر کرده‌اید، باید اشاره کنیم که عربی درس مهمی است و با وجود اینکه ضریب ۲ دارد، اما به دلیل اینکه بسیاری از داوطلبان در نحوه مطالعه و تست‌زنی این درس مشکل دارند، نمی‌توانند درصد خوبی در کنکور در این درس کسب کنند. به همین دلیل، گروهی که در این درس، چند تست درست بیشتر در مقایسه با دیگران می‌زنند، می‌توانند رتبه قابل قبول‌تر و بهتری به دست آورند.

 

اگر برای شما هم مانند بسیاری دیگر از داوطلبان، کسب رتبه خوب و رسیدن به آرزوها و اهداف مورد نظرتان ارزشمند است، حتماً به درس عربی به عنوان یک درس مهم توجه داشته باشید. برخی از شما حتماً با خودتان می گویید که «من در این درس ضعف دارم و الان چطور می‌توانم نتیجه خوبی در این درس بگیرم؟» در جواب شما باید بگوییم که اگر از همین الان و طبق اصولی که در این مقاله اشاره می‌کنیم، درس عربی را جزو برنامه مطالعاتی خود بیاورید، حتماً می‌توانید نتایج بسیار خوبی کسب کنید. ما افرادی را در سال‌های قبل داشته‌ایم که در همان سال کنکور، عربیِ خود را با تلاش و کوشش تقویت کردند و به حد بسیار خوبی رساندند.

حتماً این سوال پیش می‌آید که اگر بخواهیم درس عربی را بخوبی برای کنکور مطالعه کنیم، اول چه چیزی را باید بخوانیم و از کجا شروع کنیم. برای پاسخ به این سؤال، لازم است که بدانید سؤالات عربی در کنکور شامل چند قسمت است: ترجمه،‌ درک مطلب و قواعد.

۱- بخش اول، ترجمه، که تقریباً شامل هشت سؤال است و ترجمه عربی به فارسی، ترجمه فارسی به عربی(تعریب) و سؤال مفهوم را در بر می‌گیرد.

۲- بخش دوم، درک مطلب است که تقریباً ۹ سؤال را در بر می‌گیرد و شامل سؤالات از متن و تشکیل (حرکت‌گذاری) و تجزیه و ترکیب (التحلیل الصرفی والاعراب) است.

۳- بخش سوم، مربوط به قواعد عربی دو و سه است که شامل سؤالات اعلال، مرفوعات، منصوبات و سؤال از انواع اعراب و اعراب فعل مضارع و صفت و مضاف الیه و… می‌شود.

اگر به این بودجه بندی توجه کنید، متوجه خواهید شد که اگر هشت سؤال ترجمه و چهار سؤال درک مطلب را، که همگی مربوط به دانستن ترجمه است، با هم جمع کنیم، این سوالات حدود پنجاه درصد از سؤالات کنکور عربی را دربر می‌گیرد؛ البته حتماً می‌دانید که گاهی پاسخگویی به قواعد نیز، مستقیم یا غیرمستقیم، با دانستن ترجمه ارتباط دارد؛ با وجود این، ارزش ترجمه و درک واژگان،ارزشی بیش از پنجاه درصد را داراست. به همین خاطر، به شما داوطلب عزیز پیشنهاد می‌کنیم که کار خواندن عربی را با ترجمه شروع کنید و تا آخر، مطالعه و تست و تمرین و … را در این قسمت رها نکنید.

به عنوان گام اول در ترجمه، سراغ انواع فعل ها بروید و سعی کنید که به آن افعال تسلط کافی پیدا کنید و پس ازمرور افعال، شروع به تست زدن نمایید و اشکالات و نقاط ضعف خود را پیدا کنید و تا آنجاکه می‌توانید، دایره فراگیری لغات خود را افزایش دهید و اگر می‌خواهید در ترجمه واقعاً موفق باشید سعی کنید که هر وقتی هر تست عربی را می‌بینید، به لغات آن توجه ویژه‌ای داشته باشید و آنها را به خاطر بسپارید. پساز مدتی این کلمات، عبارات و واژگان تکرار می‌شود و به این صورت، شما می‌توانید در ترجمه متون عربی موفق شوید.

در گام دوم باید به سراغ متون درک مطلب بروید. این متن‌ها، علاوه بر فعل‌ها، شامل لغات مهم نیز هستند. خواندن این درک مطلب‌ها توانایی شما را در ترجمه متونی که در کنکور داده می‌شود، بالا خواهد برد؛ پس با حوصله، همه لغات مشکل را بیابید و یاد بگیرید. برای انجام این کار، به صورت آهسته و پیوسته، هفته‌ای یک تا سه متن درک مطلب بخوانید و سعی کنید که به آن مطالب تسلط پیدا کنید. پس از مدتی که به خواندن و ترجمه درک مطلب پرداختید، متوجه می‌شوید که چقدر درک مطلب برایتان راحت‌تر و آسان‌تر شده است. علت آن هم تکراری بودن بسیاری از لغات و فعل‌هاست.

دو نکته‌‌ای که در زمینه ترجمه متون عربی شما داوطلب عزیز باید بدانید، این است که در عربی با دانستن ریشه یک فعل و زمانی که یک فعل در آن صرف شده است، می‌توانید در ترجمه بسیار پیشرفت کنید؛ به علاوه اینکه در عربی، بسیاری از لغات مشتق هستند؛ یعنی ریشه فعلی دارند و کافی است که شما همان سه حرف اصلی تشکیل دهنده یک کلمه را بدانید؛ به این ترتیب، موفق خواهید شد که با سهولت و به آسانی، معنی کلمه را حدس بزنید.

مرحله سوم یادگیری درس عربی مربوط به قواعد این درس است. در این مرحله سعی کنید که با خود رو راست باشید و ببینید که چقدر از قواعد عربی را می‌دانید و چه مقدار آن برای شما نامفهوم است. پاسخ به این سؤال، بسیار مهم است؛ چون قواعد عربی در بیشتر موارد به صورت زنجیروار به هم پیوسته‌اند؛ مثلاً بحث فعل و انواع آن، که در عربی راهنمایی آمده است، نقش مهمی در یادگیری شما در نحوه ساختن فعل امر و اسم فاعل، اسم مفعول و … دارد.

اگر واقعاً در قواعد ابتدایی و اولیه مشکل دارید، اصلاً اشکالی ندارد که سری به جزوات و کتاب‌های راهنمایی خود بزنید و آنها را دوباره مطالعه کنید تا هم بهتر و هم با سهولت بیشتری قواعد دبیرستان را یاد بگیرید؛ پس از انجام این کار و فراگیری مقدمات، خلاصه‌ای از قواعد را تهیه کنید و در آن، نکته‌های خیلی مهم و استثناها را یادداشت کنید و پس از آن سعی کنید که تست آن موضوع را بزنید؛ البته باید توجه کنید که در ابتدا ده تا پانزده تست را انتخاب کرده و هر یک از آن تست‌ها را در زمان کمتر از یک دقیقه بزنید و سپس برای هر تست زده شده، درصد بگیرید و بعد از آن با مراجعه به پاسخنامه، اشکالات و نقاط ضعف را خود پیدا کرده و سعی کنید که با مراجعه به قواعد خلاصه شده یا قواعد مفصل در کتاب، مطالب را در ذهن خود تثبیت نمایید. در این حالت است که شما کم کم به قواعد عربی تسلط پیدا می‌کنید. اگر در یادگیری قواعد در این مرحله هنوز مشکل داشتید، دوباره به سراغ جزوه و کتاب‌هایتان بروید یا از دوستان و معلمتان کمک بگیرید؛ اما هیچ یک از قواعد را یاد نگرفته یا با یادگیری ناقص رها نکنید؛ زیرا در عربی، فراگیری بسیاری از قواعد در یادگیری قواعد بعدی مؤثر هستند و نقص در یادگیری هر یک باعث می‌شود که شما قواعد بعدی را نیز نتوانید بخوبی و به صورت کامل یاد بگیرید. بعد از رفع اشکال کامل به سراغ تست‌های بعدی بروید و همین طور ادامه دهید.

کار دیگری که برای یادگیری بهتر قواعد می‌توانید انجام دهید، این است که قواعدی را که در مرحله‌ اول یاد گرفتید، روی متن پیاده کنید؛ یعنی متن درس را تجزیه و ترکیب کنید؛ مثلاً اگر در درس استثناء هستید «مستثنی» و «مستثنی‌منه»ها را در متن درس پیدا کنید و ترکیب کنید. آن قدر این کار را انجام دهید تا با قواعد آن درس کاملاً آشنا شوید. بعد از یادگیری قواعد و ترجمه، نوبت به تمرین‌ها می‌رسد. سعی کنید که تمرین‌های کتاب را خودتان بدون نگاه کردن به جزوه‌ حل کنید؛ حتی می‌توانید که کمی آنها را تغییر داده و باز هم حل کنید؛ به‌طور مثال، در مبحث اعلال، فعل معتل ناقص را تبدیل به اجوف کنید و بار دیگر در ذهنتان به سؤال پاسخ دهید.

مرحله آخری که در مطالعه عربی برای کنکور باید انجام دهید این است که تست‌های جامع را در زمان مقرر شده در کنکور بزنید و معلومات، سرعت و مهارت خود را بسنجید. این کار باعث می‌شود تا آمادگی خود را در زمان‌بندی خاص تجربه نمایید و بتوانید تسلطتان به اطلاعات را با زمان بندی هماهنگ کنید. در این زمان به خودتان یاد بدهید که با هماهنگی زمان و اطلاعاتتان از تست‌های سخت بگذرید تا بتوانید تمام سؤالات را بخوانید و از معلوماتتان حداکثر استفاده را ببرید.

علاوه بر مطالبی که در بالا به آن اشاره شد، در خواندن درس عربی به نکات زیر توجه داشته باشید:

۱- در درس عربی نزدیک به هشتاد درصد از قواعد و دستور زبان عربی مطرح می‌شود و بقیه از ترجمه لغات و متون عربی و … است؛ پس حتماً به بودجه‌بندی سؤالات توجه کنید و اگر تازه تصمیم به مطالعه این درس گرفته‌اید، با توجه به نقاط قوت و ضعف و توان مطالعاتی خود برنامه‌ریزی کنید.

۲- خواندن قواعد را از پایه شروع کنید و آنها را برای خود همراه با مثال خلاصه نویسی نمایید.

۳- به لغت‌آموزی در این درس توجه داشته باشید؛ زیرا با لغت آموزی خوب می توانید در زمان پاسخگویی صرفه‌جویی کنید؛ به علاوه، این عمل، دقت شما را در قسمت‌های دیگر زبان عربی افزایش خواهد داد.

۴- از لغات و اصطلاحات مشکل فیش برداری کنید.

۵- در درس عربی به اعراب کلمات (منصوب، مرفوع، مجرور و مجزوم) دقت ویژه داشته باشید.

۶- فراموش نکنید که شرط مهم و اساسی ماندگاری مطالب در ذهن، مرور آنها به صورت مداوم است. بهترین مرور، به ترتیب، یک روز، یک هفته و یک ماه پس از اولین مطالعه است.

۷- عربی را پیوسته بخوانید؛ یعنی هر گاه شروع به مطالعه این درس نمودید، تا زمان برگزاری کنکور این مطالعه را ادامه دهید.

۸- در هنگام تست زنی یا در هنگام بررسی تست‌ها، چهار گزینه را مورد بررسی قرار دهید و گزینه‌های غلط را با بیان دلیل اشتباهات آنها کنار بگذارید. با انجام این کار، شما عملاً چهار تست را حل کرده‌اید.

۹- نگاه کردن به پاسخ‌های تشریحی سؤالات عربی، بعد از پاسخ دادن، بسیار ضروری است و خیلی به شما کمک خواهد کرد؛ هر چند تست را درست پاسخ داده باشید. توجه کنید که هنگام مطالعه پاسخ‌های تشریحی، حتماً هر چهار گزینه را بررسی کنید.

۱۰- اگر قواعد عربی را درس به ‌درس نمی‌خوانید و به صورت موضوعی مطالعه می‌کنید، حتماً سعی کنید که درس‌های کتاب را نیز در زمان خود مطالعه کنید.

 

انتشار : ۵ اسفند ۱۳۹۴

روش مطالعه فیزیک


بسته فوق العاده فیزیک

روش خواندن درس فیزیک(معین فلاحتگر)

درس فیزیک تنها درسیه که کتاب اول دبیرستانش هم جزء منابع کنکور محسوب میشه…البته از فیزیک 1 تنها بخش نور و بازتاب نور مهمه که 2 فصل آخر کتاب رو تشکیل میده..یعنی عملا شما نیاز به خوندن بخشای دیگه متاب ندارین…گرچه مطالعه اونا خالی از فایده نیست و حتی به فهم مطالب کتاب دوم و سوم شما کمک میکنه….پس اگه وقت دارین یه چرخی تو اون فصل ها هم بزنین اما چیزی که مهمه مبحث نور فیزیک 1 هست….در مورد کتاب سال دوم هم معمولا از فصل اول سوال نمیاد ….چند سال قبل یه سوال در مورد دقت اندازه گیری اومده بود که همین باعث میشه تا شما مجبور بشید این فصل رو هم بخونید…..اما بپردازیم به کتبای کمک آموزشی و تست و اهمیت کتاب درسی در مورد درس فیزیک….

من خودم برای آموزش از کتابای انتشارات مبتکران استفاده میکردم…فیزیک 3 رو که از روی مبتکران خوندم البته تو تابستون و در طول سال تحصیلی هم استاد خیلییییییییی خوب و خفنی داشتیم که واقعا به معنای واقعی کلمه استاد بود و خیلی خوب مطالب رو برای ما جا مینداخت….پیش دانشگاهی هم که بازم جناب آقای اردشیری استاد فیزیکمون بود و من دیگه کتاب کمک آموزشی نخریدم و درس رو از ایشون یاد میگرفتم …فکر میکنم تنها درسی بود که درس رو از معلم سر کلاس یاد میگرفتم و به کتاب کمکی آموزش رجوع نمیکردم…اینو گفتم تا بدونین که اگه دبیرتون در درسی خوب نیس میتونین از کتابای کمک آموزشی استفاده کنین…مث کتابای غلامعلی محمودزاده از انتشارات مبتکران که واقعا خوب هستن در زمینه آموزش…

در مورد کتاب تست هم من تا سال سوم ازکتاب تستی استفاده نمیکردم اما سال سوم فیزیک 3 رو از رو مبتکران تست زدم و سال پیش دانشگاهی هم از روی خوشخوان پایه و کتابهای سفید و سبز گاج ییش دانشگاهی تست زدم…البته فیزیک پیش خوشخوان رو هم داشتم که از جلد 1 اون فقط تست زدم….به نظرم همشون خوبن و شما مث درس ریاضی در مورد فیزیک هم باید از چند تا کتاب تست بزنین…اما کتاب سبز گاج یه چیز دیگس…حتما امتحان کنین….اصلا تستای تکراری نداره..اگه سفید گاج رو نگرفتین سبزش رو بگیرین..تستاش سخت تره اما مفهوم رو واستون جا میندازه….

در مورد اهمیت کتاب درسی باید بگم کتاب فیزیک پیش دقیقا مث دیفرانسیل هست..همون چیزایی که گفتم اونجا در مورد این هم صادقه….کتابهای مقاطع پایینتر فیزیک رو حتما بخونین ولی تمریناش به نظرم چیز جالبی ندارن ارزش زیاد وقت گذاشتنو ندارن….

در مورد تست زدن ایت درس هم باید بگم که مباحثی مث دینامیک و سینماتیک شدیدا تستای وقتگیری دارن شما باید با حل تستای زیاد سرعت خودتون رو ببرین بالا تو این تستا و تو پاسخ تشریحی این تستا هم بعضا دقت کنین تا دنبال راه حل خوبی بگردین یا نکته جالبی پیدا کنین…تو این بخشها رسم شکل خیلی مهمه…بعضی اوقات اگه بتونین شکل خوبی رو رسم کنین و نیروها درست و حسابی رو شکل پیاده کنین میتونین سوال رو حل کنین…تو کتاب سبز گاج از این جور تستا زیاد هست که نمونشو شاید جایی ندیدین…

اما مباحث دیگه فیزیک که مربوط به پیش 2 میشه خیلی سریع السیر باید حل بشه…ان شا الله هر وقت بهش رسیدین در مورد اونا توضیح میدم

بخشهای فیزیم پایه هم زیاد به نظرم نکته ندارن اما باید دقت زیادی داشته باشین…مثلا تو ترمودینامیک میگه کار انجام شده توسط گاز یا بر گاز….و از این جور چیزا….

سعی میکنم به تدریج نکاتی رو از درس فیزیک رو وبلاگ بذارم…

موفق و سربلند باشد

با روحیه به درس خوندن ادامه بدید و به این باور داشته باشید که هر کی تلاش کنه مزد زحماتشو میگیره….

یه توضیح کوچولو هم راجع به برنامه ریزی بدم…بعضی ها گفتن که نمیتونن خوب برنامه ریزی کنن واسه خودشون و هر از گاهی یه برنامه مینویسن که بعد چند روز دیگه بهش پایبند نیستن…..

نکات اصلی و مهم برنامه ریزی رو احسان خیلی خوب گفته و من در مورد برنامه ریزی کوتاه مدت که مشکل شماست کمی توضیح میدم…ببینید شما با توجه به اهدافی که در قسمت میان مدت طراحی کردین واسه خودتون که معمولا فاصله بین دو آزمون رو تشکیل میده باید برنامه روزانتونو بچینین…در چیدن برنامه روزانه افراد با هم فرق دارن مثلا شیوه من با احسان فرق داره…این نشون میده که شیوه مهم نیست چی باشه …مهم اینه که به اهداف میان مدت برسین و خودتون با برنامتون راحت باشین….من اینجوری بودم که بعد هر آزمون قلم چی مینشستم و برنامه آزمون بعدی رو جلوم میذاشتم ….کل ساعاتی که قرار بود بخونم مثلا میشد 100 ساعت تو دو هفته …..به هر درس ساعاتی رو اختصاص میدادم با توجه به حجم درس ،مهم بودنش و توانایی خودم تو اون درس….بعد اسم روزا رو تو کاغذ مینوشتم و جلوی اونا چند تا خط میکشیدم که هر کدوم نشان دهنده 2 ساعت بودن و همه خط ها رو با اسم درسا و مبحثی که باید بخونم یا تست بزنم پر میکردم…..از شنبه صبح دقیقا عین اون برگه درس میخوندم…البته گاهی اوقات پیش میومد که حوصله درسی رو نداشتم بنابراین جاشو تو برنامه با یه درس دیگه عوض میکردم ولی باید توازن بین درسا حفظ شه….

حالا شیوه من مهم نیست چی بوده…مهم اینه که به برنامتون پایبند باشین….زیادی وسواس و اضطراب نداشته باشین…کافیه برنامتون همه مطالبی رو که واسه آزمون بعدی لازم دارین پوشش بده..همین کافیه…فایده اصلی برنامه ریزی هم اطمینان به آخر کاره…

امیدوارم حرفام به دردتون خورده باشه مخصوصا اونایی که در مورد برنامه ریزی کوتاه مدت یا روزانه سوال داشتن.

روش‌های مطالعه درس فیزیک(قلم چی)

محسن امیرسبتکی رتبه 5 منطقه 3

1-مهم‌ترین نکته‌ای که در حل سؤال‌های فیزیک به من کمک می‌کرد این بود که به آخر سؤال توجه می‌کردم و دقیقاً روی بدست آوردن جوابی کار می‌کردم که سؤال می‌خواهد نه جوابی که خودم پس از حل بر اساس دانسته‌های فکری ام بدست آورده‌ام.

2-پیش خوانی کتاب درسی قبل از کلاس برای من مؤثر بود.

3- تمرین و مثال کتاب درسی را حل می‌کردم.

4-ابتدا درسنامه کتاب آبی را می‌خواندم و سپس به حل تست می‌پرداختم.

5- فرمول‌هایی را که از حل تست‌ها یاد گرفته بودم ، در کتاب درسی می‌نوشتم.

6- پاسخ تشریحی کتاب آبی را تمام و کمال مطالعه می‌کردم.

7-از این درس زیاد تست می‌زدم.

حامد چوقادی رتبه 3 منطقه2

من به درس فیزیک علاقه داشتم، در کلاس درس را به خوبی گوش می‌دادم و در همان کلاس مطلب را یاد می‌گرفتم.

به مسائل دید کلی و چند وجهی داشتم و بین مفاهیم مختلف فیزیکی ارتباط برقرار می‌کردم.

به دلیل علاقه‌ام به فیزیک ، مطالعه آزاد هم در این زمینه داشتم.

احسان ابراهیمی رتبه 11 منطقه 2

من با وجودی که رشته ام تجربی بود به درس فیزیک علاقه زیادی داشتم،زیرا؛

الف) در درس فیزیک امکان لمس وقایع وجود دارد مخصوصاً در مبحث‌های حرکت و دینامیک.

ب)امکان حل سؤال با روش های ابداعی و روش های خلاقانه وجود دارد.

مواردی که باعث شد من در درس فیزیک قوی شوم این بود که:

1-فیزیک را مفهومی یاد می‌گرفتم و به حفظ فرمول نمی‌پرداختم.

2-منابع مطالعاتی استاندارد داشتم. با توجه به این که کتاب درسی فیزیک تغییرات چندانی نداشته، تست‌های کنکور در این درس بسیار زیاد است و من فقط با تست کنکور این درس را کار می‌کردم.

پوريا ياراحمدي رتبه 3 كشور

در درس فيزيك بعد از تسلط بر مفاهيم ،با زدن تست زياد سرعت و مهارتم را افزايش دادم.

بهنام اميني رتبه 7 منطقه 2

درس فيزيك را ابتدا عمقي می‌خواندم یعنی مطالب را به صورت مبحثي و ثابت كردن فرمول‌ها برای خودم یاد می گرفتم و بعد با كاركردن تست‌هاي كنكور تمرین می کردم.

احسان صالحي رتبه 7 منطقه 3

قبل از حل تست، ابتدا درس نامه کتاب آبی را مطالعه‌ می‌کردم و سپس به حل سؤالات تشريحي می‌پرداختم و بعد از این مراحل به حل تست می‌پرداختم.

علي كيهاني رتبه 6 شاهد

اول كتاب درسی را مطالعه می‌کردم، سپس به حل تمرينات كتاب درسی می‌پرداختم و با تعمق گاهي به طرح سؤال می‌پرداختم (مثال و تمرین‌های كتاب را به تست تبدیل می‌کردم.) در مرحله آخر از روي كتاب آبي تست می‌زدم.

روش مطالعه فیزیک(سعید تجریشی)

ابتدا یک سری کلیات در مورد فیزیک کنکور به شما می‌گویم و بعد از آن به‌طور جزئی‌تر وارد شیوه‌های حل مسئله در فیزیک خواهم شد که خودم سعی می‌کردم آن‌ها را رعایت کنم.

درس فیزیک در ابتدای سال پیش‌دانشگاهی برای من درس نسبتا سختی بود و یکی از نقاط ضعف عمده‌ی خودم را همین درس می‌دیدم. اما در کنکور بالاترین درصد اختصاصی‌ام مربوط همین فیزیک بود (94%). پس مطمئن باشید شما نیز با تمرین و تکرار قطعا می‌توانید موفق شوید.

فیزیک از جمله درس‌هایی است که خیلی نیاز به تمرین و تست دارد؛ البته بخش‌های مختلفی دارد؛‌ مثلا اواخر پیش‌ 2 حفظی و خواندنی است اما مثلا دینامیک و سینماتیک بیش‌تر به تمرین و تست نیاز دارد. من برای نور فیزیک 1 و اکثر قسمت‌های فیزیک 2 و فیزیک 3 وقتی جزوه و کتاب را خواندم و احساس کردم تقریبا یاد گرفته‌ام، شروع به خلاصه‌نویسی کردم. خلاصه‌نویسی در فیزیک هم خیلی مهم است؛ چون اکثرا فرمول است و با این کار می‌توانید خیلی سریع فرمول‌ها را مرور کنید و بعد، از آن‌ها تست بزنید. خلاصه‌نویسی در فیزیک، خیلی به من کمک کرد. شیوه‌ی خلاصه‌نویسی فیزیک را در قسمت خلاصه‌نویسی‌ها می‌توانید مشاهده کنید. من تقریبا از عید به بعد فقط خلاصه‌های فیزیک 1 و 2 و 3 را می‌خواندم و بعد از مرور و خلاصه، تست می‌زدم.

من برای درس فیزیک قبل از عید یک کتاب تست را کامل زدم و بعد از عید 2 کتاب دیگر هم تهیه کردم که از آن‌ها برای مرور و تست مضربی و یادآوری مطلب‌ها و نکته‌ها بعد از خواندن خلاصه و افزایش تسلط و برطرف کردن نقاط ضعف استفاده می‌کردم. لازم نیست تعداد زیادی کتاب بخرید و خود را سردرگم کنید. بلکه یک کتاب تست را کامل تمام کنید و یکی دو کتاب را نیز برای مرور و تست مضربی در مبحث‌های مورد نیازتان استفاده کنید.

سعی کنید سرعت خود را در درس فیزیک و سؤال‌های محاسباتی افزایش دهید. چون مثلا در کنکور اخیر، خیلی از افراد بودند که به دلیل تعلل زیاد در برخی سؤال‌های فیزیک، حتی فرصت نکردند سؤال‌های شیمی را شروع کنند. برای افزایش سرعت نباید مثلا یک روز 200 تا تست بزنید و بعد بروید تا یک ماه دیگر. سعی کنید مثلا یک روز در میان 40 تا 50 تا تست بزنید تا پیوسته مرور کرده باشید.

فیزیک پیش‌دانشگاهی 1 خیلی نیاز به تمرین و تست دارد و تقریبا بیش‌ترین تستی که من زدم مربوط به این قسمت بود. هر وقت لازم می‌دیدم،‌ در حد 20 دقیقه،‌ کل خلاصه و فرمول‌ها را مرور می‌کردم و سپس حدود یک ساعت از یک کتاب تست مضربی (حتی گاهی مضرب 10) می‌زدم. اما پیش‌دانشگاهی 2 بیش‌تر خواندنی است. تا می‌توانید آن را از روی کتاب بخوانید و حفظ کنید.

برای حل مسئله‌های فیزیک حتما مرحله‌های زیر را باید دنبال کنید:

1)صورت مسأله را دقیق بخوانید و مبحث را شناسایی کنید و بفهمید مسأله از شما چه می‌خواهد.

2)اگر لازم بود، حتما شکل بکشید.

3)فرمول مربوط به مسأله را یادآوری کنید (اگر خلاصه‌نویسی کرده باشید و زیاد آن را مرور کرده باشید،‌ برای‌تان خیلی راحت خواهد بود).

4)اگر نیاز به جابه‌جایی و تغییر در فرم اصلی فرمول وجود دارد آن‌ها را انجام دهید.

5)اگر داده‌های مسأله نیاز به تبدیل واحد دارند آن‌ها را انجام دهید.

6)داده‌های مسأله را در فرمول جای‌گذاری کنید و مسأله را حل کنید.

اگر احساس می‌کنید سرعتتان پایین است، همان طور که گفتم پیوسته تست بزنید و سعی کنید بدون این که دقتتان کم شود، سرعت را زیاد کنید. این کار تنها با تست‌زنی زیاد و اصولی امکان‌پذیر است. در اثر حل کردن تست‌های تکراری و مشابه، سرعت عمل افزایش می‌یابد. حتی اگر لازم دیدید می‌توانید چندین بار تست‌های کنکورهای سراسری سال‌های اخیر را پاسخ دهید. توجه کنید لازم نیست مسأله را به‌صورت تشریحی حل کنید.اگر توانستید بی‌دقتی‌های خود را کنترل کنید و کاهش دهید (سعی می‌کردم هر چه سریع‌تر مقاله‌ای در این زمینه در سایت قرار دهم)، فرمول‌ها را در ذهن خود بیاورید و فقط محاسبه‌ها را روی کاغذ انجام دهید. توجه کنید که مرحله‌هایی که احتمال خطا در آن‌ها زیاد نیست را در ذهن انجام دهید و سایر مطلب‌ها (مثل محاسبه‌ها) را حتما حتما روی کاغذ انجام دهید. سعی کنید از شکل‌ها حداکثر استفاده را ببرید و سرعت حل مسأله‌ی خود را با شکل افزایش دهید؛ چون خیلی به شما کمک خواهد کرد.

توصیه‌های خیلی مهم:

*اگر در کنکورهای آزمایشی و کنکور اصلی،‌ احساس کردید یک سؤال فیزیک (و یا هر درس دیگر) وقت‌گیر است، آن‌ را حتما رها کنید و کنار آنPبزنید (به هنر آزمون دادن مراجعه شود). سعی کنید خود را به این کار عادت دهید. چون برخی سؤال‌های فیزیک واقعا وقت‌گیر هستند. البته توصیه می‌کنم حتما سرعت حل مسائل فیزیک را با زدن تست‌های زیاد و متنوع خیلی بالا ببرید. به‌نحوی که دقتتان پایین نیاید. شاید مهم‌ترین کار در فیزیک همین افزایش سرعت بدون کاهش دقت باشد.

به نکته‌های زیر حتما توجه کنید:

1)ابتدا حتما متن درس فیزیک را با دقت بخوانید و کاملا آن را بفهمید و بعد سراغ مثال‌ها و تمرین‌های کتاب درسی بروید.

2)در منزل و برای حل سؤال‌های فیزیک هرگز از ماشین حساب استفاده نکنید و مسأله‌ها را حتما تا آخر حل کنید. سرعت محاسبه‌ها در کنکور خیلی مهم است. از همین حالا باید با حل سؤال‌های مختلف، سرعت محاسبه‌ی خود را افزایش دهید.

3)حتما بعد از مطالعه‌ و خلاصه‌برداری، سراغ تست‌زنی بروید و آن قدر تست بزنید (البته نه این که همه را در یک روز بزنید) تا به تسلط برسید. صبور باشید و آرام آرام سرعت خود را افزایش دهید.

4)گاهی هیچ اشکالی ندارد تست‌های تکراری بزنید. این کار برای افزایش سرعت عمل مفید است؛ البته به شرطی که بار دیگر از ابتدا تا انتها را حل کنید نه این که از حفظ جواب دهید.

5)لازم نیست فرمول‌های متفرقه را از کتاب‌های کمک‌آموزشی حفظ کنید و خود را دچار سردرگمی کنید. به جای این کار، شیوه‌ی درست استفاده از فرمول‌های اصلی را یاد بگیرید و با تمرین زیاد، در آن‌ها به تسلط کافی برسید.

* باز هم تاکید می‌کنم حتما برای موفقیت در درس فیزیک، لازم است سرعت محاسبه‌های ریاضی خود را بدون کاهش دقت، افزایش دهید؛‌ پس از همین الان شروع به تمرین کنید. کار سختی نیست...

روش مطالعه فیزیک (میگنا)

با این همه فرمول کوتاه و بزرگ، هنوز نمی‌دانم چه رابطه‌ای را کجا استفاده کنم تا به جواب برسد. پرسیدم، بیش‌تر توضیح دهید. گفت: مثلاً در مبحث حرکت‌شناسی، اگر تست یا مثالی را بخواهم حل کنم، نمی‌دانم از کدام رابطه(فرمول) باید استفاده شود. در آخر، چند فرمول را می‌نویسم تا ببینم کدام یک به جواب می‌رسد! خلاصه، پاک گیج شدم.

این چند جمله، گفته‌های اغلب دانش‌آموزان دوره‌ پیش‌دانشگاهی (داوطلبان کنکور) است.
در مورد درس فیزیک باید بدانیم که برخی از مطالب بیشتر جنبه‌ی حفظی و برخی مطالب بیشتر جنبه‌ مفهومی دارند.
کمیت‌ ‌برداری و نرده‌ای، یکای کمیت‌ها، روابط کار و انرژی، ساختمان ماده، انبساط مواد، ترمودینامیک (رشته ریاضی) از فیزیک پایه و موج مکانیکی1و2، موج الکترو‌مغناطیس، فیزیک اتمی، ساختار هسته‌ی اتم، فیزیک حالت جامد (رشته ریاضی)، قوانین نیوتون، کولن، قوانین الکترومغناطیسی فارادی ولتر, تعاریف کمیت‌های فیزیکی از فیزیک پیش‌دانشگاهی، بیش‌تر جنبه‌ حفظی دارند.

الکتریسیته‌ ساکن و جاری و مدارهای ترکیبی، میدان مغناطیسی و نیرو‌های مغناطیسی و جریان متناوب و القای الکترو‌مغناطیسی، فشار گرما و تعادل، حرکت‌شناسی و دینامیک و نوسان نقش موج عرضی، بیشتر جنبه‌ی مفهومی دارند.
ما به دنبال این نیستیم که این مباحث را از هم جدا کنیم بلکه اگر به دنبال یادگیری درس فیزیک باشیم، پیشنهاد می‌کنیم ابتدا ریاضیات مورد استفاده در فیزیک را یاد بگیریم. (رسم توابع جبری درجه‌ی اول و دوم و سوم و همو‌گرافیک، توابع مثلثاتی و... ).
بخش وسیعی از مثال‌ها، نمودار است. اگر قرار باشد تمام نمودارهای فیزیک (بیش از پنجاه نمودار) را حفظ کنیم، کار عاقلانه‌ای به نظر نمی‌رسد. یاد گرفتن نمودارها، بسیار ساده‌تر از حفظ‌کردن آن‌ها است.

بدانیم که برای شیب هر نموداری، یکای محور عمودی را بر یکای محور افقی تقسیم می‌کنیم تا کمیت مورد نظر پیدا شود. به عنوان نمونه، شیب نمودار مکان- زمان، بیانگر سرعتS/M است. (وقتی شیب نموداری، کمیتی برداری می‌شود، اگر شیب رو به بالا باشد یعنی علامت این کمیت مثبت و اگر شیب رو به پایین باشد، این کمیت علامت منفی دارد. اگر اندازه‌ی شیب فوق زیاد شود یعنی اندازه‌ی این کمیت، افزایش یافته و اگر اندازه‌ی شیب، کم شود یعنی اندازه‌ی این کمیت، کاهش یافته است.)
برای سطح زیر هر نموداری، یکای محور عمودی را در یکای محور افقی ضرب کنید تا کمیت مورد نظر را بیان کنیم. به عنوان نمونه، سطح زیر نمودار سرعت – زمان، بیانگر (S x M/S) جا‌به‌جایی است و قدر مطلق این سطوح، مسافت طی شده است.
البته قرار نیست که همواره هم شیب و هم سطح زیر همه‌ نمودارها، کمیت فیزیکی شود، مثلاً سطح زیر نمودار مکان – زمان یعنی متر × ثانیه، کمیت فیزیکی نمی‌شود. این راهکار بسیار هوشمندانه‌تر و عاقلانه‌تر از حفظ کردن شیب و سطح این همه نمودار فیزیک است که آن هم پس از چند هفته (ماه) فراموش می‌شود.
این‌که می‌گوییم متن کتاب را بخوانید، مثال، تمرین، فعالیت، تمرین‌های انتهای فصل (به رنگ آبی و سبز و نارنجی و قرمز) را خودتان حل کنید و آن‌ها را رفع‌اشکال کنید، ابتدایی‌ترین و کم‌ترین کاری است که انجام می‌دهید. یادتان باشد که شما داوطلب کنکور 89 هستید و فقط به دنبال پاس‌کردن واحدهای درسی پیش‌دانشگاهی نیستید. حتی دوباره حل‌کردن و عوض‌کردن عدد مجهول با یکی از اعداد مثال‌ها که برای‌تان تکراری نشود، به یادگیری شما می‌افزاید.
به عنوان یک نمونه‌ی راهبردی، یک مبحث ساده در فیزیک (نور) و یک مبحث مشکل در فیزیک پیش‌دانشگاهی(حرکت‌‌شناسی) را مورد بررسی قرار می‌دهیم. لازم به تذکر است که زمان یادگیری این مباحث، یکسان نیست. یادگیری کامل مبحث حرکت‌شناسی و همچنین دینامیک، نیاز به تداوم و تکرار هفته‌ای یک جلسه تا اسفند ماه (حدود 6 ماه) دارد، ولی یادگیری مبحث نور سریع‌تر انجام می‌شود.
نور:
ابتدا پرتو‌های تابش همگرا، واگرا و موازی را بررسی کنید. از ابتدای تشکیل سایه تا انتهای آینه‌ی تخت، تمام مثال‌ها با تناسب و روابط خطی، قابل حل شد و با رسم پرتو‌های نور و تشابه مثلث‌ها قابل حل است. در آینه‌ی محدب (عدسی مقعر) فرمول اصلی است، جسم حقیقی، تصویر مجازی و کانون مجازی است. همچنین جسم و تصویر مجازی در آینه‌ها در دو طرف آینه و در عدسی‌ها در یک طرف عدسی است. در آینه‌ی مقعر (عدسی محدب) فرمول اصلی است. جسم حقیقی، تصویر حقیقی یا مجازی است و کانون حقیقی است. اگر تصویر مجازی باشد، فرمول علامت منفی و اگر تصویر حقیقی باشد، بین p و q علامت مثبت می‌باشد. از هر آینه یا عدسی حداقل ده عدد تست از کنکور سراسری حل کنید تا مرحله‌ی یادگیری انجام شود. حالا می‌توانید برای تکمیل این مبحث و سرعت‌عمل در انجام تست‌ها، از جزوات آموزشی گزینه دو و روابط کوتاه تستی استفاده کنید.
این‌که برخی از دانش‌آموزان می‌گویند، نمی‌توانیم تست حل کنیم و کلی هم فرمول حفظ هستیم، مرحله‌ی یادگیری را انجام نداده‌اند.

حرکت‌شناسی:
اصطلاحات حرکت (بردار مکان، سرعت، سرعت متوسط و ....) را بخوانید. مبحث مشتق را در حرکت‌شناسی کاربردی کنید که مشتق مکان، سرعت و مشتق سرعت، شتاب می‌شود. با استفاده از معادله‌ی مسیر حرکت یعنی رابطه‌ی x و y فقط می‌توانید رابطه‌ی مؤلفه‌های سرعت را بیابید. در این فصل، نمودارهای مکان – زمان و سرعت – زمان و شتاب – زمان را داریم. به همین ترتیب که می‌نویسیم، ابتدا 5 تست از مکان – زمان برای یادگیری شیب، 5 تست از شتاب – زمان برای یاد گیری سطح زیر و سپس ده عدد تست از سرعت – زمان برای یادگیری سطح زیر و شیب حل کنید.
اگر دیدید در نمودار سرعت – زمان فقط از شما شیب نمودار خواسته‌ شده، خودتان سطح زیر، سرعت متوسط، شتاب متوسط را بررسی کنید، که چه اشکالی دارد. قرار نیست فقط جواب تست را بدهیم، می‌خواهیم این نمودارها را یاد بگیریم.
همچنین با نمودار مکان – زمان و سرعت – زمان نوع حرکت و با نمودار شتاب – زمان اگر سرعت اولیه داده شده باشد، نوع حرکت معلوم می‌شود. حالا نوبت بررسی حرکت‌های یک بعدی یکنواخت و شتاب ثابت است. حرکت مستقیم‌الخط یکنواخت فقط یک معادله دارد. حداکثر 5 عدد تست برای یادگیری کافی نیست و حرکت مستقیم‌الخط شتاب ثابت، دارای 4 معادله‌ی اصلی است. از هر معادله‌اش حداکثر 5 تست حل کنید تا کاربرد آن‌ها را یاد بگیرید. سپس نوبت سقوط آزاد یک بعدی است.
فرمول‌های این حرکت که شتاب ثابت g- دارد را خودتان بنویسید کافی است. در حرکت شتابی x→y ثابت g-→a تبدیل می‌شود. در این حرکت، در هر ثانیه، سرعت 10 m/s تغییر می‌کند و جا‌به‌جایی هم در هر ثانیه، 10 متر تغییر می‌کند.
پیشنهاد می‌کنم برای یادگیری این حرکت، شکل ساده‌ای از مسیر حرکت گلوله‌ای که حرکت داده می‌شود، رسم کنید. این‌کار حل مثال‌ها را بسیار ساده می‌کند. نوبت به فعالیت (1--4 ) کتاب درسی، رسیدن دو متحرک به یکدیگر که در کنکورهای سراسری اخیر حداقل یک تست و گاهی بیش‌تر هم داشته است، می‌رسد. حل‌کردن 10 تست از سقوطی و10 تست از این فعالیت پیشنهاد می‌شود. پس از این‌کار، سراغ حرکت پرتابی (رشته‌ ریاضی) بروید تا فصل به پایان برسد. این‌که شما حرکت شناسی را خواندید، یاد گرفتید، مثال و تست حل کردید کافی نیست، باید تا خرداد89 هفته‌ای یک جلسه‌ی درسی به این مبحث (همچنین دینامیک) بپردازید.
به این صورت که در هر جلسه 20 تست متنوع که کل فصل را در بر بگیرد و آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنید. خواندن جزوات کمک‌آموزشی گزینه دو به شما کمک می‌کند تا روابط کوتاه‌تری هم در حل تست ها به کار ببرید و به یادگیری می‌افزاید.تأکید می‌کنیم یادگیری این مباحث نیاز به زمان مداوم و تکرار دارد، یک واقعیت است. اگر این واقعیت را بپذیرید قطعا نتیجه بهتری خواهید گرفت.
مرتضی غفاری
مشاوره درسي فیزیک پیش دانشگاهی 2 - گروه ریاضی و تجربی
مباحث مطرح‌شده در کتاب فیزیک 2 پیش‌دانشگاهی به نسبت کتاب فیزیک 1 پیش‌دانشگاهی یا کتاب فیزیک 3، کم‌حجم‌تر و دارای روابط کمتری می‌باشند. در آزمون سراسری سال‌های اخیر در رشته‌ی ریلضی، حدود 7 الی 8 تست از کل این مباحث پرسیده شده است که با توجه به تعداد کل سؤالات یعنی 45 عدد، حدود 17درصد را به خود اختصاص داده‌اند و در مقایسه با کتاب فیزیک 1 پیش‌دانشگاهی که حدود 30درصد سؤالات را شامل می‌شود، اختلاف چشمگیر است. در رشته‌ی تجربی در سال‌های اخیر نیز درصدی مشابه گروه ریاضی از این مباحث سؤال پرسیده شده است.
مطالب مطرح‌شده در کتاب فیزیک 2 پیش‌دانشگاهی، عمدتاً تشریحی، روان و دارای مفاهیم ساده‌ری نسبت به مباحث قبلی هستند، از این‌رو یادگیری آن‌ها می‌تواند احتمال پاسخ‌دهی صحیح به سؤالات آزمون سراسری این فصول را بالاتر ببرد. روابط مطرح‌شده در این فصول نیز هم ساده هستند و هم کم‌تعداد و عمدتاً با حلی نه‌چندان طولانی به پاسخ می‌رسند. از همین‌روست که به شما داوطلبان عزیز توصیه می‌گردد حتماً یادگیری و تمرین این فصول را در برنامه‌ی کاری خود قرار دهید تا بتوانید به‌راحتی به سؤال‌های مطرح‌شده از آن‌‌ها پاسخ گویید.
یکی از بهترین منابع موجود برای آموزش این مباحث، کتاب درسی می‌باشد زیرا هم توضیح مناسب و کافی دارد و هم مثال‌ها و تمرین‌های مرتبط. مفاهیم همراه نمودارها و شکل‌های خوبی توضیح داده شده‌اند، پس توصیه می‌شود از شکل‌ها و نمودارهای کتاب، غافل نشوید و حتماً برای درک عمیق‌تر، به سراغ آن‌ها رفته و آن‌ها را بررسی کنید. درضمن سؤالات و تست‌های این مباحث، عمدتاً در انتها یا اواسط سؤالات آزمون سراسری چیده می‌شوند، بنابراین لازم است در جلسه‌ی آزمون، وقت خود را به‌گونه‌ای تنظیم نمایید که حتماً به این سؤالات رسیده و بتوانید به آن‌ها پاسخ صحیح دهید. فراموش نکنید که در آزمون سراسری، همه‌ی سؤالات درس فیزیک، ارزش برابر دارند بنابراین اولویت با سؤال‌هایی است که بیش‌تر بلد هستید و یا حل کوتاه‌تر و مطمئن‌تری دارند.
1- در فصل اول، کتاب فیزیک 2 پیش‌دانشگاهی که در ادامه‌ی مباحث موج 1 می‌باشد، موج‌ها در محیط ‌های دوبعدی و سه‌بعدی مطرح شده‌اند. بازتاب از انتهای آزاد و انتهای بسته و تفاوت آن‌ها را حتماً تمرین کنید و عمده‌ی زمان خود را روی موج‌های ایستاده صرف نمایید.
موج‌های ایستاده‌ی تشکیل‌شده در طناب یا تار ( محیط یک‌بعدی)، شکل‌های آن‌ها، هماهنگ‌ها و روابط آن‌ها را خوب به خاطر بسپارید.
می‌دانیم که در تار یا طناب دو سر بسته در دو انتها، گره تشکیل می‌شود و تمام هماهنگ‌ها تولید می‌شوند بنابراین ساده‌ترین شکل موج ایستاده، یک شکم و دو گره دارد که بسامد پایه یا هماهنگ اصلی نامیده می‌شود.

(n تعداد شکم‌ها می‌باشد)
در تار یا طناب با یک انتهای بسته و یک انتهای آزاد، در انتای بسته، گره و انتهای آزاد، شکم تشکیل می‌شود. در این حالت تعداد گره‌ها و شکم‌های تشکیل‌شده همواره برابر است. در ساده‌ترین حالت، یک شکم و یک گره ایجاده شده که هماهنگ اصلی یا بسامد پایه نام دارد. در این حالت فقط مضارب فرد هماهنگ اصلی تولید می‌گردد یا به عبارتی فقط هماهنگ‌های فرد ایجاد می‌شوند.


پس با توجه به نوع انتهای تار یا طناب و تعداد گره‌ها و شکم‌های ایجادشده در طول تار یا طناب می‌توان شماره‌ی هماهنگ را تشخیص داد، شکل آن را رسم کرد، رابطه‌ی آن را نوشت و سایر اطلاعات پرسیده‌شده در مسأله را به‌دست آورد. به خاطر داشته باشید که:
1- فاصله‌ی دو گره متوالی و برابر، می‌باشد و فاصله‌ی یک گره از شکم مجاور آن می‌باشد.
2- در موج ایستاده، دامنه‌ی نقاط مختلف، متفاوت است ولی نقاط بین دو گره، همگی هم‌فاز هستند و با نقاط بین دو گره بعدی، در فاز مخالف می‌باشند.
3- امواج ایستاده در هر سه نوع (جامد، مایع و گاز) به‌وجود آمده و تشکیل می‌شوند.
4- اختلاف بسامد دو هماهنگ متوالی در تار یا طناب دو سر بسته، برابر بسامد اصلی و در تار یا طناب با یک انتهای بسته و یک انتهای آزاد، 2‌برابر بسامد اصلی می‌باشد زیرا فقط هماهنگ‌های فرد تولید می‌شوند یعنی:
دو سر بسته
باز و بسته
تداخل امواج در دو بعد مشابه بر هم نهی در یک بعد است با این تفاوت که در این حالت، تعداد نقاط گره و شکم بی‌شماری تشکیل می‌شوند و اصلی‌ترین شرط آن، وجود دو منبع موج هم‌بسامد و هم‌فاز می‌باشد که همانند شکل کتاب، بتوانند امواجی را در محیط دوبعدی (مانند سطح آب) منتشر کنند. در این حالت به دلیل اختلاف راه نقاط محیط با دو منبع ، اختلاف فاز در آن‌ها ایجاد می‌شود که از رابطه‌ی زیر به‌ست می‌آید:

در این تداخل نقاط گره و شکم روی هذلولی‌هایی هستند که برحسب فاصله ا ز دو منبع به‌وجود می‌آیند.
2- صوت، موجی طولی است که در اثر انبساط و تراکم‌های متوالی لایه‌های هوا پیش‌روی می‌کند و به‌عبارتی دارای تپ‌های تراکمی (پرفشار) و انبساطی (کم‌فشار) می‌باشد. سرعت انتشار صوت در محیط‌های متراکم، بیش‌تر می‌باشد و لذا در جامدها بیش‌تر از مایع‌ها و در مایع‌ها بیش‌تر از گازهاست. سرعت انتشار صوت در گازها از رابطه‌ی به‌دست می‌آید.
لوله‌های صوتی وسایلی هستند که در آن‌ها ستونی از هوا وجود دارد و با دمیدن در آن‌ه‌ا می‌توانیم امواج ایستاده‌ی طولی تشکیل دهیم. لوله‌ها به دو نوع هر دو انتها باز و یک انتهای باز و یک انتهای بسته طبقه‌بندی می‌شوند که روابط آن‌ه‌ا مشابه روابط امواج ایستاده در تار یا طناب می‌باشد که پیش از این توضیح داده شد. در حل مسائل لوله‌های صوتی، حتماً به نوع انتهای لوله و تعداد گره و شکم یا شماره‌ی صوت ایجادشده توجه نمایید زیرا این نوع تست‌ه‌،ا حل ساده‌ای دارند و با دقت بیش‌تری برای حل آن‌ها می‌توان به پاسخ صحیح رسید. مسائل مطرح‌شده در مورد تار و طناب در مورد لوله‌های صوتی نیز برقرار می‌باشد.
شدت صوت، رابطه‌ای است که توجه به اجزای آن می‌واند در حل تست‌‌ها کمک کند. شدت صوت با مجذور دامنه و بسامد، نسبت مستقیم و با مجذور فاصله از منبع صوت، نسبت عکس دارد. درک انسان از صوت، تراز شدت صوت نام دارد که واحدهای آن، بل و دسی‌بل می‌باشد و برابر است با:

و در قیاس تراز شدت صوت در دو حالت مختلف داریم:

اگر منبع صوت و ناظر هر دو یکسان باشند، ناظر بسامد واقعی منبع را می‌شنود ولی با حرکت نسبی ناظر و منبع نسبت به یکدیگر، ناظر بسامدی متفاوت با بسامد اصلی منبع را می‌شنود که به آن بسامد ظاهری گویند و این پدیده را اثر دوپلر می‌نامند. رابطه‌ی اثر دوپلر را حتماً به خاطر بسپارید زیرا در سال‌های اخیر همواره مسأله‌ی دوپلر، جزو لاینفک سؤالات آزمون سراسری بوده است:

- در استفاده از رابطه‌ی اثر دوپلر توجه کنید که سرعت‌‌های و دارای جهت هستند و علامت منفی یا مثبت آن‌ها در حل مسأله اثرگذار می‌باشد. جهت مثبت، جهت انتشار صوت از منبع به سمت ناظر می‌باشد.
3- در فصل امواج الکترومغناطیس، نوع دیگری از امواج که برای انتشار احتیاج به محیط مادی ندارند، معرفی می‌گردند. برای تسلط به مطالب این فصل، لازم است اندکی از مباحث مغناطیس و القای سال گذشته را به خاطر داشته باشید. شکل‌گیری موج الکترومغناطیسی توسط آنتن به‌خوبی در کتاب توضیح داده شده ولی جدول ویژگی‌های امواج الکترومغناطیسی را حتماً چندین‌بار با خودتان مرور نمایید. مهم‌ترین موضوع این فصل که مورد پرسش قرار می‌گیرد، آزمایش یانگ است. حتماً روابط نوارهای روشن و تاریک را به‌خوبی بیاموزید و بدانید که علت شکل‌گیری آن‌ها باز هم پدیده‌ی تداخل امواج است.
نوارهای تاریک
نوارهای روشن
4- در فصل فیزیک اتمی، توجه به نمودارهای تابندگی برحسب طول موج از هر دو دیدگاه جدید و قدیم و توجه به نتایج آن، اهمیت دارد. پدیده‌ی فوتوالکتریک و رابطه‌ی آن، یکی از مهم‌ترین مطالبی است که در این فصل مورد سؤال قرار می‌گیرد. حتماً رابطه‌ی را خوب تمرین کنید و مسائل زیادی از آن حل کنید تا بر آن مسلط شده و بتوانید پاسخ‌گوی سؤال احتمالی آن باشید. رابطه‌ی ریدبرگ- بالمر، یکی دیگر از سرفصل‌های اساسی در این مبحث است و بر مبنای آن، جدول رشته‌های طیف اتم هیدروژن تنظیم شده است. نام رشته‌ها و گستره‌ی طول موج آن‌ها، جزو نکاتی است که حتماً باید به خاطر داشته باشید. مدل اتمی بعد و چهار اصل آن را دقیقاً مطالعه کنید و تعداد حالت‌ه‌ای تابش فوتون از ترازهای بالاتر به ترازهای پایین‌تر را از روی شکل کتاب بررسی نمایید.
5- در فصل فیزیک هسته‌ای، بنای بیش‌تری به استفاده از محفوظات شماست ولی تجربه‌ی چند سال اخیر نشان داده که رویکرد طراحان در طرح تست، بیش‌تر به دو موضوع محدود می‌گردد: یکی مسأله‌ی پرتوزایی و پرتوهای و و که موازنه کردن دو طرف واکنش پرتوزایی چه از نظر عدد اتمی و چه از نظر عدد جرمی اهمیت به‌سزایی دارد و دیگری، مبحث نیمه‌عمر و روابط آن. نیمه‌عمر، مدت زمانی است که طول می‌کشد تا تعداد هسته‌های پرتوزای موجود در یک نمونه، به نصف برسد.
جرم باقی‌مانده و از مباحث دیگر قابل توجه در این فصل می‌توان به نیم‌رسانای نوع و اشاره کرد که از کنار هم قرارگیری آن‌ها دیود حاصل می‌شود.
توضیحات آخر فصل، راجع به انرژی هسته‌‌ای و نحوه‌ی تولید آن از اورانیوم تا آخرین ذره‌ پرتوزا نیز قابل توجه می‌باشد و خوب است حتماً در هر دور مرور، نیم‌نگاهی به این دو موضوع داشته باشید.
در انتها مجدداً یادآور می‌شویم که تست‌های کتاب فیزیک 2 پیش‌دانشگاهی عمدتاً ساده و روان هستند لذا از دست دادن آن‌ها به جهت کمبود وقت در آزمون سراسری، اشتباه بزرگی است. پس وقت خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که حتماً همه‌ آن‌ها را یک دور بررسی نمایید.

صفحه بعد>

انتشار : ۵ اسفند ۱۳۹۴

روش مطالعه شیمی


 بسته فوق العاده فیزیک

روش خواندن درس شیمی( معین فلاحتگر)

نکات مربوط به درس شیمی….

1- کتاب درسی از اهمیت بسیار زیادی برخورداره…..میشه گفت با مطالعه کتاب درسی میتونین تا حد 90 درصد سوالای کنکور رو جواب بدید….به شرطی که کاملا رو مطالبش تسلط داشته باشین و هر چی گفته رو بخونین و بفهمین…

2- کتاب کمک آموزشی خوب یه کتاب معروفه که همه کسانی که رتبه آوردن و نیاوردن اونو خوندن و ازش راضی هستن…آموزش شیمی مبتکران تالیف بهمن بازرگانی….از نظر من این کتاب بهترین کتاب آموزشی که تو عمرم دیدم و خوندم…..با خوندن این کتاب و کتاب درسی فکر میکنم دیگه کلا شیمی رو بفهمین و قادر باشین هر گونه سوالی رو جواب بدین….دیگه نیاز به کتابهای در پیت و سی دی های استاد ………نیست….

3- در مورد کتاب تست هم من از کتابهای تست بهمن بازرگانی استفاده میکردم که خیلی خوب بودن…اما مثل اینکه جدیدا کتاب سبز رفته رو دست مبتکران و تستای جالبناکتری رو زده….به هر حال یه کتاب تست هم بگیرین و بعد خوندن مباحث تستاشم بزنین…

4- توزیع تستای کنکور تقریبا بین 3 سال یک نواخته یعنی از سال دوم و سوم و پیش به یک میزان سوال میاد….و تستای پیش هم به طور مساوی بین پیش 1 و پیش 2 توزیع شده….تعدادی تست محاسباتی دارین که این تعداد سر کنکور ما زیاد شده بود…و خیلیلا کپ کردن از این همه محاسبات زیاد….امسال رو ندیدم که چه جوری بوده…بقیه تستا تقریبا جز تستای سرعتی محسوب میشن البته مواظب باشین که همه جا سرعت زیاد به خرج ندین..بعضی جاها از استثنا ها سوال میدن که ممکنه حواستون نباشه و اشتباه جواب بدین

5- برای مهارت در تستای محاسباتی باید تمرین کنین و تا میتونین تستای محاسباتی رو در زمان کم و دقت بالا حل کنین…تستای محاسباتی معمولا مربوط به چند مبحث میشه …استوکیومتری ، تعادل،آنتالپی،و سینتیک ….

در تعادل باید مواظب باشین که حجم ظرف چند لیتره مثلا و شاید چیز دیگه ای اون وسط داده باشن که محاسبات رو راحت تر یا سخت تر میکنه…در مورد آنتالپی هم باید مرد محاسبات باشین ….همه اعداد تو این قسمت اعشاری اونم خفن هستن …..مخصوصا اگه آنتلپی پیوند رو بدن بعد از خط زدن پیوندهای مشترک بین دو طرف باید ضرب و جمع انجام بدین…تنها راه خوب عمل کردن تو این تستا اینه که در سخت ترین شرایط بتونین این تستارو با آرامش ،دقت و سرعت بالا حل کنین و برای این مقصود باید تا میتونین از این تستا حل کنین.

روش مطالعه شيمي(امير اديبي)

1- جايگاه:

شيمي در گروه رياضي و تجربي يک درس اختصاصي محسوب مي شود و 3 برابر دروس عمومي ضريب دارد، اما با توجه به اولويت هاي انتخاب رشته و اينکه رشته مربوط به آن اولويت در چه زير گروهي باشد، ضريب آن نسبت به ديگر دروس اختصاصي تغيير خواهد کرد.

در گروه تجربي پس از درس زيست شناسي، شيمي، دومين درسي است که مورد توجه داوطلبان واقع مي شود و زمان مطالعه را به آن اختصاص مي دهند. همين امر باعث مي شود با وجود يکسان بودن کتاب درسي و تعداد واحدهاي درسي در دو گروه رياضي و تجربي معمولاْ سطح نمرات شيمي دانش آموزان تجربي از رياضي بالاتر و در کنکور نيز متوسط درصد بالاتري را کسب نمايند.

در گروه رياضي جايگاه درس شيمي پس از رياضي و فيزيک است و ساعات مطالعه آن کمتر از درس هاي رياضي و فيزيک مي باشد. چون قسمت زيادي از مطالب درس شيمي حفظي است، برخي دانش آموزان رشته رياضي اقبال کمتري به آن نشان مي دهند و حتي زمان کمتري از برخي دروس عمومي براي شيمي مي گذارند. در مقابل دانش آموزاني که براي درس شيمي وقت مناسبي مي گذارند نسبت به ديگر دانش آموزان رشته رياضي از يک جهش قابل توجه در رتبه و تراز کلي برخوردار مي شوند. با توجه به نزديک بودن رقابت ميان قسمت عمده شرکت کنندگان در دروس رياضي و فيزيک، شيمي درس تعيين کننده مي شود و باعث جهش رتبه آنها مي شود.

2- محتواي کلي:

قسمت عمده درس شيمي و محتواي آن در مقايسه با دروس ديگر ساده و قابل فهم است و بدليل ارتباط مستقيم آن با زندگي روزمره دانش آموزان به خوبي با آن ارتباط برقرار مي کنند. مطالعه و وقت گذاشتن در اين درس به سرعت نتيجه مي دهد و باعث رشد سريع درصد و نتايج آزمون ها مي شود و چون يک درس اختصاصي است رشد آن باعث کسب رتبه مناسب تر و تراز بالاتري شده و موجب تقويت روحيه دانش آموزان خواهد شد.

3- منابع آزمون:

کتاب شيمي سال دوم با 5 بخش، کتاب شيمي سال سوم به 3 بخش و کتاب پيش دانشگاهي با 4 بخش منابع طرح سوال شيمي در آزمون سراسري و آزاد هستند.

از نظر تعداد سوال هاي طرح شده اين سه کتاب اهميت تقريبا يکساني دارند.

از نظر محتواي علمي و سختي مباحث، بخش 4 شيمي سال دوم، بخش يک شيمي سال سوم و بخش 3و4 شيمي پيش دانشگاهي داراي مطالب مفهومي تر و مشکل تري مي باشند.

4- مهم ترين منبع مطالعه:

مهمترين منبع براي مطالعه متن کتاب درسي است. هيچ کتاب کمک آموزشي يا جزوه درسي نمي تواند جاي کتاب درسي را بگيرد. تمام سوال ها با توجه به متن کتاب درسي طرح مي شوند. سوال هاي مطرح شده در متن کتاب درسي در قالب "فکر کنيدها" يا "همچون دانشمندان" هميشه از جمله مهمترين منابع طرح سوال محسوب مي شوند و بايد توسط دانش آموزان حل و بررسي شوند.

استفاده از شکل ها، جدول ها و نمودارهاي کتاب درسي بعنوان سوال يک شيوه رايج طرح سوال است.

برخي از تست ها جنبه محاسباتي دارند و شامل اعداد اعشاري مي شوند که قابل ساده کردن نبوده و جزو محاسبات وقت گير محسوب مي شوند. با توجه به ممنوع بودن استفاده از ماشين حساب به نظر برخي دانش آموزان حل اينگونه تست ها وقت زيادي مي برد و ضرورت ندارد، در حاليکه در عمل وقت مناسبي را مي گيرند و بر خلاف تست هاي مفهومي و شبهه دار حتماً به جواب درست مي رسند. زمان گذاشتن و حل اين تست ها کاملاً توصيه مي شود.

هر چند مطالب بيشتر "بدانيدها" در متن کتاب درسي جزو منابع طرح سوال آزمون نمي باشند اما نبايد کاملاً ناديده گرفته شوند.

مطالب "بيشتر بدانيد" را مي توان به دو دسته کلي تقسيم کرد. برخي از آن ها کاملاً مکمل درس مي باشند. مثل نظريه اسيد و باز لوييس در صفحه 55 يا نحوه عملکردشناساگرها در صفحه 64 که مانند مطالب متن کتاب براي درک مفاهيم به آن نياز داريم. برخي ديگر مطالب کاملاً حاشيه اي هستند که به تکميل معلومات عمومي و مطالب جالب توجه علمي مي پردازند. مثل بيشتر بدانيد صفحه 62 در مورد عملکرد اسيد معده، مطالعه اين بيشتر بدانيدها براي کنکور اهميت کمتري دارد و به خاطر سپردن جزئيات آن ها اولويت ندارد.

5- خلاصه نويسي يک مهارت مهم:

خلاصه برداري از مطالب حفظي مخصوصاً در مورد فصل هايي مثل فصل 1و2 سال دوم به صورت فلش کارت يا فيش جعبه لايتنر در به خاطر سپردن آن ها بسيار موثر است و کاملاً توصيه مي شود.

يک خلاصه نويسي خوب حتماً بايد پس از يک يا چند بار مطالعه دقيق و عميق متن صورت گيرد. در متن خلاصه شده فقط موضوعاتي نوشته مي شود که اهميت بيشتري دارند و ممکن است فراموش شوند و با کوتاه ترين جملات و عبارت هايي که مفهوم را مي رسانند نوشته مي شوند.

بهتر است در هر صفحه يا فيش خلاصه برداري يک موضوع و مطلب نوشته شود تا پس از به خاطر سپاري بتوان آن ها را از ديگر فيش ها جدا کرد.

خلاصه نويسي هر فرد تنها براي خود آن فرد قابل استفاده است به عبارت ديگر هر دانش آموز بايد خلاصه هاي مربوط به خود را شخصاً تهيه نمايد. ممکن است يک مطلب خلاصه شده براي يک دانش آموز مهم و براي دانش آموز ديگر يک موضوع بديهي باشد که نياز به خلاصه شدن ندارد.

نوشتن خلاصه ها در به خاطر سپاري آن ها کمک مي کند، زيرا سطح عميق تري از حافظه هنگام نوشتن استفاده مي شود. بهتر است هنگام نوشتن خلاصه ها آن ها را با صداي بلند بخوانيم بطوريکه حافظه شنيداري نيز در به خاطر سپاري هم زمان با نوشتن کمک کند. نبايد خلاصه نويسي را به نوعي تلف کردن وقت تصور کرد؛ وقتي که براي خلاصه نويسي استفاده مي شود، جرو ساعت هاي مطالعه آن درس است و به هنگام استفاده از خلاصه ها براي مرور مطالب چندين برابر باعث صرفه جويي در وقت مطالعه خواهد بود.

بهترين وقت تهيه خلاصه ها در تعطيلات تابستان و در طول سال تحصيلي است و بايد حتماً قبل از تعطيلات عيد تمام شود و بيشتر ميزان استفاده از خلاصه ها در ايام مطالعات جمع بندي و بعد از تعطيلات عيد است.

روش مطالعه شیمی (ماشاا... سلیمانی)

  • اهمیت درس: با توجه به اختصاصی بودن این درس و تعداد تستی که در کنکور سراسری دارد، به عنوان یکی از دروس با اهمیت قلمداد می‌شود، به ویژه در کنکور رشته‌ی تجربی که ضریب بالاتری دارد و دومین درس پراهمیت می‌باشد.

 

  • در کنکور سال‌های اخیر، نکته‌ی جالب توجه این بوده است که اهمیت هر یک از پایه‌های دوم، سوم و چهارم در کنکور سراسری تقریباً یکسان بوده و توزیع تست‌ها گواه این مطلب است. به طور مثال: در کنکور سراسری سال 89 رشته‌ی تجربی، توزیع تست‌ها به شرح زیر بوده است:

پایه‌ی دوم،11 تست (3 تست فصل 1، 2 تست فصل 2، 1 تست فصل 3،3 تست فصل 4،2تست فصل 5)

پایه‌ی سوم،11 تست (4 تست فصل 1، 3 تست فصل 2، 4 تست فصل 3)

پایه‌ی چهارم،13 تست (3 تست فصل 1، 2 تست فصل 2، 4 تست فصل 3، 4 تست فصل 4)

توجه:زمانی که به درس شیمی در کنکور سراسری اختصاص می‌دهند، 35 دقیقه می‌باشد که با توجه به حجم مسائل در کنکورهای اخیر کافی نیست و لازم است به خوبی در حل مسائل خبره باشیم.

 

  • توصیه‌ی ویژه‌ای که به داوطلبین عزیز کنکور سراسری می‌شود، مطالعه‌ی دقیق متن کتاب و بررسی دقیق‌تر کنکورهای سراسری چند سال اخیر (از سال 83 به بعد) می‌باشد تا با چگونگی سبک سؤالات آشنا و مطالعه‌ی خود را هدف‌دارتر پی‌گیری کنید.

 

  • در درس شیمی می‌توان مباحث را به دو دسته‌ی کلی تقسیم کرد:

1 -مباحثی که در آن‌ها مطالعه‌ی مستمر بیش از تست زدن مورد توجه است، مانند مباحث پایه‌ی دوم، فصل 1 و 2 سال چهارم، (خلاصه‌نویسی کردن در این مباحث از اهمیت بالایی برخوردار است).

2-مباحثی که در آن‌ها تست زدن کمک شایانی به تسلط در این مباحث می‌کند، مانند پایه‌ی سوم و فصل 3 و 4 پایه‌ی چهارم (توصیه می‌شود برای مباحث فصل 3 و 4 پایه‌ی چهارم، تست‌زنی را پس از مطالعه‌ی کتاب و جزواتی که در اختیار دارید، به تأخیر نیاندازید).

 

فصل 1 سال دوم:تا صفحه‌ی 20 متن کتاب علامت‌گذاری (های‌لایت) شود ولی از مدل کوانتومی به بعد، از یک جزوه‌ی تکمیلی استفاده شود، سپس از یک کتاب تست، تعدادی تست علامت‌دار کنید و هر چند وقت یک بار مرور کنید.

فصل 2 سال دوم:تا صفحه‌ی 45 متن کتاب و از پدیده‌های تناوبی به بعد، پس از مطالعه از یک جزوه تکمیلی بیش‌تر تست بزنید.

فصل 3 و 4 سال دوم:ابتدا کتاب و سپس جزوه‌ی درسی خود را خوب مطالعه کنید اما تست زدن اهمیت بیش‌تری دارد و تا می‌توانید تست بزنید.

فصل 5 سال دوم:فقط متن کتاب را خوب بخوانید اما در بحث نامگذاری آن‌ها، تمرین بیش‌تری داشته باشید و تست‌های کنکور سراسری را بزنید و تکرار کنید.

فصل 1 سال سوم:تا ابتدای موضوع استوکیومتری کتاب را خوب بدانید (1 تست در کنکور دارد) – در حل مسائل با تست‌زنی به تسلط می‌رسید (توصیه می‌شود در حل مسائل از روش تناسب استفاده کنید).

فصل 2 و 3 سال سوم:فقط متن کتاب را خوب بخوانید و علامت‌گذاری کنید، سپس تست‌های کنکور سال‌های اخیر را بزنید (در این دو فصل، تستی خارج از سطح کتاب مطرح نشده است).

فصل 1 و 2 سال چهارم:معمولاً دانش‌آموزان با این دو فصل مشکل ندارند و برای دوره‌ی بهتر از یک کتاب تست، تست‌هایی که از قبل علامت‌دار کرده‌اید را مجدداً حل کنید.

فصل 3 سال چهارم:بهتر است فصل را 3 قسمت کنید و هر قسمت از کتاب را به خوبی مطالعه کنید و بلافاصله تست بزنید تا به موضوع درس مسلط شوید (در این فصل بهتر است جدول صفحه‌ی 58 را به خاطر بسپارید).

فصل 4 سال چهارم:مشابه فصل 3 سال چهارم عمل کنید (بهتر است در این فصل نیز سری الکتروشیمیایی در تست‌های فلزی به خاطر بسپارید).

 

روش مطالعه ی درس شیمی (نوشته ی محمد کاظم میدانی)

آخرین درس کنکوره و تو هر دو رشته ی ریاضی و تجربی هم 35 تا سوال داره ، اهمیتش برای تجربیا بیشتر از ریاضیا هست ولی برای هر دو رشته به اندازه ی کافی مهمه . سوالاش تو کنکور تقریبا میشه گفت همواره از نظر سختی سیر صعودی داشته . در کل در رشته ی ریاضی ، سوالات فیزیک تقریبا سختی و سبک ثابتی داشتند ، شیمی تقریبا همیشه سخت تر شده و ریاضیات نوسان داشته. از سه سال دوم و سوم و پیش به اندازه ی تقریبا مساوی سوال میاد و به همین ترتیب تو دفترچه ی سوالات هستند.

روش مطالعه شیمی 2

شیمی 2 پایه ی شیمی برای کنکوره ، دو فصل اولش به شدت مهم هستند و با فهمیدن و کار کردن درست اون ها فصل های بعد براتون میشه سر زدن به یه قسمت شیمی و یاد گیری یک مطلب خاص ولی اگه بر این مطالب مسلط نشید هر فصل دیگری از شیمی هم براتون میتونه مشکل ساز بشه . مطالب حفظی شیمی2 زیاده و از طرفی همونطور که گفتم باید خوب به مفاهیمش مسلط شید پس باید حوصله کنید و چندین بار مطالب رو مرور کنید. کتاب درسی شیمی2 بهترین منبع برای شماست. چندین بار زیر و روش کنید ، هر نکته ی جدیدی رو فهمیدین سعی کنید حاشیه نویسی کنید. هر چند وقت یکبار یه سر به کتاب بزنید و مطالب ترکیبی با فصل های بعد رو هم بنویسید. برای تست و مباحث مفهومیش هم از یه کتاب کمک درسی مناسب استفاده کنید و به مقدار فراوان تست بزنید تا جایی که تست ها رو با چشم حل کنید…وقتی یه عدد اتمی رو گفتند بدونید کدوم عنصر هست و آخرش چی هست ، وقتی خواستین ساختار لوویس یه ماده رو رسم کنید از قبل باهاش آشنا باشید و سریع رسم کنید و … . اگه بخواین تو شیمی وقت کم نیارین لازمه که سوالات حفظی رو سریع جواب بدین و شیمی 2 بهترین فرصته .( منبع پیشنهادی : شیمی2 مبتکران- کار آسون تر : شیمی 2 گاج

روش مطالعه شیمی 3

شیمی 3 در ظاهر آسون تر از شیمی 2 هست ولی مسائل شیمی3 میتونه وقت زیادی از شما سر جلسه ی کنکور بگیره…اگه به دنبال درصد بالایی هستین بدونید که چاره ای نیست ، باید اونقدر تمرین کنید تا بتونید سر جلسه ی کنکور ، آرامش خودتون رو حفظ کنید و با سرعت و دقت سوال رو حل کنید. فصل 2 سوالات آسون تری داره و فصل 3 هم کمی حفظی تر میشه ولی در کل شیمی3 ، شیمی مسائل هست. بعد از خوندن کلیت مطالب و نکات حفظی کتاب با جزوه یا درسنامه ی یک کتاب کمک درسی مناسب همراه بشین و بعد از خوندن هر مطلب چند مثال خوب ازش حل کنید تا بتونید با سرعت مناسبی سوال رو حل کنید، سعی کنید تو حل مسائل یک راه مناسب رو پیدا کنید و از اول تا آخر با همون روش کار کنید و روش حلتون رو زیاد عوض نکنید. برای مثال ها وقت برای خودتون در نظر نگیرید و سعی کنید فقط با توجه به مفهوم ، سوال رو حل کنید. بعد سراغ تست های تک به تک برین و چند تست رو خوب تحلیل کنید و بعد از اون برای هر تست وقت بگیرید و سعی کنید با خودتون در حل مسائل مسابقه بدین و رکورد بزنید ! بعد از اینکه خوب روی مباحث مسلط شدین به صورت مجموعه ای و زمان دار تست بزنید تا بتونید تو زمان کم مسائل رو حل کنید و نقاط ضعف و بی دقتی هاتون رو بشناسید. ( منبع پیشنهادی : شیمی3 مبتکران – خیلی سبز – کار آسون تر : گاج)

روش مطالعه شیمی پیش
شیمی پیش 1 دو فصل آسون داره که مطالبش مفاهیم ساده ای دارن…برای اونا هم تا میتونید تست بزنید تا سوالات رو خیلی سریع جواب بدین و این سوالات رو به خاطر بی دقتی یا هر چیز از دست ندین. شیمی پیش2 مطالب حفظی تر و دشوارتری داره…اسید و باز خیلی گسترده هست و باید پایه ی شیمی خوبی هم براش داشته باشین…همچنین این فصل هم مطلب حفظی و هم مسائل داره پس باید وقت خوبی روش بذارین. الکتروشیمی هم مطالب خیلی حفظی داره و وقت زیادی رو می طلبه و همچنین باید مرور خوبی هم رو مباحثش داشته باشین ولی اگر خوب روی متن کتاب و مفاهیمش مسلط شین ، تست های به شدت آسونی در کنکور داره که میتونید در چند ثانیه حل کنید. ( منبع پیشنهادی: شیمی پیش 1و2 گاج – کار سخت تر : شیمی پیش مبتکران و خیلی سبز)

اگه از تابستون شروع کردین ، فعلا به دنبال شیمی پیش نرید و روی پایه کار کنید…اگه در طول سال دوم و سوم نخوندین و میخواین از پایه شروع کنید حتما باید از شیمی2 شروع کنید و بعد شیمی های دیگه.

 

روش مطالعه شیمی(علیرضا پزشکی)

به‌خاطر داشته باشيد که خواندن 10 صفحه از کتاب شيمي مشابه خواندن 10 صفحه از يک کتاب تاريخ و يا ادبيات نيست، متن مربوط به اين درس پيچيده‌تر است زيرا که مي‌تواند شامل: فرمول‌ها، نمودارها، تصاوير و مفاهيم مشکل باشد. بنابراين شما نياز داريد تا براي خواندن ، فکر کردن و انجام تکاليفتان زمان بيش‌تري را اختصاص دهيد. به عنوان مثال ؛ممکن است براي تسلط بر5 صفحه از يک کتاب شيمي نياز به 50 دقيقه زمان باشد.

  1. سعي کنيد تا قدرت انتقال خود را بهبود ببخشيد. به همين خاطر تکاليفتان را دسته‌بندي کنيد و آن‌ها را به قسمت‌هاي کوچک‌تر تقسيم کنيد؛ براي مثال براي مطالعه ي 20 صفحه از کتاب آن را به 4 بخش 5 صفحه اي تقسيم بندي کنيد.
  2. به طور فعال مطالعه کنيد و به دنبال ايده ها وفکرهاي بهتر براي يادگيري باشيد و نکات مهم را برجسته ونکات خیلی مهم را در حاشیه کتاب یاد داشت ،واز ايده هاي کليدي در حاشيه کتاب استفاده کنيد.هنگامي که شما مي خواهيد در حاشيه کتاب خود مطالبي بنويسيد بهتر است که از ايده و تفکر خود مثال ها و يا فرمول ها را شرح دهيد؛ زيرا اين روش به اندازه ي کلمات داخل متن مهم هستند .
  3. هنگام مطاله ممکن است يک سري سوال برايتان پيش بيايد،آن ها را در يک کاغذ بنويسيد و سعي کنيد جواب آن ها را پيدا کنيد(از دبیر ،دوستان ،پشتیبان ،فامیل ) در اولين فرصت بپرسيد.
  4. براي ياد داشت هايي که در کلاس و يا کتاب هاي مختلف در ارتباط با درس تهيه کرده ايد ویا نکاتی ذا که از تست ها (مخصوصا تست های نزده وغلط ) استخراج کرده اید، زمان مناسبی در نظر بگيريد و سعي کنيد آن ها را در يک دفترچه مخصوص خلاصه نويسي کنيد.
  5. بلافاصله بعد کلاس وقت مناسبي را جهت ويرايش و مرور يادداشت هاي خود در نظر بگيريد زيرا اين زمان ، بهترين فرصت براي کشف ايده ها و مفاهيمي خواهد بود که شايد سر کلاس از آن ها چيزي متوجه نشده ايد و يا ناقص درک کرده ايد ، و سعي کنيد مطالب را با کتاب درسي خودتان مقايسه کنيد و درستي کشف ايده خود را در يابيد
  6. جهت آماده شدن براي امتحان وقت مناسبي را در نظر بگيريد و تعدادي نمونه سئوال از سالهای کار کنید ،سپس با استفاده از آن ها مسائل مشابه آن ها را مورد بررسي قرار داده براي هر کدام روش حل مناسبي طراحي کنيد . در صورت نياز معادله يا فرمول مربوط به مسائل را از کتاب درسي خود پيدا کنيد.هنگام جواب دادن به سؤالات و مسئله ها به خود اطمينان دهيد که شما قادر هستيد به سوال، جواب مناسبي دهيد. براي افزايش اطمينان مي توانيد از خود بپرسيد که اين مسئله جزء کدام دسته از مواردي است که قبلاً حل کرده ايد ؟ و در ذهن خود مسائلي را بخاطر آوريد که قبلاً در دفترچه مکمل سؤالات کتاب خود به آن ها پاسخ داده ايد.
  7. يکي ازهمکلاسي هاي خود را به عنوان شريک مطالعاتي خود (پارتنر)انتخاب کنيد.و حداقل هفته اي يکبار درس ها را با يکديگر مرور کنيد و مطالب درسي را براي هم شرح دهيد. ( در انتخاب شريک مطالعاتي خود دقت کنيد که او شخصي جدي و قابل اطمينان وصادق در درس خواندن باشد ). و از يکديگر امتحان بگيريد و مطالب را با صداي بلند براي هم توضيح دهيد.
  8. حل تمرين ها و شرح مسائل را با صداي بلند انجام دهيد و تصور کنيد که شيمي را به شخص ديگري درس مي دهيد ، اين روش ،مفاهيم را در حافظه ي بلند مدت قرار مي دهد.
  9. بعد از هر امتحان زمان مناسبي را براي مرور سؤالات امتحاني در نظر بگيريد و به رفع اشکالات خود بپردازيد.

سئوالات دانش آموزان در رابطه با درس شیمی و پاسخ آن

ضريب درس شيمي در کنکور چگونه است؟شيمي يک درس اختصاصي است. در رشته رياضي براي بسياري از مهندسي ها مثل برق، مکانيک، هوا فضا، عمران، مواد، کامپيوتر و فنآوري اطلاعات و گرايش هاي رشته هاي انساني مديريت ها و علوم اقتصادي که داوطلبان رياضي هم مي توانند در آن شرکت کنند، ضريب 2 دارد اما در رشته هاي مهندسي شيمي، پليمر و نفت و مهندسي ايمني و حفاظت و گرايش هاي مربوطه، ضريب 3 دارد . در رشته تجربي براي رشته هاي پزشکي، دندانپزشکي و دامپزشکي و کل رشته هاي پيراپزشکي، صنايع غذايي، زيست شناسي، بيوتکنولوژي و گرايش هاي وابسته به آنها، ضريب 3 دارد. اما در رشته هاي شيمي محض و کاربردي و داروسازي، ضريب 4 دارد. در گرايش هاي انساني مثل مديريت ها براي دانش آموزان رشته ي تجربي، ضريب 2 دارد .

آيا اهميت درس شيمي در رشته رياضي و تجربي يکسان است؟

همان طور که بيان شد، ضريب شيمي در رشته هاي پرطرفدار رياضي و تجربي يکسان نيست. هر چند تعداد ساعت هاي تدريس و کتاب درسي دو رشته يکسان است اما علاقه مندي عمومي و ضريب ها باعث مي شود،اهميت اين درس در رشته تجربي پس از زيست شناسي، در مقام دوم و در رشته رياضي و فيزيک در مقام سوم باشد .

نبايد فراموش کرد، حجم کلي ساعت هاي مطالعه شيمي در برنامه هفتگي مطالعه در دو رشته، نبايد با هم تفاوت چنداني داشته باشد .

در هفته چند ساعت مطالعه درس شيمي لازم است؟

اين بستگي به تعداد کل ساعت مطالعه هر دانش آموز در هفته دارد. براي يک دانش آموز پيش دانشگاهي که در هفته دو روز خالي از درسهاي مدرسه دارد و پنج روز مدرسه مي رود، حداقل 5 ساعت مطالعه شيمي در هفته، کم ترين ميزان مطالعه است که مي توان در نظر گرفت .

آيا ساعت مطالعه درس شيمي براي رشته رياضي و تجربي يکسان است؟هر چند تعداد ساعتهاي درس شيمي و کتاب درسي براي دو رشته يکسان است، اما اهميت اين درس از نظر ضرايب در رشته هاي پرطرفدار دو گروه يکسان نيست . همين باعث مي شود ساعت مطالعه درس شيمي براي دانش آموزان تجربي، 2 تا 3ساعت در هفته از رياضي ها بيش تر باشد. سنگين تر شدن محتواي درس رياضي و فيزيک در رشته رياضي هم باعث کاهش ساعت مطالعه شيمي و افزايش ساعت مطالعه اين دو درس مي شود .

من علاقه اي به حفظ کردن مطالب و درس هاي حفظي ندارم. شيمي را بايد چگونه بخوانم؟

علاقه هاي فردي خود را هنگام انتخاب رشته به کار گيريد، نه هنگام مطالعه درس ها. زمان مطالعه هر درس در برنامه مطالعه هفتگي ما با توجه به حجم آنها و ضريب آنها در کنکور در برنامه ريزي لحاظ مي شوند. علاقه يا عدم علاقه ما به يک درس، نقشي در ساعت مطالعه ما ندارد. براي حفظ کردن مطالب، آمادگي جسمي شما با ديگران فرقي ندارد پس با اين تلقين هاي بي مورد، آمادگي روحي خود را خراب نکنيد و به رتبه خود ضربه نزنيد .دروسی راکه علاقه ندارید اولین جلسه مطالعه شما باشد وبه آخرهای شب که خسته هستید وحوصله کمی دارید منتقل نشود.

آيا اهميت کتابهاي شيمي سال دوم، سوم و پيش دانشگاهي يکسان است؟

بله، يکسان است. تعداد سؤال هاي کتاب هاي پيش دانشگاهي ،سال سوم و سال دوم هر کدام حدود12سؤال در کنکور سراسري سال 91و92 بوده است. (شیمی 2-11تست وشیمی3وپیش هرکدام 12تست)با توجه به اينکه ضريب کل درس ها هم يکسان است، پس ارزش کل سؤال ها با هم برابر است . البته اين به معناي يکسان بودن محتواي علمي سه کتاب درسي نمي باشد اما در عمل، بايد ارزش کلي يکساني براي مطالعه اين سه کتاب درنظر گرفت .

نقش خلاصه نويسي در مطالعه درس شيمي چگونه است؟

بسيار پر اهميت است. يک خلاصه نويسي خوب به دسته بندي مطالب و به خاطرسپاري آنها کمک زيادي مي کند. بهتر است خلاصه نويسي روي فيش هاي جداگانه مثل فيش هاي جعبه لايتنر باشد و بر روي هر فيش، مطالب در ارتباط با يک موضوع نوشته شود. خلاصه برداري حتماً بايد پس از مطالعه عميق صورت گيرد. بيشترين کاربرد خلاصه هاي آماده شده، در دوران جمع بندي و دوره کردن مطالب خواهدبود .درپایان هرفصل یا بخش یک نمودار درخت حافظه یک صفحه ای ترسیم کنید.

مطالعه شيمي پايه (سال دوم و سوم) براي دانش آموزان سال آخر در دوره پيش دانشگاهي چگونه است و اين مطالعه بايد چه زماني صورت گيرد؟

از آنجايي که بسياري از مباحث کتاب پيش دانشگاهي، احتياج به مطالب پيش نيازدارند، در بسياري از مراکز آموزشي که دوره ي درسي را از تابستان شروع مي کنند، يکي از کتاب هاي سال دوم يا سوم را نيز در کنار کتاب پيش دانشگاهي در تابستان تدريس مي کنند. در طول سال نيز کمي از مطالب پايه را مي توان تا امتحانات نوبت اول یا دوم تدريس کرد اما با شروع نیمسال دوم پيش دانشگاهي در ماه هاي دي تا اسفند، حجم زياد و سنگين مطالب شيمي پيش دانشگاهي مانع از پرداختن به درس هاي پايه خواهد بود. به طورکلي، هر چه حجم درس هاي پايه اي که در تابستان دوره مي شوند بيش تر باشد، درطي سال تمرکز مطالعه ي محتواي کتاب پيش دانشگاهي بيش تر خواهد بود .

من در حل کردن مسائل شيمي مشکل دارم. آيا درست است از مطالعه آن ها صرف نظر کنم؟

تعداد سؤال هايي که احتياج به محاسبه هاي عددي و استوکيومتري دارند، حدود 30درصد کل سؤال هاي شيمي است و قابل توجه است. بنابراين بهتر است اين مشکل خود را حل کنيد! بسياري از مسائل عددي در شيمي مثل مسائل ترموديناميک شیمی (ترمو شیمی)،سينتيک و تعادل ها، مسائل ساده اي هستند و کنار گذاشتن آن ها به هيچ وجه توصيه نمي شود. بهتر است با کمي وقت گذاشتن و حل مسائل نمونه ي بيش تر، به اينگونه مسائل تسلط پيدا کنيد .

اهميت تست زدن و تست زدن بيش از حد معمول در شيمي چگونه است؟

کمتر از رياضي و فيزيک است. به طور کلي در درس هايي که جنبه حفظي بيشتري دارند، به جاي حل تست هاي بيش از حد معمول، بهتر است به مطالعه دوباره و عميق تر کتاب درسي و خلاصه ها بپردازيم. در درس هاي رياضي و فيزيک، معناي تست بيش تر حل کردن، تسلط بيش تر بر درس است اما در شيمي بايد پس از مطالعه عميق کتاب درسي به حل تست هاي کنکور سراسري درچند سال گذشته پرداخت(از سال 84به بعد که کتابهای شیمی عوض شده است). و پس از آن، بررسي تست هاي المپياد شيمي مرحله اول نيز بسيار مفيد است. قبل از حل اين تست ها، حل کردن تست هاي تأليفي اساتيد توصيه نمي شود .

براي هر تست شيمي چه قدر وقت بايد اختصاص دهيم؟

با توجه به زمان کل دفترچه دروس اختصاصي و سؤال هاي درس هاي ديگر، نسبت زمان هر تست شيمي از تست هاي رياضي و فيزيک کم تر است. بهتر است در حل هر تست شيمي، حداکثر يک دقيقه زمان به طور متوسط در نظر بگيريم و براي بررسي سؤال هاي شيمي در بار اول مثلاً در کنکور سراسري، حدود 30 دقيقه زمان اختصاص دهيم و پس از آن به بررسي تست هاي سخت تر که در مرور اول دفترچه آن هارا حل نکرده ايم، بپردازيم .

من يک جزوه خيلي خوب دارم. آيا ميتوانم به کتاب درسي کاري نداشته باشم؟

مسلماً خير. هيچ جزوه ي خوبي جاي کتاب درسي را نمي گيرد. اکثر جزوه هاي اساتيد براي راحتي در تدريس گردآوري شده است و شامل تمامي نکات کتاب درسي نمي باشد. جزوه هاي خوب، مکمل کتاب و يک ابزار يادگيري هستند و بهتر است پس از تدريس، براي مرور و جمع بندي در کنار مطالعه کتاب از آن ها استفاده شود .

شکل ها و جدول هاي موجود در کتاب درسي چه قدر اهميت دارند؟

خيلي زياد. تعداد سؤال هايي که از شکل ها و جدول ها مطرح مي شوند، کاملاً قابل توجه هستند و يادگيري آن ها تنها با دقت در متن کتاب امکان پذير است. هر سال دو تا سه سؤال از شکل ها و جدول هاي کتاب درسي مطرح مي شود. گاهي از مفهوم موردنظر، يک شکل سؤال مي شود و گاهي يکي از اجزاي شکل حذف مي شود و از آن سؤال پرسيده مي شود. بنابراين بررسي دقيق اين شکل ها و جدول ها و به خاطرسپاري آن ها، کاملاً توصيه مي شود .

آيا مطالعه مطالب حاشيه کتاب درسي براي کنکور لازم است؟

بله، حاشيه هاي کتاب مانند متن کتاب درسي مهم است و از نکات و مطالب مطرح شده در آن سؤال مطرح مي شود .

آيا از مطالب بيشتر بدانيدها در کنکور، سؤال طرح ميشود؟

خير. اما مطالعه آن ها به يادگيري عميق مطالب درسي موجود در متن کتاب درسي کمک مي کند. بنابراين توصيه مي شود در تدريس در کلاس هاي درسي مورد توجه قرار گيرد. اما در مطالعه هاي جمع بندي، مطالعه آن ها ضروري نمي باشد .

آيا حفظ کردن تمامي واکنش ها و فرمول هاي موجود در کتاب هاي درسي الزامي است؟

دسته بندي واکنشها و معادله هاي شيميايي به حفظ کردن آن ها کمک مي کند .

از هر فرمول و معادله به کار رفته در کتاب يا معادله هاي مشابه آن ها که با عوض کردن عنصر و استفاده از عنصر ديگر هم گروه آن مي تواند ساخته شود، سؤال مطرح مي شود. در سؤال هاي چند سال اخير مشاهده مي شود که از فرمول شيميايي که در کتاب يک پايه آمده است براي طرح سؤال در پايه ديگر استفاده شده است.مثلاً از يک معادله تجزيه موجود درکتاب سال سوم براي طرح سؤال سينتيک درکتاب پيش دانشگاهي استفاده شده است.

و اما در پايان بايد گفت...

در مورد حفظي ترين درسها هم تسلط بر مفاهيم آن درس، کمک مي کند مطالب بهتردر حافظه بماند. به عبارت ديگر، پس از تسلط بر مفاهيم اصلي يک درس، به خاطرسپاري آن ها ساده تر و ماندگاري آن ها در حافظه بهتر صورت مي گيرد . در شيمي توصيه مي شود قبل از به خاطرسپاري مطالب، مفاهيم اصلي را ياد بگيريم مثلاً قبل از آن که ترتيب قدرت اسيدي اسيدها را حفظ کنيم، مفهوم قدرت اسيدي را بفهميم

توصيه هايي براي چگونگي مطالعه ي هر فصل شيمي دبيرستان

با توجه به اختصاصي بودن اين درس و تعداد تستي که در کنکور سراسري دارد، به عنوان يکي از دروس با اهميت قلمداد مي شود، به ويژه در کنکور رشته ي تجربي که ضريب بالاتري دارد و دومين درس پراهميت مي باشد.

توجه:زماني که به درس شيمي در کنکور سراسري اختصاص مي دهند، 35 دقيقه مي باشد که با توجه به حجم مسائل در کنکورهاي اخير کافي نيست و لازم است به خوبي در حل مسائل خبره باشيم.

*توصيه ي ويژه اي که به داوطلبين عزيز کنکور سراسري مي شود، مطالعه ي دقيق متن کتاب و بررسي دقیقتر کنکورهاي سراسري چند سال اخير (از سال 84 به بعد)

مي باشد تا با چگونگي سبک سؤالات آشنا و مطالعه ي خود را هدف دارتر پيگيري کنيد.

**در درس شيمي مي توان مباحث را به دو دسته ي کلي تقسيم کرد:

مباحثي که در آن ها مطالعه ي مستمر بيش از تست زدن مورد توجه است، مانند مباحث پايه ي دوم، فصل 1 و 2 سال چهارم، (خلاصه نويسي کردن در اين مباحث از اهميت بالايي برخوردار است).

مباحثي که در آن ها تست زدن کمک شاياني به تسلط در اين مباحث مي کند، مانند پايه ي سوم و فصل 3 و 4 پايه ي چهارم .

فصل 1 سال دوم:تا صفحه ي 20 متن کتاب علامت گذاري (هاي لايت) شود ولي از مدل کوانتومي به بعد، از يک جزوه ي تکميلي استفاده شود، سپس از کتاب تست ، تعدادي تست مهم را علامت دار کنيد و هر چند وقت يک بار مرور کنيد.

فصل 2 سال دوم:تام صفحه ي 45 متن کتاب و از پديده هاي تناوبي به بعد، پس از مطالعه از يک جزوه تکميلي بيش تر تست بزنيد.

فصل 3 و 4 سال دوم:ابتدا کتاب و سپس جزوه ي درسي خود را خوب مطالعه کنيد اما تست زدن اهميت بيش تري دارد و تا مي توانيد تست بزنيد.

فصل 5 سال دوم:فقط متن کتاب را خوب بخوانيد اما در بحث نام گذاري آن ها، تمرين بيش تري داشته باشيد و تست هاي کنکور سراسري را بزنيد و تکرار کنيد.

فصل 1 سال سوم: تا ابتداي موضوع استوکيومتري کتاب را خوب بدانيد (1 تست در کنکور دارد) – در حل مسائل با تست زني به تسلط مي رسيد (توصيه مي شود در حل مسائل از روش تناسب استفاده کنيد).

فصل 2 و 3 سال سوم:فقط متن کتاب را خوب بخوانيد و علامت گذاري کنيد، سپس تست هاي کنکور سال هاي اخير را بزنيد .

فصل 1 و 2 سال چهارم:معمولاً دانش آموزان با اين دو فصل مشکل ندارند و براي دوره ي بهتر از کتاب تست ، تست هايي که از قبل علامت دار کرده ايد را مجدداً حل کنيد.

فصل 3 سال چهارم:بهتر است فصل را 3 قسمت کنيد و هر قسمت از کتاب را به خوبي مطالعه کنيد و بلافاصله تست بزنيد تا به موضوع درس مسلط شويد (در اين فصل بهتر است جدول صفحه ي 58 را به خاطر بسپاريد).

فصل 4 سال چهارم:مشابه فصل 3 سال چهارم عمل کنيد (بهتر است در اين فصل نيز سري الکتروشيميايي در تست هاي فلزي به خاطر بسپاريد).

توجه: توصيه مي شود براي مباحث فصل 3 و 4 پايه ي چهارم، تست زني را پس از مطالعه ي کتاب و جزواتي که در اختيار داريد،به تاخیر نیاندازید 

انتشار : ۵ اسفند ۱۳۹۴

روش مطالعه ادبیات


بسته فوق العاده فیزیک

درس «ادبیات و زبان فارسی» را چه‌گونه مطالعه کنیم؟(سعید تجریشی)

اولین درس دفترچه‌ی کنکور، ادبیات است. ابتدا کمی راجع به نحوه‌ی مطالعه‌ی خودم در سال گذشته توضیح می‌دهم و بعد از آن نکته‌های مهم شیوه‌ی مطالعه‌ی ادبیات را به شما خواهم گفت.

من در ابتدای سال خیلی در درس ادبیات و مخصوصا قرابت معنایی و آرایه‌های ادبی ضعف داشتم و همواره یکی از پایین‌ترین درصدهایم ادبیات بود، اما در کنکور 89% (فقط 2 تست املا را غلط پاسخ دادم!) زدم. تا عید نوروز یک بار ادبیات را از روی کتاب‌های درسی به‌طور کامل مطالعه کردم. شیوه‌ی مطالعه‌ام این گونه بود که سعی می‌کردم هنگام تدریس دبیر در کلاس، آرایه‌ها و لغت‌های املایی و معنای لغات مهم را جدا کنم و اگر فرصت نمی‌شد در خانه همین کار را تکمیل می‌کردم. به هر حال توجه شما را به نکته‌های زیر جلب می‌کنم:

ادبیات کنکور شامل 4 بخش عمده‌ی زیر است که هر کدام از آن‌ها شیوه‌ی مطالعه‌ی مخصوص به خود دارند:

الف) معنای لغات و اصطلاحات و املای لغات:از نظر من برای تقویت این قسمت از ادبیات، کارهای زیر را حتما انجام دهید:

1ـ حتما لغات و اصطلاحات مهم کتاب‌های درسی را با رنگ‌های مختلف مشخص کنید.

2ـ لغت‌های مهم املایی یا معنایی را پس از مشخص کردن در کتاب، در خلاصه‌ی خود وارد کنید.

3ـ سعی کنید هفته‌ای 5/1 الی 2 ساعت، در زمان‌های مختلف (مثلا 3 روز، روزی 30 دقیقه) لغات ادبیات را مرور کنید.

تذکر:لغات انتهای کتاب را هرگز فراموش نکنید و حتما آن‌ها را هم با دقت زیادی مطالعه کنید.

تذکر: سعی کنید حتما درس‌های گروه کلمات املایی زبان فارسی 1 و 2 و 3 را با دقت زیادی مطالعه کنید و یاد بگیرید (هم‌چنین بیاموزیم‌ها).

ب) تاریخ ادبیات:این قسمت از ادبیات، شدیدا نیاز به حفظ کردن دارد و شاید خیلی‌ها با آن مشکل داشته باشندو زود فراموش کنند. اما کارهایی وجود دارد که فراموشی را کاهش می‌دهد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنم:

1ـ حتما مطالب مورد نیاز تاریخ ادبیات را دسته‌بندی کنید این کار می‌تواند به صورت قرن‌های مختلف یا موضوعی و یا هر جور که خودتان راحت‌تر باشید. این عمل باعث می‌شود به صورت طبقه‌بندی شده تاریخ ادبیات را حفظ کرده و دیرتر فراموش کنید. حتما تاریخ ادبیات را در خلاصه‌ی خود به‌صورت دسته‌بندی شده بنویسید یعنی علاوه بر این که در مورد یک شخص، قرن، نام کتاب و توضیحات را از هم جدا می‌کنید، افراد مختلف را نیز طبقه‌بندی کنید؛ مثلا شاعران معاصر و شاعران قرن 3 و ...

2ـ حتما سعی کنید خلاصه‌ی خود را جذاب و با رنگ‌های مختلف بنویسید تا تصویر به‌تری در ذهن‌تان شکل بگیرد و حتما هر هفته حداقل یک بار آن را مرور کنید؛ هرچند مرور سریع.

3ـ اعلام انتهای کتاب دوم و سوم را فراموش نکنید و اگر توانستید نکته‌های آن‌ها را نیز در خلاصه‌ی خود اضافه کنید.

ج) زبان فارسی و آرایه‌های ادبی:این دو بخش ادبیات تا حدی از نظر مطالعه شبیه هم می‌باشند. به همین دلیل آن‌ها را در یک دسته آوردم. هر دو شامل یک‌سری قواعد می‌باشند که تنها حفظ کردن آن قواعد، کمک چندانی در پاسخ دادن به سوالات نمی‌کند. به‌طور مثال شاید همه بدانند تعریف «تشبیه» چیست یا به چه چیزهایی واژه می‌گویند. اما نکات ریز و کاربردها و مثال‌های این موارد از تعاریف مهم‌تر است. ابتدا در مورد آرایه‌های ادبی کارهایی که خودم انجام دادم را می‌گویم.

(1)همیشه سعی می‌کردم هر آرایه‌ای که دبیر در مورد جمله‌ای از کتاب می‌گفت، یا به‌طور خودآموز یاد می‌گرفتم را با رنگ مختص به آرایه‌ها در کتاب مشخص کنم.

(2)در مورد جمله‌ها و ادبیات دشوار، حتما سعی می‌کردم با پرسیدن از دبیر یا نگاه کردن در کتاب‌های کمک‌آموزشی تمامی آرایه‌های آن را بررسی کنم و حتی‌الامکان یاد بگیرم و در کتاب درسی هم وارد کنم.

اگر این 2 کار را انجام دهید، آن وقت خواهید توانست سوالات آرایه‌ی کنکور را نیز خودتان استنباط کنید و پاسخ دهید، فقط کمی تمرین می‌خواهد. اگر لازم دیدید می‌توانید نکته‌های مهم برخی از ابیات در زمینه‌ی آرایه را نیز در خلاصه‌ی خود وارد کنید. در مورد زبان فارسی نیز اوضاع همین گونه است. ابتدا حتما کلیات مباحث و تعاریف را با مطالعه‌ی کتاب یاد بگیرید و بعد از آن تا می‌توانید تست (البته تست استاندارد) بزنید تا با نکته‌های ریز زبان فارسی نیز آشنا شوید. به‌طور مثال مبحث تعداد تک‌واژه، مبحث سنگین و وقت‌گیری است اما هرگز آن را رها نکنید. تا می‌توانید تست بزنید و تمامی نکته‌هایش را یاد بگیرید چون ممکن است مثلا در کنکور 90 از این مبحث تست آسانی بدهند پس الکی یک تست را از دست ندهید.

د) قرابت معنایی:آخرین و شاید مهم‌ترین قسمت ادبیات کنکور، قرابت معنایی است. همان‌طور که گفتم اوایل سال من در زمینه‌ی قرابت معنایی خیلی مشکل داشتم اما به مرور شیوه‌ی مطالعه‌ی صحیح را یاد گرفتم و آرام‌آرام پیش‌رفت کردم.

قرابت معنایی کاملا مربوط به درک ادبی شما می‌باشد و شاید تنها کاری که می‌توان برای به‌بود قرابت معنایی انجام داد، بالا بردن درک ادبی و درک از شعرهای مختلف می‌باشد. من از اواسط سال، یک کتاب مخصوص قرابت معنایی تهیه کردم و سعی کردم هر 2، 3 روز یک بار اندکی از این کتاب را فقط مطالعه کنم و سعی کنم مفهوم شعرهای مختلف آن را درک کنم و ارتباط آن با اشعار کتاب خودمان را بررسی می‌کردم. اصلا لازم نیست هر روز مقدار زیادی از این کتاب را بخوانید. حتی اگر در 30 دقیقه فقط 10 بیت شعر بخوانید اصلا ایرادی ندارد. اما سعی کنید این کار را حتما به‌طور مداوم انجام دهید؛ به‌مرور زمان درک شما از ادبیات و اشعار مختلف بالا برود و بتوانید راحت‌تر سوالات را پاسخ دهید. البته فراموش نکنید که یک شبه، تحول ایجاد نمی‌شود بلکه لازم است تا نزدیک کنکور، این کار را مداوم انجام دهید و مطمئن باشید نتیجه‌اش را خواهید دید. همان‌طور که من هم در اواخر سال خیلی به‌تر شده بودم. فقط توجه داشته باشید تمام کردن کتاب قرابت معنایی نباید برای‌تان مهم باشد، فقط سعی کنید درک ادبی خود را از اشعار بالا ببرید که این امر فقط با تمرین مداوم و وقت گذاشتن حاصل می‌شود.

پس سعی کنید این 4 بخش ادبیات را همان‌طور که گفتم با دقت مطالعه کنید. حتما تا قبل از عید حداقل یک بار همه‌ی کتاب‌های‌تان را تمام کرده و نکته‌های مهم آن‌ها را استخراج کنید. بعد از عید کارهای دیگری لازم است انجام دهید که حتما به وقتش به شما خواهم گفت اما در این موقع از سال به دقت کتاب‌های درسی را مطالعه کنید و هم در خلاصه‌ها، نکته‌های مهم را بنویسید و هر چند وقت یک‌بار آن‌ها را مرور کنید. مطمئن باشید آرام‌آرام پیش‌رفت می‌کنید.

چند نکته:

1)کشیدن خط زیر نکته‌های مهم و نوشتن توضیحات اضافی در بالای لغت‌ها و جمله‌های تاریخ ادبیات و ابیات با رنگ‌های مجزا باعث می‌شود تا در مرتبه‌های بعدی مطالعه با سرعت بیش‌تری مرور کنید و روی نکته‌های مهم متمرکز شوید.

2)قبل از عید حتما حداقل 3 الی 4 ساعت در هفته ادبیات مطالعه کنید و بعد از مطالعه‌ی هر درس از کتاب (البته بعد از گذشت چند روز)، تست‌های آن را از یک کتاب آموزشی استاندارد بزنید. توجه کنید که قبل از عید، یک کتاب تست کافی است فقط به‌شرط آن که تمام تست‌های آن را با توجه به شیوه‌ی تست‌زنی صحیح زده باشید. هم‌چنین دیدن پاسخ تشریحی استاندارد سوالات کنکور سال‌های قبل، در یادگیری نکته‌ها بسیار موثر خواهد بود و بدین طریق می‌توانید بفهمید نظر سازمان سنجش در مورد موارد اختلافی از قبیل تک‌واژه و واژه چه بوده است تا همان گونه یاد بگیرید.

 

روش مطالعه ی ادبیات فارسی برای کنکور(تک رقمیا)

سلام دوستان امیدوارم که خسته نشده باشید و به تلاش هیتان ادامه بدهید

می دونید درس ادبیات به دلیل ضریب بالای که داره از اهمیت ویژه ای برخوداره.بیشتر داوطلبان هنگام مطالعه ی این درس وقت زیادی رو صرف دستور زبان می کنند برخلاف آنچه آنها تصور می کنند تعداد کمی از سوال ها مربوط به دستور زبان و حدود ۸۰ درصد از متن های ادبیه.

متن های ادبی که بیشترین بخش سوال ها از اونها مطرح میشه شامل :لغات-اصطلاحات-عبارت ها-معنی شعر ها-نثر ساده- کنایه ها – ضرب المثل ها و….

برای خوندن ادبیات باید از ابتدا شروع کنید و هم چنین خلاصه نویسی برای معنی لغات و اصطلاحات و واژه ها و تاریخ ادبیات ها .البته من پیشنهاد می کنم که کتاب های تب کنکور کلک معلم که به صورت جداگانه می باشند و کاملا قشنگ خلاصه نویسی شده استفاده کنید من که خیلی ازشون راضی بودم .

اصلا می دونید چرا این کتابها خوب هستن چونکه ادبیات در کنکور به صورت موضوعی است یعنی اینکه چند تاسوال مربوط به لغته چندتا به صورت املا چندتا به صورت قرابت معنایی و….

اصلا بگذارید براتون به مفصل بخش های ادبیات فارسی رو توضیح بدم

۱- متن ها : درس ها و متن های ادبی رو بخوانید و به معنی لغتات و اصطلاحات توجه ویژه داشته باشید از کنایه ها غافل نشید تا بتونید منظور نویسنده را بفهمید (من برای خوندن این بخش ادبیات از کتاب گاج سبز خیلی استفاده کردم)

۲-شعرها : شعر ها را بخوانید و بیت به بیت معنی کنید و به کنایه ها و استعاره ها توجه کنید و درک عمیقی از معنی شعر ها داشته با شید (برای قرابت معنایی که حدود ۹ تست را در بر میگره به دردتان میخوره)دقت کنید دوستان که در سال های اخیر توجه ویژه ای به مفاهیم اصلی شاعر در شعر ها در سوال های مربوط به کنکور شده.

۳-املا : در موقع خواندن املا سعی کنید به کلمات توجه و آنها را حاشیه نویسی کنید یا زیر واژه ها خط بکشد چرا که وقتیحاشیه نویس می کنید با ورق زدن کتاب نگاهی گذرا و سطحی به واژها داشته باشد تا املا صحیح آنها در ذهنتان بماند.

۴-تاریخ ادبیات : چونکه نکته های ریز و زیادی در بخش تاریخ ادبیات وجود داره می توانید برای مطالعه آنها فیش برداری کنید تا بتونید آنها را به خوبی به حافظه بسپارید می تونید از تکنیک مخفف استفاده کنید مثلآ برای آثار نظامی از کلمه ملخ ها استفاده کنید (مخزن الاسرار – لیلی و مجنون – خسرو و شیرین – هفت پیکر – اسکند نامه ) البته اینم بگم که کتابهای معرفی شده بالا این کارا کرده و خیلی مفیدن

 

نحوه مطالعه درس«ادبيات فارسي»:

 بررسي آثار ادبي، شما را با انديشه ها و باوري هاي عميق آفرينندگان و ژرف انديشي و اعتقادات و تجربيات ملت ها آشنا مي کند. تسلط بر ادبيات را مي توان به شش بخش تقسيم کرد:

 1-آموختن معني لغات:

 آموختن معناي واژه هاي جديدي که در کتابهاي فارسي به وفور با آنها برخورد مي کنيد. مي تواند بسيار ساده باشد اگر سعي کنيد آنها را در متن و در جمله هايي که جا گرفته اند، بياموزيد. آموختن معني تعداد زيادي لغت در حالي که جدا از هم هستند و ارتباطي با هم ندارند در مقايسه با آموختن لغات در جملات، کار مشکلتري است. بنابراين براي آموختن معاني لغات بهتر است، ابتدا يک بار متن درس را بخوانيد و سعي کنيد که معني لغات جديد را حدس بزنيد. بعد صحيح بودن حدسهاي خود را کنترل کنيد. براي تکرار واژه ها و به خاطر سپردن معني آنها جمله اي را که واژه در آن بکار رفته چند بار بخوانيد، به هنگام برخورد با واژه هاي جديد کمي فکر کنيد و ببينيد که آيا واژه اي را مي شناسيد که با واژه مورد نظر ريشه مشترک داشته باشد. اگر چنين واژه اي را به خاطر بياوريد. آنگاه حدس زدن معني واژه جديد کار ساده تري خواهد بود.

 2-برگرداندن معناي متون قديمي و شعرها به فارسي روان:

 توانايي انجام اين کار مستلزم تسلط بر معناي واژه هاي بکار رفته در متن يا شعر است، اما هيچگاه معني شعرها و متنها را به صورت کامل، کلمه به کلمه در کتاب يا دفتر خود ننويسيد بلکه منظور و پيام جمله هايي را بنويسيد که مشکلتر به نظر مي آيند و با مفهومي به جز آنچه که ظاهر کلمات نشان مي دهند، دارند.

 براي معني کردن اشعار و متون کهن، توجه به روش بازگرداني قابل ذکر است. طبق اين روش چنين عمل مي کنيم.

 الف)ارکان دستوري را در جاي خود قرار مي دهيم. براي مثال اگر فعل در اول جمله آمده است، آن را در آخر جمله مي آوريم.

 ب)اگر عناصري تاريخي در متن يا شعر وجود دارد، براي آن عناصر، معادل امروزي انتخاب مي کنيم. مثلاً به جاي «او» که در گذشته براي غيرجاندار به کار مي رفته است «آن» قرار مي دهيم.

 ج)لغات دشوار را معني مي کنيم.

 د)مضامين و مفاهيم را کاملاً منتقل مي کنيم. در ضمن اگر مفاهيم کنايي نيز در متن وجود دارد آن مفاهيم را نيز معني مي کنيم.

 3-به خاطر سپردن تاريخ ادبيات:

 تاريخ ادبيات اين امکان را فراهم مي آورد تا با مسير تحول و دگرگوني انديشه ها و جريان هاي فکري و ادبي آشنا شويد و در زندگي خود به طور عملي و کاربردي از آن ها بهره بگيريد. تاريخ ادبيات شامل دو قسمت«تاريخ ادبيات ايران» و «تاريخ ادبيات جهان» است. اين درس به علت نام هاي مختلف شعرا و نويسندگان و اسامي آثار آن ها ممکن است فرار باشد. براي يادگيري بهتر در اين درس به نکات زير توجه کنيد:

 قبل از شروع کلاس تاريخ ادبيات مطالعه اي اجمالي و سريع از درس داشته باشيد. بعد از کلاس نيز هنگام مطالعه بهتر است براي خود جدولي يا فيش هايي را تنظيم کنيد و سرفصل جدول را به اين ترتيب بنويسيد:

 نام شاعر يا نويسنده، عصر زندگي او، آثار مهم او همراه با موضوعات آنها، شيوة کار او، طرز فکر و زندگي و اخلاق او، مقايسه او با ديگران و تأثيرپذيري و تأثيرگذاري او بر ديگران. با اين کار مجبور مي شويد خلاصه اين مطالب را مرتب کنيد و در صورت لزوم بدون اتلاف وقت آنها را بخوانيد و به ذهن بسپاريد.

 پس تا مي توانيد مطالب را سازماندهي کنيد. اساس سازماندهي با گروه بندي شعرا و نويسندگان مي تواند بر مبناي قرني باشد که در آن مي زيسته اند يا سبک کار آن ها.

 4-آموختن املاء:

 اگر چه کار بسيار ساده اي است، اما متأسفانه اشتباهات عجيبي در اين زمينه ديده مي شود. براي آموختن املاء اولين و مهمترين توصيه داشتن دقت است. در برخورد با لغات جديد، کمي مکث کنيد و چند لحظه به آنها دقت کنيد اگر فکر مي کنيد لازم است، يکي دوبار لغت را بنويسيد.(به کمک حافظه تان) بيش از 90 درصد لغتها به همين سادگي در حافظه تان ثبت مي شود. در مورد لغتهايي که املاي مشابه دارند، يا نحوه خواندن آنها شبيه هم است، تدبيري بينديشيد که تداخل آن ها کمتر شود. مثلاً بين آنها و کلمات ديگري که قبلاً آموخته ايد و با همان حروف نوشته مي شوند ارتباط برقرار کنيد. از روش زير مي توان استفاده کرد.

 -يک روش قطعي براي به خاطر سپردن ويژگي هاي املاي واژه ها:

 اين روشي مبتني بر روش تداعي هاي تجمسي است. فرض کنيم که درباره املاي واژه هاي «زلال» (صاف) و «ضلال»(گمراهي) و «ظلال»(سايه ها) ترديد داريم که بايد با «ز» يا «ض» يا «ظ» نوشته مي شود. مثلاً واژه هاي: زنبور، ضرر و ظرف، تداعي مي کنيم و در ذهن خود مجسم مي کنيم که: زنبور آب زلال مي خورد، ضررهاي پي در پي موجب ضلال مردم مي گردد و ظرف ها را در ظلال درختان نهاده اند.

 بدين ترتيب، هنگامي که دوباره واژه زلال يا واژه ضلال يا ظلال را پيدا مي کنيم، تداعي خودمان را نيز پيدا مي کنيم و اشتباهي در نوشتن آن ها از ما سر نمي زند.

 1-آموختن دستور زبان:

 براي آموختن دستور زبان بايد به اين نکته توجه کنيد که آموختن اين موضوع تنها يکسري تعاريف نيست، بلکه بايد تعريف ها و دستورها را بفهميد. به مثالها توجه کنيد و با تمرين آن را در حافظه تان ثبت کنيد. مطالعه متن درس نيز مي تواند مفيد باشد. زيرا با مطالعه متن ها با ساختار جمله ها و کاربرد انواع قواعد دستوري آشنا مي شويد و آنچه را که آموخته ايد تکرار مي کنيد. يادداشت برداري از نکات دستوري نيز يک راه مفيد براي آموختن آنهاست.

 -حفظ شعر:

 براي حفظ شعر بهترين روش اين است که ابتدا بيت اول شعر و بعد بيت دوم آن را حفظ مي کنند و سپس هر دو بيت را با هم تکرار مي کنند. بعد بيت سوم را حفظ مي کنند و هر 3 بيت را با هم تکرار مي کنند. به همين ترتيب تا آخر. براي حفظ شعر، خواندن آن با صداي بلند بسيار بسيار مفيدتر از آهسته خواندن آن است. زيرا به اين ترتيب وزن و آهنگ شعر، به خاطر سپردن آن را ساده تر مي کند. همچنين توجه به مفهوم شعر در حين حفظ آن نيز مانع فراموش کردن بعضي از بيتها و جا افتادن آنها مي شود. هنگامي که ميان دو بند يا دو بيت ارتباط منطقي يافت نمي شود بايد خودمان به سادگي پس از چند ثانيه، رابطه اي ساختگي ميان واژه هايي که در آن به هم پيوستگي از بين رفته، برقرار کنيم. مانند هميشه، براي خوب به خاطر آوردن «رابطه ها» بايد آنها را در فکر کاملاً مجسم کرد

 

روش خواندن درس ادبیات فارسی توسط معین فلاحتگر(کنکور)

رتبه یک کنکور ریاضی 88

 معلم ادبیات من معلم خوبی بود و از اول دبیرستان یه چیزایی به ما میگفت که ازش سر در نمی آوردیم …مثلا اسلوب معادله رو سال اول به ما میگفت که فلان جا اسلوب داره…سال دوم هم همینطور به ما میگفت هر چی میگمو بنویسین بعد که رفتین پیش میاین این چیزارو میخونین و کتابتون کامله کامله…خلاصه من سالایی که کتابم کامل بود یعنی همه آرایه ها و معادل های شعری و از این چیزارو نوشته بودم از رو کتاب خودم میخوندم و اون سالایی که کتابم کامل نبود رو از رو گاج سبز که اونم کتاب کاملیه خوندم.البته این سالها دیگه سوالات ادبیات از حالت تکراری خارج شده و بیشتر مفهوم شعرها اهمیت داره و واسه آرایه هم بیتهایی که میدن خارج از کتابه و فایده خوندن بیتهای کتاب اینه که شما ورزیده بشین و بتونین به سوالات کنکور جواب بدین.پس اولویت اصلی با کتاب درسی ،یعنی شما باید بر کتاب کاملا مسلط بشین و هیچ نکته باریکی از دستتون در نره.هر درس تقریبا تشکیل شده از تاریخ ادبیات ،متن درس،توضیحات ،پرسشها،و…

تاریخ ادبیات رو که باید حفظ کنین.در مورد متن درس باید لغاتی رو که در انتهای کتاب اومده+توضیحاتی رو که در انتهای متن اومده+اسمهایی که تو اعلام آخر کتاب اومده رو کاملا مسلط شین.البته اگه کتاب سبز گاج داشته باشین که همه اینارو کنار هم آورده و میتونین از رو اون بخونین کما اینکه تعداد کثیری از بچه های ما از رو گاج میخوندن و کتاب درسی رو کنار گذاشته بودن.در مورد پرسشهای آخر درس هم که بعضی از پرسشها داد میزنن که مزخرفن و امکان نداره سوال بیاد…شما اونارو بخونین محض اینکه کارتون تکمیل باشه و واسه امتحان ترم هم آماده بشین و البته تو بعضی درسا سوالای بسیار مهمی پیدا میشه مثلا در مورد مفهوم ابیات یا آرایه ها یا اینکه معنی فلان لغت اینجا اینه و از این جور چیزا که خودتون استادین….

من خودم وقتی میخواستم یه درسو بخونم اول تاریخ ادبیاتشو میخوندم ،یه دور سرسری،دور بعدی با دقت و حفظ کردن چیزاش.

بعد میرفتم سراغ متن،هر جمله یا خط یا بیتی رو که میخوندم به نکاتش توجه میکردم و اونارو یاد میگرفتم (نکات=معنی بیت یا جمله که جدیدا اهمیت کمی پیدا کرده،مفهوم بیت یا جمله که فوق العاده مهمه،معنی لغات،اعلام،و توضیحات کتاب در صورت وجود)بعد این که تک تک جملات متن رو آنالیز کردم توضیحات آخر متنو یه بار دیگه میخوندم،بعد میومدم همون نکاتو یه بار دیگه میخوندم (البته بیشتر لغات و اعلام رو).حالا از اول درس شروع میکردم و از تاریخ ادبیاتش از خودم سوال میپرسیدم و جواب میدادم مثلا جلال آل احمد ،باید میگفتم کی دنیا اومد،تو چه زمینه ای فعال بود،کتاباش هر چند تایی که تو کتاب هست،سبکش و…..اگر نمیتونین سوال بپرسین از خودتون، همون بار اول که دارین میخونین سوالایی رو گوشه کتاب (بالای تاریخ ادبیات جا هست:دی)بنویسین که بعدا از خودتون بپرسین.

بعد میومدم سراغ متن و با خوندن تک تک ابیات و جملات همه نکاتشو بدون نگاه کردن به اونا (نکات)میگفتم.بعد نگاه میکردم که درست گفتم یا نه،هر جا رو که بلد نبودم یا اشتباه میگفتم علامت میزدم که بعدا بخونمشون.بعد از اتمام این کارا میرفتم سراغ پرسشهای درس.

البته من تابستون 2سال پیش همون طور که گفتم ادبیات پیش 1 رو خوندم چون تو مدرسه به ما درس میدادن ولی فرقی نمیکرد کلا ادبیات دبیرستان رو همیشه همین جور خوندم.

بهتون توصیه میکنم که کتاب تست ادبیات انتشارات کتاب سبز رو حتما تهیه کنید چون توش خیلی زیاد معادل شعری کار کرده و از این طریق شما ذهنتون قوی میشه واسه تستای کنکور….

بازم در انتها میگم ،شیوه های درس خوندن متفاوته….من مال خودم رو گفتم چون شما خواسته بودین..نه این که بهترینه………امیدوارم به دردتون بخوره….موفق باشید….

 

روش مطالعه درس ادبیات برای کنکور(استاد حسین احمدی)

دی. ۱۲دسته اصلی,مقالات کنکوریبدون دیدگاه

درس ادبیات در میان دروس عمومی در کنکور از بیشترین اهمیت برخوردار است و دارای ضریب ۴ در کنکور میباشد، لذا تراز آن یعنی درصد بالای آن در بهبود رتبه یا به عبارتی در بالا بردن رتبه ی شما و همچنین در رقابت تعیین رتبه در بین دانش آموزانی که درصد درسهای اختصاصی مشابه و نزدیکی دارند تأثیر بسزایی دارد.

شیوه ی مطالعه درس ادبیات:

درس ادبیات را به طور کل میتوان به چند مبحث یا قسمت تفکیک کرد که هر کدام تافته ی جدا بافته (!!) بوده و سؤالات آنها در کنکور نیز تقریباً نمیتواند با هم ترکیب شوند. ما هم در این مقاله این مباحث را به طور جدا می بافیم:

 لغات: برای یادگیری لغات خواندن لغات آخر کتاب کافیست اما ذکر این نکته ضروریست که در مورد هر لغت باید حتماً تمام معانی آن را حفظ باشید. لغات مربوط یا شبیه به هم یا لغاتی را که قابلیت "قاطی کردن" را دارند کنار هم بنویسید و دسته بندی کنید مثلاً تمام لغاتی که مربوط به اسب و ویژگیهای آن هستند مثل ابرش، کهر، کرند، سمند و … و یا انواع ماههای رومی مثل آذار و نیسان و ایار و تموز

  1. املا: لغات مهم متون درسها و املاهای زبان فارسی منبع شماست. یه توصیه ی مهم و نکته ای اینکه لغاتی را که املای شبیه هم و معانی متفاوتی دارند را کنار هم دسته بندی کنید مثلاً "خواستن:طلب کردن ؛خاستن:بلند شدن" یا "گزاردن:به جا آوردن ؛گذاردن:قرار دادن". تشخیص املای کلمات از روی معنی آنها برای یادگیری املای آنها بسیار مهم است که در کنکور نیز معمولاً بر این اساس سؤالات طرح میشن.
  2. تاریخ ادبیات: ابتدای درسهایی که تاریخ ادبیات دارند و اعلام سال دوم و سوم (که خیلی خیلی مهم اند) و تاریخ ادبیات های موجود در زبان فارسی و همینطور درآمدهایی که حاوی تاریخ ادبیات هستند مثل درآمدی که در ادبیات سال چهارم است و در مورد انواع شعر فارسی ست منابع اصلی طرح سؤالند. در مورد تاریخ ادبیات برای هر شخصیت حداقل اطلاعاتی که باید بدانید عبارتند از: تخلص، چکیده ای از سبک شعری یا نثری، موضوعات و زمینه های مطرح شده در آثار او، زمینه ی فعالیت، تأکیداً تمام آثارش از کوچک و بزرگ و از یک مقاله تا کتاب بزرگ، زادگاه و فوتگاه و …، عصر حیات (معاصر یا غیر آن) و …
  3. آرایه ها: در مورد آرایه ها ابتدا باید مفهوم و کاربرد هر آرایه را به طور کامل و جامع یاد بگیرید نه لزوماً حفظ آرایه های اشعار کتاب، و نیز بهتر است توضیحی ساده در مورد هر کدام از آرایه ها را در یک کاغذ لیست کرده و داشته باشید بعد تمام اشعار و ابیات کتاب درسی و حتی در صورت امکان غیر درسی را از نظر داشتن هر کدام از آرایه ها بررسی کنید.
  4. قرابت معنایی: متون کتاب های درسی خصوصاً درسهای ثقیل و اشعار (خصوصاً سال چهارم). برای تشخیص قرابت معنایی اول مهارت خوب و درست خواندن را یاد بگیرید تا مفهوم را درک کنید و با تمرین زیاد یاد بگیرید که با خواندن متن یا بیت، کلمات کلیدی را که معنی را میتوان از آنها دریافت کرد به خوبی دربیارید. مهارت در تشخیص قرابت معنایی کاملاً به تمرین و تکرار زیاد وابسته است پس تا میتوانید تمرین کنید و تست حل کنید.
  5. زبان فارسی: زبان فارسی شامل چندین مبحث مهم و همیشه سؤال دار در کنکور است که سؤالات مربوط به هر مبحث غالباً (نه همیشه) به طور جدا و غیر ترکیبی در کنکور طرح میشود. از سؤالات ادبیات در کنکور حدود ۷ تا ۸ سؤال یعنی بیش از ۲۵ درصد از زبان فارسی خواهد بود. خواندن زبان فارسی تقریباً شبیه ریاضی و فیزیک است و باید پس از یادگیری مفاهیم آن روی تست ها و تمرینات مربوطه بسیار کار شود. مهمترین این مباحث عبارتند از: > تشخیص انواع تکواژ و واژه و … > انواع کلمات ساده، مشتق، مرکب و مشتق مرکب > انواع جمله و تعداد اجزا و نوع اجزای هر جمله مثلاً جمله ی کامل ساده و چهار جزئی گذرا به مفعول و مسند > انواع ترکیب وصفی و اضافی و انواع اضافه > شیوه ی بلاغی و غیر بلاغی > نقش های تبعی و … .

شیوه و راههای خلاصه نویسی:

  1. برای لغات و تاریخ ادبیات های فرار میتونید از برگه های کوچکی که در یک طرف آنها لغت (یا نام شخصیت) و در طرف دیگر تمام معانی آن لغت (یا مواردی که دانستن آنها را برای هر شخصیت لازم شمردیم) می نویسید استفاده کرده و در شروع هر بار مطالعه ادبیات آنهارا در حد ۵ تا ۱۰ دقیقه دوره کرد.
  1. تمام تاریخ ادبیاتهایی را که در ابتدای درسها، انتهای کتابها ،در زبان فارسی و در درآمدها و بیاموزیم ها و هر گوشه و کنار وجود دارد میتونید در یکجا به صورت کامل و منظم جمع آوری کنید.
  1. کلمات مشابه و هم معنی و یا مرتبط با هم را کنار هم یادداشت و مرتب کنید.
  1. تعریف و کاربرد انواع آرایه ها را به صورت یکجا و در صورت لزوم همراه با یک مثال جامع و ساده یادداشت کنید.
  1. کلمات و نکات پر تکرار یا سخت التشخیص (!!) در سؤالات زبان فارسی را یادداشت کنید.مثلاً "است" دو تکواژ دارد یا "نقش نمای اضافه هم واژه و هم تکواژ است" یا "گوناگون سه تکواژ و یک واژه است" و انواع نمونه های پرتکرار دیگر در انواع مباحث.

تست زنی:

تست زنی در مورد ادبیات مانند دیگر درسهای حفظی باید با فاصله ی حداقل یکی دو روز انجام شود و البته در اوایل خیلی لزومی برای زدن تستهای ادبیات وجود ندارد مگر برای آشنایی بیشتر با سبک تستها.

برای بعضی بخشهای ادبیات مانند آرایه ها، قرابت معنایی و زبان فارسی که نیاز بیشتر و در واقع مبرمی به تست دارند کتب آموزشی برای تمرین و تسلط بیشتر میتوانند کمک کننده، مفید و مثمرثمر باشند.

 

شیوه ی مطالعه ی ادبیات فارسی کنکور(مکتبستان)

 لغت

•بررسی واژگان انتهای کتاب درسی و به ذهن سپردن همه ی اونا(تمامی معانی واسه هر واژه!)

• بررسی واژگانی که توی متن درس به کاررفتن، اما در انتهای کتاب معنیی واسشون پیدا نمیشه!

در ضمن معنای واژگانی که در قسمت تاریخ ادبیات ابتدای درسا و خودآزماییا نیز به کاررفتن ، مورد نظرتون باشه.

 املا

 به واژگان به کار رفته توی متن درسم دقت کنین. (می تونین یه دفترچه یادداشتی فراهم کنین و به تدریج که درسا رو مطالعه می کنین، واژگان مهم املایی رو توش یادداشت کنین.)

• گروه واژگان واسه املا که درکتاب زبان فارسی ۳ اومده، مهمه!،حتماً اونا رم مطالعه کنین.

• املای واژگان” هم آوا” نباید فراموش شه، این واژگان همواره مورد توجه طراحان سوالای کنکور سراسری بودن وهستن!

• در تشخیص واژگان هم آوا حتماً به معنای جمله ها توجه کنین.

• در املا حتماً به واژگان “هم خانواده” توجه کنین. (توجه به واژگان هم خونواده در املا بسیار مؤثره!)

• نکته ی مهم اینکه حتماً ازروی واژگان بارها و بارها بنویسین.

سؤالای املای کنکور رو هم حتماً مطالعه کنین.

تاریخ ادبیات

•اطلاعاتی که در ابتدای درس درباره ی هر یک از نویسندها و شاعرا اومده رو حفظ باشین.

• بخش اعلام را مطالعه کنید. (به جزئیاتشم توجه کنین!)

• بعضی از اطلاعات و اسامی در متن درسا اومده، حتماً مطالعش کنین.

 مثلاً در درس ۲۱ ، کتاب ادبیات فارسی ۲، اومده که:

 چهار ساعت تمام تاریخ فردریک می خواندم!

 (در این جا اطلاعات مربوط به این کتاب در بخش اعلام اومده که حتماً باید مطالعه شه.)

• “درآمدها” رو بادقت مطالعه کنین و سعی کنین علاوه بر مطالب حفظی به مفاهیم هریک از توضیحات توجه کنین.

• نام نویسندگان کتاب هایی رو که درقسمت درآمدا اومده، حتماً یاد بگیرین.

 تو کتاب ادبیات فارسی ۳، فصل ششمش، انواع ادبی ۲ ، ادبیات غنایی اومده که:

 ((ادبیات عرفانی ما که بسیار غنی و گسترده است، در حوزه ی ادبیات غنایی قرار می گیره. در این عرصه آثار بزرگی چون مثنوی معنوی، کشف الاسرار و….))

 که در این جا نام نویسنده ها ذکر نشده اما دونستن اونا واجبه!!!!

 آرایه های ادبی

 • تعاریفی که تو کتاب های درسی با عنوان بیاموزیم اومده رو با دقت مطالعه کنین.

• به مثال هاش توجه کنین!

• آرایه های ابیاته کتاب درسی رو با دقت در بیارینو علت اونو بدونین. این روش به یادگیری بهترتون کمک می کنه.

• در کنکور سراسری سؤالات آرایه، خارج از کتابه؛ بنابراین توصیه می شه سؤالات آرایه ی کنکور سراسری رو مطالعه کنین و به آرایه های هر یک بادقت توجه کنین.

• به معنا و مفهوم بیت هم توجه بنمایید!

 درک مطلب و مفهوم

 مشکل خیلی از داوطلبای کنکور درباره ی سؤالای مفهوم و درک مطلبه که معمولاً سهم بیشتری از سؤالای کنکور رو دربرداره. توجه به این چند تا نکته می تونه راه گشا باشه:

• ابتدا معنا و مفهوم ابیات کتاب را بادقت فرابگیرین و در نظر بگیرین که هر بیتی به چه نکته یا نکاتی اشاره می کنه تا بتونین ارتباط آن را با سایر ابیات تشخیص بدین.

به مفهوم ابیاتی که درقسمت های بیاموزیم درس ها اومدن،حتماً توجه کنین. این ابیات همواره از نظر مفهوم مورد توجه طراحان سؤال کنکور سراسری بوده اند!

• درست خواندن ابیات!! البته گاهی به علت چند تلفظی بودن برخی واژگان و نداشتن حرکت ، موجب اشکال در خواندن و در نهایت متوجه نشدن معنای بیت می شه؛ بنابراین به ابیاتی که در کنکور سراسری اومدن و خارج از کتاب هستنن، توجه بیشتری بنمایید.

• از هر بیت آمده در سؤال، مفهومی هرچند کوچک هم به کشف کنین.

• مفهوم درست واژگان موجود دربیت رو بدونین.

• به مفاهیم کنایی و نیز استعاری واژگان توجه بفرمایین.(هم نشینی واژه با دیگر واژگان مشخص میکنه که در معنای حقیقی یا در معنای مجازی به کاررفته .)

• اندوخته ی واژگاتون رو زیاد کنین.

• سؤالات کنکور سالای قبل رو حتماً مطالعه کنین.

• با انواع سؤالات درک مطلب و مفهوم آشنا شین.

• صورت سؤال رو بادقت بخونین و ببینین سؤال از شما چی می خواد.(صورت سؤال منفیه یا مثبت)

 مثلاً قرابت دارد یا قرابت ندارد/تقابل معنایی دارد یا تقابل معنایی ندارد/مفهوم کدام گزینه متفاوت است و…

 سقف زورتو بزن!

 

روش مطالعه ادبیات فارسی (مهدی فرهنگیان رتبه 90 کنکورو آقای سید سعید طامهری زاده رتبه 9 کنکور)

 بهترین روش برای خواندن درش ادبیات فارسی موضوعی خواندن است.یعنی شما باید تاریخ ادبیات،املا،لغت،آرایه،قرا بت معنایی و زبان فارسی را جداگانه مطالعه کنید.

 اینکه شما کتاب ادبیات رو از اول باز کنید و بخونید روشیه که شاید جواب بده اما اولا انرژی زیادیو میگیره و دقت خیلی بالایی رو میخاد مطمئن باشید وقتی رو که میخاید صرف این روش کنید روی موضوعی خوندن بزارید خیلی نتیجه بهتری میگیرید.

 فرض کنید در آزمون بعدی شما باید 4درس رو بخونید:شما باید برای آزمون این شش مبحث (تاریخ ادبیات،املا،لغت،آرایه،قرا بت معنایی و زبان فارسی) رو جداگانه مطالعه کنیدو تست بزنید.

 حالا منابع خوب رو برای خوندن بهتون معرفی میکنم:

 1تاریخ ادبیات :کلا برای تاریخ ادبیات کتاب خوب زیاد هست:تاریخ ادبیات 5گنج مهر.ماه،گاج خاکستری،تاریخ ادبیات مصور تخته سیاه و تاریخ ادبیات کلک معلم که من خودم این آخریو خوندم وبسیار کتاب خوبی بود چندتا دسته بندی قشنگ داره یکیش به ترتیب درس به درسه و یکیش الفبایی تا اونجایی هم که تونسته کدگذاری کرده و اینکه تاریخ ادبیات زبان فارسیو هم داره که تو سال نودویک سوال بود.تمامی تستای کنکور مربوط به تاریخ ادبیاتم آخرش داره.

 2املا:املا رو دانش آموز بجای اینکه بخونه باید تمرین کنه.بهترین کتاب برای املا کتاب خوان املا خیلی سبز هست تو این کتاب بجای اینکه لغات رو بخونید املای صحیح لغت رو انتخاب میکنید و تو یادگیری فعال میشید.

 در ضمن این کتاب به سبک کنکور یه بخش داره که لغات رو توی متون ادبی گذشته آورده دقیقا مثل کنکور.تمامی لغات کتاب رو هم پوشش داده و یکم هم زیاده روی کرده که قابل اغماضه. لیست تمام لغات هم آوا رو داره ودر نهایت تستای فراوان و فوق العاده خوبی داره.تمام بچه هایی که این کتاب رو بهشون معرفی کردم وخودم که استفاده کردم از این کتاب راضی بودیم.

 3لغت:تقریبا هر کتاب جامع ادبیات رو (گاج خاکستری،پنج گنج مهروماه و...) که باز کنید یه بخش لغت داره که کافی هست.کتاب لغت و املای کلک معلم هم خوب هست.

 فقط یه نکته رو در مورد لغت های آخر کتاب بدونید که باید همه معنی های اون ه9ا رو با دقت حفظ باشید بعضی وقتا دانش آموز فقط یه معنی رو لحفظ میکنه ولی طراح ها معمولا معنی های دیگر اون لغتو میدن.

 4آرایه:آرایه ادبی هرسال تو کنکور 2سوال داره که از قضا از سختترین سوال ها هم هستند.تنها کتابی که من دیدم آرایه رو خیلی خوب کار کرده کتاب آرایه های ادبی نشر دریافت(نوشته هامون سبطی) هست.که قبلا دو جلدی بود و الان یکجلدی شده.

 البته9 برای تست تست های آرایه انرژی اتمی(نشر الگو)هم خیلی خوبه.البته خیلی ها میگن که 2سوال ارزش خوندن رو نداره که من میگم صلاح ملک خویش خسروان دانند ولی 2تا تست میشه هشت درصد.

 5زبان فارسی:کلا پنج تا سوال زبان فارسی از چندتا مبحث خاص هستش(تکواژ واژه،ویرایش،نمودار،مشتق مرکب فعل و..) که جز سختترین سوالات هستند و خیلیا کلا بیخیالش میشن.

 کتاب پنج مبحث نشر الگو(انرژی اتمی) بسیار کتاب خوبیه و اومده و این مباحث رو فقط گفته.کتاب جمع بندی همایش هم که یه تیکه زبان فارسی داره هم کتاب خوبی هست. فقط هر کاری کردید یه وقت سراغ خیلی سبز نرید که بیچاره میشید.

 6قرابت معنایی:واما رسیدیم به مهمترین بحث،که 9تا سوال توکنکور داره.کتاب قرابت معنایی هامون سبطی(همون نشر دریافت) برای آموزش قرابت معنایی عالیه. این کتاب میاد به شما یاد میده که چطور قرابت معنایی رو بخونید و بفهمید.

 بهترین تستای قرابت بازار رو هم کتابای خیلی سبز دارن که انصافا مولفش(استاد عباس براری )چیزی کگم نذاشته.از اونجایی که قرابت خیلی مهمه و شما باید فراوان تست بزنید کتاب قرابت معنایی نشر الگو(این کمتاب فقط تسته)رو هم ببینید چون این کتابم تستای قشنگی داره و در نهایت کتاب جامع گاج هم بخش قرابت معناییشو خوب کار کرده.

 باشد که موفق باشید

 

انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۴

روش مطالعه ریاضی


<صفحه قبل

بسم الله الرحمن الرحیم

روش های درست مطالعه ی ریاضیات چیست؟(مهدی مفیدی احمدی)

پاسخ به سوالات و مشکلات شما در این زمینه

یکی از دوستان خوب دانش آموز، در نامه ای خصوصی سوالی قریب به مضمون زیر را مطرح کردند:

من دانش آموز سوم دبيرستان رشته ي رياضي هستم و در يكي از دبيرستانهاي شيراز درس ميخوانم.
آقاي مفيدي من رياضیات و فيزيكم خوبه و در سطح بالاست اما امسال ميخوام طوري باشم كه هم در تست و هم در تشريحي موفق ترين باشم چه در حسابان و ...
لطفا منو راهنمايي كنيد كه چه جوري بخونم و روزي چه قدر، چه درسهايي رو مطالعه كنم كه آمادگي براي هر گونه تست و تشريحي رو داشته باشم و از چه کتابهایی استفاده كنم»

بنده به عنوان یک معلم کوچک، این سوالات را بارها و بارها شنیده ام و متناسب با فرد سوال کننده به آن پاسخ داده ام. سوال این دوست عزیز، بهانه بسیار خوبی است که در اینجا به طور مفصل به این پرسشها - که کاملا به حق و مورد نیاز بسیاری از دانش آموزان و حتی دانشجویان است - پاسخ دهیم و صد البته با این کار به یکی از اهداف این پایگاه نیز جامه عمل بپوشانیم. سعی می کنیم فقط در همین جا به این گونه سوالات پاسخ دهیم و از دوستان دیگر نیز انتظار داریم که بانقد مطالبی که خدمتتان تقدیم می شود و یا با ارائه تجربیات خود در حد امکان به اینگونه سوالات پاسخ دهند.


یا علی مدد

سوال بالا را به دو مرحله تقسیم می کنیم:

(الف) چگونه می توان کتب درسی ریاضی را به طور عمقی مطالعه کرد؟
(ب) چگونه می توان در تست زدن موفق شد؟ آیا واقعاً راه میانبری - همانگونه که بسیاری از موسسات کنکور ادعا می کنند - وجود دارد؟

به هر یک از دو سوال بالا به شیوه ترتیبی و البته به صورت کاملا خلاصه پاسخ می دهیم. دوستان عزیز در هر مورد ، اگر ابهامی دیدید بفرمایید تا درباره آن بیشتر بحث کنیم.

پاسخ سوال (الف):

1-برای خودتان برنامه هفتگی داشته باشید به گونه ای که اگر کسی از شما پرسید مثلاً روز دوشنبه ساعت 10 صبح یا پنجشنبه ساعت 5 بعد از ظهر قرار است چه کنید، برای آن پاسخ دقیقی داشته باشید. برنامه شما باید کاملا متعادل و به دور از هر گونه افراط و تفریط باشد. یک نوجوان دانش آموز و یا یک جوان دانشجو برای پیشرفت خود، غیر از فعالیتهای عمیق علمی متناسب با رشته خود، احتیاج به استراحت و خواب مناسب (حداقل 7 ساعت)، ورزش، دیدار دوستان و آشنایان، شرکت در فعالیتهای عبادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، دیدن برنامه های تلوزیونی، مطالعات غیر درسی مانند مطالعه روزنامه ها، مجلات، رمان و ... دارد. برنامه را به گونه ای طراحی کنید که اولا همه فعالیتهای لازم (حتی خواب و بیداری و غذا خوردن) شما را پوشش دهد و ثانیا شما را خسته نکند. توجه کنید که همه روشهای مطالعه که بعد از این توضیح خواهیم داد، باید تحت همین برنامه سازماندهی شود.

2- متن درس را مانند کسی بخوانید که می خواهد آنرا تدریس کند.حال ببینیم یک معلم خوب قبل از تدریس چه می کند: او با استفاده از تجربیات قبلی خود، ابتدا درس را کاملا و به طور عمیق مطالعه و سپس از مطالب آن خلاصه برداری می کند. به مطالب و تمرینات کتاب بسنده نمی کند و به وسیله کتب معتبر ، مطالب و مسائل جدید و جالبی به طرح درس خود می افزاید. گاهی هم برای اینکه بهتر و راحت تر تدریس کند، جداولی تهیه می کند و یا وسایلی با دست خود می سازد.

بنابر این «اگر می خواهید خوب بخوانید، همانند یک معلم بخوانید.» اگر برایتان امکان دارد درس را برای دیگری تدریس کنید و به او اجازه دهید از شما سوالاتی درباره همان درس بپرسد. اگر چنین امکانی برایتان نیست، بعد از مطالعه و خلاصه برداری، کتاب را کنار بگذارید و همانند یک معلم همان درس را برای خودتان تدریس کنید. دقت کنید که میزان مهارت شما در تدریس یک درس معمولا برابر است با میزان فهم مطالب آن درس توسط شما.

3- خودتان را به فکر کردن روی مساله های ریاضی عادت دهید.توجه کنید که بسیاری از مسائل خوب به راحتی حل نمی شوند بنابر این اگر در حل هر مساله ای موفق نشدید، ناامید نشوید. برای حل مسائل تلاش کنید هر چند اگر ساعتها و روزها وقت شما را بگیرد. از وقتهای اضافی (هنگام پیاده روی - ایستادن در صفهای مختلف اتوبوس، خرید نان و ...) برای حل مسائل و فکر کردن روی آنها استفاده کنید. روی مسائل کتابهای درسی خود خوب فکر کنید و برای حل آنها وقت بگذارید اما به آنها اکتفا نکنید. همیشه یک مساله جدید برای حل در ذهنتان داشته و به دنبال مسائل جدید باشید. از هیچ مساله ای نترسید. از مسائل مربوط به المپیادهای سالهای گذشته کشوری و بین المللی اطلاع داشته باشید و اگر فرصت کردید راه حل آنها را نیز پیدا کنید. در کل سعی کنید دایرة المعارف مسائل ریاضی ذهنتان را -یعنی مجموعه مسائلی که دیده اید نه مسائلی که حل کرده اید- دائماً توسعه دهید. اگر چند ماه خودتان را به این کارها عادت دهید، مسائل کتابهای درسی - و نتیجتاً تستهای کنکور- برایتان کاملا پیش پا افتاده خواهد شد. به امید خدا در همین تایپیک به بعضی از کتابهای معتبر مساله نیز اشاره خواهد شد.

4- مسائل جدید طراحی کنید.متن بعضی از مسائل کتاب را (بعد از حل آنها) به گونه ای مناسب تغییر دهید و سپس آنرا حل کنید. مثلا صورت و مخرج مساله را با هم عوض کنید، مثبها را منفی و منفی ها را مثبت کنید، اعداد را تغییر دهید، به مساله یک رادیکال اضافه یا کم کنید، اگر مساله ای با یک فرض به شما داده شده است فرض را بردارید و بررسی کنید که آیا مساله بدون آن فرض نیز درست یا نه، اگر درست است آنرا بدون آن فرض حل کنید و اگر درست نیست برای آن، مثال نقض ارائه کنید. بررسی کنید که آیا عکس مسائلی که به صورت شرطی داده شده اند درست است یا نه و ...

5- روی بعضی از مسائل، گروهی کار کنید.می توانید چند مساله (از کتاب یا خارج آن) انتخاب و بین خود تقسیم و در فرصتی که معین می کنید روی آنها کار کنید و سپس راه حلها را با یکدیگر بررسی نمایید و اگر توانستید راه حل این مسائل را با معلمین خود نیز در میان بگذارید.

6- از مطالعه مجلات ریاضی (همانند «مجله برهان» و یا «رشد ریاضی») غافل نشوید.این مجلات تاثیر بسیار خوبی روی خواننده خود می گذارند.

7-اما آخرین پیشنهاد در این قسمت: در مسابقات علمی شرکتی فعال داشته باشید، چه در آنها برنده شوید، چه نشوید.اگر در شهر شما دانش آموزانی هستند که در مسابقات ریاضی موفق بوده اند، با آنها ارتباط علمی برقرار و از تجربیاتشان استفاده کنید. در حد توانتان در سمینارهای علمی مدرسه، شهر و ... شرکت کنید و اگر می توانید برای این سمینارها مقاله ای بنویسید و در آنها درباره کارتان سخنرانی کنید. گاهی هم به دانشگاههای شهرتان سری بزنید و اگر اجازه دادند از کتابخانه و فضای علمی آنجا استفاده کنید.

پاسخ سوال (ب):

به راستی آیا واقعاً راه میانبری در تست زنی- همانگونه که بسیاری از موسسات کنکور ادعا می کنند - وجود دارد؟ آیا واقعاً می توان دانش آموزی را که پایه علمی او بسیار ضعیف است با این به اصطلاح «روشهای من درآوردی» به رتبه های اول کنکور رساند و قبولی او را در دانشگاه تضمین کرد؟! مطمئن باشید که چنین راهی وجود ندارد!دلیل آن نیز -غیر از تجربه های این حقیر و سایر همکارانم- رتبه اولی های کنکور هستند. سالهاست که بسیاری از رتبه های اول کنکور در مصاحبه های خود بیان می کنند که حتی یک کلاس کنکور هم ندیده اند و عامل موفقیت خود را بعد از توکل بر خدا و زحمات پدر و مادر و معلمینشان، تلاش و کوشش خود می دانند و معمولا به این نکته هم اشاره می کنند که از اولین روزهای ورورد به دبیرستان درسها را خوب و عمیق خوانده اند و آنرا به روزهای نزدیک کنکور حواله نکرده اند. متاسفانه تبلیغات کاملاً حساب شده ای که سالهاست موسسات کذایی کنکور حتی در رادیو و تلوزیون به راه انداخته اند کار خود را کرده و باعث تغییر ذائقه علمی خانواده ها شده است به طوریکه با نهایت تاسف بسیاری از پدر و مادران عزیز ما قبولی فرزندانشان در کنکور را مساوی شرکت آنها در موسسات کنکور می دانند که البته این تغییر ذائقه به نفع جیب مبارک این موسسات هم تمام شده است و بد نیست بدانید که طبق آماری، مجموع پولی که موسسات کنکور کشور سالیانه به جیب می زنند تقریبا برابر است با پولی که از صنعت نفت عاید کشور می شود(!!!) بنابر این بهتر است نام بعضی از این موسسات را «کارخانجات صنایع کنکور» بگذاریم. این را به تجربه خدمتتان عرض می کنم - و با تحقیق کوچکی خودتان نیز به آن دست می یابید- که اکثریت کسانی که نامشان در بروشورهای تبلیغاتی یا در تبلیغات صدا و سیمای موسسات کنکور به عنوان قبولیهای رتبه های اول دانشگاه از آن موسسه آورده می شود از دانش آموزان باسواد و معدل بالای دبیرستان هستند که اگر در آن موسسه شرکت هم نمی کردند در دانشگاه قبول می شدند. فکر می کنید چند درصد از این دانش آموزان از آنهایی بوده اند که سطح معلومات علمیشان از متوسط به پایین است و با معجزه این آقایان به دانشگاه راه یافته اند؟! اگر هم چنین افرادی در میان قبولیها پیدا شود اولا درصدشان بسیار پایین است، ثانیاً خودشان هم بسیار تلاش کرده اند و اگر همین تلاش را بیرون از موسسه می کردند چه بسا رتبه بهتری می آوردند. حتی اگر چنین افرادی به طور کاملا تصادفی و به قول خودشان با کلکهای کنکوری- و یا علل دیگری که درست نیست در اینجا درباره آنها صحبت کنیم - در دانشگاه قبول شده اند تازه اول بدبختی آنهاست. اینها معمولا در دانشگاه دوام نمی آورند و یا با هزار بدبختی و فلاکت فارغ التحصیل می شوند. حال با این مقدمه طولانی سعی می کنیم به سوال قسمت (ب) پاسخ دهیم:

1- مطمئن شوید که دروس ریاضی را به طور عمقی مطالعه کرده اید، روی مسائل ریاضی داخل و خارج کتاب به اندازه لازم فکر کرده اید و موفق به حل بسیاری از آنها شده اید. از لحاظ روانی خود را متقاعد کنید که قوت و قدرت علمی لازم را برای رقابت با دیگران در مسابقه ای به نام کنکور به دست آورده اید. به طور خلاصه مطمئن شوید که در حد توانتان به مراحل قسمت (الف) -که در بالا به آنها اشاره شد - عمل کرده اید. توجه کنید که این مرحله بسیار مهم است و بدون عبور از این مرحله به هیچ عنوان نباید وارد مراحل بعدی شوید.

2- تستهای «خام» ریاضی ده سال اخیر کنکور سراسری را تهیه کنید.به عبارت «خام» توجه کنید. تستها دقیقا باید همانهایی باشند که در کنکور سراسری بدون هیچ گونه دخل و تصرفی به داوطلبان داده شده است. در بعضی از کتابها تستها به صورت طبقه بندی شده و موضوعی هستند. این گونه کتابها و جزوات برای این مرحله مناسب نیستند.

3- بعد از تهیه این تستها، سوالات کنکور دو سال اخیر را کنار بگذارید به گونه ای که جلوی چشمان شما نباشد.به اصطلاح آنها را در قرنطینه بگذارید. سپس چند روزی با فرصت مناسبی که برای خود کنار می گذارید، تستهای هشت سال باقیمانده را موضوع بندی کنید. به طور مثال سوالات سال 75 کنکور را بردارید و از تست اول شروع کنید. با دقت تمام تعیین کنید که این تست مربوط به کدام کتاب درسی و کدام موضوع و فصل آن کتاب است و این موارد را یادداشت کنید. (در این مرحله لازم نیست که خود تست را حل کنید.) همین کار را تا تست آخر انجام دهید. بعد از اتمام این کار، تستهای هم موضوع را کنار یکدیگر در دفتری یادداشت کنید و سپس برای خود آماری از این موضوعات تهیه کنید که مثلا چند درصد از تستها در موضوع توابع، حد و پیوستگی، مشتق ، انتگرال ، خط و صفحه، ماتریسها، مثلثات، محاسبات لگاریتمی و ... هستند. همین کارها را برای سالهای دیگر نیز تکرار کنید و در آخر، درصد موضوعی تستهای این هشت سال را محاسبه کنید. حال با نگاهی کلی می توانید حدس بزنید که از کدام موضوع بیشتر سوال طرح شده است و باید روی کدام موضوعات بیشتر کار کنید و اگر ضعفی دارید برطرف نمایید.

4- حالا شروع کنید و تستهای هم موضوع را حل کنید.در حل تستها عجله نکنید. آنرا به عنوان یک مساله نگاه کنید نه به عنوان تست. مطمئن باشید که اگر درسها را به خوبی خوانده باشید و روی مسائل مختلف فکر کرده باشید، حل این تستها برایتان به هیچ عنوان سخت نخواهد بود. اگر موفق به حل تست شدید ، حل آنرا هم یاداشت کنید. اگر نتوانستید تست را حل کنید بلافاصله به جواب آن مراجعه نکنید و برای حل این تست تلاش کنید حتی اگر یکساعت هم وقت شما را بگیرد. اگر باز هم موفق نشدید به راه حل آن مراجعه کنید و اگر راه حلی در اختیارتان نبود وارد حل تست بعدی شوید و بعدا روش حل تستی که از عهده حل آن بر نیامده اید از معلمین یا دوستانتان بپرسید و روش آنرا هم در دفتر یاداشت کنید. به هیچ عنوان از اینکه نتوانسته اید تست را در چند ثانیه حل کنید مایوس نشوید. سرعت تست زنی شما با سماجت شما در حل تستهای اولیه افزایش خواهد یافت. همین کار را برای موضوعات دیگر نیز که درصد بالاتری دارند به ترتیب انجام دهید.
این روش شما را مجبور خواهد کرد که دائماً به کتاب و دفترتان مراجعه کنید و همین کار تجربه تست زنی شما را افزایش خواهد داد و در جلسه کنکور به دردتان خواهد خورد. شاید این مرحله روزها و هفته ها و شاید ماهها طول بکشد، اما بسیار کارساز است و ترس شما را از مواجهه با تستهای مشکل تقریبا از بین می برد.

5- بعد از اینکه مرحله چهارم به اتمام رسید، این مرحله را یکبار دیگر تکرار کنید.این بار سرعت حل تستها باید بیشتر شده باشد زیرا قبلا آنها را حل کرده اید. مطمئن شوید که جواب همه تستها را می دانید و راه حلها را هم کاملا مرور کرده اید.

6- حال شریط جلسه کنکور را برای خودتان در خانه یا کتابخانه های عمومی و یا جاهای دیگر مهیا کنید.مکان ساکتی که حواس شما را پرت نکند. یکی از تستهای کنار گذاشته شده را از قرنطینه خارج کنید و با توجه به زمانی که برای شما در کنکور تعیین می شود، تستها را حل کنید. در آخر ببینید چند درصد تستها را درست حل کرده اید و علت اینکه تستی را درست حل نکرده اید چیست. سپس با رعایت موضوع، روش حل تستها را در دفتر مربوطه بنویسید.

7- تمام مرحله 6 را یکبار دیگر با تست کنار گذاشته شده دوم انجام دهید و بار دیگر خودتان را بسنجید.در این مرحله باید سرعت تست زنی شما و تعداد تستهای درست، افزایش یافته باشد.

8- در این مرحله - البته در صورت داشتن وقت کافی- تستهای جدید طرح کنید و بعد از اینکه به تعداد مناسبی رسید، با این تستها از خودتان امتحان بگیرید و سرعت و مهارت خود را بسنجید.

9- بعد از طی مراحل بالا مجازید که کتابهای معتبر تست را تهیه کنید و با تستهای بیشتری آشنا شوید.آموزش و پرورش کتابهای تست خوبی در موضوعات مختلف منتشر کرده است که می توانید از آنها استفاده کنید. البته کتابهای خوب تست منحصر به این کتابها نیست.

10- در چند روز مانده به کنکور، مطالعه را متوقف و فقط خلاصه دروس و مطالبی که به طور موضوعی در دفتر حل تستها یادداشت کرده اید، مرور کنید و جداً از خسته کردن خود بپرهیزید که خستگی در جلسه امتحان بسیاری از تلاشها یتان را بر باد خواهد داد. برادرانه و خاضعانه به خواهران و برادران مومن خودم توصیه می کنم که با وضو و نیز با صلوات بر محمد و آل محمد و با توکل برخدا و توسل به اهلبیت عصمت و طهارت (صلوات الله علیهم اجمعین) در جلسه کنکور حاضر شوید و مطمئن باشید که نتیجه زحمات خود را خواهید دید و شهد شیرین موفقیت را خواهید چشید، انشاءالله.
موفق و موید و پیروز باشید.

سوال دوم:

براي المپياد رياضي بايد چه منابعي رو مطالعه كرد؟

به چند منبع معتبر اشاره می کنم (توجه داشته باشید که فرض بر این است که پایه علمی شما خوب است و ضعف خاصی در کتابهای درسی دبیرستان و پیش دانشگاهی ندارید. در غیر این صورت منابع زیر خیلی به دردتان نخواهد خورد):

1- کتابهای کار و راهنمای مطالعه دانش آموز (وزارت آموزش و پرورش - انتشارات فاطمی)

2- سری کتابهای کوچک ریاضی (انتشارات مدرسه)

3- المپیاد ریاضی در ایران- تالیف دکتر عبادلله محمودیان (موسسه علمی انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف)

4- حل مساله از طریق مساله تالیف لورن سی. لارسن و ترجمه آقای علی ساوجی (انتشارات فاطمی)

5- پانصد مساله ریاضی پیکارجو تالیف باربو-کلامکین-موزر و ترجمه مهران اخباریفر (انتشارات فاطمی)

6- از اردوش تا کی یف تالیف هانس برگر و ترجمه علی ساوجی (انتشارات فاطمی)

7- کتابهای تکمیلی ریاضیات ( این کتابها در مراکز استعداد های درخشان به دانش آموزان تحویل داده می شود و یکی از منابع تدریس دبیران در این مراکز است) (انتشارات سمپاد)

8- کتاب روشهای جبر - تالیف استاد پرویز شهریاری (انتشارات امیرکبیر) (لازم به ذکر است که تمامی کتابهای تالیف شده یا ترجمه شده توسط این استاد گرانقدر و چهره ماندگار ریاضی منابعی عالی برای مطالعه دانش آموزان است.)

9- سری کتابهای ریاضیات پیش دانشگاهی (انتشارات مرکز نشر دانشگاهی)

10- کتاب «اثبات بدون کلام» تالیف راجر ب. نلسن ترجمه خانم سپیده چمن آرا (انتشارات فاطمی)
موفق باشید.

سوال سوم:

میشه کتابایی رو برای شروع ریاضی از آغاز تا ... معرفی کنین. میخوام ریاضی ام که از اول مشکل داشتم رو حل کنم . چون تصمیم گرفتم ریاضیم تــوپ بشه.

بهترین کتابها همان کتابهای درسی هستند. منتهی باید به روشی درست مطالعه شوند که در اول این صفحه در اینباره صحبت شده است.
موفق باشید.

سوال چهارم:

سلام
رياضي بسيار سخته شبها هم براش كابوس مي بينم
يكي بياد يك چيز خوب در موردش بگه كه من با رياضي بتونم كنار بيام
چون عجيب گيرشم
با تشكر

دوست عزیزم، شنا بلدی یا نه؟ می دونی چه جوری باید شنا یاد گرفت؟ می شه خیلی ساده و خودمونی برام بگی که اگر یه نفر بخواد شنا یاد بگیره اما از غرق شدن، حسابی می ترسه باید چی کار کنه؟ خودش را در کنار نجات غریق به آب می زنه و ترسش رو از آب کمتر و کمتر می کنه. درسته که دفعه اول بسیار سخته، اما این کار رو حتما باید انجام بده. باور کن ریاضی ترسناکتر از اولین شنا در یک استخر شش متری نیست. تعداد کسایی که با ریاضیات کنار اومدن و از اون لذت می برن از کسایی که از ریاضیات خوششون نمی آد، اصلا کمتر نیست. این خودش نشون می ده که ریاضی اصالتا ترسناک نیست و باید دل رو به دریا بزنی و برای یکبار هم که شده به طور استاندارد ریاضی خوندن رو شروع کنی.

موفق باشید.

انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۴

روش مطالعه ریاضی


بسته فوق العاده فیزیک

روش مطالعه ریاضی(قلم چی)

رياضيات شامل علائم، فرمول‌ها، روش‌هاي ويژه و کتاب‌هاي درسي‌اي است که سخت به نظر مي‌آيند و خيلي کلمات و اصطلاحات منحصربه‌فرد هستند. در نتيجه مهم است که از مهارت‌هاي مطالعه‌اي استفاده کنيد که اختصاصاً مناسب رياضيات باشد.

1- شما نمي‌توانيد رياضيات را فقط با خواندن و گوش دادن ياد بگيريد. قسمت زيادي از يادگيري رياضيات به تمرين کردن فعالانه بستگي دارد. اين بدان معني است که شما حتماً بايد همه‌ي تکاليف و وظايف محوله‌ي درسي خود در رياضيات را انجام دهيد. ياد گرفتن چگونگي استفاده از فرمول‌ها و روش‌ها، حياتي است.

2- رياضيات يک موضوع زنجيره‌اي است. چيزي که در يک روز معين درس داده مي‌شود بر اساس آموخته‌هاي روز قبل از آن است. همين که عقب افتاديد، دوباره رسيدن به درس سخت مي‌شود. آماده شدن براي امتحان، آن هم در دقايق آخر، به شما کمک نخواهد کرد. بايد در همه‌ي کلاس‌ها شرکت کنيد و پابه‌پاي معلم‌‌تان پيش برويد.

3- رياضيات مبحث سختي است که به طور فزاينده‌اي پيچيده مي‌شود. شايد لازم باشد که زمان مطالعه‌ی بيش‌تري براي رياضيات نسبت به ديگر مباحث اختصاص دهيد.

4- سعي نکنيد که روش خود را در رياضيات حفظ کنيد. فرمول‌ها و روش‌هاي بسيار زيادي در رياضيات وجود دارد. سعي کنيد که بر روش‌هاي کليدي مسلط شويد. اين کار ميزان اطلاعاتي را که بايد به خاطر بسپاريد کاهش خواهد داد.

5- وقتي روشي را براي حل يک مسئله ياد گرفتيد، دقيقاً همان روش براي ديگر مسائل هم در اغلب موارد مي‌تواند استفاده شود. وقتي با مسئله‌ي جديدي روبه‌رو مي‌شويد، سعي کنيد آموخته‌هاي قبلي خود را بر مسئله‌ی جديد اعمال کنيد.

6- فرهنگ لغات رياضي را ياد بگيريد. اغلب کلمه‌اي که در رياضي مورد استفاده قرار مي‌گيرد، وقتي در مبحثي غير از رياضي مورد استفاده قرار مي‌گيرد، معناي متفاوتي مي‌دهد. کلمات و اصطلاحات جديد رياضي و معناي رياضي آن‌ها را در قسمت‌هاي خاصي از دفتر خود وارد کنيد.

7- رياضيات مبحثي است که بسياري از دانش‌آموزان را مضطرب مي‌کند. داشتن اعتمادبه‌‌نفس مي‌تواند اضطراب شما را کاهش دهد. روش‌هايی که برای مطالعه‌ی رياضي به شما پیشنهاد می‌کنیم مي‌تواند به شما در موفقيت در رياضيات کمک کند. تا زماني که تشخيص مي‌دهيد به راهکار‌هايي بيش از اين‌ها نياز داريد، کمک بگيريد و تلاش بسياري بکنيد.

حجم بسیار زیاد و تنوع در درس ریاضی، عواملی هستند كه باید داوطلبان با برنامه‏ای ویژه و پیوسته، خود را در این درس بسیار مهم برای كنكور سراسری آماده كنند تا به بهترین نتیجه برسند. مطالعه‏ی درس ریاضی را باید بر مبنای سه اصل یادگیری، تمرین و مرور قرار دهیم كه در ادامه به هر یك از این موارد می‌پردازیم:

یادگیری:

اولین مرحله از مطالعه، یادگیری است كه می‏توان گفت بهترین اصل است؛ زیرا تا درست و مفهومی یاد نگیریم، نمی‏توانیم سؤالات ریاضی را به درستی پاسخ دهیم؛ پس باید از تمام ابزارهای موجود برای یادگیری استفاده كنیم. ابزارهای یادگیری این درس عبارت‌اند از: كلاس، جزوه و كتاب درسی. شما داوطلب عزیز باید به دقت در كلاس، درس را از دبیر بیاموزید، سپس در همان روز، مبحث تدریس‌شده را از جزوه، مطالعه کرده و مثال‏ها را مجدداً حل كنید.

بعد از خواندن جزوه، نوبت به مطالعه‏ی كتاب درسی می‏رسد كه باید خط به خط آن را بخوانید و تمام مثال‏ها و تمرین‏های حل‌شده و حل‌نشده را حل كنید. تعدادی از تست‏های كنكور سراسری، عیناً از مثال‏ها و تمرین‏ها و نكات متن درس مطرح می‏شود. توجه داشته باشید برای حل سؤالات ریاضی، تنها یاد گرفتن نكات، قضیه‏ها و فرمول‏ها كافی نیست بلكه باید علاوه بر یادگیری و فهمیدن، آن‏ها را به خاطر بسپارید؛ زیرا در جلسه‏ی آزمون، نه كتاب داریم و نه جزوه.

پس اول به دقت و مفهومی یاد بگیرید و سپس فرمول‏ها و نكات و رابطه‏ها و... را حفظ كنید. در ادامه‏ی مرحله‌ی یادگیری لازم است تعدادی تست به طور آموزشی از مبحثی كه مطالعه كردید، حل كنید. در حل تست به طور آموزشی، زمان تست زدن مهم نیست، بلكه یادگیری تمام نكات تست و به‌كارگیری مطالب مطالعه‌شده در حل تست، مهم است. هنگام حل تست آموزشی می‏توانید از جزوه یا كتاب درسی یا حتی پاسخ تشریحی تست كمك بگیرید. تعداد تست‏های آموزشی باید به اندازه‏ای باشد كه تمام مطالب درسی در آن مبحث را پوشش دهد.

پس از حل تست‏های آموزشی، نوبت خلاصه‏نویسی است. مباحثی را كه مطالعه و چند تست آموزشی از آن حل كردید خلاصه‏نویسی كنید. سعی كنید در خلاصه‏نویسی، تمام مطالب و نكات مهم را یادداشت کنید. با پایان خلاصه‏نویسی، مبحث مطالعه‌شده‏ی مرحله‏ی اول مطالعه كه یادگیری است، به پایان می‏رسد.

تمرین:

اكنون كه درس را خوب یاد گرفته و خلاصه‏نویسی كردید، باید برای تثبیت و تسلط مطالب و نكات درسی و نیز بالا رفتن سرعت تست‏زنی، تعدادی تست را تمرین كنید. تست‏هایی را كه حل نكردید یا غلط حل كردید، حتماً علامت‏گذاری كنید؛ زیرا در این تست‏ها ضعف دارید و باید آن‏ها را برطرف كنید.

چون حجم مطالب درسی و تنوع آن‏ها زیاد است، نباید تعداد تست‏های تمرینی به قدری زیاد باشد كه از مباحث دیگر عقب بیفتید؛ باید تست را به دقت و متناسب با حجم مبحث مطالعه‌شده انتخاب كنید. اگر مبحثی را به طور كامل نخواندید، به حل تست‏های تمرینی نپردازید، مثلاً تا تمام نكات دنباله را یاد نگرفتید، از مبحث دنباله، تست تمرینی حل نكنید. توصیه می‏كنم، متناسب با هر تستی كه از یك مبحث در كنكور سراسری مطرح می‏شود، حداقل 50 تست به طور تمرینی حل كنید؛ مثلاً اگر از مبحث مجانب‏ها در كنكور سراسری، یك سؤال مطرح می‏شود، حداقل باید 50 تست مجانب، به طور تمرینی حل كنید.

در انتخاب تست‏های تمرینی، اولویت با تست‏های كنكورهای سال‏های گذشته است؛ چون هم استاندارد هستند و هم تمام مطالب درسی را پوشش می‏دهند.

مرور:

چون حجم مطالب در درس ریاضی زیاد است؛ ممكن است بعضی از مطالبی را كه قبلاً مطالعه كردید، فراموش کنید. در این صورت باید در فواصل معین، مطالب را مرور و دوره كنید. در این مرحله از مطالعه می‏توانید هم از جزوه و هم از خلاصه‏نویسی‏ها استفاده كنید. پس از خواندن آن‏ها و یادآوری نكات، بهتر است به سراغ تست‏های علامت‏گذاری‌شده بروید و آن‏هایی را كه قبلاً اشكال داشتید، مجدداً حل كنید و اگر زمان داشتید، تعدادی تست جدید از آن مبحث حل كنید. هر اندازه بتوانید تعداد دفعات مرور را بیش‏تر كنید، آماده‏تر شده و حضور ذهن بالاتری برای حل سؤالات تستی پیدا می‏كنید.

درس ریاضی را چگونه بخوانیم؟(بیولوژی)

همانطور که می دانیم شیوه مطالعه هر درس با درسهای دیگر متفاوت است و با اتخاذ یک روش مناسب و درست برای مطالعه هر درس می توان کارایی و میزان یادگیری خود در آن درس را به میزان قابل توجهی افزایش داد. به عنوان مثال نحوه مطالعه درس ریاضی با درس فیزیک که شاید تا حدودی شبیه به هم به نظر برسند باید متفاوت باشد. در اینجا قصد داریم نحوه صحیح مطالعه درس ریاضی را توضیح دهیم.
ریاضی جز آن دسته از دروسی است که تعداد زیادی از دانش آموزان و دانشجویان در یادگیری آن مشکل دارند و تقریبا می توان گفت که درس ریاضی درسی است که بیشترین تقاضای مدرس خصوصی برای آن وجود دارد. در کنار داشتن یک مدرس خصوصی خوب و استفاده از مزایای تدریس خصوصی با مطالعه صحیح درس ریاضی می توان میزان یادگیری را به مقدار زیادی افزایش داد. به منظور یادگیری بهتر این درس مراحل زیر را انجام دهید.
1- ابتدا نمره ای را که قصد دارید در درس ریاضی بگیرید مشخص نمایید. دوست دارید چه نمره ای بگیرید، 13، 15، 17 یا 20. به هر حال ابتدا باید تصمیم بگیرید. این مرحله را دست کم نگیرید چون حتما تصمیمی که در این مرحله می گیرید به وقوع خواهد پیوست. بعد از آنکه تصمیمتان را گرفتید آن را به زبان شخصی، به صورتی مثبت و به زمان حال بنویسید و روی دفترتان یا جایی که همیشه در معرض دیدتان قرار دارد بچسپانید. بلند پرواز باشید نمره زیر 17 یا 18 برای خودتان در نظر نگیرید. تصمیمتان را به شکلی بنویسید که انگار الان اتفاق افتاده است و آن را مرتب مرور کنید. با این کار ضمیر ناخودآگاهتان نیز در کنار پشتکار و روش کار درستتان به کمک شما می آید و حتما به هدفی که دارید می رسید. من خودم بارها و بارها این را امتحان کرده ام و نتیجه گرفته ام. یک مثال برای انتخاب هدف یا تصمیم به صورت مقابل است: خدا را شکر می کنم که این ترم نمره ریاضی من 18 شد. یا من مطمئنم که نمره ریاضی من این ترم بالای 18 است. (راستی این روش را برای رسیدن به هر هدف دیگری نیز می توانید به کار ببرید از جمله افزایش معدلتان تا نمره خاصی که مد نظرتان است، قبولی در کنکور و کسب رتبه دلخواهتان و یا ...).
2- مانند هر درس دیگری بهترین کاری که می توانید برای افزایش یادگیری و کارایی خود انجام دهید این است که بعد از آنکه مبحث جدیدی از درس ریاضی در دبیرستان یا دانشگاه توسط دبیر یا استادتان تدریس شد، بعد از ظهر همان روز (تاکید می کنم همان روز) درس را مرور کنید. این کار واقعا تاثیر زیادی در میزان یادگیری شما دارد. این کار را هرگز به روز بعد موکول نکنید چون میزان تاثیر آن به شدت کاهش می یابد. به احتمال زیاد این نکته را همه ما می دانیم ولی تعداد بسیار کمی از افراد که موفقترین افراد هم هستند به این نکته عمل می کنند. پس شما نیز حتما این کار را انجام دهید.
3- حین مرور درس ریاضی در بعد از ظهر همان روز تدریس یک برگ کاغذ را در کنار خود گذاشته و سوالاتی که برایتان پیش می آید یا نکاتی را که نفهمیده اید یادداشت کنید تا جلسه بعد از استادتان (یا از مدرس خصوصی تان) بپرسید.
4- روز بعد از تدریس (یا اگر وقت داشتید و خسته نبودید در همان روزی که درس تدریس شده است) بعد از مطالعه جزوه کلاسی مستقیم بروید سراغ مثالهای کتاب که برای مبحث مورد نظر ارائه شده است و سعی کنید خودتان یکبار مثالها را حل کنید. اگر بتوانید مثالها را برای خودتان توضیح دهید (مثل حالتی که انگار در حین تدریس درس برای یک نفر دیگر هستید) که خیلی عالی است. اگر مثالی را نمی فهمید یا نمی توانید آن را حل کنید در برگه ای آن را یااداشت نمایید تا همانطور که قبلا گفته شد از استادتان (یا از مدرس خصوصی تان) بپرسید.
5- در پایان تعدادی از تمرینهای همان مبحث را خودتان سعی کنید حل نمایید. اگر اول کار کمی سخت به نظر رسید منصرف نشوید. کار را ادامه دهید این مرحله بسیار مهم است. همین که در حال فکر کردن هستید دقیقا مثل ورزشکاری که در حال تمرین است و عضلاتش را قوی می کند، شما هم در حال پرورش و تقویت عضلات و ماهیچه های ذهنتان هستید و در صورت مداومت مغزتان آنقدر قوی خواهد شد که می تواند مسائل بسیار سخت را نیز حل کند. پیشرفت با تحمل سختی بدست می آید. همان ورزشکار اگر همیشه با وزنه های سبک کار کند درجا می زند ولی وقتی با استفاده از وزنه های سنگین و تحمل کمی سختی کارش را ادامه دهد پیشرفت می کند. شما هم اگر فقط مثالهای حل شده کتاب را بررسی کنید خیلی تقویت نخواهد شد ولی اگر بعد از بررسی مثالهای کتاب کمی به خودتان سختی دادید و تمرین حل کردید، پیشرفت خواهید کرد، قوی و قوی تر می شوید و جز افراد موفق خواهید بود.
6- روابط ارائه شده در جلسه تدریس را به صورت خلاصه در دفترچه کوچکی که همیشه همراه دارید و آن را به این کار اختصاص داده اید یادداشت نمایید تا همیشه با شما باشد و در جاهایی که امکان آن وجود دارد مطالب را مرور نمایید.
7- با وجود داشتن دبیر یا استاد خوب در دبیرستان یا دانشگاه ممکن است برای بعضی از قسمتهای درس لازم باشد مدرس خصوصی داشته باشید. در این مورد سعی کنید مدرس خصوصی خود را با دقت انتخاب کنید.
به صورت خلاصه می توان گفت که در یادگیری درس ریاضی انتخاب هدف به صورت دقیق، درک کامل روابط ارائه شده، حل مثالها و تمرینهای کافی و مرور مداوم و همچنین در صورت لزوم داشتن یک مدرس خصوصی خوب می تواند کلید موفقیت باشد.

مطالعه برای کنکور

روش فوق برای مطالعه ریاضی برای تمامی پایه های تحصیلی مناسب می باشد. داوطلبین کنکور باید توجه داشته باشند که نیاز به دسترسی به یک منبع آموزشی مناسب که می تواند کتاب های آموزشی و یا جزوه های کنکوری باشد، برای درس ریاضی حیاتی است. چون روش های کتاب درسی فاقد روش های تستی و سریع برای حل سوالات کنکور است. سپس حل سوالات تستی مورد نیاز است که شما را با سوالات تستی آشنا کند. دقت کنید که تا زمانی که به روش فوق کار نکرده اید به هیچ عنوان سراغ سوالات تستی نروید همواره و برای تمامی دروس آخرین مرحله، حل سوالات تستی است.

خلاصه: به کار گیری روش مطالعه فوق + مطالعه یک منبع با توضیحات کنکوری مثل جزوه + حل تست

ترتیب مراحل فراموش نشود.

 

روش مطالعه ریاضی برای کنکور(راسخون)

یکی از سؤالات دانش آموزانی که خودشان را برای کنکور آماده می کنند، این است که از هر کدام از کتابهای ریاضی چند سؤال در کنکور مطرح می شود و چطور می توانند با توجه به زمانی که از حالا تا کنکور دارند، همه کتابهای ریاضی و همه ی فصل های آنها را مطالعه کنند: در نتیجه داشتن یک دید کلی به مطالب و مباحث مختلف کتابهای درسی برای برنامه ریزی صحیح مطالعه می تواند کمک بسیاری به دانش آموزان بکند.
با توجه به نوع رشته ها، تعداد تست های مربوط به درس ریاضی متفاوت است. در نتیجه اگر بر اساس سال تحصیلی یک دسته بندی انجام شود، دانش آموزان هر رشته تحصیلی می توانند زمان خود را برای مطالعه ی دروس مربوط به خودشان تنظیم کنند. لذا ابتدا سؤالات مربوط به ریاضی پایه و کتابهای مربوط به آنها را بررسی می کنیم، سپس با مباحث ریاضی سالهای بالاتر می پردازیم. درسهای ریاضی 2 و هندسه 1 کلاس دوم دبیرستان به عنوان درسهای پایه ای تر ریاضی از دو جهت مهم هستند، یکی اینکه از این کتابها، سؤالاتی به طور مستقیم مطرح می شود و دیگر اینکه مطالب مربوط به این کتابها، پایه ای برای درک و حل تمرینات سالهای بالاتر به شمار می رود. به همین دلیل از نظر مشاوران درسی، دانش آموزانی که برای کنکور خودشان را آماده می کنند، باید دروس پایه را قبل از مطالعه ی دروس سالهای بعد انجام دهند.
کتاب ریاضی 2 که مشترک بین رشته های ریاضی و تجربی و فنی و حرفه ای است، از نظر مباحثی مانند دنباله های حسابی و هندسی و لگاریتم همواره سؤالاتی را در کنکورها داشته است، فصل های 1 و 4 کتاب در مورد این مباحث است، لذا دانش آموزان با مطالعه ی این دو فصل و حل تمرین های آنها خودشان را برای حل سؤالات تستی مربوط به آنها آماده می کنند. در یک مرور سریع می توان از روی کتاب درسی تعریف ها و فرمولها را از قسمتهای رنگی مشخص شده در کتاب مطالعه کرد، برای بهتر فهمیدن مفهوم دنباله، تمرینات صفحه های 5 و 6 کتاب را مطالعه کنید و تمرینهای صفحه های 9 و 10 را برای دنباله های حسابی و صفحه های 11تا 13 را برای دنباله های هندسی حل کنید. بعد از آن با حل تست های مربوط به دنباله ها می توان در این مبحث آمادگی کافی پیدا کرد. به همین ترتیب در مورد لگاریتم پس از آنکه رابطه ها و خواص مربوط به آنها را از کتاب مطالعه می کنیم، حل تمرینات کتاب درسی مناسب است.
در تمرینهای این فصل همه ی خواص مربوط به لگاریتم مرور می شوند، در تمرینهای صفحه های 114 تا 116 یا حل معادله های لگاریتمی نکات مربوط به لگاریتم تثبیت می شوند. تمرینهای 2 تا 5 صفحه ی 115 علاوه بر آنکه نکات قبلی را یادآوری می کنند، به نکات جدیدی نیز اشاره می کنند. پس از حل این تمرینات با حل تستهای لگاریتمی مهارت دانش آموزان در حل سریع تستهای مربوط به آن بیشتر می شود. مباحث دیگر کتاب دوم مانند تابع، تعیین علامت، ماتریس و ترکیبات در مباحث سالهای بالاتر و حل تستهای مربوط به آنها اهمیت بسیاری دارند. در مورد تعیین علامت لازم است که روشهای تعیین علامت عبارتهای جبری ساده، کسری، درجه ی دوم و.... مرور شوند و برای تابع پس از بررسی مفهوم رابطه و تابع روشهای بدست آوردن دامنه و برد و انواع تابع مطالعه شوند، هر چند در سالهای بالاتر با این مفاهیم سر و کار داریم، ولی بررسی صفحه به صفحه ی کتاب ریاضی 2 آمادگی دانش آموزان را در این مباحث بیشتر می کند.
اگر حل همه ی تمرینات مربوط به تابع و تعیین علامت را هم انجام ندادید، حل تمرینات نکته دار و دشوارتر مربوط به آنها را انجام دهید تا در مرور کتابهای ریاضی سالهای بالاتر موفق باشید. مثلثات را از روی کتاب درسی حتما بخوانید. مرور دوباره دایره مثلثاتی و مقادیر مثلثاتی برای زاویه ها و تابع ها و منحنی های مثلثاتی را چند بار انجام دهید. مسائل صفحه های 131و 136و 147و 153و... که مربوط به فصل نسبتهای مثلثاتی هستند را حتما حل کنید، چرا که اگر مثلثات را خوب یاد بگیرید، در مباحثی مانند حد کار شما آسان تر خواهد شد. در مورد ماتریس دانستن خواص مربوط به آن برای حل تستها ضروری است . دانش آموزان رشته ریاضی ماتریس را به طور کامل تر در پیش دانشگاهی و در درس هندسه تحلیلی می خوانند، در نتیجه به آن به عنوان یک مبحث پایه ای می پردازند و دانش آموزان رشته های تجربی و فنی و حرفه ای با حل تمرینات مربوط به آن از روی کتاب درسی باید میزان آمادگی شان را با حل تستهای مختلف در این مبحث بررسی کنند تا در کنکور بتوانند جواب تستهای مربوط به آن را به طور صحیح بدهند.
ترکیبات برای اولین بار در کتاب ریاضی 2 بیان می شود و در سالهای بعد در درسهایی مانند جبر و احتمال دیده می شود. لذا برای اینکه این مبحث را از پایه مرور کنیم، فصل هفتم کتاب ریاضی 2 که شامل مباحثی مانند شمارش، اصل ضرب، جایگشت و ترکیب است را باید به دقت بخوانیم. در مثالها و فعالیتهای این فصل می توانید مفاهیم را دوره کنید و بهتر است که همه مسائل این فصل را حل کنید تا مسائل مربوط به جایگشت و ترکیب و تفاوت آنها را به خوبی درک کنید. در مورد درس هندسه 1 که معمولاً 3 یا 4 تست از کنکورهای رشته های تجربی و ریاضی را شامل می شود، باید گفت که پایه ای برای درس هندسه 2 رشته ریاضی است. کتاب هندسه 1 دارای 4 فصل است که فصل اول آن یعنی درس هندسه 2 رشته ریاضی است. کتاب هندسه 1 دارای 4 فصل است که فصل اول آن یعنی هندسه و استدلال در واقع شروعی برای هندسه ی دبیرستانی است. در این فصل لازم است که دانش آموزانی که خود را برای کنکور آماده می کنند، صورت قضیه های 1 تا 6 که در کتاب آمده را چند بار تکرار کنند. البته با این قضیه ها از دوران راهنمایی آشنا هستیم، اما در دبیرستان از این قضیه ها استفاده بیشتری می کنیم. به طور مثال از قضیه ی خطوط موازی در بعضی از تمرینات فصل های بعد استفاده می کنیم.
در سؤالاتی که زاویه مجهول در شکلها را بخواهند یا به دست آوردن مجموع دو یا چند زاویه داخلی یا خارجی، این قضیه ها مفید هستند. تمرین های صفحه ی 27 کاربرد این قضیه ها را بیشتر نشان می دهند. همچنین دانستن همه ی خواص مربوط به متوازی الاضلاع و لوزی و خم ها از فصل اول اهمیت دارد و حل تمرینات صفحه های 33 تا 35 می تواند یک دوره مناسب برای این مطالب باشد. برای فصل دوم، دانش آموزانی که برای کنکور آماده می شوند، می توانند رابطه های مربوط به مساحت شکل های مختلف مانند مربع، مستطیل، متوازی الاضلاع، شش ضعلی منتظم و ... را در یک صفحه برای خودشان بنویسند. سپس با حل مسائل مربوط به صفحه های 50 تا 53 این فرمول ها را بهتر به خاطر بسپارند و نکات دیگر را از روی این تمرینها بیابند. در تمرین های صفحه های 52 و 53 نکات مناسبی از مساحت به دست می آید که به خاطر سپردن آنها سرعت حل تستها را بالا می برد. کاربرد قضیه فیثاغورس در تمرینهای صفحه های 63 تا 67 بیشتر مشخص می شود، تمرینهای 11 تا 21 علاوه بر آنکه نکات مفیدی دارند، خواص مربوط به شش ضلعی و هشت ضعلی منتظم را یادآوری می کند.
این روش مطالعه باعث تقویت پایه شما در هندسه می شود و برای خواندن مطالب سالهای بعد بسیار آماده خواهید بود. برای فصل سوم پس از مرور سریع خواص تناسب، تمرینهای صفحه های 74 و 75 را مرور کنید. صورت قضیه تالس و نتیجه های آن را چند بار بخوانید تا آنها را فراموش نکنید که حل تستهابه سرعت به ذهن شما بیایند. در صفحه های 82 و 83 تمرینات متنوعی آمده است، اگر می خواهید تست تمرین کنید، ابتدا این تمرینها را حل کنید. حالتهای تشابه را در دوره راهنمایی خوانده اید ولی دوباره آنها را مرور کنید. با حل تمرینهای صفحه های 90 و 91 این حالتها مرور می شوند و در تمرینهای صفحه ی 92 علاوه بر اینکه حالتهای تشابه مرور می شود، روشن نوشتن نسبت به تشابه در دو مثلث متشابه یادآوری می شود. در مورد پاره خطهای متناسب در دو مثلث متشابه و محیط و مساحت شکلهای متشابه قبل از آنکه بخواهید تستهای مختلفی را تمرین کنید، تمرینات صفحه های 104 تا 106 کتاب را حل کنید.
در فصل آخر، کتاب به شکلهای فضایی پرداخته است که معمولا در کنکور یک تست از این فصل می آید. ابتدا ممکن است که گمان کنیم با به خاطر سپردن رابطه های مربوط به حجم و مساحت هر یک از شکلهای فضایی، می توانیم به راحتی تستهای مربوط به آن را حل کنیم، ولی در مورد این شکلها باید تستهای ترکیبی را نیز تمرین کنیم. تمرینهای صفحه های 122 و 123 را برای مکعب و منشور و مکعب مستطیل و تمرینهای صفحه های 127 و 128 را برای استوانه و صفحه ی 135 برای هرم و مخروط و صفحه ی 143 برای کره و نیمکره حتماً حل کنید و بعد از آن به تستهای ترکیبی و سؤالات متنوع در رابطه با این فصل بپردازید، سؤالاتی که در آنها یک کره بر مکعب محیط یا محاط شود یا یک مخروط داخل استوانه قرار گیرد یا یک کره داخل استوانه محاط شود و ... را بررسی کنید.

 

روش مطالعه ریاضی تجربی(مکتبستان)

ریاضی تجربی را چگونه بخوانیم؟

حجم بسیار زیاد و تنوع در درس ریاضی تجربی، عواملی هستند که بایستی داوطلبین تجربی با برنامه‌ای ویژه و پیوسته، خود را در این درس بسیار مهم برای کنکورسراسری آماده کنند تا به بهترین نتیجه برسند.مطالعه‌ی درس ریاضی تجربی را باید بر مبنای سه اصل یادگیری، تمرین و مرور قرار دهیم که در ذیل به هر یک از این موارد می پردازیم:

یادگیری ریاضی تجربی :

اولین مرحله از مطالعه، یادگیری است که می‌توان گفت، بهترین اصل است؛ چرا که تا درست و مفهومی یاد نگیریم، نمی‌توانیم سؤالات ریاضی را به درستی پاسخ دهیم؛ پس بایستی از تمام ابزارهای موجود برای یادگیری استفاده کنیم. ابزارهای یادگیری این درس عبارتند از: کلاس، جزوه و کتاب درسی. شما داوطلب عزیز تجربی باید به دقت در کلاس، درس را از دبیر بیاموزید، سپس در همان روز، مبحث تدریس شده را از جزوه، مطالعه و مثال‌ها را مجدداً حل کنید.بعد از خواندن جزوه، نوبت به مطالعه‌ی کتاب درسی می‌رسد که بایستی خط به خط آن را بخوانید و تمام مثال‌ها و تمرین‌های حل شده و حل نشده را حل کنید. تعدادی از تست‌های کنکور سراسری، عیناً از مثال‌ها و تمرین‌ها و نکات متن درسی مطرح می‌شود. توجه داشته باشید برای حل سؤالات ریاضی، تنها یاد گرفتن نکات، قضیه‌ها و فرمول‌ها کافی نیست بلکه بایستی علاوه بر یادگیری و فهمیدن، آن‌ها را به خاطر بسپاریم، چرا که در جلسه‌ی آزمون، نه کتاب داریم و نه جزوه.

پس اول به دقت و مفهومی یاد بگیرید و سپس فرمول‌ها و نکات و رابطه‌ها و …. را حفظ کنید. در ادامه‌ی مرحله یادگیری لازم است، تعدادی تست به طور آموزشی از مبحثی که مطالعه کردید، حل کنید. در حل تست به طور آموزشی، زمان تست زدن مهم نیست، بلکه یادگیری تمام نکات تست و به کار گیری مطالب مطالعه شده در حل تست، مهم است. در هنگام حل تست آموزشی می‌توانید از جزوه و یا کتاب درسی و یا حتی پاسخ تشریحی تست کمک بگیرید. تعداد تست‌های آموزشی باید به اندازه‌ای باشد که تمام مطالب درسی در آن مبحث را پوشش دهد.

پس از حل تست‌های آموزشی، نوبت خلاصه‌نویسی است. مباحثی را که مطالعه و چند تست آموزشی از آن حل کردید را خلاصه‌نویسی کنید. سعی کنید در خلاصه‌نویسی، تمام مطالب و نکات مهم را یادداشت کنید. با پایان خلاصه‌نویسی، مبحث مطالعه شده‌ی مرحله‌ی اول مطالعه که یادگیری است، به پایان می‌رسد.

تمرین ریاضی تجربی :

اکنون که درس را خوب یاد گرفته و خلاصه‌نویسی کردید، بایستی برای تثبیت و تسلط مطالب و نکات درسی و نیز بالا رفتن سرعت تست‌زنی، تعدادی تست را به صورت تمرینی حل کنید. تست‌هایی را که حل نکردید و یا غلط حل کردید، حتماً علامت‌گذاری کنید، چرا که در این تست‌ها ضعف دارید و باید آن‌ها را برطرف کنید.چون حجم مطالب درسی و تنوع آن‌ها زیاد است، نبایستی تعداد تست‌های تمرینی به قدری زیاد باشد که از مباحث دیگر عقب بیفتید؛ باید تست را به دقت و متناسب با حجم مبحث مطالعه شده انتخاب کنید. اگر مبحثی را به طور کامل نخواندید، به حل تست‌های تمرینی نپردازید، مثلاً تا تمام نکات دنباله را یاد نگرفتید، از مبحث دنباله، تست تمرینی حل نکنید. توصیه می‌کنم، متناسب با هر یک تستی که از یک مبحث در کنکور سراسری مطرح می‌شود، حداقل ۵۰ تست به طور تمرینی حل کنید، مثلاً اگر از مبحث مجانب‌ها در کنکور سراسری، یک سؤال مطرح می‌شود، حداقل باید ۵۰ تست مجانب، به طور تمرینی حل کنید.

در انتخاب تست‌های تمرینی، اولویت با تست‌های کنکورهای سال‌های گذشته است چون هم استاندارد هستند و هم تمام مطالب درسی را پوشش می‌دهند.

مرور ریاضی تجربی :

چون حجم مطالب در درس ریاضی تجربی زیاد است، لذا ممکن است بعضی از مطالبی که قبلاً مطالعه کردید، فراموش شود. در این صورت بایستی در فواصل معین، مطالب را مرور و دوره کنیم. در این مرحله از مطالعه هم می‌توانیم از جزوه و هم از خلاصه‌نویسی‌ها استفاده کنیم. پس از خواندن آن‌ها و یادآوری نکات، بهتر است به سراغ تست‌های علامت‌گذاری شده برویم و آن‌هایی را که قبلاً اشکال داشتیم، مجدداً حل کنیم و اگر زمان داشتیم، تعدادی تست جدید از آن مبحث را حل کنیم. هر اندازه بتوانیم تعداد دفعات مرور را بیش‌تر کنیم، آماده‌تر شده و حضور ذهن بالاتری برای حل سؤالات تستی پیدا می‌کنیم.

صفحه بعد>

انتشار : ۹ دی ۱۳۹۴

روش مطالعه زبان فارسی


بسته فوق العاده فیزیک

روش مطالعه ی زبان فارسی(مکتبستان)

زبان فارسی تو کنکور معمولا ۵یا۶ تا سوال داره که اگر یه کم تمرین کنید و به اون بها بدید رتبتون رو خیلی جا بجا میکنه .

زبان فارسی از دو بخش تشکیل شده ۱* بخش مهارتی ۲* بخش غیر مهارتی .

بخش مهارتی همیشه بیشتر سوالات را در بر می گیرید و این بخش شامل محاسبه ی تکواژ و واژه و جمله و … است بهترین و اولین و آخرین راهی که به نظر من به شما خیلی کمک میکنه اینه که تمرین کنید و تمرین کنید و تمرین …

فقط یادتون باشه نکاتی را که قبلا نمیدونستید و حالا با زدن تست های کنکور های سالهای اخیر و آزمون ها ی سنجش و سایر آزمون های استاندارد یاد گرفتید رو توی دفترچه ی نکاتتون حتما حتما بنویسید و یه چیزی که نباید فراموش کنید اینه که به دنبال کتابهایی که سطح سوالات آن بالاتر از سطح کنکور است نروید. سوالای سالهای قبل را خوب خوب بررسی کنیدو مطمئن باشید نکات سوالات کنکور سالهای قبل در کنکور بارها و بارها تکرار میشه .

در جلسه آزمون هم رو حلشون عجله نکنید و پیشنهاد ما اینه که در نگاه اول ازشون رد بشید چون معمولا وقت گیر هستندو همچنین اول آزمون عجله دارید میزنیدشون و معمولا خراب میکنید اما بعد از حل سوالات آسون ادبیات و زبان فارسی براشون وقتی در نظر بگیرید.

بخش های املا و بیاموزیم خیلی مهم اند و یه جورایی تو کنکورخیلی به کارتون می یاد کلمات مهم بخش املا را جایی یادداشت کنید و هر از گاهی یه نگاهی بهشون بندازید حتی میتونید تو گوشیتون ضبطشون کنید و برا خودتون پخش کنید و به یاد دوران دبستان املا بنویسیدالبته این کار در آزمون های جمع بندی و روزای آخر هم خیلی کمک میکنه !!

برای بخش های غیر مهارتی مثل بخش های حفظی و تاریخ ادبیات های زبان فارسی اول خوب خوب بخونید و بعد خلاصه نویسی کنید .

خلاصه نویسی خیلی خیلی مهمه و معجزه میکنه و در انتها هم حتما در فواصل زمانی کوتاه مرورشون کنید.خلاصه نویسی تو دوران جمع بندی هم یه منبع خوب و قابل اعتماد و هم استرستون رو از بابت فراموشی این مطالب کم میکنه .

دوستای خوبم ! یادتون نره مثال های کتاب درسی خیلی مهم اند و چند بار همین مثال ها سوالای کنکور بودند . از خودآزمایی ها هم سر سری رد نشید خیلی دقیق و مو شکافانه اونا رو بررسی کنید ، در کل کتاب درسی را خوب خوب بخونید وگرنه تو سوالای کنکور لنگ میزنید ….

انتشار : ۷ دی ۱۳۹۴

روش مطالعه زیست


روش‌هاي مطالعه درس زيست شناسي از نظر رتبه هاي برتر(قلم چی) 

غزاله تفاق – رتبه 5 کشور :

يادگيري مؤثر زيست‌شناسي نياز به مطالعه‌ي پله‌به‌پله‌ي مطالب دارد و به اين دليل بايد مطالب پايه‌اي را (که پيش‌نياز درک مطالب ديگر هستند) به‌خوبي فرا گرفت و سپس به سراغ مطالعه‌ي مطالب ديگر (که به مطالب پايه وابسته‌اند) رفت. (مثلاً شما براي درک همانند‌سازي DNA بايد ساختمانDNA را قبلاً به خوبي آموخته باشيد).

فرزين واحدي – رتبه 7 کشور :

اگر زيست‌شناسي را يک درس صرفاً حفظ شدني (مثل حفظ کردن يک شماره تلفن يا شعر) مي‌پنداريد اولين قدم شما در يادگيري زيست‌شناسي تغيير نحوه‌ي نگرش به اين درس باشد. پس به حفظ کردن طوطي‌وار (شعروار) مطالب زيست‌شناسي نپردازيد. بايد روشي را براي مطالعه به‌کار ببريد که در يادگيري عميق و مفهومي زيست‌شناسي موثر باشد.

مانا ماسفي – رتبه 7 منطقه 1 :

بدون توجه به بودجه‌بندي سؤالات براي فصل‌هاي مختلف، کتاب‌هاي هر سه پايه (دوم، سوم، پيش‌دانشگاهي) ،اهميت يکساني براي تمامي فصول هر سه پايه قائل شويد. اين موضوع به اين دليل است که طبق آمار سال‌هاي گذشته نمي‌توان هيچ فصلي از دروس زيست‌شناسي را فاقد اهميت يا کم‌اهميت‌تر از بقيه دانست.

پارسا نمايي – رتبه 8 منطقه 1 :

1- در هر روز حتماً يک ساعت مطالعه را به زيست‌شناسي اختصاص بدهيد. ( 2 ساعت)

2- هر ساعت مطالعه‌ي زيست‌شناسي را تنها به يک عنوان اختصاص بدهيد.

3- بهترين شيوه‌ي مرور مطالب به اين طريق است که پس از مطالعه‌ي عميق مطالب (به روشي که در زير ذکر شده) 10 دقيقه به ذهن استراحت داده و سپس مطالب خوانده شده را مرور کرد. روز بعد نيز مطالب را دوباره مرور کردو 6 روز بعد نيز اين کار را تکرار کرد. مرور مطالب بايد از روي خلاصه‌هايي که تهيه‌ کرده‌ايد صورت بگيرد. شما با استفاده از اين روش مطالعه، خودبه‌خود اين روند مرور مطالب را اجرا مي‌کنيد.

مائده عابديان – رتبه 10 منطقه 1 :

بهترين شيوه‌ي خواندن مطالب به اين ترتيب است:

1) ابتدا مطلب را به‌صورت اجمالي و گذرا بخوانيد تا ايده‌ي کلي آن را به‌دست بياوريد (پاراگراف اول و آخر، تيترها، شکل‌ها و....)

2) چند دقيقه پيرامون ايده‌اي که از مطلب گرفته‌ايد تفکر کنيد، در باره‌ي آن‌چه اطلاعات قبلي داريد؟ کاربرد وارتباط آن با مسائل روزمره چيست؟ و...... (سوال طرح کنيد و خودتان جواب بدهيد)

3) مطالب را به‌صورت دقيق بخوانيد. زير نکات مهم و کليدي خط بکشيد و نکات مهم را حاشيه‌نويسي کنيد.

4) از مطالب خلاصه‌برداي کنيد. مي‌توانيد مطالب مهم را به‌صورت نکات جداگانه درون دفتر يا فيش‌هايي بنويسيد. اما بهترين روش براي خلاصه‌برداري، نوشتن مطالب مهم به‌صورت نمودارهاي درختي، شبکه‌اي، جدول‌ها، شکل و.... مي‌باشد. يعني مطالبي را که ياد گرفته‌ايد به شکلي که ذهنتان آن را خلق مي‌کند بازنويسي کنيد. (مثال)

چگونه زیست بخوانیم؟(مکتبستان)

میخوام امروز بهتون بگم چگونه زیست بخوانیم. وقتی دبیر درس میده توباید حداقل۵۰ ۶۰ درصد درسو سرکلاس یاد بگیری ولی چطوری؟ ببین تو باید وقتی معلم درس میده همزمان با اون حرفاشو یادداشت کنی باید خودت جمله هاتو بسازی نه اینکه هرچی دبیر روی تخته نوشت توهم عین اونو بنویسی شاید جلسه های اول یکم سخت باشه ولی قول میدم بهت بعدا حتی به اینکار معتاد میشی! ولی یه نکته ببین تو باید سرکلاس توی پیشنویس بنویسیش بعدا توی خونه مرورش کن حالا کتابو بادقت بخون بعد جزوتو پاکنویس کن شاید بگی وقتمو زیادی میگیره اما باور کن ارزششو داره به شدت مسلطت میکنه حالا نوبت اینه که خودت درسو تمام وکمال برای خودت توضیح بدی انگار داری مثلا به یه نفر کل مطلبو یاد میدی…….

نکات مهم

۱-به کتابای بازار زیاد توجه نکن کتاب درسی مهم ترین منبع تو هستش

۲-تست کار کن ولی نه خیلی زیاد بیشتر مرور کن تا تستزنی

۳-مرور های هفتگی:ببین هرچی توی یه هفته زیست میخونی آخرهفته همشو مرور کن بهترین روش مرورم اینه که برای خودت توضیحش بدی نه اینکه مطلبو دوباره از روی جزوه بخونی

۴-خلاصه برداری باور کن مهم ترین قسمت خوندن زیسته از هر فصل فقط یکی دوبرگه a4خلاصه بنویس موقع مرورا متوجه میشی خوندن هر فصل فقط یه نیم ساعت طول میکشه……..کتابو بخون بعد برو سراغ کتابای کمک درسی مثل خیلی سبز و ارامفر بعد هرچی نکته یاد گرفتی توی یه دفترچه مخصوص نکات زیست یادداشت کن

۵-.کتابای تست: کتابایی بخرید که جواب تشریحی سوالاش کامل وجامع باشه جوری که بعد از حل سوالات با خوندن همه جوابای تشریحی(حتی اونایی که درست جوابشونو دادین) کل مبحث رو مرور کنید ما کتابای خیلی سبز و تخته سیاه(دکترآرامفر) و ۸۰۰۰تست گاج رو پیشنهاد میکنیم.
۶-.سعی کنید بعداز خوندن کامل هر فصل و مبحث خاص قبل از اینکه تستای زیادی از اون مبحث حل کنید یه نگاهی به سوالای سه چهار سال پیش (مثلا از ۸۸به بعد) بندازین اینطوری با آخرین سبکهای طرح سوال توی کنکور سراسری اشنا میشید و متوجه میشید که سوالا به چه سمتی دارن پیش میرن (البته اگه سوالا با مبحثی که هنوز مسلط نیستید ترکیب شده بودن فعلا ولش کنید)
۷-.گاها میتونید برای مرور یه فصل بدون خوندن جزوه یا حتی خلاصه هاتون فقط تست بزنید بعد از هرتست جواب تشریحیشو کامل بخونید ممکنه اولاش به علت فراموشی کامل مطلب هیچ تستی رو نتونید جواب بدید ولی کم کم بعد از حل پنجاه شصتایی تست همه مطلب به طرز باحالی دوباره یادتون میاد! حالا میتونی برید سراغ خلاصه هاتون البته اینم بگیم که بستگی به عادات درسی خودتونم داره شاید بعضی از شماها با این روش زیاد راحت نباشید ولی امتحانش ضرر نداره.
۸-.یه نکته خیلی مهم: ببینید وقتی خدای نکرده خدا اون روز رو نیاره(!) درصد زیستتون توی کنکورای ازمایشی کم شد حتما به این معنی نیست که روش مطالعتون غلطه ممکنه به دلایل مختلفی مثل شرایط روانیتون سر جلسه یا ضعف توی مدیریت و مهارت آزمون دادنتون باشه(سعی میکنیم توی پستای دیگه بیشتر در مورد آزمون دادن حرف بزنیم)

فصل های فرار

یه مورد دیگه فصل های خیلی فرارو که اگه زودزود یادتون میره نگران نباشین وصرفا باید کلی دوره کنین تا تو ذهنتون تثبیت بشه۹-: مثلا از دوم ۴-۷-۸
از سوم ۴-۹-۱۰-۱۱
از پیش هم کل پیش ۲ مخصوصا ۸&10

و یکیم تو بخش مرورتون بهتره فصلای مرتبط به همو باهم بخونین-۱۰:
مثلا کل گیاهی ها
از دوم :
آخر فصلای ۳-۶-۷-۸
از سوم:
۹-۱۰
از پیش هم:
۸-۹-۱۰-۱۱

ویا مثلا نکته هایی رو که مینویسین با خونده های قبلیتون مطابقت بدین
یه مثال کوچیک که تو فصل۲ و۳ سال سوم داریم
تو فصل ۲ قسمت دستگاه عصبی جانوران اومده دستگاه عصبی پلاناریا رو توضیح داده… تو فصل ۳ هم چشم جامی شکل پلاناریا رو گفته.

 

چگونه زیست شناسی بخوانیم و درصد بالایی کسب کنیم؟(کنکور)

مقالهای از دکتر کوچک زاده

بچه های عزیز برای رسیدن به درصد ایده آل در زیست شناسی باید به نکات زیر حین مطالعه دقت کنیم :

1.اول اینکه هی تو رویا پوشیدن لباس سفید نباشی یا رو تخت لم بدی پاهاتم مثل بچگی هات تکون بدی و ببینی بعد از یک ساعت یک فصل زیست خوندی ولی هیچی نفهمیدی.

2.بچه ها در زیست شناسی در درجه اول باید به خط به خط کتاب درسی تسلط پیدا کنید که گاهی هم در بین 4 گزینه مطرح شده در سوالات به محفوظات شما احتیاج دارد و اینکه می توان با این محفوظات از رد گزینه استفاده کنید و حتی اگر شد یه گزینه را رد کنید.

3.مطلبی که غیر از تعمیم دادن به زیست شناسی به دروس دیگر هم قابل تعمیم داد سوال سازی در حین خواندن مطلب است منظور اینکه شما خود را جای یک طراح بزارید و مدل های مختلفی از سوالات را یا در ذهن خود یا در برگه ای جداگانه طرح کنید به قولی باید دید طراحانه پیدا کنید و این کار یادگیری و افزایش ماندگاری و فهم آن بخش را برای مدت بیشتری در ذهن شما تضمین میکند.یادم میاد موقعی که خودم زیست میخوندم اینکارو میکردم و هنگام زدن تست برایم تمام سوالات آشنایی داشت و گاهی سوالاتی طرح میکردم که از خودم به شگفت میامدم و همین سوال سازی باعث خلاقیت ذهن من شد.

4. شما باید بتوانبد بین کتاب های سه سال درسی و بخش های مختلف آن ارتباط برقرار کنید و این ارتباطات را برای بار های اول و دوم به چشم ببینید منظورم این است که اگر مطلبی از سال دوم و پیش با هم در ارتباط بود کتاب های هر دو سال را باز کنید و صفحه مورد نظر را بیارید و آن مطلب را با چشم ببینید و مطالعه کنید که باعث درک ان مطلب و به یاد سپاری ان در مدت متمادی میشود.

5. مطلب بعدی ارتباط با اشکال و متن کتاب درسی که باید این ارتباطات را خودتان برقرار کنید و نمیشود گفت با یک بار مطالعه از کتابهای درسی میتوان به این قدرت رسید ولی با دوره های 10 دور به بالا کم کم به این قدرت میرسید.

6.توجه به قید های کتاب درسی که بی رحمانه زیاد هستند و گاهی اصلا نمیتوان هیچ دلیلی برای حفظ ان ها و طرح سوالات از آنها پیدا کرد که بیشتر از فصل 8 به بعد سال چهارم مورد توجه طراحان است.

7.خواندن مفهومی از یک طرف مهم است و از طرف دیگر دوره منظم و علمی آن مطلب از آن مهم تر است که توصیه میشود مطلب جدید خوانده شده در ان روز را در آخر شب مطالعه کنید. طی گفت و گو با دوستان و شاگردانی که رتبه های برتری در کنکور تجربی و درصد بالایی در زیست شناسی کسب کرده اند به این نتیجه رسیدم که در اکثر بچه ها زیست شناسی را بالای 50 دور دوره کرده اند و از این نکته غافل نشید که کیفیت فدای کمیت نشود .

8. به دوره و چرخه های گیاهی و جانوری توجه کنید و قسمت به قسمت آن را به خاطر بسپارید ببینید کجا میوز و میتوز رخ داده قبل و بعدش چه خبره ،سلول تخم کجاست؟کجا هاپلوئیدی و کجا دیپلوئیدی هستش .

 

چگونه زیست بخوانیم؟

نویسنده : دکتر حسین رونقی

میرسم به اصلی ترین درس گروه تجربی که حدود ۵۰ سوال هست و ضریب ۴ داره!!!

از الان بگم کسی که زیست و شیمی رو نزدیک ۸۰ بزنه و عمومی ها با میانگین ۵۰ و فیزیک و شیمی که مجموعه درصدشون به ۷۰-۸۰ برسه حتما پزشکی قبوله

همون طور که میدونید کنکور از سال تقریبا ۸۶ رو به مفهمومی رفت و دیگه با حفظ کردن نمیشه درصد های خوبی رو کسب کرد! این نکته قابل توجه بچه زرنگای معدل بالاس که با حفظ کردن تونستن نمرات پایان ترم عالی بگیرن ! دوستان شما در این سال باید مفهومی و ترکیبی درس بخونین! حالا چطور باید مفهومی و ترکیبی درس خوند؟

مفهومی درس خواندن یعنی چی؟

یعنی اینکه شما وقتی جملات اول یه پاراگرافو میخونید بتونین نتیجه آخر این پاراگرافو خودتون استنباط کنید!

مثلا وقتی کتاب مینویسه سلولز در دیواره سلولی نقش داره با یکم فکر کردن میگین خوب بیشترین موجود زنده که سطح زمین رو فرا گرفته گیاهان هستن خوب! حالا دیواره سلولی گیاهان از چی تشکیل شده سلولز! پس سلولز فراوان ترین بیکربنات رو زمین هست! به این راحتی!

روش مطالعه من به این صورت بود که من دور اول یک فصل رو روزنامه وار میخوندم و دور بعد شروع میکردم رو تک تک جملات کتاب فکر کردن! یعنی اگه شما یه صفحه زیست رو کمتر از نیم ساعت بخونید احتمالا بخشای از مفاهیمشو جا انداختین! روی تک تک جملات و کلمات فکر کنید مثلا رو این کلمات دقت کنید چون هر ساله ازش سوال میاد گاهی .کمی .بیشتر اوقات. حتما .برابر و….

سعی کنید بین پاراگرافای پایین و بالا ارتباط برقرار کنید هر نکته ای به ذهتون میرسه رو تو کتاب حاشیه نویسی کنید این استنباطا برای مرور فوق العاده موثرن چون دیگه نیاز به فکر مجدد برای استخراجشون ندارین و حاضر آمادن ! حتما حاشیه همون کتاب بنویسید! چون باعث میشه حافظه تصویریتون راتباطش با متن اصلی کتاب قطع نشه!

حافظه تصویری ۱۷ برابر حافظه صوتی ماست پس ازش نهایت استفاده رو بکنید!

روز کنکور وقتی یه سوالی واستون پیش میاد میگین این بالای صفحه فلان درس کتاب زیست بود و در یادآوری این مطالب کمک شایانی میکنه!

میرسیم به ترکیبی خوندن ! شما همش باید حواستون به متنی که میخونید باشه و به زورم که شده یه ارتباطی بین این صفحه کتاب و صفحات قبلیی کتاب برقرار کنید! بعد این که ۳ کتاب زیست رو کامل خوندید باید بتونین بین فصلای کتاب ها باهم ارتباط برقرار کنید! این ارتباط رو هم حتما حاشیه نویسی کنید!

من یادمه انقدر در این زمینه پیشرفت کرده بودم که شیمی و زیست و دینی رو هم با هم ارتباط پیدا میکردم!!!

به شکل های کتاب بسیار دقت کنید و کامل حفظشون کنید و نکات شکلو کنارش بنویسید و متن مربوط با اون شکل رو باهاش ارتباط بدید! کنکورای جدید خیلی رو شکل ها و نمودارا مانور میدن! از تعداد پای مورچه گرفته تا جهت قرار گیری معده و روده و کبد و ….. دوستان بازم تاکید میکنم شکلای کتاب هنوز خیلی جا واسه طراحی سوال ازششون باقی مونده!

میرسیم سر مقوله تست زدن!!!!

بعد خوندن هر مبحث تستای خط به خط ازش بزنید و تستای مفهومی رو بزارید هفته دوم و قبل آزمون آزمایشیتون که درسو دوره هم کرده باشید و با آگاهی تمام تستای با ارزش مفهومی رو بزنید!

تستای ترکیبی رو بزارید وقتی هر سه کتاب رو خوندید بزنید!

یادتون نره که کنار هر تستی که نکته ای مهمی داره (چه اون تست رو درست زدید چه غلط ) علامت بزارید

این تست های نشانه دار برای ماه آخر کنکورتون یه بانک سوالات عالیه! میتونین باهاش خیلی سریع دوره کنید و اصلی ترین تستارو بزنین.

همیشه زیست رو اول صبح که انرژی بیشتری دارید بخونید! و از همه درسا واسش بیشتر وقت بزارید!

من با همین روش زیست رو ۸۷ زدم امیدوارم بدردتون بخوره

 

چگونه درس زیست شناسی را برای کنکور بخوانیم؟(سرشاخ شدن با کنکور)

درس زیست شناسی در آزمون رشته تجربی به‌خاطر دارا بودن ضریب بالا در کنکور سراسری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است وبه‌خاطر تأثیر مهمی که این درس در کنکور دارد، معمولاً دانش آموزان این درس را خیلی خوب مطالعه می کنند.
در کنکور سراسری تعداد سوالات این درس 50ومدت پاسخگویی 36دقیقه است.
دراین درس 54تا56 درصد سوالات کنکور ازدروس پایه و 44تا46 درصد ازدروس پیش دانشگاهی است.
زیست شناسی با ضریب 12 بالاترین ضریب را در میان دروس گروه آموزشی علوم تجربی دارا است و این نشان از اهمیت ویژه این درس در بین دانش آموزان این رشته می‌دهد.
شواهد نشان می‌دهند که فقط ۷ درصد از دانش آموزان تست‌های زیست شناسی را بالای۵۰ درصد می‌زنند. از دو جنبه می توان به این مشکل نگاه کرد؛ اول آن که دانش آموزان سواد کافی نداشته باشند. اما این دلیل چندان قابل استناد نیست.
نکته دوم و عامل اصلی ضعف داشتن در پاسخ گویی به تست‌های زیست‌شناسی، عدم درک سؤالات و عجله در پاسخ دادن است. هر سؤال نکات کلیدی دارد که با خوب فهمیدن سؤال قابل دستیابی است.
*برای هر سؤال زیست شناسی ۴۵ ثانیه زمان وجود دارد. از این زمان می‌توان ۱۵ ثانیه را به خوب خواندن سؤال، ۱۵ ثانیه را به خواندن گزینه‌ها و ۱۵ ثانیه را به پاسخ دادن و پر کردن پاسخ نامه اختصاص داد.
البته بیان این نکته صرفاً برای ایجاد یک الگو و تصویر ذهنی است، نه این که واقعاً برای هر تست زمان بگیرید! در تست های زیست شناسی، دقت به روی درک و فهم متن سؤالات اهمیت بیش‌تری دارد.
آنچه در درس زیست‌شناسی اهمیت فوق‌العاده‌ای پیدا می‌کند چگونه خواندن این درس و پی بردن به نکات، مفاهیم و مطالب در کتاب درسی است.
کتاب درسی منبع اول و آخر طرح سوال در کنکور است و نکته ی مهمی که در هنگام مطالعه ی این درس باید به آن توجه داشت مرور است .
این درس ، درسی نیست که با یک بار خواندن توانست در آن درصد بالایی کسب کرد بنابراین مرورهای متوالی ومفهومی خواندن این درس باید در اولویت برنامه‌ها قرار داده شود.
علت اینکه دانش آموزان این درس را بیش از دروس دیگر می‌خوانند ولی موفقیتی هم ردیف با زحمات خود کسب نمی کنند این است که :
*-دانش‌آموز مطالب را رو بنایی و سطحی خوانده و هرگز به عمق مفاهیم مطرح شده فکر نکرده بنابراین قادر به ارتباط دادن مسایل مختلف کتاب‌ها با هم نبوده و لذا نمی‌تواند پاسخ صحیح را انتخاب کند. به همین منظور باید نکات خاصی را در زمینه خوب خواندن کتاب و ارتباط دادن مطالب درسی کتاب‌های مختلف زیست با هم مد‌نظر قرار دهد.
زیست شناسی و آزمایشگاه 1در کنکور، درحدود 13 تا 15 سؤال را به خود اختصاص می‌دهد،
زیست شناسی و آزمایشگاه 2حدود 17 تا 20 سؤال را معمولاً در آزمون سراسری به خود اختصاص میدهد.
یکی از فصل های مهم این کتاب فصل 8 (ژنتیک) است که هرساله تعدادی از سوالات کنکور را شامل می شود و برای بعضی از دانش آموزان هم‌چون کابوسی می‌ماند .در صورتی که با دقیق ومفهومی خواندن و وقت گذاری برای آن می توان براحتی آن را یادگرفت و بر آن تسلط کافی یافت.

کتاب زیست‌شناسی سال سوم در سال‌های اخیر بارم‌بندی حدود 40-35 درصدی در کنکور دارد که نشان از اهمیت بالای این کتاب در کنکور دارد.
از فصل های مهم این کتاب، فصل 4 است که حدود 8 تست کنکور را شامل می شود .
در این درس توجه به اشکال و نمودارها بسیار مهم است که نباید مورد بی توجهی قرار بگیرد.
دانش آموزانی که خواهان یکی از رشته های خوب رشته ی علوم تجربی مانند پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی و... هستند، باید در این درس درصدی بالاتر از 80-85 درصد(در مناطق 1و2 ) ودرصدی بالاتراز 70درصد(در منطقه 3) را کسب کنند.
برای کسب یک رتبه ی زیر 1000 مطالعه ی مستمر و حداقل روزانه 2 ساعت الزامی به نظر می رسد.

در هنگام مطالعه ی این درس ، کتاب درسی به عنوان بهترین مرجع مطالعه است، منظور از مرور های متوالی و مطالعه ی مستمر، خواندن طوطی‌وار مطالب و تنها حفظ کردن آن ها نیست، شما باید برای یادگیری عمیق مطالب از شیوه های صحیح مطالعه استفاده کنید. دقت کنیدکه شیوه ی مطالعه و یاد گرفتن از خود مطالعه مهم تر است.
استفاده از روش پس ختام می تواند خیلی مؤثر باشد، مطالعه ی اجمالی اوّلیه در شکل گیری یک ذهنیت کلی به شما کمک می کند. در هنگام مطالعه از هیچ قسمت کتاب غافل نشوید و مطالب آن را خط به خط و با دقت بخوانید و زیر مطالب مهم آن خط بکشید (یا این کار را با ماژیک علامت زن انجام دهید.) به نمودارها و شکل ها دقت کافی داشته باشید.
از حاشیه نویسی در این درس استفاده کنید و همچنین از مطالب خوانده شده ، خلاصه نویسی به عمل آورید و مطالب خلاصه شده را به صورت نمودار درآورید و آنها را دسته بندی کنید.
برای حفظ مطالب آن از بحث یادیارها که در فصل دوم مطرح شده استفاده کنید و با خلاقیت ، مطالب را در قالب نمودارها و یادیارها و... فرا بگیرید. اگر در آزمون‌های کانون شرکت می‌کنید ،حتمآً بعد از بررسی سوالات نکته های هر تست را در حاشیه درس مربوطه یا در دفتر نکته برداری یادداشت نمایید.
در هنگام مطالعه ی فصل های جدید، مطالب فصل قبل مرور نمایید تا آنها را فراموش نکنید و بازهم تکرار می کنم : «این درس را چندین بار به طور جدی و فعال مرور کنید.»
با توجه به تغییرات کتاب های زیست شناسی نسبت به سال های گذشته ، دیگر نمی توان به کتاب زیست پایه ی خاصی (مثلاً پیش دانشگاهی) اهمیت بیش تر دارد. اولاً مطالب کتاب های زیست بسیار به هم پیوسته می باشند و برای یادگیری مطالب لازم است تمامی کتاب های زیست را (دوم، سوم، پیش دانشگاهی) به دقت مطالعه کرد و ثانیاً برخلاف سال های گذشته دیگر سهم پایه ی خاصی در پرسش های کنکور بیش تر از پایه ی دیگر نیست و می توان گفت تقریباً تعداد پرسش های برابری از هر سه پایه مطرح می شود.
در این درس بررسی تست های سال های قبل کنکور سراسری و دانشگاه آزاد بسیار مهم است . تقریباً نیمی از پرسش ها در این درس در سال های قبل به نحوی آمده است . (مثلاً به صورت پرسش های مشابه ) که این امر خود اهمیت مرور و بررسی تست های سال های اخیر آزمون سراسری را در این درس نشان می دهد.

 

انتشار : ۵ دی ۱۳۹۴

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته پنجم فروردین ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  پنجم فروردین ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته اول اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  اول اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته دوم فروردین ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  دوم فروردین ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما فروردین ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما فروردین ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟ همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟ همیشه دوست داشتی ... ...

فایل نقشه ی تابلو فرش دستباف طرح طبیعت کلبه زیبا

فایل نقشه ی تابلو فرش دستباف طرح طبیعت کلبه زیبا

دانلود فایل نقشه ی تابلو فرش دستباف طرح طبیعت کلبه ی زیبا دانلود فایل های کامل نقشه ی طرح تابلو فرش های دستباف طرح طبیعت کلبه ی زیبا   تنها سایت ارائه دهنده فایل نقشه ی طرح های تابلو فرش (قیمت نقشه ها حداقل از 50 هزار تومان تا چندین میلیون تومان در بازار با توجه به ... ...

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته سوم فروردین ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  سوم فروردین ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

برنامه اکسل متره و برآورد،تهیه صورت وضعیت راه و باند سال1403

برنامه اکسل متره و برآورد،تهیه صورت وضعیت  راه و باند سال1403

برنامه اکسل متره و برآورد،تهیه صورت وضعیت راه،راه آهن و باند فرودگاه سال1403: -تهیه اتوماتیک و خودکار متره و برآورد،صورت وضعیت در کمترین زمان فقط با وارد کردن شماره آیتم -تهیه ریز متره -تهیه خلاصه متره -تهیه خلاصه فصول -تهیه برگه های مالی و مالی کل -اعمال اتوماتیک ... ...

دانلود بسته 8000 تست-عمومی، اختصاصی،تخصصی-استخدامی آموزش پرورش

دانلود بسته 8000 تست-عمومی، اختصاصی،تخصصی-استخدامی آموزش پرورش

دانلود بسته 8000 تست-عمومی، اختصاصی،تخصصی-استخدامی آموزش پرورش   فایل 8 هزار تستی با 2177 صفحه و 153 مگابایت حجم   ... ...

پاسخنامه کتاب Introductory Steps to Understanding

پاسخنامه کتاب Introductory Steps to Understanding

کتاب‌های Steps to Understanding یکی از مهمترین و پرکاربردترین منابعی است که از سال‌های دور توسط زبان‌آموزان برای تقویت مهارت خواندن، شنیداری و واژگان مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این مجموعه شامل 4 سطح است که در یک کتاب قرار گرفته است.   تمامی درس‌های این مجموعه به صورت ... ...

دانلود رایگان کتاب صوتی از سکس تا فراآگاهی

دانلود رایگان کتاب صوتی از سکس تا فراآگاهی

سکس آنان كه با سكس مخالف هستند زودتر به انزال می‌رسند، زیرا ذهن منقبض آنان عجله دارد تا از شر آن خلاص شود. پژوهش‌های معاصر چیزهای بسیار تعجب‌آوری را می‌گویند، حقایق شگفت‌آور. برای نخستین بار، مسترز و جانسون Masters and Johnson در مورد آمیزش عمیق جنسی مطالعه علمی ‌انجام ... ...

دانلود کتاب صوتی روانشناسی تصویر ذهنی ماکسول مالتز

دانلود کتاب صوتی روانشناسی تصویر ذهنی ماکسول مالتز

کتاب صوتی بسیار مفید    #روانشناسی_تصویر_ذهنی    اثر: #ماکسول_مالتز   ترجمه: مهدی قراچه داغی    کیفیت اجرا: خیلی خوب  ... ...

دانلود پاورپوینت در مورد [سلول های بنیادی] - شامل 4 فایل مختلف - قابل ویرایش و ارائه - ppt

دانلود پاورپوینت در مورد [سلول های بنیادی] - شامل 4 فایل مختلف - قابل ویرایش و ارائه - ppt

دانلود پاورپوینت در مورد [سلول های بنیادی] - شامل 4 فایل مختلف - قابل ویرایش و ارائه - ppt شامل 4 فایل پاورپوینت سلول های بنیادین به زبان ساده: 1. 33 اسلاید: تاریخچه سلول های بنیادی / تعریف سلول های بنیادی / ویژگی های سلول های بنیادی / گونه های سلول بنیادی / انواع سلول ... ...

پاورپوینت بازی زندگی است درس 17 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاورپوینت بازی زندگی است درس 17 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عنوان پاورپوینت: پاورپوینت بازی زندگی است درس 17 تفکر و سواد رسانه ای پایه دهم   فرمت: پاورپوینت pptتعداد اسلاید: 26   پوشش کامل درس همراه با پاسخ فعالیت ها پاورپوینت قابل ویرایش با محیط حرفه ای منطبق با آخرین تغییرات مطالب و رئوس کتاب درسی   فونت ... ...

پاورپوینت بز یا سگ تفکر و سبک زندگی هفتم

پاورپوینت بز یا سگ تفکر و سبک زندگی هفتم

    عنوان: دانلود پاورپوینت بز یا سگ تفکر و سبک زندگی پایه هفتمفرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 21   پوشش کامل درس همراه با پاسخ فعالیت ها   پاورپوینت قابل ویرایش با محیط حرفه ای   منطبق با آخرین تغییرات مطالب و رئوس کتاب درس     فونت های ... ...

دانلود جزوه امور مالی و حقوق ثبتی در دفاتر اسناد رسمی

دانلود جزوه امور مالی و حقوق ثبتی در دفاتر اسناد رسمی

جزوه امور مالی و حقوق عمومی و دولتی با دیدگاه کاربردی در دفاتر اسناد رسمی آماده برای دانلود مشخصات استاد: سید علیرضا طباطبایی بافقی سردفتر اسناد رسمی 3 یزد و عضو جامعه سردفتران استان یزد تعداد صفحات: 143 فرمت: پی دی اف PDF حجم: 3 مگابایت کیفیت: عالی نوع جزوه (تایپی ... ...

دانلود حل المسائل [طراحی و تحلیل آزمایش]: ویرایش هشتم - داگلاس مونتگومری ( 8 ) - زبان انگلیسی - pdf

دانلود حل المسائل [طراحی و تحلیل آزمایش]: ویرایش هشتم - داگلاس مونتگومری ( 8 ) - زبان انگلیسی - pdf

دانلود حل المسائل [طراحی و تحلیل آزمایش]: ویرایش هشتم - داگلاس مونتگومری ( 8 ) - زبان انگلیسی - pdf Solutions Manual for Design and Analysis of Experiments – 8th حل تمرین های کتاب طراحی و تحلیل آزمایش ویرایش 8 فصل های 2 تا 15 814 صفحه pdf ... ...

دانلود پاورپوینت چیستی انسان 2 درس 10 فلسفه یازدهم انسانی

دانلود پاورپوینت چیستی انسان 2 درس 10 فلسفه یازدهم انسانی

  عنوان پاورپوینت درسی: دانلود پاورپوینت چیستی انسان (2) درس 10 فلسفه پایه یازدهم انسانی   فرمت: پاورپوینت ppt تعداد اسلاید: 18     پاورپوینت قابل ویرایش با محیط حرفه ای   منطبق با آخرین تغییرات مطالب و رئوس کتاب درسیبکارگریی افکت ها، تصاویر و اشکال متحرک بسیار ... ...

دانلود 3 بک دراپ کودک تم فوتبال-کد 8082-8080

دانلود 3 بک دراپ کودک تم فوتبال-کد 8082-8080

مشخصات فايل نام فايل:دانلود 3 بک دراپ کودک تم فوتبال-کد 8082-8080 نوع فايل:بک دراپ،backdrop پسوند فايل اصلي:JPEG پسوند فايل فشرده:ZIP ابعاد:3712*5249 PIX کيفيت: 300 DPI ويژگي هاي فايل فایل اصلی(Original file) کاربري آسان جايگزين مناسب براي دکورهاي گران ... ...

پاورپوینت ادبیات بومی 2 درس آزاد فارسی دوازدهم

پاورپوینت ادبیات بومی 2 درس آزاد فارسی دوازدهم

عنوان پاورپوینت درسی : دانلود پاورپوینت ادبیات بومی 2 درس آزاد فارسی پایه دوازدهم   فرمت: پاورپوینت ppt تعداد اسلاید: 27   شامل: متن درس و شعر، معنای روان متن درس و شعر، معنای واژگان مهم، آرایه ها، کارگاه متن پژوهی همراه با جواب، قلمرو زبانی، قلمرو ... ...

پاورپوینت درس 2 علوم تجربی پایه چهارم دبستان (ابتدایی): مخلوط ‌ها در زندگی

پاورپوینت درس 2 علوم تجربی پایه چهارم دبستان (ابتدایی): مخلوط ‌ها در زندگی

نوع فایل: power point فرمت فایل: pptx قابل ویرایش تعداد اسلایدها:‌ 43 اسلاید   تصویری از پاورپوینت: این پاورپوینت آموزشی، جذاب، قابل ویرایش، کاملا منطبق با کتب درسی و با تعداد اسلاید ذکر شده تهیه و تنظیم شده است. با بکارگیری نمودار ها ، تصاویر جالب و جذاب و دسته ... ...

بسته آموزشی ماساژ کاریز خانواده

بسته آموزشی ماساژ کاریز خانواده

ماساژ اعضای خانواده آغاز راه سلامت ماندگار به دوره مجازی ماساژ کاریز خانواده یک دوره آموزشی مجازی که برای تقویت روابط شما و ارتقای سلامت کلی در خانواده شما طراحی شده است، خوش آمدید. در این سفر متحول کننده، همزمان با یادگیری تکنیک ... ...

مجموعه اسکیس معماری از بناهای ایرانی

مجموعه اسکیس معماری از بناهای ایرانی

مجموعه "اسکیس معماری از بناهای ایرانی"    این مجموعه شامل 225 تصویر اسکیس و کروکی معماری از بناهای مختلف ایرانی می باشد.   ... ...

پاورپوینت درس دهم قرآن هشتم سوره یس، سوره صافات و تفسیر نمونه

پاورپوینت درس دهم قرآن هشتم سوره یس، سوره صافات و تفسیر نمونه

  عنوان پاورپوینت: پاورپوینت سوره یس، سوره صافات و تفسیر نمونه درس 10 قرآن پایه هشتمفرمت: پاورپوینت قابل ویرایش   تعداد اسلاید: 26       پوشش کامل درس (جلسه اول و دوم) به همراه صوت آیات   پاورپوینت قابل ویرایش با محیط حرفه ای   منطبق با آخرین ... ...

دانلود رایگان کتاب صوتی روش ها و فنون مشاوره دکتر عبدالله شفیع آبادی

دانلود رایگان کتاب صوتی روش ها و فنون مشاوره دکتر عبدالله شفیع آبادی

  کتاب صوتی روش ها و فنون مشاوره (مصاحبه بالینی) اثر عبدالله شفیع آبادی کتاب صوتی روش ها و فنون مشاوره ( مصاحبه بالینی ) نوشته دکتر عبداله شفیع آبادی به آموزش مشاوران و روان درمانگران پرداخته و 44 فن مشاوره و روان درمانی مورد بررسی قرار می گیرد. در صورت مشکل در دریافت به ... ...

آموزش نحوه تهیه مدار چاپی

آموزش نحوه تهیه مدار چاپی

همه کسانی که در زمینه طراحی و ساخت مدارات الکترونیکی فعالیت می کنن و با مدارات آزمایشی سر و کار دارند با مسائل مربوط به استفاده از فیبر سوراخدار و مدارات چاپی آشنا هستند. معمولا برای پیاده سازی مدارات کوچک از فیبر های سوراخدار آماده موجود در بازار استفاده می کنیم. ولی زمانی ... ...

دانلود پاورپوینت فصل هفتم ریاضی پنجم آمار و احتمال همراه با پاسخ فعالیت ها و تمارین

دانلود پاورپوینت فصل هفتم ریاضی پنجم آمار و احتمال همراه با پاسخ فعالیت ها و تمارین

دانلود پاورپوینت فصل هفتم ریاضی پنجم آمار و احتمال همراه با پاسخ فعالیت ها و تمارین این محصول قابل ویرایش با فرمت pptx در 44 اسلاید آماده و قابل ارایه می باشد. در صورت شخصی سازی میتونین به واتس آپ شماره ای که زیر درج شده پیام بدین واستون اوکی میکنیم مزایای استفاده از ... ...

پاورپوینت پدافند غیرعامل درس 10 آمادگی دفاعی نهم

پاورپوینت پدافند غیرعامل درس 10 آمادگی دفاعی نهم

  عنوان پاورپوینت: پاورپوینت پدافند غیرعامل درس 10 آمادگی دفاعی پایه نهم   فرمت: پاورپوینت pptتعداد اسلاید: 27   همراه با پاسخ فعالیت ها     پاورپوینت قابل ویرایش با محیط حرفه ای   منطبق با آخرین تغییرات مطالب و رئوس کتاب درسی   بکارگریی تم های متنوع، ... ...

دانلود کتاب صوتی روح تسخیر ناپذیر(سفر به ماورای وجود) مایکل سینگر

دانلود کتاب صوتی روح تسخیر ناپذیر(سفر به ماورای وجود) مایکل سینگر

درباره کتابخلاصه کتاب روح تسخیر ناپذیر از مایکل سینگر برای اون‌دسته از افرادی نوشته شده که تحت‌تاثیر مشکلات روزمره‌ی زندگی هستن؛ برای اون‌هایی که به‌دنبال راهی برای رهایی از زنجیرهای فکری و احساسی می‌گردن و می‌خوان از زندگی در لحظه‌های حال لذت ببرن.این کتاب نگاه خاصی به ... ...

Electric Vehicle Components and Charging Technologies: Design, modeling, simulation and control (Transportation)

Electric Vehicle Components and Charging Technologies: Design, modeling, simulation and control (Transportation)

lectric Vehicle Components and Charging Technologies: Design, modeling, simulation and control (Transportation)   In order to create a reliable, safe and cost-effective electric vehicle with acceptable range, battery charging time, battery life and driving performance, it ... ...

Heating Systems: Design, Applications and Technology

Heating Systems: Design, Applications and Technology

Heating Systems: Design, Applications and Technology"Heating Systems: Design, Applications and Technology first discusses the development of different types of district heating systems, highlighting the main features of low temperature district heating and discussing ... ...

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما